Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Lichtenstein

Data ultimei actualizări: 23.11.2020

STARE EPIDEMIOLOGICĂ SPECIALĂ

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Cetățenii statelor din afara UE vor putea intra pe teritoriul Principatului Liechtenstein doar dacă:

 • sunt rezidenți ai unui stat din zona Schengen;
 • sunt membri de familie ai unui cetățean UE și călătoresc împreună cu acesta;
 • sunt detașați de o companie cu sediul central într-un stat membru UE din zona non-Schengen sau Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, pentru o perioadă de cel mult 90 de zile pe an.

Este permisă intrarea în acest stat în scopul reîntregirii familiei, inclusiv pentru cetățenii statelor terțe care dețin orice tip de permis de ședere sau care au fost admiși temporar în Principatul Liechtenstein.

ACCESUL PE PIAȚA MUNCII DIN PRINCIPATUL LIECHTENSTEIN:

 • Începând cu luna iunie 2020, angajatorii din Principat vor putea să recruteze din nou lucrători, inclusiv sezonieri  din statele membre UE/AELS și din state terțe, cât timp nu există disponibilități în rândul forței de muncă din Principatul Liechtenstein.
 • Autoritățile au reluat prelucrarea cererilor pentru permise de ședere și permise pentru lucrători transfrontalieri depuse de lucrătorii din statele membre UE/AELS. Același lucru este valabil și pentru notificarea începerii unei activități lucrative pe termen scurt (inclusiv activități sezoniere).

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate mijloacele și stațiile de transport în comun, precum și în gări și aeroporturi.
 • Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise.
 • Transportul feroviar și terestru se desfășoară în condiții normale, cu respectarea măsurilor de igienă și de distanțare socială.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

MĂSURI GENERALE:

 • A fost introdusă obligativitatea purtării măștii de protecție/montarea de elemente de separare în cazul în care nu poate fi respectată distanțarea fizică de 1,5 m pentru toate evenimentele publice;
 • Restaurantele, barurile și sălile de dans sunt închise. De asemenea, consumul de alimente și băuturi la evenimentele publice este interzis. Această măsură se aplică și evenimentelor care au loc în aer liber, chiar dacă nu trebuie purtată masca în aceste situații, însă trebuie respectată distanțarea fizică;
 • Evenimentele private cu mai mult de 30 de participanți sunt interzise;
 • În instituții/companii este obligatorie purtarea măștii dacă nu se poate asigura distanța minimă de 1,5 m sau nu este posibilă utilizarea elementelor de separare;
 • Este obligatorie purtarea măștii în toate mijloacele de transport public.

Se recomandă, în continuare, respectarea regulilor de igienă și păstrarea distanței de 1,5 m (în situația în care acest lucru nu este posibil, este recomandată purtarea măștii de protecție). De asemenea, dacă distanțarea fizică nu poate fi respectată, trebuie garantată posibilitatea realizării unei identificări a contactelor din considerente epidemiologice (prin întocmirea unor liste de prezență).

Toate activitățile comerciale, sociale și educaționale se desfășoară cu respectarea normelor de protecție.

Există aplicația (SWISS COVID) pentru telefoanele mobile, de identificare a contactelor persoanelor testate pozitiv cu COVID-19. Aplicația, dezvoltată de autoritățile elvețiene, se poate utiliza și în Principatul Liechtenstein și este gratuită, iar utilizarea acesteia este voluntară.

Date de contact ale misiunilor României în Liechtenstein – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular