Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Iran - 03.03.21

Populatie: 84,708,574 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 2,137 Populatie infectata: %0.214

Iran

Data ultimei actualizări: 27.02.2021 ​

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Toţi pasagerii care doresc să intre în Republica Islamică Iran trebuie să dețină, înainte de îmbarcare, un certificat medical în limba engleză, eliberat de o instituţie medicală acreditată din statul de plecare. Certificatul medical poate fi eliberat și în limba statului de proveniență (alta decât limba engleză). Certificatul medical trebuie sa conţină rezultatul negativ al testului molecular pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, să fie atestat de Ambasada Republicii Islamice Iran din statul de plecare, să fie eliberat cu cel mult 96 de ore înainte de intrarea în Republica Islamică Iran și nu mai mult de 72 de ore la momentul îmbarcării. Pasagerilor care nu deţin un astfel de certificat medical nu li se va permite îmbarcarea.
 • Suplimentar prezentării rezultatului negativ al testului PCR, toți pasagerii care sosesc din Danemarca, Regatul Țărilor de Jos, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sau Africa de Sud, la momentul intrării în Iran sunt obligați să refacă testul tip PCR. Până la sosirea rezultatului testului (48 de ore), pasagerii sunt obligați să se autoizoleze la o locație indicate de autorități. În situația în care rezultatul testului este pozitiv, se impune măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile.

Prețul testului este de 40 Euro (aproximativ 12 milioane riali iranieni), iar plata se efectuează în moneda locală.

 • Persoanele care doresc să intre în Republica Islamică Iran trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere cu privire la situaţia lor medicală.
 • Toate persoanele care intră/ies din R.I. Iran pot fi testați pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 dacă prezintă simptome specifice COVID-19 sau dacă autoritățile iraniene consideră necesar.
 • Dacă se dovedește printr-un document eliberat de o reprezentanță diplomatică a R.I. Iran faptul că, din motive obiective, nu se poate efectua testul în statul de plecare, compania aeriană va decide cu privire la posibilitatea îmbarcării persoanei.
 • În situația în care posesorul de pașaport iranian este preluat de compania aeriană, acesta va fi testat în momentul în care ajunge în R.I. Iran și se va autoizola până în momentul în care primește un rezultat negativ.
 • Toți pasagerii care doresc să iasă din Republica Islamică Iran trebuie să dețină certificate de sănătate eliberate de autoritățile iraniene în cadrul aeroporturilor internaționale de pe întreg teritoriul statului. Certificatul de sănătate poate fi eliberat pasagerilor la cerere sau dacă deţinerea lui reprezintă o condiţie obligatorie pentru accesul în statul de destinaţie. Toate persoanele care vor să iasă de pe teritoriul iranian trebuie să prezinte un test negativ tip PCR, efectuat cu cel mult 96 de ore anterior. Lista laboratoarelor agreate de diferite companii aeriene poate să difere, sens în care se recomandă consultarea directă a operatorului aerian.
 • Posesorilor de pașaport iranian, care revin în R.I. Iran după o călătorie care a durat mai puțin de 7 zile, le este permisă intrarea în R.I. Iran în baza rezultatului negativ al testului PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Pentru posesorii de pașaport iranian, care revin dintr-o călătorie mai mare de 14 zile, se impune prezentarea unui test cu rezultat negativ, atestat de Ambasada R.I. Iran.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

Transportatorii interni solicită, începând cu data de 18.11.2020, prezentarea unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 pentru fiecare pasager (transport aerian, maritim sau terestru).

Măsuri pe plan intern:

 • În Iran este obligatorie purtarea măştilor de protecţie, atât în spațiile închise, cât și în spațiile publice deschise.
 • Unitățile administrativ-teritoriale au fost împărțite în 3 categorii, în funcție de rata numărului de infectări cu SARS-CoV-2: albe (sub 1 caz de infectare pe zi la 100.000 de locuitori în ultimele 2 săptămâni), galbene (între 1 și 3 cazuri de infectare pe zi la 100.000 de locuitori în ultimele 2 săptămâni) și roșii (peste 3 cazuri de infectare pe zi la 100.000 de locuitori în ultimele 2 săptămâni). Lista zonelor roșii poate fi regăsită aici: https://tn.ai/2256326, iar lista zonelor galbene aici: https://tn.ai/2256165. Statusul fiecărei localități este actualizat periodic pe pagina de internet: https://mask.ir/
 • În orașele incluse în categoria roșie, toate activitățile/afacerile neesențiale sunt închise.
 • Instituțiile de învățământ gimnazial, liceal și universitar își desfășoară activitatea doar online, precum și grădinițele, institutele de învățământ religios și cele de limbi străine.
 • Concertele și proiecțiile cinematografice sunt momentan suspendate.
 • Este interzisă intrarea turiştilor străini în Republica Islamică Iran în grupuri organizate. Cetăţenii străini pot efectua, în continuare, deplasări turistice în Republica Islamică Iran în mod individual, precum şi deplasări în scop de afaceri.
 • În provinica Hormuzgan (inclusiv insulele Kish și Qeshm), este interzisă circulația autoturismelor înmatriculate în altă provincie. Restricția este valabilă până la 20.04.2021.
 • Activitățile turistice care implică vizitarea orașelor Mashhad, Shiraz, Bushehr și Isfahan sunt suspendate pentru o perioadă nedeterminată.

La acest moment, toate frontierele terestre sunt închise pentru traficul normal, cu excepția punctului Nurduz/Armenia. Sunt operaționale următoarele curse aeriene: Teheran-Doha, Teheran-Istanbul, Teheran – Paris, Teheran – Amsterdam, Teheran – Milano, Teheran – Dubai. Există și zboruri tip charter către alte destinații.

Având în vedere dinamica modificărilor impuse de autoritățile iraniene, pe linia protecției sanitare, în contextul pandemiei COVID-19, călătorii sunt rugaţi să verifice cu operatorul aerian situaţia regulilor/măsurilor impuse de autorităţile iraniene la sosirea în această ţară.

Datele de contact ale misiunilor României în Iran – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular