Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Pakistan - 14.06.21

Populatie: 224,946,461 Cazuri azi: 1,019 Active/Milion: 185 Populatie infectata: %0.019

Pakistan

Data ultimei actualizări: 3.06.2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

În Pakistan au fost ridicate restricțiile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, sunt aplicate în continuare norme de protecție sanitară în locurile publice (utilizarea de dezinfectant, purtarea măștilor de protecție, păstrarea distanței fizice).

 • Zborurile internaționale spre/dinspre Dubai, Turcia și Qatar funcționează la 20% din capacitate. Pasagerii care doresc să părăsească Pakistan întâmpină dificultăți majore pe fondul lipsei zborurilor.

Accesul în Pakistan pe cale aeriană este permis după cum urmează: 

I. Categoria A

Pasagerii care provin din statele incluse în categoria A trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea zborului.

II. Categoria B

Pasagerii care provin din statele încadrate la categoria B trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea zborului.

Rezultatul testului va fi prezentat atât la îmbarcare, cât și la debarcare.

Având în vedere evoluția pandemiei de COVID-19, România a fost inclusă în lista statelor din categoria B.

III. Categoria C

Pasagerii care sosesc în Pakistan din state aflate în categoria C trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea zborului și să efectueze un test obligatoriu la sosirea în Pakistan. La acest moment, pe lista statelor din categoria C se regăsesc Africa de Sud, Botswana, Ghana, Kenya, Comore, Mozambic, Zambia, Tanzania, Rwanda, Chile, Eswatini, Zimbabwe, Lesotho, Malawi, Seychelles, Somalia, Suriname, Uruguay, Venezuela și India.

Toți pasagerii, din toate categoriile, trebuie să descarce, să instaleze și să completeze datele solicitate prin aplicația PASS TRACK APP, disponibilă în Google Play și Apple Store. Persoanele care nu doresc să utilizeze aplicația pot completa formularul solicitat de autoritățile pakistaneze pe pagina de internet: https://passtrack.nitb.gov.pk/login, fiind necesară tipărirea și prezentarea acestuia la îmbarcare, în format fizic.

Sunt exceptate de la utilizarea aplicației/portalului online următoarele categorii de persoane:

 • minorii cu vârsta de până la 12 ani;
 • persoanele cu dizabilități;
 • persoanele deportate (de cetățenie pakistaneză);
 • persoanele care fac parte din delegații la nivel înalt.

Listele statelor incluse în categoriile A, B și C vor fi revizuite la fiecare două săptămâni și pot fi accesate la: http://covid.gov.pk/intl_travellers/current_policies.

IV. Sosirea în Pakistan:

Pasagerii trebuie să respecte următorul protocol, cel puțin până la data de 5 iulie 2021:

Plecarea din Pakistan:

 • Îmbarcarea în zborurile operate de compania QATAR AIRWAYS este permisă cu prezentarea în mod OBLIGATORIU a testului molecular negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 de către toți pasagerii, fără excepție (inclusiv de către minorii cu vârsta între 0 și 12 ani). Testul trebuie să fie efectuat de laboratoare autorizate, cu cel mult 48 de ore înainte de tranzitarea aeroportului internațional din Doha;
 • La acest moment, companiile TURKISH AIRLINES și EMIRATES au eliminat obligativitatea prezentării testului molecular negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 pentru pasagerii care au ca destinație România.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Verificați cu atenție viabilitatea curselor aeriene, precum și restricțiile adoptate de către statele tranzitate.
 • Informați-vă permanent cu privire la condițiile de călătorie valabile pentru Pakistan, precum și pentru statele tranzitate.
 • Evitați efectuarea de deplasări neesențiale în Pakistan și/sau în regiune.
 • Accesul în Pakistan se realizează exclusiv prin punctele de trecere a frontierei situate în aeroporturile internaționale.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Punctele de trecere ale frontierei terestre sunt deschise pentru transportatorii de mărfuri, cu excepția celor aflate la frontiera cu India; este permisă ieșirea cetățenilor străini prin punctele de trecere ale frontierelor cu Iran și Afganistan, însă este permisă exclusiv intrarea cetățenilor pakistanezi și a urgențelor medicale.
 • Transportul intern rutier funcționează la capacitate normală pe tot teritoriul Pakistanului. Cu toate acestea, este posibil ca, ocazional și pentru perioade scurte de timp, să fie blocate căile de comunicații locale/naționale, în funcție de măsurile de instituire a carantinei adoptate de fiecare provincie în parte.
 • Sunt suspendate temporar cursele mijloacelor de transport în comun inter și intra-provincial.
 • Transportul feroviar a fost redus la 70% din capacitate.
 • Transportul aerian intern funcționează la 20% din capacitate, fiind asigurată legătura între capitalele provinciilor (Islamabad, Lahore, Karachi, Quetta și Peshawar).
 • Porturile maritime sunt operaționale.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

 • Pe fondul apariției unor focare izolate de infecții cu virusul SARS-CoV-2, autoritățile pakistaneze pot implementa fără avertisment în prealabil măsuri de închidere totală a unor case, străzi, cartiere, sectoare sau regiuni extinse, după caz (conceptul de „micro-lockdown”). În eventualitatea aplicării unei astfel de măsuri, este interzisă deplasarea rezidenților în afara locuințelor/gospodăriilor, cu excepția urgențelor medicale și aprovizionarea cu alimente/apă potabilă, este suspendat transportul în comun, sunt închise magazinele comerciale și este permisă strict funcționarea magazinelor alimentare, a farmaciilor și a unităților de primiri urgențe.
 • Valabilitatea măsurilor de tip „micro-lockdown” depinde de numărul cazurilor depistate într-un focar de infecție, restricțiile fiind în vigoare de la 3 zile la câteva săptămâni.
 • Pe fondul înregistrării unui număr semnificativ de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, precum și în contextul celebrării Eid – sfârșitul lunii Ramadan, sunt valabile următoarele măsuri:
  • reluarea turismul intern doar cu prezentarea unui certificat de vaccinare;
  • obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, inclusiv în spațiile interioare, în stațiile și mijloacele din transportul public, piețe și alte locuri aglomerate;
  • interzicerea oricăror activități (sportive, culturale, religioase etc) indiferent de caracterul acestora private/publice sau interioare/exterioare;
  • închiderea locurilor de agrement/distracție, cu permiterea activităților sportive individuale (care nu presupun contact fizic);
  • nerespectarea purtării măștii de protecție și a distanțării poate fi sancționată cu amendă/detenție;
 • Măsurile menționate se aplică cel puțin până la 15 iunie 2021, cu posibilitatea de a fi revizuite după această dată.
 • reluarea turismul intern doar cu prezentarea unui certificat de vaccinare;
 • obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, inclusiv în spațiile interioare, în stațiile și mijloacele din transportul public, piețe și alte locuri aglomerate;
 • interzicerea oricăror activități (sportive, culturale, religioase etc) indiferent de caracterul acestora private/publice sau interioare/exterioare;
 • închiderea locurilor de agrement/distracție, cu permiterea activităților sportive individuale (care nu presupun contact fizic);
 • nerespectarea purtării măștii de protecție și a distanțării poate fi sancționată cu amendă/detenție;

Datele de contact ale misiunii României în Pakistan – AICI.

Zboruri si bilete de avion catre Pakistan: AICI
 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie