Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Kargazstan - 18.01.21

Populatie: 6,582,754 Cazuri azi: 123 Active/Milion: 415 Populatie infectata: %0.041

Kargazstan

Data ultimei actualizări: 12.01.2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

Autoritățile au impus măsura carantinei stricte începând cu luna iulie 2020. Cu toate acestea, activitatea multor organizații a fost reluată.

Au fost introduse restricții în regiunea Batken, având în vedere situația generată de pandemia de COVID-19.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Republica Kârgâză a suspendat regimul de scutire de vize pentru cetățenii străini.

Începând cu data de 4 decembrie 2020, toți cetățenii străini și apatrizii pot intra în Republica Kârgâză prin intermediul zborurilor regulate, prin punctele de control ale aeroporturilor internaționale Manas, Osh, Issyk-Kul.

Atenție! Este obligatorie prezentarea la îmbarcare a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 72 de ore (3 zile) anterior călătoriei. La aeroport se va verifica dacă testul PCR este valabil și se va efectua scanarea temperaturii.

Dacă situația epidemiologică va rămâne stabilă, se vor relua şi alte zboruri.

Este necesară notificarea prealabilă a călătoriei la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Kârgâze.

Pe fondul situației instabile din acest stat, frontierele rutiere cu toate statele vecine sunt închise, cu excepția celei cu Republica Kazahstan.

Începând cu luna august 2020, Republica Kârgâză a reluat zborurile regulate cu Turcia, Uzbekistan, Kuwait și Emiratele Arabe Unite, iar din luna septembrie 2020 și cu Republica Kazahstan.

Până în prezent, au fost reluate zborurile internaționale regulate către Turcia, Emiratele Arabe Unite, Kazahstan, Uzbekistan și Rusia, precum și zborurile interne către Osh, Jalal-Abad și Batken.

- către Turcia: 14 zboruri pe săptămână, Turkish Airlines, Pegasus, Avia Traffic Company;

- către F.Rusă: 2 ori pe săptămână, Aeroflot, Avia Traffic Company;

- către Kazahstan: 2 ori pe săptămână, Air Astana;

- către EAU: 3 ori pe săptămână, Fly Dubai;

- către Uzbekistan: o dată pe săptămână, „Uzbekiston Havo Yullari”.

Pe teritoriul Republicii Kârgâzstan, zborurile regulate de pasageri sunt operate de AviaTrafficCompany și Tez Jet:

Bishkek - Osh - Bishkek, „Tez Jet”, de 3 ori pe zi (21 de zboruri pe săptămână);

Bishkek - Osh - Bishkek, Avia Traffic Company, o dată pe zi (7 zboruri pe săptămână).

Jalal-Abad - Bishkek - Jalal-Abad, o dată pe săptămână „Tez Jet”.

Bishkek - Batken - Bishkek, o dată pe săptămână „Tez Jet”.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

Pe cale aeriană:

Pentru cetățenii străini, la trecerea frontierei de stat a Republicii Kârgâze (la aeroporturile internaționale Manas, Osh, Issyk-Kul) este necesară îndeplinirea următoarelor condiții: 

 • la îmbarcare este obligatorie prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 72 de ore anterior călătoriei;
 • la bordul aeronavei/în sălile de sosiri este permis accesul persoanelor fără simptome specifice COVID-19, cu prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 72 de ore;
 • un pasager suspect de COVID-19, precum și pasagerii aflați în apropiere (2 rânduri în față, 2 rânduri în spate și 1 rând pe lateral) vor fi ținuți sub observație la o instituție medicală din apropierea domiciliului;
 • după sosirea aeronavei la aeroporturile internaționale din Republica Kârgâză: se efectuează scanarea temperaturii. Dacă pasagerii și membrii echipajului au simptome specifice COVID-19 (febră, tuse etc.), este necesară spitalizarea.
 • persoanele fără simptome specifice COVID-19 pot intra pe teritoriul Republicii Kârgâze.
 • în cazul expirării perioadei de valabilitate sau a lipsei testului molecular tip PCR (72 de ore) din motive obiective (legate de zbor), pasagerii trebuie să se testeze la sosire.
 • pe terminalele aeroporturilor intrarea este permisă doar pasagerilor cu bilet și doar cu trecerea printr-un tunel de dezinfecție.

Pe cale rutieră: Cetățenii străini care traversează frontiera Republicii Kârgâze pe cale rutieră trebuie să prezinte testul PCR negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 120 de ore (5 zile) anterior călătoriei. Sunt necesare măsurarea temperaturii și completarea unui chestionar.

Dacă valabilitatea testului PCR a expirat (120 de ore) din motive obiective (întârziere etc.), cetățenii străini trebuie să facă un nou test molecular tip PCR la sosire.

Cetățenilor străini care nu prezintă testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 sau care prezintă simptome specifice COVID-19 nu li se va permite accesul în Republica Kârgâză.

Aceste condiții nu se aplică personalului misiunilor diplomatice, al secțiilor consulare, al organizațiilor internaționale, precum și membrilor familiilor acestora; membrilor delegațiilor străine invitate de MAE kârgâz; transportatorilor internaționali de marfă și de călătorie, echipajelor de tren, copiilor preșcolari însoțiți de părinții (reprezentanți legali) și observatorilor electorali internaționali invitați de MAE.

Trecerea persoanelor și vehiculelor din R. Kârgâză în R. Tadjikistan a fost suspendată. Doar cetățenii din R. Tadjikistan și conducătorii de camion pot trece prin punctele de control precum: „Kâzâl-Bel – avtodorozhniy” și „Kulundu” (Kairagach-avtodorozhny).

Atenție: În cazul simptomelor specifice COVID-19, testele moleculare tip PCR efectuate în laboratoarele publice sunt gratuite. Efectuarea testului se va aproba de către un medic de familie, la numărul de telefon 118. Pentru călătoriile în străinătate, testarea moleculară tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 este contra cost. În medie, testul PCR costă 1700 de somi (aproximativ 20 USD).

Începând cu data de 30 noiembrie, ora 18:00, punctul de control Karkyra între R. Kârgâză și Kazahstan este închis până la data de 1 martie 2021, din cauza condițiilor meteorologice.

La punctele de control „Irkeshtam” și „Torugart” între R. Kârgâză și China se planifică extinderea programului de lucru (12 ore), inclusiv în weekend.

Condiţiile de deplasare în interiorul statului:

 • Se pot efectua deplasări între oraşe cu avionul şi trenul, fără a fi necesar un test PCR. Transporturile interurbane sunt permise, cu excepția regiunii Batken.
 • Se efectuează scanarea temperaturii pentru pasagerii de la bordul aeronavelor / în terminalele aeroportului. În cazul depistării unor simptome specifice COVID-19 la un pasager, dacă va fi necesar, se întocmește o listă a persoanelor de contact, care este transmisă de către Aeroportul Internațional Manas la punctele medico-sanitare.
 • S-au reluat zborurile interne către două orașe Jalal-Abad (din 18 septembrie 2020 - o dată pe săptămână - vinerea) și Batken (din 15 septembrie 2020, o dată pe săptămână – marți).
 • Nu există baraje rutiere la intrare sau ieşire.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Transportul intern rutier și feroviar nu este afectat; transportul aerian este limitat.
 • Din 31 decembrie se reia circulația trenurilor de pasageri în regiunea Chui.

Măsuri pe plan intern:

Printre măsurile adoptate pe durata stării de carantină se regăsesc următoarele:

 • Purtarea obligatorie a măştii şi folosirea dezinfectanților.
 • Funcționarea farmaciilor, cu program obișnuit: 9:00-20:00 (există şi farmacii care lucrează 24/7).
 • La Bishkek, activitatea organizaților educaționale preșcolare au fost reluate cu respectarea strictă a măsurilor sanitare.
 • Începând cu luna septembrie 2020, transportul public funcționează în mod regulat, conform programului și cu respectarea măsurilor sanitare.
 • Supermarketurile, centrele comerciale, lanțurile de magazine sunt deschise zilnic între orele 7:00 - 00:00.
 • Cafenelele și restaurantele funcționează de la 7:00 până la 00:00; se poate comanda la domiciliu.
 • Piețele şi bazarurile funcționează între orele 9:00 - 17:00.
 • Începând cu data de 28 august, sunt permise rugăciunile de vineri în moscheile din Republica Kârgâză, cu respectarea standardelor sanitare.
 • Sunt permise plimbările în aer liber (parcuri, alei).
 • Începând cu 18 ianuarie 2021, se redeschid școlile; clasele I, V, IX și XI vor merge la școală. Copiii vor studia în două perioade ale zilei.
 • Grădinițele vor relua activitatea pe 20 ianuarie 2021. 
 • Sunt interzise conferințele, competițiile sportive, activitatea punctelor de închiriere a bicicletelor.
 • Cinematografele, food court-urile, internet-cluburile și alte locații de divertisment și-au reluat activitatea la Bishkek.

La intrarea în Republica Kârgâză ESTE obligatorie prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2; pe cale de consecinţă, există posibilitatea ca persoanele care doresc să treacă frontiera pe cale rutieră să fie obligaţi să aştepte în punctul de frontieră al vămii statului vecin rezultatele testelor pe care autorităţile (ex: kazahe) le vor efectua şi la intrarea în respectivul stat (Kazahstan).

Alte informații – orar puncte de trecere a frontierei:

Republica Kârgâză – Republica Kazahstan

Numele punctului de control terestru și locația din Republica Kârgâză

Numele punctului de control terestru și locația din Republica Kârgâză

Program de funcţionare

Ak-Zhol, regiunea Chui

Kordai, districtul Kordai, regiunea Zhambyl

24 de ore

Chaldabar, regiunea Chui, districtul Panfilov

Aisha Bibi, regiunea Zhambyl

până la ora 18:00

Ak-Tilek, regiunea Chui, districtul Issyk-Kul

Ata din Karasu, regiunea Zhambyl

până la  ora 18:00

Karkâra, regiunea Issyk-Kul, distrcitul Tiup

Kegen, regiunea Almaty

Din 30 noiembrie, de la ora 18:00, acest punct este închis până pe 1 martie 2021.

Ciop-Capca, districtul Manas, regiunea Talas

Zhibek Zholy, districtul Korday, regiunea Zhambyl

până la ora 18:00

Numele punctului de control terestru și locația din Republica Kârgâză

Numele punctului de control terestru și locația din Republica Kârgâză

Program de funcţionare

Ak-Zhol, regiunea Chui

Kordai, districtul Kordai, regiunea Zhambyl

24 de ore

Chaldabar, regiunea Chui, districtul Panfilov

Aisha Bibi, regiunea Zhambyl

până la ora 18:00

Ak-Tilek, regiunea Chui, districtul Issyk-Kul

Ata din Karasu, regiunea Zhambyl

până la  ora 18:00

Karkâra, regiunea Issyk-Kul, distrcitul Tiup

Kegen, regiunea Almaty

Din 30 noiembrie, de la ora 18:00, acest punct este închis până pe 1 martie 2021.

Ciop-Capca, districtul Manas, regiunea Talas

Zhibek Zholy, districtul Korday, regiunea Zhambyl

până la ora 18:00

Republica Kârgâză – Republica Populară Chineză

Numele punctului de control terestru și locația din Republica Kârgâză

Numele punctului de control terestru și locația din R.P. China

Program de funcţionare

Torugart, regiunea Narîn

Torugart, Regiunea Autonomă Xinjiang Uygur

10:00 - 16:00, pauza 12:00 - 14:00

Se planifică creşterea timpului de lucru (12 ore) inclusiv în weekend.

Irkeștam, regiunea Osh

Irkeștam, Autonomă Xinjiang Uygur

10:00 - 16:00, pauza 12:00 - 14:00

Se planifică creşterea timpului de lucru (12 ore) inclusiv în weekend.

Numele punctului de control terestru și locația din Republica Kârgâză

Numele punctului de control terestru și locația din R.P. China

Program de funcţionare

Torugart, regiunea Narîn

Torugart, Regiunea Autonomă Xinjiang Uygur

10:00 - 16:00, pauza 12:00 - 14:00

Se planifică creşterea timpului de lucru (12 ore) inclusiv în weekend.

Irkeștam, regiunea Osh

Irkeștam, Autonomă Xinjiang Uygur

10:00 - 16:00, pauza 12:00 - 14:00

Se planifică creşterea timpului de lucru (12 ore) inclusiv în weekend.

* Punctele de control sunt închise sâmbătă, duminică și în perioada sărbătorilor publice din Republica Populară Chineză. Punctele de control din partea chineză funcționează conform orei din Republica Populară Chineză.

Republica Kârgâză –  Republica Tadjikistan

Numele punctului de control terestru și locația din Republica Kârgâză

Numele punctului de control terestru și locația din R. Tadjikistan

Program de funcţionare

Kâzâl-Bel, regiunea Batken

Guliston, orasul Isfara

până la ora 18:00

Kulundu, regiunea Batken

Ovci- Kalacia, districtul Gafurovskii

Bob-Doro, regiunea Osh

Kîzîl-art, districtul Murgab

până la ora 18:00

* Punctul de control este închis pentru turiști.  

Republica Kârgâză – Republica Uzbekistan

Frontiera cu Republica Uzbekistan a fost închisă pe fondul protestelor din Republica Kârgâză - la iniţiativa Republicii Uzbekistan

Numele punctului de control terestru și locația din Republica Kârgâză

Numele punctului de control terestru și locația din R. Uzbekistan

Orar (cum a functionat înainte de pandemie)

Dostlik, orasul Osh

Dostlik, regiunea Andijan, disctrictul Hodjaabad

până la ora 18:00

Madaniat, regiunea Jalal-Abad, districtul Nooken

Ucikurgan, regiunea Namangan

până la ora 18:00

Numele punctului de control terestru și locația din Republica Kârgâză

Numele punctului de control terestru și locația din R. Uzbekistan

Orar (cum a functionat înainte de pandemie)

Dostlik, orasul Osh

Dostlik, regiunea Andijan, disctrictul Hodjaabad

până la ora 18:00

Madaniat, regiunea Jalal-Abad, districtul Nooken

Ucikurgan, regiunea Namangan

până la ora 18:00

Punctele de control pot funcționa diferit în perioada pandemiei de COVID-19.

Datele de contact ale Ambasadei României în Nur-Sultan, Republica Kazahstan – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular