Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Liban - 08.03.21

Populatie: 6,804,518 Cazuri azi: 2,376 Active/Milion: 11,794 Populatie infectata: %1.179

Liban

Data ultimei actualizări: 1 martie 2021

STARE DE URGENȚĂ: NU 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Cursele aeriene comerciale au fost reluate în luna iulie 2020, dată de la care Aeroportul Internațional Rafik Hariri/AIRH din Beirut operează la o capacitate de 10% raportat la aceeași lună a anului trecut.
 • Începând cu 31 iulie 2020, se aplică următoarele măsuri la intrarea în Liban:

I. Toți pasagerii care sosesc în Liban:

1. Toți pasagerii care sosesc în Liban trebuie să prezinte un test molecular negativ tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelucrat de un laborator acreditat de statul de reședință, care să fie efectuat cu cel mult 96 de ore anterior plecării spre Liban. Nu va fi permisă îmbarcarea pasagerilor care nu prezintă testul molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

2. Toți pasagerii care doresc să călătorească în Liban trebuie să completeze formularul medical emis de către Ministerul Sănătății Publice libanez, anterior sosirii în acest stat, formularul fiind disponibil electronic accesând aplicația „Ma3an App”. Nu va fi permisă îmbarcarea pasagerilor care nu au completat acest formular.

3. Toate companiile aeriene vor încasa 50 USD din partea fiecărui pasager care dorește să călătorească spre Liban, cu excepția copiilor cu vârsta de până la 12 ani și a membrilor UNIFIL, sumă ce reprezintă contravaloarea testului molecular tip PCR pentru SARS-CoV-2 la care vor fi supuși toți pasagerii la sosirea în acest stat pe AIRH, teste prelucrate de laboratoare autorizate de Ministerul Sănătății Publice libanez.

4. Pasagerii care au sosit în Liban și al căror rezultat al testului molecular tip PCR pentru SARS-CoV-2 este pozitiv, se vor supune indicațiilor emise de Ministerului Sănătății Publice libanez, până la recuperarea lor completă.

II. Pasagerii care sosesc din state ale căror testări moleculare tip PCR pentru SARS-CoV-2 sunt considerate ca fiind precise

Pasagerii vor fi informați în legătură cu rezultatul testării moleculare tip PCR efectuată pe AIRH în termen de 48 de ore de la data sosirii în Liban, perioadă în care vor fi obligați să nu părăsească locul de reședință.

III. Pasagerii care sosesc din state în care testările moleculare tip PCR pentru SARS-CoV-2 sunt considerate ca fiind imprecise

Având în vedere rezultatele testelor moleculare tip PCR pentru SARS-CoV-2 care au fost efectuate de către unii pasageri care au sosit în Liban din diverse state atât în timpul acțiunilor de repatriere, cât și după redeschiderea BRHIA, următoarele state sunt considerate că efectuează teste moleculare tip PCR pentru SARS-CoV-2 imprecise: Irak, toate statele africane, cu excepția: Africii de Sud, Republicii Centrafricane, Ghana, Tunisia, Algeria și Maroc.

Toți pasagerii care sosesc din aceste state trebuie să dețină o rezervare la hotel, preplătită pentru 48 de ore, în una din următoarele unități de cazare desemnate de către Ministerul Turismului din Liban, având tarife preferențiale:

 • Lancaster Hotels Group: http://lancaster.com.lb selectând ulterior „Book two days quarantine”. Pentru mai multe detalii: 00961 70 3800000.
 • Golden Tulip Hotel: www.midtownbeirut.com selectând ulterior „Book two days quarantine”. Pentru mai multe detalii: 00961 1 347555.
 • Radisson Blu Martinez. Pentru mai multe detalii: 00961 1 368111 sau 00961 3 624268.

Nu va fi permisă îmbarcarea pasagerilor care nu dețin rezervări la hotelurile menționate anterior.

Pasagerii vor fi informați în legătură cu rezultatul testării moleculare tip PCR pentru SARS-CoV-2 în maxim 48 de ore de la data sosirii la AIRH, timp în care sunt obligați să rămână la hotel.

Ulterior, aceștia vor intra în carantină la reședința lor pentru încă 72 de ore, perioadă în care vor fi supuși unui alt test molecular tip PCR pentru SARS-CoV-2, urmând să rămână în izolare până la primirea rezultatului.

Excepții:  

Diplomații, angajații UNIFIL și persoanele care prezintă un raport medical privind vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 trebuie să efectueze un test molecular tip PCR la sosirea în Liban, însă nu sunt obligați să rămână în carantină.

A fost eliminată obligativitatea întocmirii, înainte de sosirea în Liban, a unei polițe de asigurare care să acopere toate costurile tratamentului pentru COVID-19 pe întreaga durată a șederii în acest stat.

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

 • Au fost deschise două puncte de trecere a frontierei cu Siria, Abboudieh și Masnaa.
 • Cetățenii străini blocați în Siria care folosesc curse speciale pentru repatriere din Beirut, pot intra în Liban în orice zi în baza unei aprobări prealabile a autorităților libaneze.
 • Cetățenii români aflați în Siria care doresc să tranziteze Libanul trebuie să contacteze misiunile diplomatice ale României la Damasc și Beirut cu cel puțin 5 zile lucrătoare anterior deplasării, pentru a li se acorda sprijin în vedere obținerii acordului autorităților celor două state.
 • Cetățenii români care doresc să călătorească în Siria prin Liban, via AIRH, trebuie să prezinte un test molecular negativ tip PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 96 de ore anterior îmbarcării spre Liban.
 • Companiile aeriene care operează zboruri pe AIRH nu vor permite transportul pasagerilor având ca destinație finală Siria via Liban decât dacă aceștia dețin aprobarea prealabilă a autorităților siriene, exceptați fiind: refugiații palestinieni din Siria, membrii organizațiilor internaționale și ai corpului diplomatic acreditat în Siria.
 • Este permisă intrarea în Liban prin toate frontierele terestre pentru următoarele categorii de persoane:
 • posesorii unui permis de ședere valabil și membrii familiilor lor;
 • persoanele care călătoresc din Siria și doresc să tranziteze Liban pentru a pleca de la Aeroportul Internațional Rafic Hariri/AIRH din Beirut (având în vedere că aeroportul din Damasc nu este operațional în întregime), dacă îndeplinesc următoarele condiții: dețin un bilet de avion, sosesc în Liban cu maximum 24 ore înainte de ora estimată a decolării și prezintă un test molecular negativ tip PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat la unul dintre laboratoarele acreditate de Ministerul Sănătății din Siria (Abi Dhar Al-Ghaffari Center; Zuhair Habibi Center; March 8 Center; Nissan Center), cu cel mult 48 ore înainte.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE/DINSPRE ROMÂNIA:

 • Pe cale rutieră: Singura posibilitate este prin Siria, aspect nerecomandat din cauza situației generate de conflictul armat din acest stat.
 • Pe cale ferată: Nu există această posibilitate.
 • Pe cale aeriană: Având în vedere dinamica schimbării normelor care reglementează intrarea în cele două state, se recomandă cetățenilor români consultarea recomandărilor efectuate de autoritățile locale anterior deplasării.
 • Pe cale maritimă: Nu există curse organizate.

MĂSURI PE PLAN INTERN:  

Începând cu data de 11 ianuarie 2021, autoritățile locale au adoptat noi măsuri în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, cu intrare în vigoare la data de 14 ianuarie 2021:

- este instituită carantina generală pe întreg teritoriul Libanului, începând cu data de 14.01.2021, ora 05:00 și până la data de 25.02.2021, ora 05:00;

- este interzisă circulația persoanelor în afara domiciliului în intervalul 14.01.2021-25.01.2021, pe tot teritoriul Libanului și sunt interzise toate adunările sociale, private și alte tipuri de adunări în toată țara, nerespectarea acestor măsuri fiind sancționată conform legii;

- supermarketurile, magazinele alimentare și restaurantele pot funcționa doar în regim de livrare la domiciliu;

- se suspendă activitatea companiilor, instituțiilor private, tuturor magazinelor și birourilor persoanelor care desfășoară activități independente;

- pot intra pe cale terestră sau maritimă în Liban doar persoanele care fac dovada că tranzitează acest stat.

ALTE INFORMAȚII UTILE:

Telefon Crucea Roșie:140 pentru a fi direcționat către un medic

Hotline al Ministerului Sănătății: telefon 1214

Locații unde se pot efectua teste pentru SARS-CoV-2:

 • Spitalul Rafik Hariri: telefon 00961 1830000
 • Centrul Medical al Universității Americane din Beirut: telefon 00961 1350000
 • Spitalul Universitar Saint George: telefon 00961 1441000
 • Laboratorul LAU din Spitalul Rizk: telefon 00961200800

Datele de contact ale Ambasadei României la Beirut: AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular