Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Iordania - 26.01.21

Populatie: 10,260,702 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 797 Populatie infectata: %0.080

Iordania

Data ultimei actualizări: 25 ianuarie 2021

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național).

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu luna septembrie 2020, a fost redeschis aeroportul internațional Queen Alia, cu respectarea procedurilor de intrare în funcție de situația epidemiologică a fiecărui stat.

Din luna octombrie 2020 au fost redeschise frontierele terestre pentru traficul de pasageri cu Arabia Saudită (Al Mudawara) și Israel (Allenby/King Hussein Bridge și Sheikh Hussein). Procedura de intrare în Iordania prin punctele vamale terestre impune aceleași măsuri precum cele aplicate în cazul pasagerilor care sosesc pe cale aeriană. Numărul zilnic de călători care pot intra prin punctele vamale terestre este limitat la 300 de persoane.

Începând cu 19 ianuarie 2021, persoanele care călătoresc în Iordania din România au următoarele obligații:

 • să prezinte un test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data îmbarcării. Copii cu vârsta de până la 5 ani sunt exceptați de la această măsură.
 • să accepte efectuarea unui test molecular tip PCR la sosirea în aeroport, contravaloarea acestuia fiind de 28 de dinari iordanieni (aproximativ 38 de dolari SUA), rezultatul urmând să fie primit prin mesaj tip SMS. Plata se poate efectua în numerar sau cu cardul bancar. Copii cu vârsta de până la 5 ani sunt exceptați de la această măsură.
 • să dețină asigurare medicală valabilă pe teritoriul hașemit care să acopere inclusiv tratamentul pentru COVID-19 pentru întreaga perioadă a șederii în acest stat;
 • dacă rezultatul testului molecular tip PCR este negativ, persoanele care călătoresc din România nu trebuie să se autoizoleze la domiciliu. În situația în care rezultatul testului PCR este pozitiv, persoanele sunt supuse măsurii carantinei pentru o perioadă de 10 zile la domiciliul declarat sau în locații special amenajate în acest scop;
 • să instaleze aplicația mobilă „AMAN App” care atenționează utilizatorii atunci când sunt suspecți că au fost expuși la virusul SARS-CoV-2 și / sau când au intrat în contact cu o persoană care este infectată cu SARS-CoV-2. Aplicația este disponibilă gratuit în App Store;
 • să completeze declarația disponibilă la pagina de internet: https://www.carc.jo/images/COVID19/Declaration-Form.pdf sau la sosirea în aeroport;
 • să informeze autoritățile iordaniene în cel mai scurt timp în cazul unor eventualele simptome specifice COVID-19;
 • persoanele care declară orice informație eronată sau care nu corespunde realității privind statul de proveniență sunt amendate cu o sumă în cuantum de 10.000 de dinari iordanieni.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

Redeschiderea aeroportului internațional Queen Alia se va realiza treptat și pentru moment nu sunt disponibile zboruri directe Amman – București. Costurile aferente perioadei de carantină instituționalizată în Iordania variază în funcție de locația disponibilă și sunt cuprinse între 20 și 70 de dinari (aprox. 28 – 100 de dolari SUA) pentru fiecare zi de cazare.

Măsuri pe plan intern:

 • Din data de 2 ianuarie 2021, Guvernul iordanian a modificat starea de asediu (curfew) prin care circulația este interzisă în intervalul orar 24.00 – 06.00, iar funcționarea magazinelor / restaurantelor este permisă între orele 06.00 – 23.00.
 • Începând cu 8 februarie 2021 se vor redeschide gradual unitățile de învățământ.
 • Începând cu luna octombrie 2020, Guvernul iordanian a închis unitățile de învățământ până la noi dispoziții.
 • Începând cu luna octombrie 2020, Guvernul a redeschis restaurantele și cafenele care pot funcționa la 50% din capacitate, maximum 6 persoane la o masă, nefiind permise petrecerile. 
 • În funcție de evoluția epidemiologică în anumite localități sau zone se pot impune restricții suplimentare de izolare (lockdown), prin care se interzice circulația și funcționarea magazinelor.
 • Din luna iunie 2020, au fost redeschise obiectivele turistice pentru turismul local și internațional.
 • Din luna iunie 2020, sunt permise adunările publice cu un număr maxim de 20 de persoane, menținându-se astfel închise muzeele, expozițiile sau evenimentele sportive și culturale.
 • În luna iunie 2020 a fost emis Ordinul de apărare nr. 11, prin care sunt impuse sancțiuni angajatorilor și persoanelor care nu respectă măsurile de protecție privind purtarea măștilor, respectarea distanțării fizice, dezinfectarea locurilor publice închise sau care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor. Amenzile pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 20 și 50 de dinari iordanieni (echivalentul a 28 - 70 de dolari americani) și pentru angajatori (instituții publice, magazine, mall-uri, restaurante), amenzile sunt între 100 și 200 de dinari iordanieni (141 – 282 dolari americani) și complementar se aplică măsura de închidere a unității pentru 14 zile.

ALTE INFORMAȚII UTILE:

 • Pentru orice informație în legătură cu COVID-19 sunt disponibile următoarele numere de telefon ale Centrului pentru Operațiuni de Urgență a Ministerului Sănătății din Iordania: +962 77 8410186 (mobil) și +962 6 5004545 (fix). Serviciul de urgență (pentru orice solicitări): 911.
 • Este disponibilă o linie telefonică în regim 24/7 - serviciul „Ask about Corona” apelabil gratuit din Iordania la numărul 111 pentru solicitări în legătură cu COVID-19 de către persoanele aflate în următoarele situații:
 • au vizitat state afectate și prezintă sau nu simptome;
 • au intrat în contact cu persoane care au vizitat state afectate și prezintă sau nu simptome.

Surse oficiale de informare:

Știri locale: https://en.royanews.tv/ și http://www.petranews.gov.jo/main.asp

Date de contact ale misiunii României în Regatul Hașemit al Iordaniei – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular