Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Luxemburg - 03.12.21

Populatie: 640,403 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 7,684 Populatie infectata: %0.768

Luxemburg

Data ultimei actualizări: 17 noiembrie 2021

STARE DE URGENȚĂNU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

În contextul pandemiei de COVID-19, toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani si 2 luni care sosesc în Luxemburg, exclusiv pe cale aeriană, au obligația de a prezenta unul din următoarele documente justificative:

  • un certificat de vaccinare eliberat de către o autoritate medicală a unui stat membru al Uniunii Europene sau Schengen prin care este atestată efectuarea schemei complete de vaccinare;
  • un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, tipărit sau în format electronic, anterior îmbarcării în aeronava cu destinația Luxemburg. Sunt acceptate atât testele moleculare tip PCR (efectuate cu maximum 72 de ore anterior îmbarcării), cât și testele rapide antigen (efectuate cu 48 de ore înaintea îmbarcării). Această măsură se aplică atât cetățenilor străini, cât și cetățenilor luxemburghezi care au petrecut mai mult de 72 de ore în străinătate.
  • de asemenea, în vederea călătoriei spre Luxemburg, la îmbarcare este acceptat și un certificat medical care să ateste faptul că persoana a fost confirmată pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 6 luni anterioare îmbarcării (cu mențiunea privind efectuarea perioadei de autoizolare și a inexistenței oricărui simptom specific COVID-19);
  • codul QR, introdus în luna iunie 2021 (a se consulta secțiunea MĂSURI PE PLAN INTERN), codul QR aferent certificatelor digitale europene.

Suplimentar acestei măsuri, persoanele care sosesc din state din afara UE trebuie să efectueze un test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la sosirea pe aeroportul Findel/Luxemburg.

Informații suplimentare pot fi consultate la pagina de internet: https://covid19.public.lu/en/travellers/visiting-luxembourg.html.

Măsurile menționate anterior nu se aplică la frontierele terestre.

Categorii de persoane exceptate de la obligativitatea prezentării testului sau a certificatului medical care să ateste faptul că persoana în cauză a fost confirmată pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare îmbarcării, cu condiția ca șederea acestora în Luxemburg să nu depășească 72 de ore:

  • Persoane cu atribuții în domeniul transporturilor (în exercitarea atribuțiilor de serviciu);
  • Pasagerii aflați în tranzit pe aeroportul Findel/Luxemburg;
  • Membrii corpului diplomatic, personalul organizațiilor internaționale sau persoane invitate de către aceste organizații în Luxemburg cu diferite ocazii, personal militar, personal umanitar și personal de protecție în exercițiu;
  • Persoane care efectuează o călătorie dus-întors cu avionul, cu o durată mai mică de 72 de ore, din Marele Ducat într-un stat membru al spațiului Schengen sau Uniunii Europene, cu condiția să nu fi părăsit spațiul Schengen sau teritoriul statelor membre UE în această perioadă.   

Mai multe informații pot fi consultate la următoarea pagină de internet: Covid tests for flights to Luxembourg

  • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie
Aboneaza-te sa fii la curent cu noutatile importante despre zboruri.