Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Peru - 23.01.21

Populatie: 33,228,456 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 1,389 Populatie infectata: %0.139

Peru

Data ultimei actualizări: 18.01.2021  

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • În prezent, autoritățile peruane au aprobat reluarea zborurilor internaționale din și spre următoarele state: Ecuador, Bolivia, Columbia, Chile, Panama, Uruguay, Paraguay, SUA, Mexic, Brazilia, Argentina, Costa Rica, Cuba, Republica Dominicană, El Salvador, Jamaica și Canada. Existența zborurilor din și spre aceste destinații este dată inclusiv de restricțiile și măsurile adoptate de statele respective.
 • Având în vedere noile evoluții ale pandemiei de COVID-19 în Europa și, în special, în urma descoperirii unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, începând cu data de 21 decembrie 2020, autoritățile peruane au dispus suspendarea zborurilor internaționale care au ca punct de origine Europa. Totodată, începând cu aceeași dată, s-a dispus interzicerea intrării pe teritoriul Republicii Peru a cetățenilor străini nerezidenți care sosesc din Marea Britanie, fie ca punct de origine, fie care doar au tranzitat acest stat.
 • Persoanele care sosesc în Peru dintr-o călătorie internațională trebuie să prezinte, înainte de îmbarcarea în avion, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, emis cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei. Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt scutiți de la obligativitatea prezentării rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR.
 • Începând cu data de 4 ianuarie 2021, toate persoanele care sosesc în Peru vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 14 zile, indiferent de rezultatul negativ al testului molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2. Carantina se va efectua la domiciliu sau într-un centru special desemnat de către autoritățile peruane. Totodată, persoanele aflate în carantină pot solicita realizarea unui test pentru detectarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 în cea de-a șasea zi de izolare, iar dacă acesta este negativ vor putea ieși din carantină.
 • Începând cu data de 15 ianuarie 2021, autoritățile peruane au dispus interzicerea intrării pe teritoriul național a cetățenilor străini nerezidenți care au ca punct de origine a călătoriei Europa și Africa de Sud sau care au efectuat escale în aceste locuri în ultimele 14 zile calendaristice. Măsură se aplică până la data de 31 ianuarie 2021, cu posibilitate de prelungire.  
 • Companiile aeriene sunt responsabile de întocmirea listei pasagerilor și de verificarea îndeplinirii protocoalelor sanitare impuse de statele de destinație, precum și de autoritățile peruane la intrarea în Republica Peru.
 • Persoanele care intenționează să părăsească Republica Peru, precum și persoanele care doresc să intre pe teritoriul Republicii Peru trebuie să respecte următoarele dispoziții:
 • În interiorul aeroporturilor aflate pe teritoriul Republicii Peru, cât și în aeronave, pe durata zborurilor naționale și internaționale este obligatorie purtarea măștii și a ecranului facial de protecție.
 • Toți pasagerii care doresc să intre pe teritoriul Republicii Peru trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test molecular pentru infecția cu SARS-CoV-2, emis cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcarea în avion.
 • În vederea intrării în Peru, toți pasagerii trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere privind starea de sănătate și acordul acestora cu privire la dispunerea măsurilor de izolare sau carantină. Declarația poate fi descărcată aici: https://e-notificacion.migraciones.gob.pe/dj-salud/ și se completează cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării în avion.
 • Persoanele care nu prezintă simptome asociate COVID-19, nu vor fi plasate în carantină la sosirea în țară, în măsură în care fac dovada rezultatului negativ al testului molecular pentru detectarea Covid-19. În cazul în care pasagerul prezintă simptome asociate COVID-19 la sosirea în Peru, chiar dacă a prezentat rezultatul negativ al testului molecular pentru detectarea Covid-19, acesta va fi plasat în carantină. Totodată, dacă pe durata șederii sale în Peru, pasagerul prezintă simptome, acesta are obligația de a raporta faptele autorităților sanitare de jurisdicție.
 • Pasagerii care declară informații false în declarația de sănătate pot fi sancționați administrativ, civil sau penal, în conformitate cu prevederile legale din Republica Peru.
 • Înaintea sosirii în Peru, pasagerii au posibilitatea de realizare anticipată a controlului pașapoartelor prin intermediul aplicației „Pre Registro de Control Migratorio” disponibilă în Google Store.
 • Autoritățile peruane au aprobat deschiderea treptată a frontierelor terestre și maritime.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Persoanele care se află în tranzit aeroportuar nu trebuie să completeze declarația de sănătate prevăzută de autoritățile peruane la intrarea în Peru.
 • Persoanele care se află în tranzit aeroportuar trebuie să poarte în permanență masca și ecranul facial de protecție în incinta aeroportului.
 • Persoanele care se află în tranzit aeroportuar sunt exceptate de la măsura carantinei dacă zborul de conexiune se efectuează în termen de 16 ore de la data sosirii. În această situație nu este permisă părăsirea zonei internaționale a aeroportului. În situația în care zborul de conexiune este planificat într-un interval de peste 16 ore, persoanele în cauză vor fi plasate în carantină temporară într-o locație destinată special acestui scop de către autoritățile peruane, până la momentul efectuării zborului de conexiune.

Măsuri pe plan intern:

 • Transportul interprovincial de persoane, terestru și aerian, funcționează în condiții optime. Purtarea măștii și a ecranelor faciale de protecție este obligatorie pe durata curselor interne. La îmbarcare, pasagerii trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere privind starea de sănătate și lipsa simptomelor asociate infecției cu virusul SARS-CoV-2.
 • Distanța socială de 1,5 m și purtarea măștii faciale de protecție sunt obligatorii în spațiul public.
 • Sunt interzise toate evenimentele culturale, sportive, sociale sau de altă natură în spațiul public.
 • Sunt permise activitățile sportive individuale în spațiul public.
 • Autoritățile peruane recomandă copiilor și adolescenților cu vârsta de până la 12 ani, precum și persoanele de peste 65 de ani să rămână în autoizolare la domiciliu/ carantină pe toată durata stării de urgență.
 • Având în vedere perioada de vară australă, accesul pe plaje a fost interzis.
 • Pe durata stării de urgență nu se permite părăsirea domiciliului: în intervalul orar 23:00 – 04:00 de luni până duminică pentru regiunile Amazonas, Ayacucho, Huancavelica, Loreto, San Martin și Ucayali; în intervalul orar 21:00 – 04:00 de luni până duminică pentru regiunile Arequipa, Cajamarca, Apurimac, Callao, Cusco, Huanuco, La Libertad, Lima Metropolitană, Madre de Dios, Moquegua, Pasco, Puno și Tumbes; în intervalul orar 19:00 – 04:00 de luni până duminică pentru regiunile Ancash, Ica, Junin, Lambayeque, Lima Regiones, Piura și Tacna. În funcție de fiecare regiune pot exista și alte restricții privind libertatea de deplasare.
 • Măsurile menționate se aplică până la noi dispoziții.

Date de contact ale misiunilor României în Peru – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular