Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Pakistan - 10.05.21

Populatie: 224,535,621 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 364 Populatie infectata: %0.036

Pakistan

Data ultimei actualizări: 16 aprilie 2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

În Pakistan au fost ridicate restricțiile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, sunt aplicate în continuare norme de protecție sanitară în locurile publice (utilizarea de dezinfectant, purtarea măștilor de protecție, păstrarea distanței fizice).

Zborurile internaționale spre/dinspre Dubai, Turcia și Qatar funcționează în regim normal.

Accesul în Pakistan pe cale aeriană este permis după cum urmează: 

I. Categoria A

 • Pasagerii care provin din statele încadrate în categoria A sunt exceptați de la măsura obligativității prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.
 • Pasagerii care prezintă simptome la trecerea prin scannerul termic de pe aeroport trebuie să efectueze un test molecular tip PCR, în termen de 48 de ore de la sosirea în Pakistan, iar rezultatul trebuie comunicat cu celeritate autorităților sanitare competente. Dacă rezultatul este pozitiv, pasagerul trebuie să se izoleze la domiciliu pentru o perioadă de timp care va fi indicată de medicul curant.

II. Categoria B

 • Pasagerii care provin din statele încadrate la categoria B trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea zborului.
 • Rezultatul testului va fi prezentat atât la îmbarcare, cât și la debarcare.

Având în vedere evoluția pandemiei de COVID-19, România a fost inclusă în lista statelor din categoria B.

III. Categoria C

Pasagerii care sosesc în Pakistan din state aflate în categoria C trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea zborului și să efectueze un test obligatoriu la sosirea în Pakistan. La acest moment, pe lista statelor din categoria C se regăsesc Africa de Sud, Botswana, Ghana, Kenya, Comore, Mozambic, Zambia, Tanzania, Rwanda, Chile, Eswatini, Zimbabwe, Lesotho, Malawi, Seychelles, Somalia, Suriname, Uruguay și Venezuela.

Toți pasagerii, din toate categoriile, trebuie să descarce, să instaleze și să completeze datele solicitate de aplicația PASS TRACK APP, disponibilă în Google Play și Apple Store. Persoanele care nu doresc să utilizeze aplicația pot completa formularul solicitat de autoritățile pakistaneze pe pagina de internet: https://passtrack.nitb.gov.pk/login, fiind necesară tipărirea și prezentarea acestuia la îmbarcare, în format fizic.

Sunt exceptate de la utilizarea aplicației/portalului online următoarele categorii de persoane:

 • minorii sub 12 ani;
 • persoanele cu dizabilități;
 • persoanele care fac parte din delegații la nivel înalt.

De asemenea, toți pasagerii vor completa obligatoriu Declarația de Sănătate înmânată la bordul aeronavei anterior debarcării.

Listele statelor incluse în categoriile A, B și C vor fi revizuite la fiecare două săptămâni și pot fi accesate la: http://covid.gov.pk/intl_travellers/current_policies.

 • La plecarea din Pakistan prin intermediul curselor operate de companiile aeriene EMIRATES, QATAR, TURKISH AIRLINES și ETIHAD este OBLIGATORIE prezentarea testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la îmbarcare, eliberat de către laboratoarele autorizate (în cazul EMIRATES, laboratorul trebuie să fie autorizat/recunoscut de către autoritățile emirateze), efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de momentul plecării. Copiii cu vârsta de sub 12 ani însoțiți de părinți/membri de familie sunt exceptați de la această măsură.
 • Companiile QATAR AIRWAYS și TURKISH AIRLINES au eliminat obligativitatea prezentării testului molecular negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 pentru pasagerii care au ca destinație România.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Verificați cu atenție viabilitatea curselor aeriene, precum și restricțiile adoptate de către statele tranzitate.
 • Informați-vă permanent cu privire la condițiile de călătorie valabile pentru Pakistan, precum și pentru statele tranzitate.
 • Evitați efectuarea de deplasări neesențiale în Pakistan și/sau în regiune.
 • Accesul în Pakistan se realizează exclusiv prin punctele de trecere a frontierei situate în aeroporturile internaționale.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Punctele de trecere a frontierei terestre sunt deschise, cu excepția celor aflate la frontiera cu India.
 • Transportul intern rutier funcționează la capacitate normală pe tot teritoriul Pakistanului. Cu toate acestea, este posibil ca, ocazional și pentru perioade scurte de timp, să fie blocate căile de comunicații locale/naționale, în funcție de măsurile de instituire a carantinei adoptate de fiecare provincie în parte.
 • Transportul feroviar a fost redus la 70% din capacitate.
 • Transportul aerian intern funcționează în regim normal, fiind asigurată legătura între capitalele provinciilor (Islamabad, Lahore, Karachi, Quetta și Peshawar).
 • Porturile maritime sunt operaționale.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

 • Pe fondul apariției unor focare izolate de infecții cu virusul SARS-CoV-2, autoritățile pakistaneze pot implementa fără avertisment în prealabil măsuri de închidere totală a unor case, străzi, cartiere, sectoare sau regiuni extinse, după caz (conceptul de „micro-lockdown”). În eventualitatea aplicării unei astfel de măsuri, este interzisă deplasarea rezidenților în afara locuințelor/gospodăriilor, cu excepția urgențelor medicale și aprovizionarea cu alimente/apă potabilă, este suspendat transportul în comun, sunt închise magazinele comerciale și este permisă strict funcționarea magazinelor alimentare, a farmaciilor și a unităților de primiri urgențe.
 • Valabilitatea măsurilor de tip „micro-lockdown” depinde de numărul cazurilor depistate într-un focar de infecție, restricțiile fiind în vigoare de la 3 zile la câteva săptămâni.
 • Pe fondul înregistrării unui număr semnificativ de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, precum și în contextul celebrării lunii Ramadan, sunt valabile următoarele măsuri:
 • - obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, inclusiv în spațiile interioare, în stațiile și mijloacele din transportul public, piețe și alte locuri aglomerate;
 • - magazinele comerciale vor fi închise în zilele de sâmbătă și duminică; în provincia Sindh, acestea vor fi închise în zilele de vineri și duminică;
 • - piețele vor funcționa în intervalul orar 06:00 – 18:00; magazinele alimentare vor funcționa până la ora 23:59, iar farmaciile, unitățile de primiri urgențe, benzinăriile și alte servicii esențiale vor funcționa în regim permanent;
 • - interzicerea funcționării restaurantelor în interior; funcționează exclusiv restaurantele care dispun de spațiu exterior în intervalul orar 19:00 – 23:59;
 • -  rugăciunea Taraweeh se realizează doar în spații exterioare;
 • - interzicerea oricăror activități (sportive, culturale, religioase etc.) indiferent de caracterul acestora private/publice sau interioare/exterioare;
 • - închiderea locurilor de agrement/distracție, cu permiterea activităților sportive individuale (care nu presupun contact fizic);
 • - companiile private/instituțiile publice funcționează cu 50% din personal prezent la locul de muncă, restul de 50% desfășurând activități în regim online;
 • - sistarea serviciilor de transport public interprovincial în zilele de sâmbătă și duminică, măsura fiind valabilă cel puțin până la data de 26 aprilie 2021; mijloacele de transport în comun inter-orășenesc vor funcționa la 50% din capacitate;
 • - nerespectarea purtării măștii de protecție și a distanțării poate fi sancționată cu amendă/închisoare.
 • Măsurile menționate se aplică cel puțin până la data de 16 mai 2021, cu posibilitatea de a fi revizuite la 23 aprilie 2021 și 1 mai 2021.

Datele de contact ale misiunii României în Pakistan – AICI.

Zboruri si bilete de avion catre Pakistan: AICI
 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular