Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Indonezia - 15.01.21

Populatie: 275,079,904 Cazuri azi: 12,818 Active/Milion: 503 Populatie infectata: %0.050

Indonezia

Data ultimei actualizări: 30.12.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU (granițe închise)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

  • Începând cu data de 22 decembrie 2020, cetățenii străini care vin din Marea Britanie, fie direct, fie tranzitând o altă țară, nu pot intra pe teritoriul Indoneziei.
  • Cetățenii străini care vin din Europa sau Australia, fie direct, fie tranzitând o altă țară, trebuie să prezinte un test PCR negativ pentru SARS-CoV-2, realizat cu cel mult 48 de ore înainte de data plecării. De asemenea, trebuie să își instaleze și să completeze aplicația eHac Indonesia. Aceștia vor fi retestați prin metoda PCR la sosire și, dacă rezultatul este negativ, vor fi obligați să se autoizoleze timp de 5 zile într-un hotel autorizat de guvernul indonezian, prin suportarea personală a costurilor de cazare. Această obligație este valabilă și pentru diplomați, cu excepția șefilor de misiuni și a familiilor lor, care se pot autoizola în reședință.
  • După cele 5 zile de carantină, cetățenii străini sunt retestați. În cazul unui rezultat negativ, își pot continua călătoria.
  • Dacă rezultatul primei retestări, la sosirea în Indonezia, este pozitiv, cetățenii străini vor fi internați în spital pentru tratament și vor suporta personal costurile de spitalizare.
  • Aceste măsuri sunt valabile pentru perioada 22 decembrie 2020 – 8 ianuarie 2021 și pot fi prelungite. 
  • În perioada 1 ianuarie - 14 ianuarie 2021, este interzisă intrarea tuturor cetățenilor străini pe teritoriul Indoneziei. Sunt exceptate de la această măsură deținătorii de vize diplomatice și vize oficiale, membri ai delegațiilor la nivel de ministru sau superior, personalul navigant și deținătorii de permise de ședere indoneziene (ITAS și ITAP). Acestora li se aplică măsura carantinării timp de 5 zile (descrisă mai sus).

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

  • Pe cale aeriană: numai cetățenii posesori de permise de ședere in Indonezia.

Date de contact ale misiunilor României în Indonezia – AICI.

  • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular