Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Malta - 18.01.21

Populatie: 442,189 Cazuri azi: 141 Active/Milion: 6,226 Populatie infectata: %0.623

Malta

Data ultimei actualizări: 15 ianuarie 2021

STARE DE URGENȚĂ: NU  

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Zborurile între Malta și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord sunt suspendate începând cu data de 22 decembrie 2020. Cetățenii maltezi, cetățenii altor state cu rezidență în Malta, cetățenii altor state, inclusiv persoanele care nu au rezidența în Malta, pot călători în Malta în baza unei autorizații de intrare în acest stat, care trebuie solicitată la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au obligația de a prezenta un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 și de a se supune măsurii de testare moleculară tip PCR la sosire, precum și măsurii de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Lista statelor/zonelor cu care Malta a reluat cursele aeriene, în vigoare de la data de 28 noiembrie 2020 (lista se actualizează periodic): Andorra*, Australia, Austria*, Belgia*, Bulgaria*, Canada*, Republica Cehă*, China, Republica Coreea, Cipru*, Croația*, Confederația Elvețiană*, Danemarca, Estonia*, Finlanda, Franța*, Germania*, Grecia*, Gibraltar, Hong Kong, Macao, Taiwan (considerând faptul că acestea aparțin de Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord*, respectiv China), Iordania*, Islanda, Indonezia*, Irlanda*, Italia*, Japonia*, Letonia*, Liban*, Liechtenstein*, Lituania*, Luxemburg*, Monaco*, Maroc*, Olanda*, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia*, Portugalia*, România*, Rwanda, San Marino*, Slovacia*, Slovenia*, Spania*, Suedia*, Thailanda*, Tunisia*, Turcia*, Emiratele Arabe Unite, Ungaria*, Uruguay* și Vatican*.

Atenție! Statele marcate cu * sunt incluse în lista statelor/zonelor cu cod portocaliu, pentru care este necesară prezentarea unui test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 (în caz contrar fiind necesară efectuarea acestuia după sosire sau intrarea în carantină timp de 14 zile). Consultați recomandările de mai jos!

Persoanele care, anterior sosirii în Malta, au petrecut cel puțin 2 săptămâni într-unul din statele de mai sus care nu sunt marcate cu *, nu trebuie să prezinte un test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 și nu vor fi supuse măsurii de carantină, cu excepția cazurilor suspecte de COVID-19, situație în care este necesară efectuarea unui test.

Lista statelor/zonelor cu cod portocaliu, actualizată la data de 11 decembrie 2020, în vigoare de la  data de 13 decembrie 2020 (lista se actualizează periodic): Andora, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Croația, Cipru, Confederația Elvețiană, Republica Cehă, Estonia, Franța (toate aeroporturile, cu excepția aeroporturilor din Ile de France, Charles de Gaule și Orly), Germania (toate aeroporturile, cu excepția Baden-Wurttenberg), Grecia (cu excepția Attiki), Iordania, Indonezia, Irlanda, Italia (cu excepția aeroporturilor din Sicilia și Sardinia), Japonia, Letonia, Liban, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Monaco, Maroc, Olanda (toate aeroporturile), Polonia (toate aeroporturile), Portugalia (toate aeroporturile, cu excepția Madeira și Azore), România, San Marino, Slovacia, Slovenia, Spania (toate aeroporturile, cu excepția Insulelor Canarie), Suedia, Thailanda, Tunisia, Turcia, Tunisia, Ungaria, Uruguay și Vatican.

Persoanele care sosesc din statele/zonele cu cod portocaliu trebuie să prezinte un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2, în limba engleză, efectuat cu maxim 72 de ore anterior sosirii în Republica Malta, în caz contrar aceștia având obligația fie de a efectua un test, fie de a se supune măsurii de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Persoanele care dețin un document de identitate maltez și cele care au rezidența pe teritoriul maltez pot reveni în statul de reședință inclusiv din statele care nu au fost incluse într-una dintre cele două liste de mai sus, în baza unei autorizații de intrare în Republica Malta, care trebuie solicitată la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și să se supună următoarelor protocoale de testare și carantină:

Persoanele care nu sosesc din statele/zonele cu cod verde sau portocaliu și care nu dețin permis de ședere în Republica Malta, pot primi autorizarea de a intra pe teritoriul maltez din motive excepționale, care pot include: motive umanitare, probleme de familie ce nu pot fi amânate, motive medicale, reîntregirea familiei (cu partenerul, soțul/soția sau copiii, cetățeni maltezi sau cetățeni ai altor state cu permis de ședere în Republica Malta). Autorizația de intrare se solicită la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Persoanele au obligația de a se supune protocolului prevăzut de testare și carantină.

Aeroportul din Republica Malta pune la dispoziție condițiile de călătorie dinspre și înspre statele cu care operează zboruri. Informațiile pot fi consultate la: https://www.maltairport.com/covid19/.

1) Declarația Călătorului – Travel Declaration Form

https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/07/Public-Health-Travel-Declaration-Form-2020_RZA_updated.pdf

2) Formular de localizare a pasagerului – Passenger Locator Form

https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/06/Public-Health-Passenger-Locator-Form.pdf

 • Lista statelor considerate destinații sigure este actualizată periodic și poate fi consultată la: https://www.visitmalta.com/en/reopening-airport.
 • Persoanele care sosesc din alte destinații (și care nu au locuit în ultimele 14 zile într-unul din statele considerate sigure) trebuie să obțină un permis special de la Autoritatea malteză de sănătate și pot fi obligate să se supună măsurii carantinei.
 • La intrarea și ieșirea de/pe teritoriul maltez se efectuează scanarea temperaturii și se va completa o declarație pe proprie răspundere. Vor fi solicitate informații cu privire la călătoriile efectuate în ultimele 30 de zile.
 • Persoanele cu temperatură corporală mai mare de 37,2°C sunt redirecționate către autoritățile sanitare malteze.
 • Purtarea măștii sau a vizierei de protecție este obligatorie în aeroport, în spațiile închise, atunci când nu se poate menține distanțarea fizică.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE/DINSPRE ROMÂNIA:               

 • Cetățenii români care sosesc în Republica Malta din alte state se supun regulilor sanitare prevăzute pentru acel stat - a se vedea condițiile de călătorie la rubrica Travel Requirementshttps://www.maltairport.com/covid19/
 • Autoritățile sanitare malteze pot fi contactate anterior efectuării călătoriei la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
 • Persoanele care manifestă simptome precum: febră, tuse, lipsă de gust sau miros și dificultăți respiratorii sunt obligate să contacteze de urgență autoritățile sanitare locale la numărul 00356 21324086 și să informeze unitatea de cazare.
 • Autoritatea malteză de turism pune la dispoziția turiștilor pagina de internet: https://www.visitmalta.com/en/covid-19, precum și informații cu privire la regulile care trebuie respectate: https://www.visitmalta.com/en/file.aspx?f=34296.
 • Informații și asistență pot fi obținute de la Malta Tourism Authority: 00 356 21692447 sau prin e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Sunt exceptate de la interdicții aeronavele care transportă marfă/poștă, fără pasageri sau zborurile străine aflate în misiuni umanitare.

Măsuri pe plan intern:

 • Este obligatorie purtarea măștii chirurgicale sau a celor confecționate din material textil sau a vizierei atât în spații închise (cu excepția autoturismului personal), cât și în exterior, în mijloacele de transport public și în spațiile publice (în interior și exterior). Nerespectarea măsurii atrage o sancțiune de 100€, care se reduce la 50€ dacă este achitată pe loc și se utilizează imediat masca sau viziera. Sunt prevăzute o serie de excepții de la purtarea dispozitivelor de protecție.
 • Este interzisă gruparea unui număr mai mare de 6 persoane, inclusiv persoane care staționează în stații de autobuz sau așteaptă la cozi. Sunt exceptate de la aplicarea amenzii de 200€, redusă la 100 €, dacă este plătită pe loc, grupurile de persoane care conviețuiesc la aceeași adresă și persoanele care reușesc să păstreze o distanță personală de minim 2 metri.
 • Transportul public în Malta și Gozo operează în condiții normale; sunt în vigoare reguli de aerisire și dezinfectare a mijloacelor de transport public, a taxiurilor și a vehiculelor închiriate; sunt efectuate curse regulate de feribot către și dinspre Gozo și excursii cu ambarcațiuni la Comino. 
 • Restaurantele, barurile și terasele cu servire de alimente pot servi alimente doar la mese, cu maxim 6 persoane și rămân închise între orele 11 p.m. și 5 a.m. Barurile, cluburile și discotecile sunt închise.
 • Este obligatorie distanțarea fizică (cel puțin 2m) în hoteluri, baruri, restaurante, muzee, pe plaje, la piscină.

Date de contact ale misiunilor României în Malta - AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular