Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Cambodgia - 22.01.21

Populatie: 16,847,609 Cazuri azi: 3 Active/Milion: 3 Populatie infectata: %0.000

Cambodgia

Data ultimei actualizări: 20.01.2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 27 iulie a.c., Regatul Cambodgiei este închis pentru călătoriile neesențiale și nu se acordă vize de turism.
 • Călătoriile sunt permise pentru diplomați, oameni de afaceri, oficiali și specialiști cu înaltă calificare.
 • Cetățenii străini care urmează să călătorească în Regatul Cambodgiei trebuie să dețină viză și să prezinte la intrare un test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 ore, precum și o asigurare de călătorie care să acopere valoarea de 50.000 USD.
 • Toți cetățenii care intră pe teritoriul acestui stat sunt supuși carantinării obligatorii de 14 zile la hotel, pe cheltuială proprie, sau în centrele puse la dispoziție de Guvern. Acestea din urmă oferă condiții minimale și nu oferă garanția că toți membrii de familie vor fi cazați în același loc. Dacă primul test pentru infecția cu SARS-CoV-2 este negativ, atunci persoanele în cauză pot efectua carantina la domiciliu.
 • De asemenea, la intrarea în acest stat, cetățenii străini trebuie să plătească o garanție de 2000 USD, care este necesară procedurilor ulterioare de testare și carantină. După deducerea cheltuielilor, restul rămas din garanție va fi returnat. Cheltuielile avute în vedere sunt: taxa de 5 USD pentru transportul spre centrul de testare, 100 USD pentru efectuarea primului test pentru COVID-19 obligatoriu la începutul carantinei, 30 USD cazarea la hotel și 30 USD pentru 3 mese în așteptarea rezultatului testului, acesta fiind emis în 24 de ore.
 • Dacă un pasager din avion este depistat pozitiv, atunci toți pasagerii vor intra în carantină și vor fi nevoiți să plătească 100 USD pentru primul test (încă 100 USD pentru un test în a 13-a zi de carantină), 84 USD/ zi taxa pentru locul de carantinare care include: masă, servicii de curățătorie, servicii sanitare și servicii de securitate.
 • Pasagerul testat pozitiv este transportat și tratat la spitalul Khmer-Soviet Friendship Hospital, unde va trebui să plătească atât testele, 100 USD/test, cât și 225 USD pe zi pentru spitalizare care include: masă, servicii de curățătorie, servicii sanitare și servicii de securitate.
 • La aeroport călătorii sunt sfătuiți să își achiziționeze de la Forte Insurance Company un pachet de asigurare COVID-19, în valoare de 90 USD, care este valabil 20 zile. În caz de deces, costul aferent serviciului de incinerare este de 1500 USD.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Cetățenii străini aflați în tranzit, care urmează să își continue călătoria și au nevoie de rezultatul unui test pentru infecția cu SARS-CoV-2, trebuie să achite suma de 100 USD pentru efectuarea acestuia și 30 USD pentru eliberarea rezultatului.
 • În prezent, în Cambodgia operează 3 linii aeriene: Korean Airlines-3 zboruri pe săptămână, Asiana Airlines-3 zboruri pe săptămână și Eva Air-1 zbor pe săptămână.
 • Toate frontierele cu statele vecine Laos, Thailanda și Vietnam sunt închise pentru călătoriile neesențiale.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Se recomandă cetățenilor români care doresc să se repatrieze să se adreseze Ambasadei României la Hanoi pentru informații actualizate în ceea ce privește prelungirea vizelor și eventuale curse comerciale de transport internațional disponibile. Informații în acest sens se pot obține telefonic, la 0084 2437341148, în intervalul 9:00 – 17:00, sau în scris la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Măsuri pe plan intern:

 • Ambasadele străine din Phnom Penh își atenționează cetățenii care doresc să călătorescă în acest stat să manifeste prudență și să evite călătoriile care nu sunt strict necesare, deoarece în multe zone, printre care și Phnom Penh, a crescut gradul de criminalitate.
 • Mecanismul de sponsorizare în vederea obținerii vizei pentru toți pasagerii străini - investitori, oameni de afaceri, experți, care se deplasau în Regatul Cambodgiei pentru mai puțin de 14 zile, este suspendat temporar, până la îmbunătățirea situației generate de pandemia de COVID-19.
 • Se recomandă respectarea instrucțiunilor Ministerului Sănătății cambodgian și evitarea deplasărilor care nu sunt strict necesare. Persoanele care au fost în contact direct sau indirect cu cazurile pozitive de COVID-19 trebuie să se autoizoleze, în conformitate cu reglementările Ministerului Sănătății din Cambodgia.
 • Piețele publice și private trebuie să dispună de dezinfectant pentru mâini, fiind necesară verificarea temperaturii la intrare. Se recomandă respectarea distanțării sociale.
 • Începând cu luna ianuarie 2021 au fost redeschise muzeele, cinematografele și școlile, iar activitățile sportive în grup sunt din nou permise.
 • Cetățenii au obligația de a purta măști de protecție în magazine, restaurante, cafenele, supermarketuri, bănci și alte zone comerciale.
 • Guvernul cambodgian recomandă evitarea deplasărilor neesențiale și participarea la adunări cu peste 20 de persoane.
 • Cetățenii care nu se simt bine și suspectează că ar putea avea COVID-19 trebuie să solicite ambulanța sunând la numărul 115 sau să meargă de urgență la un spital guvernamental desemnat.

Date de contact ale misiunii României în Regatul Cambodgiei – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular