Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Malta

Data ultimei actualizări: 28.11.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

Lista statelor/zonelor cu cod verde, în vigoare de la data de 14 noiembrie 2020 (lista se actualizează periodic): Andorra, Australia, Canada, China, Republica Coreea, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Gibraltar, Hong Kong, Macao, Taiwan (considerând faptul că acestea aparțin de Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, respectiv China), Iordania, Islanda, Indonezia, Italia (cu excepția aeroporturilor din Milano și Roma, Bologna, Napoli, Perugia, Pescara, Pisa, Trieste, Torino, Veneția, oraşe care se regăsesc în lista aferentă codului portocaliu), Japonia, Letonia, Liban, Liechtenstein, Lituania,  Monaco, Maroc, Noua Zeelandă, Norvegia,  Portugalia (cu excepția Porto), Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (cu excepția Belfast, Birmingham Cardiff, Edinburgh Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle, Nottingham oraşe care se regăsesc în lista aferentă codului portocaliu), România, Rwanda, San Marino, Slovacia, Suedia, Thailanda, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Uruguay, Vatican.

Persoanele care au petrecut cel puțin 2 săptămâni într-unul din statele de mai sus anterior sosirii în Republica Malta, nu trebuie să prezinte un test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 și nu vor fi supuși măsurii de carantină, cu excepția cazurilor suspecte de COVID-19, situație în care este necesară efectuarea unui test.

Lista statelor/zonelor cu cod portocaliu, în vigoare de la data de 14 noiembrie 2020 (lista se actualizează periodic): Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța (toate aeroporturile), Ungaria, Irlanda, Germania (toate aeroporturile), Italia (Milano și Roma, Bologna, Napoli, Perugia, Pescara, Pisa, Trieste, Torino, Veneția), Luxemburg, Olanda (toate aeroporturile), Polonia (toate aeroporturile), Spania (toate aeroporturile), Confederația Elvețiană, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (Belfast, Cardiff, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle și Birmingham, Edinburgh, Nottingham).

Persoanele care sosesc din statele/zonele cu cod portocaliu, altele decât cele care dețin un document de identitate maltez și cele care au rezidența pe teritoriul maltez, trebuie să prezinte un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior sosirii în Republica Malta, în caz contrar aceștia având obligația fie de a efectua un test, fie de a se supune măsurii de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Persoanele care dețin un document de identitate maltez și cele care au rezidența pe teritoriul maltez pot reveni în statul de reședință inclusiv din statele care nu au fost incluse într-una dintre cele două liste de mai sus, în baza unei autorizații de intrare în Republica Malta, care trebuie solicitată la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și să se supună următoarelor protocoale de testare și carantină:

Persoanele care nu sosesc din statele/zonele cu cod verde sau portocaliu și care nu dețin permis de ședere în Republica Malta, pot primi autorizarea de a intra pe teritoriul național din motive excepționale, care pot include: motive umanitare, probleme de familie ce nu pot fi amânate, motive medicale, reîntregirea familiei (cu partenerul, soțul/soția sau copiii, cetățeni maltezi sau cetățeni ai altor state cu permis de ședere în Republica Malta). Autorizația de intrare se solicită la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Persoanele au obligația de a se supune protocolului prevăzut de testare și carantină.

Aeroportul din Republica Malta pune la dispoziție condițiile de călătorie dinspre și înspre statele cu care operează zboruri. Informațiile pot fi consultate la: https://www.maltairport.com/covid19/.

1) Declarația Călătorului – Travel Declaration Form

https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/07/Public-Health-Travel-Declaration-Form-2020_RZA_updated.pdf

2) Formular de localizare a pasagerului – Passenger Locator Form

https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/06/Public-Health-Passenger-Locator-Form.pdf

 • Lista statelor considerate destinații sigure este actualizată periodic și poate fi consultată la: https://www.visitmalta.com/en/reopening-airport.
 • Persoanele care sosesc din alte destinații (și care nu au locuit în ultimele 14 zile într-unul din statele considerate sigure) trebuie să obțină un permis special de la Autoritatea malteză de sănătate și pot fi obligate să se supună măsurii carantinei.
 • La intrarea și ieșirea de/pe teritoriul maltez se efectuează scanarea temperaturii și se va completa o declarație pe proprie răspundere. Vor fi solicitate informații cu privire la călătoriile efectuate în ultimele 30 de zile.
 • Persoanele cu temperatură corporală mai mare de 37,2°C sunt redirecționate către autoritățile sanitare malteze.
 • Purtarea măștii sau a vizierei de protecție este obligatorie în aeroport, în spațiile închise, atunci când nu se poate menține distanțarea fizică.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE/DINSPRE ROMÂNIA:               

 • Cetățenii români care sosesc în Republica Malta din alte state se supun regulilor sanitare prevăzute pentru acel stat - a se vedea condițiile de călătorie la rubrica Travel Requirementshttps://www.maltairport.com/covid19/
 • Autoritățile sanitare malteze pot fi contactate anterior efectuării călătoriei la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
 • Persoanele care manifestă simptome precum: febră, tuse, lipsă de gust sau miros și dificultăți respiratorii sunt obligate să contacteze de urgență autoritățile sanitare locale la numărul 00356 21324086 și să informeze unitatea de cazare.
 • Autoritatea malteză de turism pune la dispoziția turiștilor pagina de internet: https://www.visitmalta.com/en/covid-19, precum și informații cu privire la regulile care trebuie respectate: https://www.visitmalta.com/en/ file.aspx?f=34296.
 • Informații și asistență pot fi obținute de la Malta Tourism Authority: 00 356 21692447 sau prin e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Sunt exceptate de la interdicții aeronavele care transportă marfă/poștă, fără pasageri sau zborurile străine aflate în misiuni umanitare.

Măsuri pe plan intern:

 • Este obligatorie purtarea măștii chirurgicale sau a celor confecționate din material textil sau a vizierei atât în spații închise (cu excepția autoturismului personal), cât și în exterior, în mijloacele de transport public și în spațiile publice (în interior și exterior). Nerespectarea măsurii atrage o sancțiune de 100€, care se reduce la 50€ dacă este achitată pe loc și se utilizează imediat masca sau viziera. Sunt prevăzute o serie de excepții de la purtarea dispozitivelor de protecție.
 • Este interzisă formarea unui grup mai mare de 15 persoane, inclusiv persoane care staționează în stații de autobuz sau așteaptă la cozi. Sunt exceptate de la aplicarea amenzii menționate mai sus grupurile de persoane care conviețuiesc și persoanele care reușesc să păstreze o distanță de minim 2 metri.
 • Transportul public în Malta și Gozo operează în condiții normale; sunt în vigoare reguli de aerisire și dezinfectare a mijloacelor de transport public, a taxiurilor și a vehiculelor închiriate; sunt efectuate curse regulate de feribot către și dinspre Gozo și excursii cu ambarcațiuni la Comino. 
 • Restaurantele, barurile și terasele pot servi alimente doar la mese, cu maxim 6 participanți și se vor închide între orele 11 p.m. și 5 a.m., începând cu data de 29 octombrie 2020, ora 6 a.m. până la data de 1 decembrie 2020, ora 6 a.m.
 • Păstrarea distanței fizice (cel puțin 2m) este obligatorie în hoteluri, baruri, restaurante, muzee, pe plaje și la piscină.

Date de contact ale misiunii României în Republica Malta – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular