Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Madagascar - 26.01.21

Populatie: 28,091,343 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 19 Populatie infectata: %0.002

Madagascar

Data ultimei actualizări: 30.12.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (STARE DE URGENȚĂ SANITARĂ):

 • La 04.04.2020 autoritățile malgașe au declarat stare de urgență sanitară pe întreg teritoriul Republicii Madagascar.
 • La 5 iulie fost introdus regimul “lockdown”, care presupune interdicția ieșirii din locația de domiciliu, părăsirea orașului de domiciliu și mișcarea între provincii. Ieșirea din capitatala Antananarivo este interzisă.
 • În funcție de evoluția cazurilor de contaminare depistate, Guvernul poate lua măsura închiderii complete a unor provincii din țară sau a capitalei. În prezent, există 9 zone declarate focare de pandemie și închise, sub controlul jandarmeriei naționale.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu 20 martie 2020 toate zborurile, regionale ori internaționale care conectează Madagascarul cu întreaga lume au fost suspendate. Zborurile aprobate pentru evacuări de persoane pot decola/ateriza numai în cursul dimineții, până la orele 10.00
 • De la aceeași dată, a fost interzisă intrarea și ieșirea din porturi a navelor sub orice pavilion, cu excepția celor destinate aprovizionării/cargo. Aceste măsuri restrictive privesc și transportul maritim privat (iahturi, alte nave personale), fiind introdusă inclusiv interdicția de a naviga în apele teritoriale malgașe.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Pentru orice informații privind repatrierea spre România cetățenii români sunt rugați să contacteze Ambasada României la Pretoria sau Consulatul Onorific al României la Antananarivo

MĂSURI PE PLAN INTERN:

 • Măsuri diferențiate de la regiune la regiune, zone, metropole, etc. în funcție de intensitatea și ritmul infectărilor. Cu sprijinul jandarmeriei, autoritățile pot închide toate zonele considerate focare ale pandemiei.
 • Începând cu 5 iulie au fost introduse măsuri foarte restrictive, precum și pedepse împotriva persoanelor care nu respectă reglementările în vigoare, îndeosebi în ceea ce privește portul măștii faciale în spațiile publice, distanțarea fizică la cel puțin un metru. Populației i s-a recomandat să rămână la domiciliu și să nu îl părăsească fără motive foarte serioase. Vehiculele nu pot circula după ora 14.00. Pe timpul nopții, în intervalul 11 PM – 04 AM circulația este interzisă cu desăvârșire (curfew).
 • Toate unitățile de învățământ au fost închise.
 • Reuniunile/întâlnirile cu caracter internațional sunt suspendate.
 • Sunt interzise adunările publice, evenimentele sportive și culturale. Este interzisă adunarea a mai mult de 50 de persoane.
 • Este interzisă, începând cu 5 iulie, circulația fără autorizare, funcționarea restaurantelor și barurilor, serviciul de taximetrie
 • Lipsa măștii faciale în public se pedepsește cu 24 de ore de închisoare.
 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular