Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Paraguay

Data ultimei actualizări: 18 noiembrie 2020

STARE DE URGENȚĂ: URGENȚĂ SANITARĂ LA NIVEL NAȚIONAL

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu luna noiembrie 2020, este permisă deplasarea în Argentina a cetățenilor paraguayeni și turiștilor - persoanele care intră în Argentina nu au obligativitatea efectuării carantinei, trebuie însă să dețină o asigurare medicală specială pentru COVID-19, să completeze o declarație pe proprie răspundere și să prezinte un test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. Intrarea în Argentina se poate efectua prin aeroportul internațional Ezeiza din Buenos Aires, aeroportul internațional San Fernando din Provincia Buenos Aires și portul Buenos Aires (terminalul Buquebus). Turiștii pot călători și rămâne doar în zona metropolitană Buenos Aires.
 • Începând cu data de 21 octombrie 2020, s-au redeschis aeroporturilor internaționale și a fost reluată activitatea aeronautică. Toate companiile aeriene care operau anterior pandemiei de COVID-19 (cu excepția Gol și Flybondi) și-au reluat activitatea. Compania Air Europe (zbor direct către Europa) și-a reluat activitatea în data de 30 octombrie 2020. Momentan sunt permise doar zborurile pentru cetățenii cu pașaport UE, având în vedere că Spania interzice intrarea pe teritoriul național a turiștilor din America Latină, cu excepția celor uruguayeni. La acest moment, nu au fost reluate zborurile cu Argentina.
 • Începând cu data de 15 octombrie 2020, s-au redeschis cele trei puncte de frontieră cu Brazilia (momentan doar pentru circulația autoturismelor) – Ciudad del Este, Pedro Juan Caballero și Salto del Guaira. Frontiera cu Argentina rămâne momentan închisă.
 • Începând cu data de 14 septembrie 2020, urmare prevederilor Decretului 4026 din septembrie 2020, s-a decis deschiderea parțială și temporară a unor puncte de frontieră strict pentru cursele aeriene spre Uruguay.
 • Începând cu data de 16 noiembrie 2020, nu mai este obligatorie efectuarea carantinei de 14 zile de către persoanele care sosesc în acest stat. Astfel, Ministerul Sănătății a decis eliminarea obligativității izolării pentru persoanele care sosesc în Paraguay și prezintă un test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore. De asemenea, călătorii trebuie să completeze o declarație pe pagina de internet a Direccion de Vigilancia de la Salud, cu 24 de ore anterior intrării pe teritoriul național. Pentru cetățenii străini care nu provin din statele membre MERCOSUR, este necesară prezentarea unei asigurări medicale.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Nu este restricționat transportul de mărfuri de primă utilitate și tranzitul prestatorilor de servicii prin punctele de frontieră deschise.

Măsuri pe plan intern:

 • În perioada 16 noiembrie – 6 decembrie 2020, este în vigoare Planul etapizat de izolare preventivă – este permisă organizarea de activități sportive în grupuri de maxim 14 persoane, în spații speciale și conform respectării unor protocoale specifice. Nu este permisă organizarea de competiții sportive și nici vânzarea de băuturi alcoolice în spațiile sportive. Persoanele cu vârsta de până la 18 ani și peste 65 ani nu pot participa la aceste activități sportive. Activitățile culturale sunt permise cu maxim 75 persoane, cu respectarea protocoalelor sanitare.
 • Este obligatorie purtarea măștii de protecție de la vârsta de 6 ani. Persoanele care dețin spații închise și care permit intrarea persoanelor fără mască vor fi sancționate și riscă închiderea permanentă a locațiilor respective.
 • Guvernul a decis deschiderea totală a Podului Prieteniei (frontiera cu Brazilia) începând cu data de 30 octombrie a.c. atât pentru autoturisme, cât și pentru pietoni.
 • Paraguay se află în carantină sanitară din luna martie 2020, cu mențiunea că au existat perioade cu o flexibilitate mai mare sau mai mică a măsurilor specifice carantinei.

Date de contact ale misiunilor României în Paraguay – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular