Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus India - 26.01.21

Populatie: 1,387,715,929 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 128 Populatie infectata: %0.013

India

Data ultimei actualizări: 20 ianuarie 2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Rămân suspendate zborurile comerciale internaționale de pasageri. Decizia de anulare a măsurii de suspendare a zborurilor comerciale internaționale de pasageri va fi adoptată în funcție de evoluțiile pandemiei de COVID-19.
 • Este permisă intrarea în Republica India pentru următoarele categorii de cetățeni străini:
 • deținătorii de carduri pentru cetățenii indieni din străinătate (Oversees Citizens of India - OCI);
 • toți cetățenii străini și membrii de familie ai acestora care intenționează să viziteze Republica India pentru orice scopuri, cu excepția călătoriilor în scop turistic.
 • Toate vizele a căror valabilitate a fost suspendată începând cu luna martie a.c. își recapătă valabilitatea, cu excepția vizelor electronice (e-Viza), vizelor turistice și vizelor oferite în scopuri medicale.
 • Cetățenii români care doresc să călătorească în Republica India în orice scop, altul decât turism, pot obține o viză de la misiunile diplomatice indiene din statul de reședință sau domiciliu. 
 • Toate persoanele care intră în Republica India prin punctele de trecere a frontierei (terestre, maritime sau aeriene) sunt obligate să se supună măsurii de carantină pentru o perioadă de 14 zile (7 zile carantină instituționalizată și 7 zile de autoizolare la domiciliu /reședință, cu suportarea tuturor cheltuielilor).

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI DINSPRE ROMÂNIA:

 • companiile aeriene oferă călătorilor o listă cu activitățile permise și interzise, odată cu biletul de îmbarcare;
 • toți pasagerii sunt sfătuiți să descarce aplicația Aarogya Setu pe dispozitivele lor mobile;
 • doar călătorii asimptomatici vor avea voie să se îmbarce după scanarea termică;
 • se va asigura respectarea distanțării fizice.
 • debarcarea se va face cu respectarea distanțării fizice;
 • scanarea termică va fi efectuată pentru toți pasagerii de către cadrele sanitare prezente în aeroport. Formularul de declarație pe propria răspundere completat online va fi prezentat personalului sanitar al aeroportului (sau o copie a formularului de declarație în format hârtie);
 • pasagerii care au prezentat simptome în timpul scanării termice vor fi izolați imediat și transportați la o unitate medicală, conform protocolului de sănătate;
 • după scanarea termică, pasagerii care au fost scutiți de carantină instituționalizată (punctele 3 și 4 de mai sus)  vor prezenta funcționarilor de la ghișeele responsabile de protecția sănătății publice, decizia indicată în prealabil pe portalul online;
 • după scanarea termică, pasagerii care dețin rapoarte/ test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ (punctele 5 și 6 de mai sus) vor fi scutiți de carantină și vor trebui să își monitorizeze starea de sănătate timp de 14 zile;
 • toți acești pasageri vor primi lista ofițerilor de supraveghere la nivel național și de stat și numerele centrelor de apel, pentru informarea Centrului de Apel de stat / național în cazul în care apar simptome COVID-19 în orice moment în timpul carantinei.

Măsuri pe plan intern:

În zonele de carantină sunt permise doar serviciile esențiale precum: aprovizionarea cu produse de strictă necesitate și serviciile medicale urgente. Se efectuează un control strict pentru restricționarea intrării sau ieșirii din aceste zone.

În afara zonelor de carantină, toate activitățile vor fi permise cu respectarea regulilor de sănătate publică și distanțare fizică, cu excepția activităților menționate în continuare, a căror desfășurare va fi permisă gradual și doar cu respectarea procedurilor stabilite de Ministerul Sănătății și Bunăstării Familiei și a Ministerului de Interne din Republica India.

 • Este încurajat învățământul la distanță/online.
 • În spațiile închise, evenimentele sunt permise cu ocuparea a maximum 50% din capacitatea sălii, dar nu mai mult de 200 de persoane. Participanții sunt obligați să poarte măști, să păstreze distanțarea fizică și să respecte regulile sanitare.
 • În spațiile deschise, evenimentele nu sunt limitate la un anumit număr de persoane, dar se va ține cont de suprafața disponibilă, cu respectarea strictă a măsurilor de distanțare fizică, purtarea obligatorie a măștii, măsurarea temperaturii corporale și dezinfectare.

ALTE INFORMAȚII UTILE:

Mai multe informații referitoare la condițiile de călătoria în Republica India pot fi vizualizate pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne din India (https://www.mha.gov.in/) și pe site-ul Ministerului Sănătății și Bunăstării Familiei din India (https://www.mohfw.gov.in/).

Datele de contact ale misiunii României în Republica India – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular