Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Myanmar (Birmania) - 22.01.21

Populatie: 54,613,542 Cazuri azi: 425 Active/Milion: 238 Populatie infectata: %0.024

Myanmar (Birmania)

STARE DE URGENȚĂ: PARȚIAL

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu luna martie 2020 au fost interzise aterizările în Myanmar pentru toate cursele internaționale comerciale de pasageri.
 • Restricțiile temporare de călătorie/intrare pe teritoriul statului în contextul răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, actualmente în vigoare, se prelungesc până la data de 31 ianuarie 2021, cel puțin.
 • Începând cu luna martie a.c., s-a suspendat emiterea tuturor vizelor de intrare, cu excepția celor acordate diplomaților acreditați si funcționarilor ONU rezidenți în Myanmar, precum și membrilor echipajelor vaselor sau aeronavelor care operează curse înspre/dinspre Myanmar. Măsura este valabilă până la data de 31 ianuarie 2021, inclusiv.
 • Autoritățile myanmareze pot accepta aplicații pentru vizele de business în cazuri speciale. Persoanele interesate trebuie să se adreseze Ambasadei Myanmarului din statul în care se află.
 • Se interzice intrarea în Myanmar pentru rezidenții Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și pentru persoanele care au vizitat acest stat în ultimele 14 zile.
 • Toți cetățenii străini care dețin documente de călătorie valabile pentru Myanmar în contextul pandemiei de COVID-19 și se califică pentru a intra în acest stat trebuie să efectueze o perioadă de autoizolare de șapte zile în statul de proveniență, înainte de călătoria spre Myanmar. La sosirea în Myanmar, este necesar ca persoanele să efectueze carantină obligatorie pentru o perioadă de șapte zile într-un centru desemnat de autorități, urmată de o perioadă de alte șapte zile de izolare la domiciliu.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

 • Începând cu luna mai 2020, în Yangon este obligatorie purtarea măștii în spațiile publice.
 • Începând cu luna august 2020, toate școlile (atât private, cât și publice) sunt închise, până la o dată care va fi stabilită ulterior.
 • Începând cu luna septembrie 2020, în regiunea Yangon guvernul a instituit ordine de nepărăsire a domiciliului în majoritatea orașelor, cu excepția cazurilor medicale sau urgente, suspendare a întâlnirilor și evenimentelor publice cu peste 30 de participanți, a activității unora dintre spațiile de divertisment și o parte a instituțiilor religioase. Sub ordinele de nepărăsire a domiciliului, o singură persoană din gospodărie poate părăsi casa pentru a face cumpărături. Ordine de nepărăsire a domiciliului au fost instituite și în alte părți ale țării.
 • Este în vigoare starea de alertă între orele 23:00 – 04:00.
 • Autoritățile sanitare au impus blocade parțiale în 29 dintre cele 45 de localități ale regiunii Yangon, iar unele străzi secundare sunt închise. Este permisă circulația pe străzile principale.
 • Începând cu luna septembrie 2020, toate persoanele care călătoresc în capitala Nay Pyi Taw trebuie să efectueze carantină și să accepte testarea moleculară tip PCR pentru COVID-19. Costurile sunt suportate de către persoanele în cauză. Acestea trebuie să facă dovada rezidenței în Nay Pyi Taw, prin prezentarea unei scrisori din partea conducerii localității/cartierului de reședință.
 • Există posibilitatea ca unele districte să solicite autoizolarea călătorilor care sosesc din districte apropiate. Călătorii trebuie să verifice în permanență ultimele evoluții ale situației.
 • Începând cu data de 16 decembrie 2020, zborurile domestice au fost reluate, însă persoanele care doresc să călătorească la nivel național trebuie să efectueze un test pentru SARS-CoV-2 cu 36 ore înainte de îmbarcare. Unele zone solicită efectuarea carantinei la domiciliu în orașul de destinație, în special dacă persoanele care călătoresc provin din zone care se află sub ordine de nepărăsire a domiciliului. Se recomandă persoanelor care doresc să călătorească intern să verifice cu autoritățile locale și companiile aeriene măsurile aplicabile în orașul de destinație.
 • La nivel rural, autobuzele circulă cu program limitat, date fiind restricțiile de circulație. La nivel urban, acestea circulă cu program normal, însă unele rute ar putea suferi modificări. Trenurile circulă în număr limitat.
 • Parcurile de distracții, parcurile naționale, muzeele, spațiile de recreere sunt închise temporar. Autoritățile încurajează populația să petreacă mai mult timp la domiciliu.
 • Se recomandă cetățenilor străini să aibă în permanență asupra lor pașaportul, formularul de tip C (documentul de imigrație), Certificatul de Înregistrare a Cetățeanului Străin, o copie a vizei valide pentru Myanmar, o copie a vizei/ștampilei de intrare în Myanmar, o copie a pașaportului.
 • Persoanele ale căror vize turistice/vizite sociale au expirat nu vor suporta consecințe penale. Aceștia vor primi, însă, o amendă echivalentă a 3 USD/zi pentru fiecare zi depășită, în primele 90 de zile, urmând ca amenda să se ridice la 5 USD/zi după această perioadă. Amenda poate fi plătită în numerar în cadrul aeroportului din Yangon, în momentul plecării.
 • Persoanele testate pozitiv pentru SARS-CoV-2 vor fi spitalizate într-o instituție publică, indiferent dacă dețin asigurare privată de sănătate. Pacienții trebuie să-și asigure individual hrana și alte produse necesare. Pacienții singuri nu vor putea părăsi camera de spital pentru a-și procura hrană sau alte produse.

Date de contact ale misiunilor României în Myanmar – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular