Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Myanmar (Birmania) - 09.03.21

Populatie: 54,659,310 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 131 Populatie infectata: %0.013

Myanmar (Birmania)

STARE DE URGENȚĂPARȚIAL

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

În urma evoluțiilor politico-sociale apărute începând cu data de 1 februarie 2021, există riscul ca autoritățile naționale să implementeze măsuri restrictive, fără a avea legătură cu situația epidemiologică generată de pandemia de COVID-19. Se recomandă precauție.

 • Începând cu luna martie 2020 au fost interzise aterizările în Myanmar pentru toate cursele internaționale comerciale de pasageri. Măsura este valabilă cel puțin până la data de 28 februarie 2021.
 • Restricțiile temporare de călătorie/intrare pe teritoriul statului în contextul răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, actualmente în vigoare, se prelungesc până la data de 28 februarie 2021, cel puțin.
 • Începând cu luna martie a.c., s-a suspendat emiterea tuturor vizelor de intrare, cu excepția celor acordate diplomaților acreditați si funcționarilor ONU rezidenți în Myanmar, precum și membrilor echipajelor vaselor sau aeronavelor care operează curse înspre/dinspre Myanmar. Măsura este valabilă până la data de 28 februarie 2021, inclusiv.
 • Autoritățile myanmareze pot accepta aplicații pentru vizele de business în cazuri speciale. Persoanele interesate trebuie să se adreseze Ambasadei Myanmarului din statul în care se află.
 • Se interzice intrarea în Myanmar pentru rezidenții Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și pentru persoanele care au vizitat acest stat în ultimele 14 zile. Persoanele care călătoresc în Myanmar și efectuează tranzit prin Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord pot intra în Myanmar doar dacă tranzitul prin acel stat nu depășește 6 ore.
 • Toți cetățenii străini care dețin documente de călătorie valabile pentru Myanmar în contextul pandemiei de COVID-19 și se califică pentru a intra în acest stat trebuie:

- să efectueze o perioadă de 7 zile de carantină obligatorie într-un centru desemnat de autorități, comunicat doar ulterior momentului aterizării;

- să efectueze un test pentru infecția cu SARS-CoV-2 în cea de-a șaptea zi (prin Laboratorul Național de Sănătate, costul fiind de aproximativ 140 USD). Dacă rezultatul testului este negativ, este necesară o perioadă de șapte zile de izolare la domiciliu. Dacă rezultatul este pozitiv, persoana în cauză va fi transferată la un spital public, unde va beneficia de tratament timp de 28 de zile. Externarea va fi permisă doar dacă toate rezultatele testării din cele două săptămâni anterioare au fost negative.

- dacă pasagerii aceluiași zbor sunt identificați ca fiind pozitivi, există riscul extinderii măsurii de carantină obligatorie și pentru ceilalți pasageri, dacă persoanele în cauză sunt considerate contacți direcți.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

Începând cu data de 8 februarie 2021, este în vigoare starea de alertă între orele 20:00 și 04:00, din motive ce țin de siguranța fizică a cetățenilor. Ordinele de nepărăsire a domiciliului sunt stabilite pe fond social și nu epidemiologic.

 • Începând cu luna mai 2020, în Yangon este obligatorie purtarea măștii în spațiile publice.
 • Începând cu luna septembrie 2020, toate persoanele care călătoresc în capitala Nay Pyi Taw trebuie să efectueze carantină și să accepte testarea moleculară tip PCR pentru COVID-19. Costurile sunt suportate de către persoanele în cauză.
 • Există posibilitatea ca unele districte să solicite autoizolarea călătorilor care sosesc din districte apropiate. Călătorii trebuie să verifice în permanență ultimele evoluții ale situației.
 • Anterior evoluțiilor apărute începând cu data de 1 februarie 2021, zborurile domestice au fost reluate, însă persoanele care doresc să călătorească la nivel național trebuie să efectueze un test pentru SARS-CoV-2 cu 36 ore înainte de îmbarcare. Unele zone solicită efectuarea carantinei la domiciliu în orașul de destinație, în special dacă persoanele care călătoresc provin din zone care se află sub ordine de nepărăsire a domiciliului. Se recomandă persoanelor care doresc să călătorească intern să verifice cu autoritățile locale și companiile aeriene măsurile aplicabile în orașul de destinație. Sunt așteptate măsuri neprevăzute cu efect imediat ale autorităților naționale față de transportul aerian domestic.
 • De asemenea, transportul în comun, atât cel rutier, cât și cel feroviar și aerian, poate suferi modificări pe fondul grevelor din instituțiile publice. Se recomandă verificarea în permanență a paginilor de internet ale companiilor de transport, pentru informații privind orarele de funcționare și documentele necesare pentru transport.
 • Parcurile de distracții, parcurile naționale, muzeele, spațiile de recreere au fost deschise parțial, la începutul lunii februarie.
 • Se recomandă cetățenilor străini să aibă în permanență asupra lor pașaportul, formularul de tip C (documentul de imigrație), Certificatul de Înregistrare a Cetățeanului Străin, o copie a vizei valide pentru Myanmar, o copie a vizei/ștampilei de intrare în Myanmar, o copie a pașaportului.
 • Persoanele ale căror vize turistice/vizite sociale au expirat nu vor suporta consecințe penale. Aceștia vor primi, însă, o amendă echivalentă a 3 USD/zi pentru fiecare zi depășită, în primele 90 de zile, urmând ca amenda să se ridice la 5 USD/zi după această perioadă. Amenda poate fi plătită în numerar în cadrul aeroportului din Yangon, în momentul plecării.
 • În lumina evoluțiilor politico-sociale recente, persoanele testate pozitiv pentru SARS-CoV-2 vor primi îngrijiri medicale pentru vindecarea de COVID-19, urmând a fi spitalizate într-o instituție publică, indiferent dacă dețin asigurare privată de sănătate. Pacienții trebuie să-și asigure individual hrana și alte produse necesare. Pacienții singuri nu vor putea părăsi camera de spital pentru a-și procura hrană sau alte produse.

Date de contact ale misiunilor României în Myanmar – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular