Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Panama - 05.03.21

Populatie: 4,360,282 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 1,761 Populatie infectata: %0.176

Panama

Data ultimei actualizări: 11.02.2021

STARE DE URGENȚĂ: DA (URGENŢĂ EPIDEMIOLOGICĂ)

Începând cu data de 12 martie 2020 și până la noi dispoziții, pe teritoriul panamez este instaurată starea de alertă epidemiologică în contextul pandemiei de COVID-19.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 12 octombrie 2020, Panama și-a redeschis frontierele pentru călătoriile internaționale.
 • Pasagerii trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 48 de ore anterior sosirii pe teritoriul panamez. În cazul în care termenul de 48  de ore a expirat, pasagerul va trebui să efectueze obligatoriu un test rapid, în aeroport, pe cheltuială proprie, înainte de a trece de procedurile vamale (valoare 50 USD). Dacă rezultatul este pozitiv, persoanele în cauză vor fi plasate în carantină 14 zile, într-un hotel desemnat de autorități, fără costuri pentru pasager pe perioada carantinei obligatorii.
 • La intrarea în aeroport, călătorii vor fi supuși unui control de temperatură. Dacă temperatura corporală este ridicată sau prezintă simptome specifice COVID-19, vor fi supuși unui test rapid și/sau unor examene de sănătate suplimentare pentru definirea măsurilor necesare. Aceste persoane trebuie să rămână în izolare până la obținerea rezultatului testului. Dacă rezultatul este pozitiv, persoanele vor fi plasate în carantină într-un hotel desemnat de Ministerul Sănătății. După 7 zile se va efectua un nou test rapid. Dacă rezultatul este negativ, măsura carantinei poate lua sfârșit.
 • Ministerul Sănătății poate realiza teste rapide în mod aleatoriu, în orice moment.
 • Măsurile de mai sus se aplică inclusiv zborurilor charter și private.
 • Înainte de check-in, toți pasagerii trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere, electronică, prin care acceptă: să îndeplinească toate măsurile de control sanitar semnalate de Ministerul Sănătății; să ofere informații cu privire la localizarea sa fizică cât timp se află pe teritoriul Republicii Panama; să confirme că starea de sănătate este bună (fără simptome ale vreunei boli respiratorii) și că nu au fost expuși la posibila infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile.
 • Platforma digitală pentru înregistrare se regăsește la: https://login.panamadigital.gob.pa/Registro
 • Începând cu data de 21 decembrie 2020, Republica Panama a suspendat temporar intrarea persoanelor provenind din sau care au avut escală în Marea Britanie sau Africa de Sud în ultimele 20 de zile.
 • Compania Copa Airlines a reluat 11 zboruri către 8 state: SUA, Mexic, Chile, Panama, Costa Rica, Ecuador, Republica Dominicană și Brazilia. 

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

 • Frontierele țării vor rămâne deschise doar pentru transporturile de marfă autorizate sanitar și pentru zborurile către/dinspre statele menționate anterior, cu respectarea condițiilor impuse de autoritățile locale.

Măsuri pe plan intern:

 • Începând cu 14 ianuarie 2021, se impun anumite restricții de mobilitate, inclusiv pe timpul nopții, între orele 21:00  și 4:00 , în conformitate cu Decretul Executiv nr. 62/13.01.2021 al Președintelui Republicii.
 • Sunt suspendate evenimentele cu mai mult de 50 de persoane.
 • Din 28 septembrie 2020, s-au redeschis restaurantele și centrele comerciale tip mall, cu respectarea protocoalelor de biosecuritate.
 • Instituțiile nu mai utilizează telemunca de la data de 1 octombrie 2020, însă vor avea program de lucru diferențiat pentru a se evita aglomerațiile în trafic și în transportul în  comun, care se va  desfăşura între orele 5:00  şi 19:45.

Guvernul a anunțat un plan de redeschidere graduală a activităților și atracțiilor turistice. Datele prezentate pot fi modificate, în funcție de condițiile de sănătate:

 • Începând cu data de  8 februarie 2021 s-au deschis magazinele, saloanele de înfrumusețare, plajele, stațiunile, piscinele (cu zone sociale și hoteluri) și parcurile, în orele fără restricții de mobilitate;
 • În provinciile Panamá, Panama Vest, Coclé, Herrera, Los Santos și Veraguas plajele vor fi deschise doar între orele 6:00  și  16:00  iar la sfârșit de săptămână vor fi închise;
 • Începând cu data de 15 februarie 2021 se vor redeschide: spălătoriile auto, croitoriile, industriile creative și culturale.
 • Începând cu data de 1 martie 2021 se vor redeschide: sălile de sport, spa-urile, cinematografele și cazinourile.

Măsurile menționate anterior se aplică până la noi dispoziții.

Datele de contact ale Ambasadei României în Columbia, acreditată și pentru Panama – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular