Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Maroc - 05.03.21

Populatie: 37,204,312 Cazuri azi: 420 Active/Milion: 147 Populatie infectata: %0.015

Maroc

Data ultimei actualizări: 23.02.2021  

STARE DE URGENȚĂ: DA (SANITARĂ) până la data de 10 martie 2021, cu posibilitate de prelungire.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Atât frontierele aeriene, cât și cele maritime sunt parțial deschise, fiind permisă intrarea în Maroc a următoarelor categorii de persoane:

 • cetățenii marocani și membrii de familie, indiferent de situația lor;
 • cetățenii străini rezidenți, deținători de permise de ședere și membrii acestora de familie (soț/soție și copii), indiferent de naționalitatea acestora (cu condiția eliberării unei adeverințe de către Consulatul marocan din statul respectiv, pe baza documentelor justificative care trebuie prezentate: copie a cardului de ședere al membrului de familie și document care demonstrează relația de familie);
 • cetățenii străini care călătoresc în Maroc pentru o misiune oficială sau la o companie privată, cu condiția să prezinte o copie a documentului justificativ furnizat de instituția care i-a invitat. Acest document justificativ trebuie să fie sigilat de companie și semnat de un manager și să cuprindă toate informațiile referitoare la persoana în cauză (numărul pașaportului, scopul vizitei, locul de cazare etc.)
 • cetățenii străini care nu fac obiectul formalităților de viză și care dețin o rezervare confirmată într-un hotel sau într-o unitate turistică (pensiune, riad sau închiriere sezonieră tip AirBnb inclusă). 

Pentru a li se permite îmbarcarea, pasagerii trebuie să facă dovada efectuării unui test molecular cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu cel mult 72 de ore anterior călătoriei. De asemenea, la sosirea în Maroc trebuie să completeze o fișă de sănătate. Copiii mai mici de 11 ani sunt exceptați de la prezentarea testului molecular cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Accesul pe cale maritimă se efectuează cu dificultate, pe fondul măsurilor adoptate de o serie de state europene de legătură pentru călătorii din afara spațiului UE.

Autoritățile locale pot adopta măsuri sanitare suplimentare la sosirea în acest stat pentru persoanele care prezintă simptome specifice COVID-19.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

Începând cu data de 23 decembrie 2020 au fost adoptate măsuri de prevenție, care au fost prelungite succesiv până în prezent:

 • Interzicerea deplasărilor pe întreg teritoriul național în intervalul orar 21:00 – 06:00;
 • Închiderea restaurantelor, cafenelelor și magazinelor în fiecare zi la ora 20:00;
 • Închiderea totală a restaurantelor în orașele Casablanca, Agadir, Marrakech și Tanger.
 • Este necesară consultarea informațiilor publice în funcție de zona vizată, întrucât eventuale restricții (de circulație, economice, comerciale etc.) pot fi adoptate de către autoritățile locale pentru diferite orașe/regiuni.
 • Deschiderea școlilor cu normele de prevenție și de igienă implicite.
 • Purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile publice închise sau deschise. Nepurtarea acesteia se sancționează în conformitate cu legislația în vigoare (articolul 4 din Decretul legislativ nr. 2.20.292), care prevede închisoare de la 1 la 3 luni și amendă în cuantum de la 300 până la 1.300 de dirhami sau una dintre cele două pedepse.
 • Întrunirile, adunările și evenimentele cu participarea unor grupuri de persoane sunt interzise.
 • Sălile de teatru, piscinele publice și muzeele rămân închise.
 • Autoritățile pot decide reinstituirea carantinei în diferite orașe, în funcție de evoluția epidemiologică, precum și introducerea anumitor restricții.
 • Pentru orașele și localitățile aflate în carantină este necesară o autorizație de deplasare pentru ieșirea/intrarea din/în localitate.

Date de contact ale misiunii României în Maroc – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular