Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Peru - 08.03.21

Populatie: 33,283,687 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 1,414 Populatie infectata: %0.141

Peru

Data ultimei actualizări: 01.03.2021  

STARE DE URGENȚĂ: DA

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • În prezent, autoritățile peruane au aprobat reluarea zborurilor internaționale din și spre următoarele state: Ecuador, Bolivia, Columbia, Chile, Panama, Uruguay, Paraguay, SUA, Mexic, Brazilia, Argentina, Costa Rica, Cuba, Republica Dominicană, El Salvador, Jamaica și Canada. Existența zborurilor din și spre aceste destinații este dată inclusiv de restricțiile și măsurile adoptate de statele respective.
 • Având în vedere noile evoluții ale pandemiei de COVID-19 în Europa și, în special, în urma descoperirii unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, începând cu data de 21 decembrie 2020, autoritățile peruane au dispus suspendarea zborurilor internaționale care au ca punct de origine Europa. Totodată, începând cu aceeași dată, s-a dispus interzicerea intrării pe teritoriul Republicii Peru a cetățenilor străini nerezidenți care sosesc din Marea Britanie, fie ca punct de origine, fie care doar au tranzitat acest stat.
 • Persoanele care sosesc în Peru dintr-o călătorie internațională trebuie să prezinte, înainte de îmbarcarea în avion, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, emis cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei. Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt scutiți de la obligativitatea prezentării rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR.
 • Toate persoanele care sosesc în Peru vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 14 zile, indiferent de rezultatul negativ al testului molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2. Carantina se va efectua la domiciliu sau într-un centru special desemnat de către autoritățile peruane. Totodată, persoanele aflate în carantină pot solicita realizarea unui test pentru detectarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 în cea de-a șasea zi de izolare, iar dacă acesta este negativ vor putea ieși din carantină.
 • Autoritățile peruane au dispus interzicerea intrării pe teritoriul național a cetățenilor străini nerezidenți care au ca punct de origine a călătoriei Europa, Brazilia și Africa de Sud sau care au efectuat escale în aceste state/ regiuni.
 • Companiile aeriene sunt responsabile de întocmirea listei pasagerilor și de verificarea îndeplinirii protocoalelor sanitare impuse de statele de destinație, precum și de autoritățile peruane la intrarea în Republica Peru.
 • Persoanele care intenționează să părăsească Republica Peru, precum și persoanele care doresc să intre pe teritoriul Republicii Peru trebuie să respecte următoarele dispoziții:
 • În interiorul aeroporturilor aflate pe teritoriul Republicii Peru, cât și în aeronave, pe durata zborurilor naționale și internaționale este obligatorie purtarea măștii și a ecranului facial de protecție.
 • Toți pasagerii care doresc să intre pe teritoriul Republicii Peru trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test molecular pentru infecția cu SARS-CoV-2, emis cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcarea în avion.
 • În vederea intrării în Peru, toți pasagerii trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere privind starea de sănătate și acordul acestora cu privire la dispunerea măsurilor de izolare sau carantină. Declarația poate fi descărcată aici: https://e-notificacion.migraciones.gob.pe/dj-salud/ și se completează cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării în avion.
 • Pasagerii care declară informații false în declarația de sănătate pot fi sancționați administrativ, civil sau penal, în conformitate cu prevederile legale din Republica Peru.
 • Înaintea sosirii în Peru, pasagerii au posibilitatea de realizare anticipată a controlului pașapoartelor prin intermediul aplicației „Pre Registro de Control Migratorio” disponibilă în Google Store.
 • Autoritățile peruane au aprobat deschiderea treptată a frontierelor terestre și maritime.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Persoanele care se află în tranzit aeroportuar nu trebuie să completeze declarația de sănătate prevăzută de autoritățile peruane la intrarea în Peru.
 • Persoanele care se află în tranzit aeroportuar trebuie să poarte în permanență masca și ecranul facial de protecție în incinta aeroportului.
 • Persoanele care se află în tranzit aeroportuar sunt exceptate de la măsura carantinei dacă zborul de conexiune se efectuează în termen de 16 ore de la data sosirii. În această situație nu este permisă părăsirea zonei internaționale a aeroportului. În situația în care zborul de conexiune este planificat într-un interval de peste 16 ore, persoanele în cauză vor fi plasate în carantină temporară într-o locație destinată special acestui scop de către autoritățile peruane, până la momentul efectuării zborului de conexiune.

Măsuri pe plan intern:

 • Transportul interprovincial de persoane, terestru și aerian, este disponibil doar în cazul regiunilor care nu se află în carantină. Purtarea măștii și a ecranelor faciale de protecție este obligatorie pe durata curselor interne. La îmbarcare, pasagerii trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere privind starea de sănătate și lipsa simptomelor asociate infecției cu virusul SARS-CoV-2.
 • Aeroportul internațional din Lima funcționează în condiții optime. Toate persoanele care doresc să utilizeze cursele aeriene interne care au ca punct de origine aeroportul internațional din Lima trebuie să prezinte, înainte de îmbarcarea în avion, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, eliberat cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei.
 • Distanța socială de 1,5 m și purtarea măștii faciale de protecție sunt obligatorii în spațiul public.
 • Sunt interzise toate evenimentele culturale, sportive, sociale sau de altă natură în spațiul public.
 • Sunt permise activitățile sportive individuale în spațiul public.
 • Autoritățile peruane recomandă copiilor și adolescenților cu vârsta de până la 12 ani, precum și persoanele de peste 65 de ani să rămână în autoizolare la domiciliu/ carantină pe toată durata stării de urgență.
 • Autoritățile peruane au implementat un sistem de alertă epidemiologică constituit din patru scenarii: Nivel moderat, Nivel ridicat, Nivel foarte ridicat și Nivel extrem. Astfel, în funcție de rata infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, fiecare departament a fost inclus în cadrul unui scenariu, fiind aplicate restricțiile prevăzute în scenariul respectiv, conform următoarelor date:
 • Nivel extrem. Persoanele nu pot părăsi domiciliul în intervalul orar 21:00 – 04:00. Nu se permite deplasarea persoanelor și circulația autovehiculelor particulare în spațiul public în zilele de duminică. În acest scenariu au fost incluse următoarele provincii: Huaraz (Ancash), Huamanga (Ayacucho), Canchis (Cusco), Huancavelica și Tayacaja (Huncavelica), Huánuco (Huánuco), Ica și Chincha (Ica), Huancayo, Tarma, Chupaca, Satipo și Chanchamayo (Junín), Lima Metropolitană, Barranca, Huaura,  Huarochiri și Huaral (Lima), Maynas (Loreto), Ilo (Moquegua), Oxapampa (Pasco), Puno (Puno), Tacna (Tacna) și Callao.
 • Nivel foarte ridicat. Persoanele nu pot părăsi domiciliul în intervalul orar 21:00 – 04:00. Nu se permite circulația autovehiculelor particulare în zilele de duminică. Departamente incluse în acest scenariu: Amazonas, Apurímac, Arequipa, Ancash, Ayacucho, Cusco, Huancavelica, Huánuco, Ica, Junín, Lima, Loreto, Moquegua, Pasco, Puno și Tacna (mai puțin provinciile din aceste departamente care au fost incluse în scenariul extrem).
 • Nivel ridicat. Persoanele nu pot părăsi domiciliul în intervalul orar 22:00 – 04:00. Nu se permite circulația autovehiculelor particulare în zilele de duminică. Departamente incluse în acest scenariu: Cajamarca, La Libertad, Lambayeque, Madre de Dios, Piura, San Martín și Ucayalí.
 • Nivel moderat. Persoanele nu pot părăsi domiciliul în intervalul orar 23:00 – 04:00. Se pot utiliza autovehiculele personale în toate zilele săptămânii. În acest scenariu nu este inclus niciun departament.

Măsurile menționate se aplică până la noi dispoziții.  

Date de contact ale misiunilor României în Peru – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular