Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Kazahstan - 10.05.21

Populatie: 18,967,992 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 2,183 Populatie infectata: %0.218

Kazahstan

Data ultimei actualizări: 07.05.2021

STARE DE URGENȚĂ:  NU

La Nur-Sultan și Almaty restaurantele sunt deschise de la 07:00 până la 22:00 în zilele lucrătoare, iar terasele lucrează zilnic. Centrele comerciale unde se află puncte de vaccinare pot funcționa zilnic de la 08:00 până la 22:00 (la Nur-Sultan) și până la 21:00 (la Almaty). Duminica transportul public este interzis.

Se introduce un proiect pilot „Ashyq”, care permite accesul vizitatorilor vaccinați sau testați PCR în restaurante, săli de sport, teatre etc.

În zona roșie sunt incluse oraşele Nur-Sultan, Almaty, regiunile Akmola, Karaganda, de Vest, Zhambyl, și Pavlodar iar în zona galbenă regiunile Shymkent, Kyzylorda, Atyrau, Aktobe, Almaty, de Est, Mangistau.

Ashyq este o aplicație pentru înregistrarea vizitatorilor în locuri publice care se folosește pentru prevenirea infecției COVID-19.

Statutul „roșu”; dacă persoanele au făcut un test PCR pentru coronavirus cu rezultat pozitiv.

„Galben”: persoanelor de contact li se permite  accesul în magazinele sau farmaciile din apropierea casei, dar li se interzice accesul în alte locuri publice.

„Albastru”: persoanele care nu au un test PCR și care nu sunt listate ca și contactați, se pot duce în orice loc, cu excepția celor în care este necesar un test PCR (de exemplu, la aeroport).

„Verde” - persoanele care au efectuat testul PCR cu un rezultat negativ, au acces ăn orice incintă.

S-au deschis sălile de banchet, de expoziții; sunt permise i evenimentele sportive cu spectatori (maximum - 30 de persoane).

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Este obligatorie prezentarea de către cetățenii străini a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior momentului sosirii pe teritoriul Republicii Kazahstan (pe cale aeriană, feroviară, maritimă și rutieră).

Toți călătorii sunt obligaţi să prezinte un test PCR negativ!

NB!! Cetățenii străini care au un permis de ședere nu trebuie să prezinte un test tip PCR la trecerea frontierei Republicii Kazahstan (pe cale aeriană, feroviară, maritimă și rutieră), dacă s-au vaccinat împotriva COVID-19 și au obținut pașaportul de vaccinare.

Delegațiile oficiale invitate de MAE kazah și personalul corpului diplomatic și consular și al organizaţiilor internaţionale acreditate în Republica Kazahstan, precum și membrii familiilor acestora sunt obligați să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ.

Sunt exceptate de la obligativitatea prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 următoarele categorii de persoane:                                                                                     

 • copiii cu vârsta de sub 5 ani (părinţii / persoanele însoțitoare trebuie să deţină un test molecular tip PCR negativ);
 • delegaţiile guvernamentale ale Republicii Kazahstan;
 • echipajele companiilor aeriene/ echipajele transportului feroviar.
 • cetățenii străini vaccinați care au un permis de ședere și un pașaport de vaccinare.

Persoanele care sosesc în Kazahstan cu invitație din partea ambasadelor, trebuie să obțină, în prealabil, un permis de la Comisia Interdepartamentală pentru prevenirea râspândirii coronavriusului în Kazahstan, înainte de sosire.

Este necesar să fie anunțat MAE Kazahstan cu 10 zile lucrătoare înainte de sosirea membrilor familiei diplomaților, precum și a delegațiilor guvernamentale.

Pasagerilor cu statut galben și roșu (Ashyq) nu li se va permite accesul  în aeroport și îmbarcarea în aeronave.

Călătoriile fără viză pentru cetățenii din 57 de state (printre care și România) sunt suspendate temporar (până la data de 31 decembrie 2021). NB: suspendarea poate fi prelungită. 

Cetățenii străini care au permis de ședere pe teritoriul Republicii Kazahstan şi membrii familiilor cetățenilor Republicii Kazahstan pot trece frontiera de stat o singură dată în decurs de 30 de zile.

Detalii cu privire la procedurile de emitere a invitațiilor și de eliberare a vizelor se regăsesc pe pagina de internet a MAE Republicii Kazahstan: https://www.gov.kz/memleket/entities/mfa/documents/details/64802?lang=ru.

Prelungirea valabilităţii documentelor:

Perioada de ședere în Kazahstan s-a prelungit până la data de 5 iunie 2021 (vize și permise de ședere temporare) pentru anumite categorii de persoane. Mai multe informații pot fi consultate aici: https://cutt.ly/Pk75vJ7.

Informații pot fi obținute și de la Serviciul de Frontieră: +7 (7172) 719-111.

Persoanele care sosesc pe cale aeriană trebuie:

 • să prezinte un test molecular tip PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior sosirii;
 • să completeze un chestionar la aeroport / în avion.

Atenție! În cazul identificării unor simptome specifice COVID-19, pasagerii vor fi izolați într-o locație din incinta aeroportului.

Rute aeriene care operează în prezent:

 • către Turcia –  9 zboruri pe săptămână; (din 26 aprilie)
 • către Emiratele Arabe Unite, Dubai – 24 zboruri pe săptămână;
 • către Republica Coreea, Seul - 2 zboruri pe săptămână;
 • către Belarus, Minsk - 4 zboruri pe săptămână;
 • către F. Rusă - 3 zboruri pe săptămână;
 • către Egipt: Almaty la Sharm el-Sheikh;
 • către Germania, Frankfurt - 4 zboruri pe săptămână; de la 1 mai 2021, s-au reluat zborurile regulate între Germania și Kazahstan operate de compania Lufthansa: Almaty – Frankfurt – în fiecare marți, duminică, iar spre Nur-Sultan, vineri (cursă directă); Frankfurt – Almaty - în fiecare joi, iar spre Nur-Sultan, luni și sâmbătă;
 • către Ucraina, Kiev - 2 zboruri pe săptămână;
 • către R. Kârgâză: 5 zboruri pe săptămână;
 • către R. Uzbekistan: 8 zboruri pe săptămână;
 • către F. Rusă:10 zboruri pe săptămână;
 • către Maldive: 7 zboruri pe săptămână;
 • către Georgia (Almaty, de la 2 mai 2021 - Nur-Sultan,  Aktau, Atyrau);
 • către Tadjikistan – Almaty: 1 zbor pe săptămână.
 • Începând cu data de 1 mai 2021, se reiau zborurile regulate între Germania și Kazahstan operate de compania Lufthansa: Almaty – Frankfurt – în fiecare marți, duminică, iar spre Nur-Sultan, vineri (cursă directă); Frankfurt – Almaty - în fiecare joi, iar spre Nur-Sultan, luni și sâmbătă.
 • Toate zborurile interne au fost reluate.

Pe cale rutieră:

Programul curselor feroviare poate fi consultat pe pagina de internet: https://bilet.railways.kz/.

Transportatorii internaționali de marfă aflaţi în tranzit / trafic bilateral (maxim 2 pe camion), cu permis de conducere din categoria corespunzătoare trebuie să prezinte un test molecular de tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la sosirea în punctul de frontieră. În situația prezentării simptomelor specifice COVID-19, persoanele în cauză vor fi spitalizate la o unitate medicală din apropiere.

TRANZIT:

Pasagerii în tranzit care călătoresc  cu zboruri internaționale care tranzitează Kazahstan, trebuie să prezinte un test PCR negativ.

Măsuri pe plan intern:

 • Purtarea măştilor este obligatorie, în caz contrar se aplică o amendă în valoare de 83.000 de tenge (198 USD).
 • Prezentarea unui test tip PCR fals se pedepsește cu amendă de 951 USD sau închisoare timp de 40 de zile.
 • Toți angajații care au primit 2 doze de vaccin împotriva COVID-19 sau s-au vindecat de COVID-19 în ultimele 6 luni, lpot lucra în condiții normale.
 • Studenții străini și lucrătorii migranţi pot fi vaccinați gratuit împotriva COVID-19. Ceilalți străini se pot vaccina cu achitarea contravalorii vaccinului.
 • Sunt disponibile trei vaccinuri - „Sputnik V”, QazVac și Hayat-Vax.
 • Farmaciile funcționează cu program normal (există şi farmacii care lucrează 24/7).
 • Testul molecular tip PCR nu este necesar la intrarea / ieșirea din regiunile Kazahstanului.
 • Conform Codului sănătății kazah, cetățenii nu au restricții de a importa medicamente pentru propriile nevoi dacă prezintă documentele justificative de la spital, cu indicarea dozei de utilizare.

Datele de contact ale Ambasadei României în Nur-Sultan, Republica Kazahstan: AICI.

Zboruri si bilete de avion catre Kazahstan: AICI
 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular