Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Nicaragua - 05.03.21

Populatie: 6,677,473 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 313 Populatie infectata: %0.031

Nicaragua

Data ultimei actualizări: 25 februarie 2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

  • Nu există restricții de intrare în Nicaragua, însă frecvența zborurilor înspre și dinspre Nicaragua este foarte redusă.
  • Pentru a putea intra în Nicaragua este necesară prezentarea unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 72 de ore anterior sosirii și trecerea printr-un sistem de detectare a temperaturii.
  • Dacă un pasager prezintă simptome specifice COVID-19, nu îi va fi permisă intrarea în Nicaragua.
  • Pentru a nu întâmpina probleme la îmbarcarea în zborurile de reîntoarecere în Europa/România, vă recomandăm să verificați dacă țara în care veți face escală este catalogată sau nu drept una cu risc epidemiologic de către Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (http://cnscbt.ro/?fbclid=IwAR2GMdGer_niN_cLqQ_0ADVSFGOQBMHy4rxlFcdUNaCFrL_vJ6_pYcZKkq4). Dacă respectiva țară este una cu risc epidemiologic, va trebui să prezentați, la momentul realizării escalei și a îmbarcării într-un zbor către România, un test negativ PCR (realizat cu máximum 72 ore înainte) sau certificatul medical care atestă efectuarea vaccinului anti-Covid (a doua doză) cu cel puțin 10 zile înainte sau certificatul medical care demonstrează că ați fost infectat cu Covid-19 și că au trecut deja 14 zile de la confirmarea infectării.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

  • Frontierele terestre cu Costa Rica și cu Honduras sunt deschise.

Măsuri pe plan intern:

  • Din 19 martie 2020 au fost închise o parte din baruri și cluburi.
  • Majoritatea școlilor au fost redeschise, în ciuda creșterii numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Datele de contact ale Ambasadei României în Mexic: AICI.

  • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular