Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Nepal - 26.01.21

Populatie: 29,433,081 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 110 Populatie infectata: %0.011

Nepal

Data ultimei actualizări: 20 ianuarie 2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

  • Este obligatorie prezentarea unui test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, care să nu fie mai vechi de 72 de ore, pentru toți călătorii, cu excepția copiilor cu vârsta sub 5 ani.
  • De asemenea, este obligatorie măsura carantinei de 14 zile la domiciliu/hotel. Aceasta poate fi suspendată după  5 zile, dacă persoana în cauză obține un rezultat negativ la testarea efectuată după sosire.
  • Anterior efectuării călătoriei, este obligatorie înregistrarea pe portalul https://ccmc.gov.np/.
  • Toate categoriile de vize permit intrarea în Nepal, însă pentru unele categorii este necesară aprobarea obținută în prealabil. În acest sens, la solicitarea unei vize, persoana interesată trebuie să contacteze instituția de resort (de exemplu, Departamentul de Industrie pentru investitori; Universitatea pentru studenți).
  • Permisiunea obținută în prealabil este necesară și pentru persoanele care locuiesc în Nepal în baza unei vize valabile și care revin în acest stat după o călătorie în străinătate.
  • Zborurile disponibile spre/dinspre Nepal sunt disponibile pe pagina de internet a Autorității Aviației Civile din Nepal: https://caanepal.gov.np/air-transport/flight-permission/international-schedule.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

Cetățenilor români care efectuează deplasări în Nepal li se recomandă să respecte normele de sănătate publică emise de Ministerul Sănătății nepalez și de OMS.

Recomandări pentru cetățenii români aflați în Nepal, ale căror drepturi de ședere au expirat:

  • Pentru conversia/reînnoirea unei vize este necesară depunerea unei solicitări pe portalul apply.nepalimmigration.gov.np/visa-processing și contactarea Departamentului pentru Imigrări.

Măsuri pe plan intern:

Zborurile interne au fost reluate începând cu data de 21 septembrie 2020. Autoritatea de aviație civilă a emis un ghid pentru călătorii care utilizează zborurile interne.

Dintre toate activitățile turistice, sunt permise numai alpinismul și trekking-ul.

ALTE INFORMAȚII UTILE:

Actualizări privind situația generată de COVID-19 din Nepal pot fi consultate aici: https://www.who.int/nepal/news/detail/24-04-2020-who-nepal-situation-update.

https://covid19.mohp.gov.np/situation-report

https://caanepal.gov.np/

Datele de contact ale Ambasadei României la New Delhi acreditate pentru Nepal – AICI.

  • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular