Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Liban

Data ultimei actualizări: 26 noiembrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: NU 

Guvernul a declarat stare de mobilizare generală (stare de urgență sanitară) până la 31 decembrie 2020.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Cursele aeriene comerciale au fost reluate la 1 iulie 2020, dată de la care Aeroportul Internațional Rafik Hariri/AIRH din Beirut operează la o capacitate de 10% raportat la aceeași lună a anului trecut.
 • Începând cu 31 iulie 2020, se aplică următoarele măsuri la intrarea în Liban:

I. Toți pasagerii care sosesc în Liban:

1. Toți pasagerii care sosesc în Liban trebuie să prezinte un test molecular negativ tip PCR pentru COVID-19, prelucrat de un laborator acreditat de țara de reședință, care să fie efectuat cu cel mult 96 de ore anterior plecării spre Liban. Nu va fi permisă îmbarcarea pasagerilor care nu prezintă testul molecular negativ pentru COVID-19.

2. Toți pasagerii care doresc să călătorească în Liban trebuie să completeze formularul medical emis de către Ministerul Sănătății Publice libanez, anterior sosirii în acest stat, formularul fiind disponibil electronic la următorul link: https://arcg.is/0GaDnG. Nu va fi permisă îmbarcarea pasagerilor care nu au completat acest formular.

3. Toate companiile aeriene vor încasa 50 USD din partea fiecărui pasager care dorește să călătorească spre Liban, cu excepția copiilor cu vârsta de până la 12 ani și a membrilor UNIFIL, sumă ce reprezintă contravaloarea testului molecular tip PCR pentru COVID-19 la care vor fi supuși toți pasagerii la sosirea în acest stat pe AIRH, teste prelucrate de laboratoare autorizate de Ministerul Sănătății Publice libanez.

4. Pasagerii care au sosit în Liban iar rezultatul testului molecular tip PCR pentru COVID-19 este pozitiv, se vor supune indicațiilor emise de Ministerului Sănătății Publice libanez, până la recuperarea lor completă.

II. Pasagerii care sosesc din state ale căror testări moleculare tip PCR pentru COVID-19 sunt considerate ca fiind precise

Pasagerii vor fi informați în legătură cu rezultatul testării moleculare tip PCR realizate pe AIRH în termen de 48 de ore de la data sosirii în Liban, perioadă în care vor fi obligați să nu părăsească locul de reședință.

III. Pasagerii care sosesc din țări unde testările moleculare tip PCR pentru COVID-19 sunt considerate că fiind imprecise

Având în vedere rezultatele testelor moleculare tip PCR pentru COVID-19 care au fost realizate de către unii pasageri care au sosit în Liban din diverse state atât în timpul acțiunilor de repatriere, cât și după redeschiderea BRHIA, următoarele state sunt considerate că efectuează teste moleculare tip PCR pentru COVID-19 imprecise: Irak, toate țările africane, cu excepția: Africii de Sud, Republicii Centrafricane, Ghana, Tunisia, Algeria și Maroc.

Toți pasagerii care sosesc din aceste state trebuie să dețină o rezervare la hotel, preplătită pentru 48 de ore, în una din următoarele unități de cazare desemnate de către Ministerul Turismului din Liban, având tarife preferențiale:

 • Lancaster Hotels Group, prin următorul link: http://lancaster.com.lb selectând ulterior „Book two days quarantine”. Pentru mai multe detalii: 00961 70 3800000.
 • Golden Tulip Hotel, prin următorul link: www.midtownbeirut.com selectând ulterior „Book two days quarantine”. Pentru mai multe detalii: 00961 1 347555.
 • Radisson Blu Martinez. Pentru mai multe detalii: 00961 1 368111 sau Whatsapp  00961 3 624268.

Nu va fi permisă îmbarcarea pasagerilor care nu dețin rezervări la hotelurile menționate anterior.

Pasagerii vor fi informați în legătură cu rezultatul testării moleculare tip PCR pentru COVID-19 în maxim 48 de ore de la data sosirii la AIRH, timp în care sunt obligați să rămână la hotel.

Ulterior, aceștia vor intra în carantină la reședința lor pentru încă 72 de ore, perioadă în care vor fi supuși unui alt test molecular tip PCR pentru COVID-19, urmând să rămână în izolare până la primirea rezultatului.

Excepții:

Pasagerii care călătoresc în afara Libanului și revin în termen de o săptămână, sunt exceptați de la realizarea testului molecular tip PCR pentru COVID-19 în statul de destinație, urmând a fi supuși testării la sosirea pe AIRH.

A fost eliminată obligativitatea întocmirii, înainte de sosirea în Liban, a unei polițe de asigurare care să acopere toate costurile tratamentului pentru COVID-19 pe toată durata șederii în acest stat.

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

 • Au fost deschise două puncte de trecere a frontierei cu Siria, Abboudieh și Masnaa.
 • Cetățenii străini blocați în Siria care folosesc curse speciale pentru repatriere din Beirut, pot intra în Liban în orice zi în baza unei aprobări prealabile a autorităților libaneze.
 • Cetățenii români aflați în Siria care doresc să tranziteze Libanul trebuie să contacteze misiunile diplomatice ale României la Damasc și Beirut cu cel puțin 5 zile lucrătoare anterior deplasării, pentru a li se acorda sprijin în vedere obținerii acordului autorităților celor două state.
 • Cetățenii români care doresc să călătorească în Siria prin Liban, via AIRH, trebuie să prezinte un test molecular negativ tip PCR pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 96 de ore anterior îmbarcării spre Liban.
 • Companiile aeriene care operează zboruri pe AIRH nu vor permite transportul pasagerilor având ca destinație finală Siria via Liban decât dacă aceștia dețin aprobarea prealabilă a autorităților siriene, exceptați fiind: refugiații palestinieni din Siria, membrii organizațiilor internaționale și ai corpului diplomatic acreditat în Siria.
 • Este permisă intrarea în Liban prin toate frontierele terestre pentru următoarele categorii de persoane:
 • posesorii unui permis de ședere valabil și membrii familiilor lor;
 • persoanele care călătoresc din Siria și doresc să tranziteze Liban pentru a pleca de la Aeroportul Internațional Rafic Hariri/AIRH din Beirut (având în vedere că aeroportul din Damasc nu este operațional în întregime), dacă îndeplinesc următoarele condiții: dețin un bilet de avion, sosesc în Liban cu maximum 24 ore înainte de ora estimată a decolării și prezintă un test molecular negativ tip PCR pentru COVID-19, efectuat la unul dintre laboratoarele acreditate de Ministerul Sănătății din Siria (Abi Dhar Al-Ghaffari Center; Zuhair Habibi Center; March 8 Center; Nissan Center), cu cel mult 48 ore înainte.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE/DINSPRE ROMÂNIA:

 • Pe cale rutieră: Singura posibilitate este prin Siria, aspect nerecomandat din cauza situației generate de conflictul armat din acest stat.
 • Pe cale ferată: Nu există această posibilitate.
 • Pe cale aeriană: Având în vedere dinamica schimbării normelor care reglementează intrarea în cele două state, se recomandă cetățenilor români consultarea recomandărilor efectuate de autoritățile locale anterior deplasării.
 • Pe cale maritimă: Nu există curse organizate.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

La data de 10 noiembrie 2020, autoritățile locale au adoptat noi măsuri în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, care se aplică începând cu data de 14 noiembrie a.c.:

- este instituită carantina pe întreg teritoriul Libanului, începând cu data de 14.11.2020, ora 05:00 și până la data de 30.11.2020, ora 05:00;

- este interzisă circulația persoanelor în afara domiciliului între orele 17:00 - 05:00, pe tot teritoriul Libanului;

- toate barurile și pub-urile vor fi închise;

- sunt interzise toate adunările sociale și private și alte tipuri de adunări în toată țara, nerespectarea acestor măsuri fiind sancționată conform legii;

- restaurantele și cafenelele pot funcționa doar în regim de livrare la domiciliu;

- pe durata deplasărilor, toate persoanele trebuie să poarte mască și să respecte distanța fizică;

- a fost limitat numărul maxim de persoane admis în autovehicule, inclusiv conducătorul auto: vehicule publice – 3 pasageri, vehicule personale – 4 pasageri, transport public/autobuze cu peste 14 pasageri - jumătate din numărul de pasageri maxim admiși; este obligatorie purtarea măștii de către toate persoanele din autovehicule;

- se suspendă activitatea companiilor, instituțiilor private, magazinelor de toate felurile, și birourilor persoanelor care desfășoară activități independente;

- ministere, administrații publice, instituții publice, municipalități și federațiile acestora își vor desfășura activitatea în conformitate cu deciziile miniștrilor sau ale autorității emitente, fără a depăși o prezență a personalului mai mare de 25%.

ALTE INFORMAȚII UTILE:

Tel. Crucea Roșie:140 pentru a fi direcționat către un medic.

Hotline al Ministerului Sănătății: tel. 1214.

Locații unde se pot efectua teste COVID-19:

 • Spitalul Rafik Hariri tel. 00961 1830000
 • Centrul Medical al Universității Americane din Beirut tel. 00961 1350000
 • Spitalul Universitar Saint George tel. 00961 1441000
 • Laboratorul LAU din Spitalul Rizk tel. 00961200800

Datele de contact ale Ambasadei României la Beirut: AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular