Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Malta - 10.05.21

Populatie: 442,547 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 508 Populatie infectata: %0.051

Malta

Data ultimei actualizări: 29 aprilie 2021

STARE DE URGENȚĂ: NU  

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Condițiile de călătorie în Republica Malta se aplică tuturor persoanelor, indiferent dacă au fost sau nu vaccinate împotriva COVID-19.

 • Lista statelor/zonelor cu cod verde: Începând cu data de 29.03.2021 nu există state incluse în lista țărilor cu cod verde.
 • Lista statelor/zonelor cu cod portocaliu:

Andorra, Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, China (inclusiv Hong Kong, Macao și Taiwan), Croația, Cipru, Confederația Elvețiană, Republica Cehă, Republica Coreea, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Iordania, Indonezia, Irlanda, Italia, Islanda, Japonia, Letonia, Liban, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Monaco, Maroc, Noua Zeelandă, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rwanda, San Marino, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Thailanda, Tunisia, Turcia, Tunisia, Ungaria, Uruguay și Vatican.

Persoanele care sosesc din statele/zonele incluse în lista cu cod portocaliu trebuie să prezinte la îmbarcare un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, redactat în limba engleză, efectuat cu maxim 72 de ore anterior sosirii în Republica Malta, în caz contrar aceștia având obligația de a efectua un test la sosirea pe aeroport sau în portul maritim și, după caz, inclusiv dacă refuză să se testeze, de a se supune măsurii de carantină.

 • Este permisă intrarea pe teritoriul Republicii Malta exclusiv a persoanelor care provin dintr-unul din statele incluse în lista cu cod portocaliu și care pot atesta faptul că au petrecut cel puțin 14 zile pe teritoriul unuia dintre aceste state, fără a fi tranzitat un stat/zonă inclus în lista cu cod roșu.
 • Lista statelor/zonelor cu cod roșu: În această categorie se regăsesc toate statele/zonele care nu sunt incluse în lista statelor cu cod portocaliu.

Cetățenii maltezi și cetățenii altor state cu rezidență în Republica Malta pot călători în acest stat în baza unei autorizații de intrare, care trebuie solicitată la adresa de e-mail: covid19.vetting@gov.mt, fiind necesar să se supună următoarelor proceduri de testare și carantină:

 • prezentarea unui test molecular cu rezultat negativ (tip PCR) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat la un laborator acreditat, cu maxim 7 zile anterior sosirii în Republica Malta;
 • efectuarea unui test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, în termen de 7-10 zile de la sosirea în Republica Malta (programarea se poate efectua la numărul de telefon 111 sau 00356 21324086 dacă apelul se efectuează dintr-o rețea internațională);
 • respectarea obligației de carantină pentru o perioadă de 14 zile de la data sosirii în Malta și de a locui separat de persoanele care locuiesc la aceeași adresă, care au și ele obligația de a se supune măsurii de carantină pe o perioadă de 14 zile. Carantina se efectuează chiar dacă rezultatul testului molecular (tip PCR) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 este negativ;
 • rezultatul testului molecular și adresa la care se va efectua măsura carantinei se comunică la adresa de e-mail: quarantine.covid19@gov.mt.

Aeroportul din Republica Malta pune la dispoziție condițiile de călătorie dinspre și înspre statele cu care operează zboruri. Informațiile pot fi consultate la: https://www.maltairport.com/covid19/.

La intrarea pe teritoriul maltez este necesară completarea a două formulare. Acestea sunt disponibile la următoarea pagină de internet: https://www.maltairport.com/declarationforms/:

1) Declarația Călătorului – Travel Declaration Form:

https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/07/Public-Health-Travel-Declaration-Form-2020_RZA_updated.pdf

2) Formular de localizare a pasagerului – Passenger Locator Form:

https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/06/Public-Health-Passenger-Locator-Form.pdf

Atenție! Declararea unor informații false constituie faptă penală.

Declarațiile vor fi prezentate la îmbarcare companiei aeriene sau maritime sau vor fi introduse în urnele prevăzute la sosirea pe aeroportul internațional din Malta, la punctele de măsurare a temperaturii.

Atenție! La sosirea pe teritoriul Maltei au fost activate sisteme de identificare a statului/statelor de plecare/tranzit/ședere.

Persoanele cu temperatură corporală mai mare de 37,2°C sunt redirecționate către autoritățile sanitare malteze.

Purtarea măștii sau a vizierei de protecție este obligatorie în spațiile închise și în exterior.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE/DINSPRE ROMÂNIA:

 • Condițiile de călătorie în Republica Malta se aplică tuturor persoanelor, indiferent dacă au fost sau nu vaccinate împotriva COVID-19.        
 • Cetățenii români care sosesc în Republica Malta trebuie să prezinte la îmbarcare un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în acest stat. Documentul care atestă rezultatul testării trebuie redactat în limba engleză.
 • Cetățenii români care sosesc în Republica Malta din alte state se supun regulilor sanitare prevăzute pentru acel stat - a se vedea condițiile de călătorie la rubrica Travel Requirementshttps://www.maltairport.com/covid19/.
 • Autoritățile sanitare malteze pot fi contactate anterior efectuării călătoriei la adresa de e-mail: covid19.health@gov.mt.
 • Persoanele care manifestă simptome precum: febră, tuse, lipsă de gust sau miros și dificultăți respiratorii sunt obligate să contacteze de urgență autoritățile sanitare locale la numărul 00356 21324086 și să informeze unitatea de cazare.
 • Autoritatea malteză de turism pune la dispoziția turiștilor pagina de internet: https://www.visitmalta.com/en/covid-19, precum și informații cu privire la regulile care trebuie respectate: https://www.visitmalta.com/en/file.aspx?f=34296.
 • Informații și asistență pot fi obținute de la Malta Tourism Authority: https://www.mta.com.mt/en/covid-19#U100, telefon: 00 356 21692447 sau prin e-mail: tourismcovid-19helpline@visitmalta.com.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Sunt exceptate de la interdicții aeronavele care transportă marfă/poștă, fără pasageri sau zborurile străine aflate în misiuni umanitare.

Măsuri pe plan intern:

 • Este obligatorie purtarea măștii chirurgicale sau a celor confecționate din material textil sau a vizierei atât în spații închise (cu excepția autoturismului personal), cât și în exterior, în mijloacele de transport public și în spațiile publice (în interior și exterior). Nerespectarea măsurii atrage o sancțiune de 100€, care se reduce la 50€ dacă este achitată pe loc și se utilizează imediat masca sau viziera. Sunt prevăzute o serie de excepții de la purtarea dispozitivelor de protecție.
 • Începând cu data de 26.04.2021 este interzisă adunarea unui număr mai mare de 4 persoane. Încălcarea acestei măsuri este sancționată cu amendă în cuantum de 300 euro. Sunt exceptate grupurile de persoane care conviețuiesc la aceeași adresă și persoanele care reușesc să păstreze o distanță personală de minim 2 metri.
 • La domiciliu se pot grupa până la 4 unități familiale.
 • Este obligatorie menținerea distanțării fizice în hoteluri (cel puțin 2 m).
 • la data de 26 aprilie 2021 se redeschid magazinele și serviciile neesențiale, inclusiv frizeriile,  centrele de înfrumusețare, magazinele care comercializează îmbrăcăminte,  mobilă și bijuterii, jucării, precum și florăriile;
 • restaurantele și serviciile auxiliare din hoteluri sunt închise, fiind disponibilă numai servirea în regim de room service;
 • deplasările către insula Gozo sunt limitate la călătoriile esențiale și la persoanele care dețin proprietăți pe insulă;
 • toate activitățile sportive care nu sunt evenimente organizate se pot desfășura cu respectarea măsurilor de distanțare, conform noilor linii directoare de sănătate publică. Sunt interzise sporturile de contact și competițiile, dar se pot practica urmăoarele activități sprotive: alergare, tenis, alpinism, echitație, înot, pescuit, gimnastică, surfing, navigație (ambarcațiuni individuale sau ambarcațiuni de dimensiuni mai mari, unde se poate respecta o distanță  fizică adecvată între toate persoanele). Este interzisă practicarea sporturilor de contact de către minorii cu vârsta de până la 16 ani.
 • se redeschid muzeele;
 • este interzisă activitatea piscinelor, cinematografelor, teatrelor;
 • sunt suspendate vizitele la unitățile medicale, dar sunt permise vizitele la centrele pentru persoanele vârstnice;
 • restaurantele și magazinele care comercializează alimente vor oferi exclusiv servicii de livrare.

Persoanele care nu respectă măsurile adoptate de autoritățile malteze vor fi sancționate conform legii.

Datele de contact ale misiunii României în Malta – AICI.

Zboruri si bilete de avion catre Malta: AICI
 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular