Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Mexic

Data ultimei actualizări: 12.11.2020

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENȚĂ SANITARĂ)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Din data de 12 martie a.c. au fost introduse, temporar, controale sanitare la toate punctele de frontieră.
 • Pe Aeroportul Internațional din Ciudad de Mexico este permisă intrarea doar a persoanelor care demonstrează că realizează o călătorie esențială, întrucât centrul țării continuă să se afle sub codul portocaliu al semaforului epidemiologic. Cei care nu pot demonstra cu documente justificative acest lucru, sunt respinși în frontieră și trimiși înapoi cu primul zbor disponibil. Străinilor care declară că intră în Mexic în scop turistic sau pentru a se căsători, nu le este permisă intrarea prin intermediul acestui aeroport.
 • Pe Aeroportul Internațional din Cancun, autoritățile de imigrări realizează controale stricte și pot decide permiterea intrării turiștilor străini dacă prezintă documente doveditoare (pachete turistice complete, bilete de avion dus-întors, asigurare medicală, etc.), întrucât stațiunile turistice de pe Riviera Maya - Cancun, Playa del Carmen și Tulum - au intrat în codul galben al semaforului epidemiologic, cu hoteluri care funcționează la 60% din capacitate, în timp ce restul statului Quintana Roo se menține sub codul portocaliu.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Granițele sunt deschise pentru toate tipurile de transporturi.
 • Transportul intern aerian, rutier și feroviar nu este afectat.
 • La granițele cu Statele Unite ale Americii și Guatemala au fost sporite controalele ca urmare a măsurilor luate de autoritățile americane și guatemaleze de prevenire  a răspândirii COVID-19. Este permis doar tranzitul celor care demonstrează realizarea unor activități esențiale.

Măsuri pe plan intern:

 • Școlile au fost închise din 20 martie a.c. Cursurile au fost reluate virtual la 24 august a.c. și sunt transmise prin intermediul canalelor TV.
 • Sunt luate măsuri pentru dezinfectarea metrourilor și a autobuzelor. Transportul public este operațional.
 • Pentru a limita răspândirea virusului, autoritățile au făcut apel la mexicanii din SUA să nu își viziteze rudele din Mexic decât în caz de urgență.
 • Este interzisă ieșirea din casă a persoanelor care au peste 60 ani și a celor bolnave. În cazul restului populației se recomandă autoizolarea în casă, această măsură fiind însă opțională .
 • La nivelul capitalei Ciudad de Mexico s-a trecut, din 1 iulie a.c., la culoarea portocalie a „semaforului epidemiologic”,  ce permite reluarea anumitor activități economice la cca. 30% din capacitate (ex. restaurante, hoteluri, piețe și bazaruri, serviciile de estetică și saloanele de înfrumusețare, magazinele mari și centrele comerciale).
 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular