Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Sri Lanka - 23.01.21

Populatie: 21,463,723 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 371 Populatie infectata: %0.037

Sri Lanka

Data ultimei actualizări: 15.01.2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • A fost publicat Ghidul Autorității Civile din Sri Lanka privind reluarea operațiunilor de pe  Aeroportul Internațional Bandaranaike (CMB) și Aeroportul Internațional Mattala Rajapaksa (HRI), care cuprinde noile condiții de călătorie în scop turistic, doar în grupuri organizate, cu zboruri speciale charter, începând cu data de 21 ianuarie 2021 
 • Potrivit instrucţiunilor emise de Autorităţile Sanitare din Sri Lanka, toate aeroporturile internaţionale sunt în continuare închise pentru zborurile comerciale de sosiri pasageri, până la notificări ulterioare. Pasagerilor vaselor de croazieră nu li se va permite să debarce în țară, inclusiv pentru vizite temporare la țărm.
 • Companiile aeriene comerciale operează zboruri de ieșire din Sri Lanka. Unele zboruri de intrare pe teritoriul național operează pentru repatrierea cetățenilor srilankezi.
 • Intrarea în Sri Lanka este interzisă în prezent pentru toți cetățenii străini, iar guvernul din Sri Lanka nu eliberează vize pentru a călători în țară la acest moment.
 • Revenirea în Sri Lanka a tuturor cetățenilor srilankezi și străini (rezidenți sau nerezidenți) este supusă aprobării Autorității Aviației Civile. Cetățenii srilankezi și cetățenii străini trebuie să se adreseze celei mai apropiate misiuni diplomatice a Sri Lankăi în vederea obținerii aprobării.
 • Repatrierea cetățenilor srilankezi (individuală sau organizată) este supusă de asemenea unei aprobări prealabile, prin cea mai apropiată misiune diplomatică a Sri Lankăi.
 • Toţi cetăţenii trebuie să prezinte un test PCR negativ făcut cu maxim 72 de ore înainte de plecare.
 • La aeroport, tuturor persoanelor li se ia temperatura, li se face un nou test PCR înainte de intrarea în aeroport, sunt supuși unui proces de dezinfectare atât ei cât și bagajele pe care le dețin, apoi sunt trimiși obligatoriu pentru 14 zile în centrele de carantină gestionate de către armată sau, în limita locurilor disponibile, la hoteluri agreate de autorități, contra cost, păzite de armată. Deplasarea către aceste centre se efectuează cu autocare ale armatei. După 11-12 zile, testul PCR se repetă. Dacă rezultatele la testele PCR sunt negative la finalizarea perioadei de carantină, cei care sunt considerați negativi nu vor mai fi obligați să stea în carantină acasă încă 14 zile.
 • Pasagerii cu temperatura de 37,4°C sau mai mare, vor fi direcționați către Biroul de Sănătate al Aeroportului. Temperatura se va verifica din nou la 15 minute de către personalul medical, iar în cazul în care temperatura rămâne peste 37,4°C, persoana va fi transferată de către personalul medical la un spital desemnat.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Începând cu data de 18 mai, Sri Lankan Airlines operează zboruri de tranzit spre Japonia, Australia și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. În prezent, în funcție de numărul de pasageri, Qatar Airlines operează zboruri de linie pe ruta Colombo – Doha, Turkish Airlines operează zboruri de linie pe ruta Colombo – Istanbul, fiind stabilite zboruri și de către companiile IndiGo, Emirates, Singapore Airlines, Airarabia, însă, din lipsă de pasageri, majoritatea sunt anulate.
 • Tranzitul aeroportuar este permis în Sri Lanka, dacă zborul de legătură este în maxim 10 ore de la sosirea în aeroport. Este necesară prezentarea unui test molecular negativ (tip PCR) pentru a rămâne în zona de tranzit, efectuat cu maxim 72 de ore înaintea sosirii. Călătorii trebuie să verifice cu compania aeriană orele de tranzit.
 • Este permisă aterizarea aeronavelor fără pasageri străini pentru preluarea cetățenilor altor state în vederea transportării în țara de origine.
 • Zborurile de repatriere în Sri Lanka sunt pentru moment suspendate până la o notificare ulterioară.
 • Din cauza răspândirii virusului COVID-19 în Sri Lanka, s-a decis prelungirea perioadei de valabilitate a tuturor tipurilor de vize eliberate tuturor străinilor care locuiesc în prezent în Sri Lanka pentru o perioadă de 60 de zile. Perioada de valabilitate a tuturor tipurilor de vize va fi prelungită de la 7 octombrie 2020 până la 5 decembrie 2020.  (pentru mai multe detalii, rugăm consultați http://www.immigration.gov.lk/web/index.php?option=com_content&view=article&id=362&lang=en)

Măsuri pe plan intern:

 • Este obligatorie menținerea distanțării sociale și purtarea măștii de protecție atât în spațiile deschise (pe stradă, piețe, adunări publice, etc), cât și în locurile închise (oficii guvernamentale, bănci, magazine, restaurante, cafenele, lăcașuri de cult etc). La intrarea în locurile publice (magazine, mall-uri) și în zonele în care se formează cozi, respectiv în fața caselor de marcat din centrele comerciale există marcaje speciale pentru a asigura respectarea distanțării între persoane. Persoanele care nu respectă aceste măsuri pot fi sancționate cu amendă de până la 10.000 Rs. (aprox. 55 USD) și/sau închisoare 6 luni. Persoanele care desfășoară activități sportive (individual și în grup) în parcuri și în locuri deschise sunt exceptate de la purtarea măștii de protecție.
 • La intrarea în locurile închise se testează temperatura corporală și se aplică măsurile de igienizare a mâinilor.
 • Toate școlile sunt închise până la o notificare ulterioară.
 • Mai multe orașe/ sate din insula sunt în continuare în carantină până la o notificare ulterioară. Drumul spre aeroport nu este restricționat.
 • Autoritățile din Sri Lanka au suspendat pentru moment obligativitatea prezentării testului PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare, pentru pasagerii care pleacă din Sri Lanka. Cu toate acestea, este posibil ca acest test să fie cerut de companiile aeriene.

Date de contact ale misiunilor României în Sri Lanka – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular