Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Maldive - 26.01.21

Populatie: 545,928 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 2,138 Populatie infectata: %0.214

Maldive

​Data ultimei actualizări: 20 ianuarie 2021

STARE DE URGENȚĂ: Stare de Urgență de Sănătate Publică

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Începând cu luna iulie 2020 este posibilă intrarea în Maldive pentru cetățenii străini, indiferent de scopul călătoriei.
 • Turiștii care călătoresc în Maldive vor primi viza în portul de intrare (visa on arrival), cu condiția prezentării unei rezervări confirmate la o stațiune turistică înregistrată la autoritățile locale. Atenție! Potrivit deciziei autorităților din Maldive, în contexul pandemiei de COVID-19, valabilitatea documentelor de călătorie ale cetățenilor străini care călătoresc în acest stat în scop turistic trebuie să depășească 30 de zile de la data intrării în Maldive.
 • Toate persoanele care călătoresc în Maldive trebuie să prezinte un certificat care să confirme că persoana a fost testată negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. Testul trebuie să fie de tip molecular (RT-PCR), în limba engleză și efectuat cu cel mult 96 de ore înaintea îmbarcării. Copiii cu vârsta de sub un an sunt exceptați de la măsura prezentării unui test.
 • Anterior intrării în Maldive (cel mult 24 de ore) toți călătorii trebuie să completeze online o declarație de sănătate - Traveler Health Declaration (https://imuga.immigration.gov.mv);
 • Dacă pasagerul se va afla în tranzit în timpul călătoriei, testul RT-PCR inițial va fi valabil dacă tranzitul nu depășește 24 de ore. În situația în care tranzitul depășește 24 de ore, pasagerul trebuie să efectueze un alt test RT-PCR, cu cel mult 96 de ore înainte de îmbarcarea în portul de tranzit.
 • Turiștii care sunt cazați inițial într-o locație turistică sau un hotel din zona Greater Male ca parte a unui sejur împărțit, trebuie să facă teste RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 (chiar dacă dețin un test RT-PCR efectuat înainte de intrarea în țară) dacă durata șederii în zona Greater Male este mai mare de 48 de ore. Continuarea călătoriei va fi posibilă dacă rezultatul testului RT- PCR este negativ.
 • Posesorii de vize de muncă care au călătorit în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord vor fi supuși măsurii de carantină obligatorie la reședința declarată pentru o perioadă de 10 zile. În perioada de carantină se vor efectua teste RT-PCR la 5 și 10 zile de la sosire. Măsura de carantină va fi impusă și pentru persoanele care au tranzitat prin aeroportul din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord mai mult de 12 ore. După sosire, într-un termen de la 12 până la 24 de ore, călătorii trebuie să se înregistreze la pagina de internet: https://haalubelun.hpa.gov.mv.
 • Posesorii de vize care sosesc în zona Greater Male cu un test RT-PCR efectuat cu 96 de ore înainte de plecarea spre Maldive nu trebuie să stea în carantină. Cu toate acestea, toți posesorii de vize, cu excepția turiștilor care sosesc în Maldive și se deplasează spre alte insule decât zona Greater Male, trebuie să respecte măsura de carantină de 10 zile.
 • Persoanele care sosesc în Maldive, cu excepția turiștilor, pot solicita aprobarea efectuării carantinei la reședință, accesând portalul „haalubelun” https://haalubelun.hpa.gov.mv, înainte de a începe călătoria spre Maldive.
 • Călătorii care sosesc pentru o vizită de muncă pe termen scurt (mai puțin de 10 zile) vor obține permisiunea specială de la Agenția de Protecția Sănătății (HPA). Permisiunea trebuie solicitată de către angajatorul local.
 • La terminalul de sosiri la aeroport:
 • Toți pasagerii trebuie să poarte măști, să păstreze distanțarea fizică și să respecte regulile de igienă a OMS și ale Agenției de Protecție a Sănătății din Maldive;
 • Toți pasagerii care sosesc în Maldive vor fi suspuși unui control medical pentru identificarea simptomelor specifice COVID-19 la terminalul de sosiri;
 • Turiștii sunt încurajați să instaleze aplicația de depistare a contactelor „TraceEkee”.
 • Turiștii care vor prezenta simptome la intrarea în Maldive vor fi testați și plasați în carantină instituționalizată, urmând să se depisteze persoanele cu care au intrat în contact.
 • În situația în care un turist sau un grup de turiști au fost în contact imediat cu o persoană testată pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2, acesta/aceștia vor fi plasați în carantină pentru o perioadă de 14 zile și vor suporta cheltuielile aferente carantinării.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

Cetățenilor români care efectuează deplasări în Maldive li se recomandă să respecte regulile de sănătate publică și siguranță impuse de Agenția de Protecție a Sănătății (Health Protection Agencydin Maldive.

Recomandări privind comportamentul turiștilor în stațiuni:

 • Să efectueze un test molecular tip RT-PCR cu cel mult 96 de ore înaintea îmbarcării și să îl traducă în limba engleză;
 • Să poarte mască în spații închise și în locurile unde distanțarea fizică nu este posibilă;
 • Să mențină igiena mâinilor;
 • Să mențină distanțarea fizică în orice moment;
 • Se recomandă utilizarea aplicației „TraceEkee”;
 • Se recomandă ca turiștii să își verifice temperatura o dată pe zi.
 • Turiștii care au febră sau simptome respiratorii, cum ar fi tuse sau dificultăți de respirație, trebuie să se izoleze în camera lor și să informeze administrația stațiunii.

Măsuri pe plan intern:

 • Sunt permise deplasările dinspre insulele pe care au fost depistate cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 către alte insule, cu condiția respectării măsurii de carantină pe insula de destinație.

ALTE INFORMAȚII UTILE:

Actualizări privind situația COVID-19 din Maldive pot fi consultate la: https://covid19.health.gov.mv/dashboard/.

Datele de contact ale Ambasadei României la New Delhi acreditate pentru Maldive – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular