Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Macedonia de Nord

Data ultimei actualizări: 25.11.2020  

STARE DE URGENȚĂ: DA, începând cu data de 20 noiembrie 2020, pentru o perioadă de 30 de zile.

  • Începând cu luna iunie, accesul tuturor cetățenilor străini este din nou permis în Macedonia de Nord, fără îndeplinirea unor condiții prealabile.
  • Aeroporturile Skopje și Ohrid s-au deschis începând cu luna iulie 2020.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI:

  • Cetățenii români din Macedonia de Nord se pot întoarce în România pe cale terestră prin Bulgaria, prin punctul de trecere a frontiere Deve Bair / Kjostendil sau prin Serbia, prin punctul de trecere a frontierei Tabanovce / Preshevo.

Începând cu luna octombrie, conform deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență, persoanele care vin în România din Macedonia de Nord sunt obligate să intre în carantină pentru 14 zile. Mai multe amănunte pot fi găsite aici: http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19?fbclid=IwAR3yIjEJpXlqGO7NZuI-9nxy5RiqtpT8h_1QVx7VqLD4RRsAW3wgqUydaxA.

Având în vedere că autoritățile elene mențin închise punctele de frontieră cu Macedonia de Nord până la data de 30 noiembrie 2020, se recomandă cetățenilor români care doresc să călătorească în Grecia să folosească rutele terestre din Bulgaria, pentru a evita nepermiterea intrării și modificarea itinerariului. Întoarcerea din Grecia către România este permisă prin punctele de trecere a frontierei de la Bogorodica / Evzoni (intrare) și Tabanovce / Preshevo (ieșire).

  • La data de 20 noiembrie 2020, Guvernul Macedoniei de Nord a declarat stare de criză pe întreg teritoriul statului, lucru care permite implicarea armatei în combaterea pandemiei de COVID-19 și administrarea de către stat a instituțiilor medicale private. Starea de criză va dura 30 de zile.
  • Începând cu luna iunie, toate restricțiile de deplasare pe plan intern au fost eliminate și a fost consolidat controlul respectării măsurilor de distanțare.
  • Începând cu data de 29 octombrie 2020, purtarea măștii este obligatorie atât în interior (cu excepția restaurantelor și localurilor, cu respectarea măsurilor de distanțare socială și dezinfecție), cât și în exterior.
  • Se interzic adunările mai mari de 4 persoane în spațiile publice, pe parcursul întregii zile.
  • Autoizolarea devine obligatorie de la data dispunerii măsurii până la primirea unui rezultat negativ al testului pentru infecția cu SARS-CoV-2. Dacă testul este pozitiv, autoizolarea continuă.
  • Centrele comerciale de tip mall, sălile de sport, hotelurile, restaurantele și localurile și-au reluat activitatea, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Date de contact ale misiunii României în Macedonia de Nord – AICI.

  • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular