Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Indonezia - 26.01.21

Populatie: 275,166,779 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 587 Populatie infectata: %0.059

Indonezia

Data ultimei actualizări: 20 ianuarie 2021

STARE DE URGENȚĂ: DA (granițe închise)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

  • Începând cu data de 22 decembrie 2020, cetățenii străini care vin din Marea Britanie, fie direct, fie tranzitând o altă țară, nu pot intra pe teritoriul Indoneziei.
  • În perioada 15 - 25 ianuarie 2021, este interzisă intrarea tuturor străinilor pe teritoriul Indoneziei. Se exceptează de la această măsură deținătorii de vize diplomatice și de vize oficiale/de serviciu care sunt membri ai delegațiilor la nivel de ministru sau superior, deținătorii de permise de ședere diplomatice/oficiale/de serviciu, cetățenii străini care dețin un permis special de la ministere sau instituții guvernamentale relevante și deținătorii de permise de ședere indoneziene (ITAS și ITAP).
  • Cetățenii străini exceptați de la măsura sus-menționată sunt obligați să efectueze trei teste PCR: unul înainte cu 72 de ore înainte de plecarea spre Indonezia, unul într-un interval de 24 de ore de la sosire și încă unul într-un interval de 5 zile de la sosire. Imediat după intrarea în Indonezia, cetățenii străini sunt obligați să se autoizoleze timp de 5 zile într-un hotel autorizat de guvernul indonezian, cu suportarea personală a cheltuielilor de cazare. Această obligație este valabilă și pentru diplomați și membrii misiunilor diplomatice, cu excepția șefilor de misiuni, a familiilor lor și a personalului care locuiește împreună cu ei, care se pot autoizola în reședință. Diplomații și membrii misiunilor diplomatice vor fi transportați la hotelul selectat de către propriile misiuni diplomatice.
  • După cele 5 zile de carantină, cetățenii străini sunt retestați. În cazul unui rezultat negativ, își pot continua călătoria.
  • Dacă rezultatul primei retestări, la sosirea în Indonezia, este pozitiv, cetățenii străini vor fi internați în spital pentru tratament și vor suporta personal costurile de spitalizare. Același lucru este valabil în cazul unui rezultat pozitiv la testul efectuat la 5 zile de la sosire.

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

  • Pe cale aeriană: numai cetățenii posesori de permise de ședere in Indonezia.

Date de contact ale misiunilor României în Indonezia – AICI.

  • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular