Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Jamaica - 18.01.21

Populatie: 2,968,221 Cazuri azi: 65 Active/Milion: 717 Populatie infectata: %0.072

Jamaica

Data ultimei actualizări: 30.12.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (din motive de securitate în Kingston, în districtele Western și Central Police)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 15 iunie, au fost ridicate restricțiile de intrare. Toți pasagerii care sosesc în Jamaica trebuie să fie în posesia unei autorizații de călătorie (https://www.visitjamaica.com/travelauthorization/). Companiile aeriene condiționează îmbarcarea de prezentarea autorizației. Formularul poate fi completat cu cel mult 5 zile înainte de data sosirii.
 • Toți călătorii cu vârsta de peste 12 ani care sosesc din SUA trebuie să prezinte dovada unui test molecular negativ efectuat la un laborator acreditat de Colegiul Patologilor Americani, cu cel mult 10 zile anterior intrării în Jamaica.
 • Autoritățile își rezervă dreptul de a solicita retestarea. Călătorii trebuie să rămână în izolare la locul de cazare până la primirea rezultatelor.
 • Se aplică carantina obligatorie la locul de cazare timp de 14 zile. Vizitatorii care intenționează să stea în Jamaica mai puțin de 2 săptămâni își vor petrece șederea integral în carantină, având obligația de a folosi transportul autorizat pentru deplasarea la aeroport.
 • Turiștii sunt obligați să respecte deplasarea exclusiv pe traseele desemnate (COVID-19 Resilient Corridor).
 • Este disponibil un număr limitat de curse aeriene către SUA (American, JetBlue, United, Delta), care operează cu frecvență redusă. Îmbarcarea se face doar după prezentarea dovezii unei conexiuni aeriene către Europa, deoarece SUA permite exclusiv tranzitarea cetățenilor străini.
 • Informații actualizate privind condițiile de intrare sunt disponibile aici: https://www.visitjamaica.com/.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

 • Au fost actualizate măsurile de limitare a circulației persoanelor, care se aplică în toată țara, în intervalul orar 21.00-05.00, până la 31 decembrie, respectiv în intervalul 22.00-5.00, în intervalul 1-15 ianuarie 2021, cu posibilitatea de prelungire. În zilele de 25, 26 și 31 decembrie, cu titlu de excepție, restricțiile se aplică în intervalul orar 19.00-5.00.
 • Barurile, restaurantele, parcurile, piețele, plajele, parcurile de distracții și grădinile zoologice funcționează cu program redus.
 • Este obligatorie purtarea măștii în public.
 • Nerespectarea măsurilor de restricționare a circulației persoanelor, a carantinei și a celorlalte măsuri adoptate pe fondul pandemiei se sancționează cu amendă, închisoare sau expulzare imediată.
 • Au fost introduse linii telefonice de asistență: 888-754-7792, 888-663-5683 (apelabile local), +1-876-542-5998, +1-876-542-6007, +1-876-542-6006 (apelabile din roaming).

Date de contact ale Ambasadei României în Cuba: AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular