Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Macedonia de Nord - 03.08.21

Populatie: 2,083,281 Cazuri azi: 37 Active/Milion: 301 Populatie infectata: %0.030

Macedonia de Nord

Data ultimei actualizări: 26 iulie 2021

STARE DE URGENȚĂDA, până la data de 31 decembrie 2021

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu luna iunie 2020, accesul tuturor cetățenilor străini este din nou permis în Macedonia de Nord, fără îndeplinirea unor condiții prealabile.
 • Aeroporturile Skopje și Ohrid s-au deschis începând cu luna iulie 2020.
 • Începând cu luna mai 2021, toate persoanele care intră în Macedonia de Nord venind din India vor intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Persoanele care doar vor tranzita Macedonia de Nord venind din acest stat, vor trebui să completeze declarații în acest sens. De asemenea, a fost ridicată obligativitatea măsurii de carantină pentru persoanele care intră în Macedonia de Nord venind de pe continentele african sau sud-american.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI:

 • Cetățenii români din Macedonia de Nord se pot întoarce în România pe cale terestră prin Bulgaria, prin punctul de trecere a frontiere Deve Bair / Kjostendil sau prin Serbia, prin punctul de trecere a frontierei Tabanovce / Preshevo.
 • Începând cu 1 iulie  2021, sunt deschise (24h/24h)  punctele de trecere a frontierei dintre Macedonia de Nord și Grecia: Bogorodica-Evzoni,  Medžitlija-Níki și Dojran-Doirani. Pentru detalii privind condițiile de intrare în Grecia vă rugăm să consultați pagina de internet a MAE: https://www.mae.ro/node/51914.  

Măsuri pe plan intern:

 • Începând cu data de 16 iunie 2021, nu se mai aplică restricții de deplasare.
 • Începând cu luna iunie, nu mai este obligatorie purtarea măștii de protecție în aer liber, cu recomandarea de a purta masca de protecție în cadrul unui grup mai mare de persoane. Rămâne în vigoare obligația purtării măștii de protecție în transportul public, taxi și în toate spațiile închise.
 • Începând cu data de 16 iunie, este permisă organizarea evenimentelor în aer liber până la 50% din capacitatea spațiului unde va avea loc evenimentul și cu un număr maxim de 1.000 de persoane.
 • Începând cu data de 16 iunie, este permisă organizarea nunților și a altor evenimente festive în aer liber/terase de vară până la maxim 50% din capacitatea spațiului. 
 • Unitățile de alimentație publică își reiau programul normal de lucru numai în spațiile deschise, începând cu data de 16 iunie 2021.
 • Începând cu luna mai, a fost reluată activitatea sălilor/cluburilor de fitness, centrelor sportive, sălilor de sport, cu respectarea măsurilor sanitare și de distanțare socială. Evenimentele publice culturale, științifice și de divertisment se pot desfășura în limita a 30% din capacitatea spațiilor închise și până la 50% din capacitatea spațiilor deschise. Evenimentele sportive se desfășoară fără prezența publicului.
 • Începând cu luna iunie 2020, a fost consolidat controlul respectării măsurilor de distanțare.

Măsura autoizolării devine obligatorie de la data dispunerii acesteia până la primirea unui rezultat negativ al testului pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Dacă testul este pozitiv, măsura autoizolării nu poate fi suspendată.  

 •  

Datele de contact ale misiunii României în Macedonia de Nord – AICI.

Zboruri si bilete de avion catre Macedonia de Nord: AICI
 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie