Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Paraguay - 05.03.21

Populatie: 7,191,352 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 3,294 Populatie infectata: %0.329

Paraguay

Data ultimei actualizări: 19.02.2021

STARE DE URGENȚĂ: URGENȚĂ SANITARĂ LA NIVEL NAȚIONAL. A fost prelungită valabilitatea Legii nr. 6524 privind Urgența Sanitară pentru COVID-19 până la data de 30 iunie 2021.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Ministerul Sănătății a decis eliminarea obligativității izolării pentru persoanele care intră în Paraguay și prezintă un test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 (mai recent de 72 ore). De asemenea, se solicită deținerea unei asigurări medicale pentru cetățenii străini care nu provin din statele membre MERCOSUR. Călătorii trebuie să completeze o declarație de pe pagina de internet a Direccion de Vigilancia de la Salud, cu 24 de ore înainte de a intra pe teritoriul național.
 • Începând cu luna noiembrie 2020, este permisă deplasarea în Argentina a cetățenilor paraguayeni și turiștilor - persoanele care intră în Argentina nu au obligativitatea efectuării carantinei, trebuie însă să dețină o asigurare medicală specială pentru COVID-19, să completeze o declarație pe proprie răspundere și să prezinte un test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. Intrarea în Argentina se poate efectua prin aeroportul internațional Ezeiza din Buenos Aires, aeroportul internațional San Fernando din Provincia Buenos Aires și portul Buenos Aires (terminalul Buquebus). Turiștii pot călători și rămâne doar în zona metropolitană Buenos Aires.
 • Începând cu data de 21 octombrie 2020, s-au redeschis aeroporturilor internaționale și a fost reluată activitatea aeronautică. Toate companiile aeriene care operau anterior pandemiei de COVID-19 (cu excepția Gol și Flybondi) și-au reluat activitatea. Compania Air Europe (zbor direct către Europa) și-a reluat activitatea în data de 30 octombrie 2020. Momentan sunt permise doar zborurile pentru cetățenii cu pașaport UE, având în vedere că Spania interzice intrarea pe teritoriul național a turiștilor din America Latină, cu excepția celor uruguayeni. La acest moment, nu au fost reluate zborurile cu Argentina.
 • Începând cu data de 15 octombrie 2020, s-au redeschis cele trei puncte de frontieră cu Brazilia (momentan doar pentru circulația autoturismelor) – Ciudad del Este, Pedro Juan Caballero și Salto del Guaira. Frontiera cu Argentina rămâne momentan închisă.
 • Începând cu data de 14 septembrie 2020, urmare prevederilor Decretului 4026 din septembrie 2020, s-a decis deschiderea parțială și temporară a unor puncte de frontieră strict pentru cursele aeriene spre Uruguay.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Nu este restricționat transportul de mărfuri de primă utilitate și tranzitul prestatorilor de servicii prin punctele de frontieră deschise.

Măsuri pe plan intern:

 • în perioada 11-21 februarie 2021 în intervalul orar 00.00 -05.00 nu este permisă circulația,
 • în intervalul orar 22.00-05.00 nu este permisă vânzarea de băuturi alcoolice,
 • sunt permise activitățile sportive de grup cu max. 7 persoane în echipă;
 • începând cu data de 16 ianuarie a.c. poate fi permis accesul la piscine doar cu autorizații speciale
 • În perioada 21 decembrie 2020 - 10 ianuarie 2021 sunt prevăzute noi măsuri restrictive pentru a reduce numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2: deplasările se pot face în intervalul orar 5.00 - 23.59 (excepție fac zilele de 31 decembrie și 1 ianuarie, când se poate circula până la ora 01.00). Deplasările sunt permise în următoarelor sectoare, activități și servicii: servicii de sănătate, administrație publică, armată, Poliție, medii de comunicare, comerț esențial și neesențial, restaurante, alte servici, lucrări publice și civile etc. Băuturile alcoolice nu pot fi comercializate sau distribuite în intervalul orar 22.00 - 05.00, cu excepția restaurantelor. Evenimentele sociale - publice sau private - trebuie să fie organizate cu respectarea distanțării sociale de 2 metri. Reuniunile private trebuie să se realizeze cu o participare de maxim 12 persoane. Evenimentele sociale și corporative pot avea o durată de maxim 4 ore. Nu sunt deschise plajele sau piscinele. Copiii se pot deplasa doar însoțiți de un adult, în timp ce persoanele de peste 65 de ani nu se pot deplasa decât în interes medical sau pentru activități considerate indispensabile.
 • Măsurile menționate mai sus au fost prelungite până la data de 21 februarie 2021.
 • Este obligatorie purtarea măștii de protecție de la vârsta de 6 ani. Persoanele care dețin spații închise și care permit intrarea persoanelor fără mască vor fi sancționate și riscă închiderea permanentă a locațiilor respective.
 • Guvernul a decis deschiderea totală a Podului Prieteniei (frontiera cu Brazilia) începând cu data de 30 octombrie a.c. atât pentru autoturisme, cât și pentru pietoni.
 • Paraguay se află în carantină sanitară din luna martie 2020, cu mențiunea că au existat perioade cu o flexibilitate mai mare sau mai mică a măsurilor specifice carantinei.

Date de contact ale misiunilor României în Paraguay – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular