Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Qatar - 20.01.22

Populatie: 2,807,805 Cazuri azi: 3,294 Active/Milion: 14,852 Populatie infectata: %1.485

Qatar

Data ultimei actualizări: 11 ianuarie 2022

Informații valabile începând cu data de 8 ianuarie 2022

STARE DE URGENȚĂ: NU

Condiții generale de intrare pe teritoriul național:

 • Statul Qatar a clasificat statele în trei liste: verde, roșie și roșie excepțională.
 • Listele respective pot fi consultate aici (listele au intrat în vigoare la data de 08.01.2022)

https://covid19.moph.gov.qa/EN/Documents/PDFs/GREEN-LIST-COUNTRIES.pdf

https://covid19.moph.gov.qa/EN/Documents/PDFs/RED-LISTED-COUNTRIES.pdf

https://covid19.moph.gov.qa/EN/Documents/PDFs/HIGH-RISK-LIST-COUNTRIES.pdf

România a fost inclusă pe lista verde a Statului Qatar.

 • Cetățenii și rezidenții pot călători în afara țării, cu condiția respectării condițiilor de călătorie la revenirea în Qatar.
 • Călătorii au responsabilitatea de a se informa din surse oficiale despre modificările condițiilor de călătorie și de revenire în Qatar, înainte de planificarea călătoriei.
 • Pasagerii nerezidenți trebuie să se înregistreze în mod obligatoriu în platforma online de pre-înregistrare www.ehteraz.gov.qa, cu cel puțin 3 zile înaintea efectuării călătoriei, unde trebuie încărcate o serie de documente în vederea obținerii unui permis de călătorie care este obligatoriu. Înregistrarea este opțională pentru persoanele rezidente în Qatar. Nu mai este solicitat testul PCR în timpul procesului de pre-înregistrare electronică. În schimb, călătorii trebuie să prezinte, în original, rezultatul testului PCR operatorului aerian, pentru a li se permite îmbarcarea. Ministerul Sănătății al Statului Qatar are dreptul de a efectua examinări medicale aleatorii ale călătorilor, la sosirea în Qatar.
 • Călătorii care urmează să sosească în Qatar trebuie să descarce și să activeze aplicația Ehteraz pe telefonul mobil, utilizând fie un SIM card local, achiziționat în aeroport, fie unul internațional.
 • Toți călătorii trebuie să semneze un Formular / Acknowledgement Form înainte de sosirea în Qatar. Formularul este disponibil în platforma de pre-înregistrare www.ehteraz.gov.qa, pe pagina de internet a Ministerului Sănătății Publice și a companiei aeriene. Cetățenii și rezidenții care sunt complet vaccinați în Qatar și care sosesc dintr-una din țările aflate pe lista verde a Qatarului sunt excluși de la îndeplinirea acestei cerințe.
 • La intrarea în Qatar, călătorii trebuie să prezinte un test PCR negativ, efectuat la unul dintre centrele medicale acreditate de autoritățile sanitare din statul de plecare. Testul PCR trebuie să fie efectuat cu 72 ore înaintea călătoriei către Qatar. Vor fi verificați la sosirea în Qatar pasagerii care prezintă simptome specifice COVID-19 (Detaliile specifice aplicabile pasagerilor care sosesc din zona verde, roșie și roșie excepțională se regăsesc mai jos).
 • În cazul necesității carantinării la domiciliu, condițiile de cazare trebuie să fie conforme, în caz contrar călătorii trebuie să rezerve un pachet hotelier pentru carantină, prin intermediul paginii de internet Discover Qatar, înainte de călătorie.
 • Vaccinurile autorizate de Qatar: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson.
 • Vaccinuri aprobate condiționat (2 doze): Sinopharm, Sinovac, Sputnik V, Covaxin. Călătorii vaccinați cu aceste vaccinuri trebuie să efectueze, în mod obligatoriu, un test serologic de anticorpi COVID-19, al cărui rezultat trebuie să fie pozitiv, înaintea călătoriei, dar nu mai devreme de 14 zile de la administrarea celor două doze de vaccin menționate. 
 • Călătorii care au fost vaccinați inițial cu Sinopharm, Sinovac, Sputnik V, Covaxin, iar apoi au mai primit o doză de vaccin Pfizer sau Moderna vor fi considerați imunizați în totalitate la expirarea unei perioade de 14 zile de la ultima doză.
 • Călătorii care sunt complet vaccinați în afara Qatarului cu unul dintre vaccinurile aprobate de Qatar trebuie să prezinte certificatul de vaccinare în original, precum și alte documente justificative în limba arabă sau în limba engleză, care să dovedească că li s-a administrat vaccinul respectiv și care trebuie să cuprindă următoarele: numele persoanei care călătorește, care trebuie să fie identic cu numele din pașaport; datele administrării dozelor vaccinului și tipul/numele acestuia; seria lotului de vaccin.
 • Cetățenii și rezidenții care s-au recuperat în urma diagnosticării cu COVID-19 sau cei din țările membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG) care s-au recuperat și care au primit cel puțin o doză a unuia dintre vaccinurile aprobate de Qatar sunt considerați imunizați pentru o perioadă de 12 luni, începând cu ziua 14 de la administrarea dozei respective de vaccin.
 • Călătorii recuperați în urma diagnosticării cu COVID-19 în oricare țară membră a CCG trebuie să prezinte un certificat oficial care să confirme infecția anterioară cu COVID-19 și statutul vaccinării.
 • Important:
  • Este obligatoriu un test serologic de anticorpi pentru persoanele vaccinate cu 2 doze ale vaccinurilor aprobate condiționat, validitatea testului trebuind să fie 30 zile. Dacă testul nu se poate realiza în țara de plecare sau testul are rezultatul negativ, călătorii vor intra în carantină timp de 7 zile (a se vedea politica de carantină pentru detalii suplimentare).
  • Călătorii vaccinați complet trebuie să facă imediat după sosirea în țară un test rapid antigen, într-una din locațiile desemnate (a se vedea condițiile de testare pentru instrucțiuni detaliate).
  • În ceea ce privește călătorii nevaccinați, statutul acestora în aplicația Ehteraz se va schimba automat în culoarea galbenă la sosirea în Qatar, din cauza necesității intrării în carantină.
  • Călătorii nu trebuie să meargă la serviciu sau să relaționeze cu alte persoane până la primirea rezultatului testului rapid antigen.
 • Este obligatoriu un test serologic de anticorpi pentru persoanele vaccinate cu 2 doze ale vaccinurilor aprobate condiționat, validitatea testului trebuind să fie 30 zile. Dacă testul nu se poate realiza în țara de plecare sau testul are rezultatul negativ, călătorii vor intra în carantină timp de 7 zile (a se vedea politica de carantină pentru detalii suplimentare).
 • Călătorii vaccinați complet trebuie să facă imediat după sosirea în țară un test rapid antigen, într-una din locațiile desemnate (a se vedea condițiile de testare pentru instrucțiuni detaliate).
 • În ceea ce privește călătorii nevaccinați, statutul acestora în aplicația Ehteraz se va schimba automat în culoarea galbenă la sosirea în Qatar, din cauza necesității intrării în carantină.
 • Călătorii nu trebuie să meargă la serviciu sau să relaționeze cu alte persoane până la primirea rezultatului testului rapid antigen.

Condiții de intrare în Statul Qatar aplicabile persoanelor care sosesc din zona verde:

Grupa A: cetățenii qatarezi, cetățenii din țările membre ale CCG și rezidenții în Qatar

 • Cetățenii și rezidenții

Cetățenii și rezidenții care sosesc în Qatar din zona verde și care sunt complet vaccinați cu unul dintre vaccinurile aprobate de Qatar (în Qatar sau în afara țării), sau care sunt vaccinați cu un vaccin aprobat condiționat sau care s-au recuperat după infectarea cu COVID-19 și pentru care au trecut 14 zile de la data recuperării:

 • sunt exceptați de la măsura carantinei (persoanele cu vârsta de peste 12 ani și copiii cu vârsta sub 11 ani însoțiți de unul sau ambii părinți complet vaccinați);
 • nu este solicitat testul tip PCR efectuat cu 72 ore înainte pentru această categorie de persoane;
 • călătorii vaccinați cu un vaccin aprobat condiționat trebuie să facă un test serologic de anticorpi înainte de sosirea în Qatar, iar dacă nu au posibilitatea să îl facă în țara de plecare, vor trebui să intre în carantină 7 zile;
 • după sosirea în Qatar, această categorie de călători trebuie să facă un test rapid antigen în termen de 36 ore după sosirea în Qatar, astfel: toți călătorii peste 12 ani; copiii cu vârsta între 4 și 12 ani, însoțiți de unul sau ambii părinți care sunt complet vaccinați; copiii sub 3 ani care sunt însoțiți de unul sau ambii părinți complet vaccinați sunt exceptați de la această cerință;
 • testul rapid antigen se poate realiza la: centrele de asistență medicală primară; clinici/spitale private, care funcționează pe baza licenței Ministerului Sănătății.

Cetățenii și rezidenții care sosesc în Qatar din zona verde și care nu sunt vaccinați, care nu sunt eligibili pentru vaccinare sau care nu au primit dozele aferente fiecărui tip de vaccin:

 • vor fi supuși unei perioade de carantină la domiciliu de 7 zile;
 • cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar vor trebui să facă un test PCR, care să aibă rezultat negativ (toate grupele de vârstă);
 • după sosire: efectuarea unui test rapid antigen în a 7-a zi de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, măsura carantinei se suspendă;
 • testul rapid antigen se poate realiza la: centrele de asistență medicală primară; clinici/spitale private, care funcționează pe baza licenței Ministerului Sănătății; nu se acceptă test rapid antigen făcut personal.
 • Cetățenii țărilor membre ale CCG

Călătorii complet vaccinați cu unul dintre vaccinurile aprobate de Qatar (în Qatar sau în afara țării), sau care sunt vaccinați cu un vaccin aprobat condiționat sau care s-au recuperat după infectarea cu COVID-19 și au trecut 14 zile de la data recuperării:

 • aceleași condiții impuse cetățenilor și rezidenților în Qatar în privința exceptării de la carantină;
 • test PCR cu rezultat negativ, efectuat cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar;
 •  copiii sub 3 ani însoțiți de unul sau ambii părinți compet vaccinați sunt exceptați de la această măsură;
 • călătorii vaccinați cu un vaccin aprobat condiționat trebuie să facă un test serologic de anticorpi înainte de sosirea în Qatar, iar dacă nu au posibilitatea să îl facă în țara de plecare, vor trebui să intre în carantină 7 zile.
 • după sosire: nu este cerut test.

Cetățenii CCG care sosesc în Qatar din zona verde și care nu sunt vaccinați, care nu sunt eligibili pentru vaccinare sau care nu au primit dozele aferente fiecărui tip de vaccin:

 • carantină la hotel 7 zile după sosire;
 • carantină la domiciliu 7 zile pentru cei care își vizitează rudele de gr.1;
 • test PCR cu rezultat negativ, efectuat cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar;
 • după sosire: test rapid antigen în a 7-a zi de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină; nu se acceptă test rapid antigen făcut personal.

Grupa B: vizitatorii în Qatar, care dețin vize pre-aprobate și obținute la sosire

 • Turiștii care sosesc în Qatar din zona verde și care sunt complet vaccinați cu unul dintre vaccinurile autorizate de Qatar sau care sunt vaccinați cu un vaccin aprobat condiționat:
  • sunt excluși de la măsura carantinei (persoanele peste 12 ani și copii sub 11 ani însoțiți de unul sau ambii părinți complet vaccinați);
  • trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar;
  • copiii sub 3 ani însoțiți de unul sau ambii părinți complet vaccinați sunt exceptați de la această măsură;
  • călătorii vaccinați cu un vaccin aprobat condiționat trebuie să facă un test serologic de anticorpi înainte de sosirea în Qatar, iar dacă nu au posibilitatea să îl facă în țara de plecare, vor trebui să intre în carantină 7 zile.
  • după sosire: nu este cerut test.
 •  Turiștii care sosesc în Qatar din zona verde și care nu sunt complet vaccinați sau nu au primit dozele necesare fiecărui vaccin:
 • vor fi plasați în carantină la hotel pentru o perioadă de 7 zile;
 • următoarea categorie va fi supusă măsurii carantinării la domiciliu timp de 7 zile: călătorii cu vize de familie pre-aprobate, care își vizitează rudele de gr.1 care își au reședința în Qatar (cu prezentarea dovezii relației de familie și detaliile adresei naționale);
 • înainte de sosire: test PCR negativ efectuat cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar;
 • după sosire: Test Rapid Antigen în a 7-a zi de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină; testul rapid antigen se poate face la hotel (în cazul carantinei la hotel sau în spital/clinică privată/de stat); nu se acceptă test rapid antigen făcut personal.
 • sunt excluși de la măsura carantinei (persoanele peste 12 ani și copii sub 11 ani însoțiți de unul sau ambii părinți complet vaccinați);
 • trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar;
 • copiii sub 3 ani însoțiți de unul sau ambii părinți complet vaccinați sunt exceptați de la această măsură;
 • călătorii vaccinați cu un vaccin aprobat condiționat trebuie să facă un test serologic de anticorpi înainte de sosirea în Qatar, iar dacă nu au posibilitatea să îl facă în țara de plecare, vor trebui să intre în carantină 7 zile.
 • după sosire: nu este cerut test.

Condiții de intrare în Statul Qatar aplicabile persoanelor care sosesc din zona roșie:

Grupa A: cetățenii qatarezi, cetățenii din țările membre ale CCG și rezidenții în Qatar

 • Cetățenii și rezidenții
  • Cetățenii și rezidenții care sosesc în Qatar din zona roșie și care sunt complet vaccinați cu unul dintre vaccinurile aprobate de Qatar (în Qatar sau în afara țării), sau care sunt vaccinați cu un vaccin aprobat condiționat sau care s-au recuperat după infectarea cu COVID-19 și au trecut 14 zile de la data recuperării:
   • sunt exceptați de la măsura carantinei (persoanele peste 12 ani și copii sub 11 ani însoțiți de unul sau ambii părinți complet vaccinați), după primirea rezultatului negativ al testului PCR;
   • înainte de sosire: PCR cu 72 ore înainte, cu rezultat negativ;
   • călătorii vaccinați cu un vaccin aprobat condiționat trebuie să facă un test serologic de anticorpi înainte de sosirea în Qatar, iar dacă nu au posibilitatea să îl facă în țara de plecare, vor trebui să intre în carantină 7 zile;
   • după sosirea în Qatar, această categorie de călători trebuie să facă un Test Rapid Antigen la sosirea în Qatar (toate grupele de vârstă).
   • Testul Rapid Antigen se pot realiza la: centrele de asistență medicală primară; clinici/spitale private, care funcționează pe baza licenței Ministerului Sănătății; nu se acceptă Test Rapid Antigen făcut personal.
  • Cetățenii și rezidenții care sosesc în Qatar din zona roșie și care nu sunt vaccinați, care nu sunt eligibili pentru vaccinare sau care nu au primit dozele aferente fiecărui tip de vaccin:
  • vor fi supuși unei perioade de carantină la domiciliu timp de 7 zile (toate grupele de vârstă);
  • cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar vor trebui să facă un test PCR, care să aibă rezultat negativ (toate grupele de vârstă);
  • după sosire: Test Rapid Antigen în a 7-a zi de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină;
  • Testul Rapid Antigen se poate realiza la: centrele de asistență medicală primară; clinici/spitale private, care funcționează pe baza licenței Ministerului Sănătății; nu se acceptă Test Rapid Antigen făcut personal.
 • Cetățenii țărilor membre ale CCG
 • Călătorii complet vaccinați cu unul dintre vaccinurile aprobate de Qatar (în Qatar sau în afara țării) sau care sunt vaccinați cu un vaccin aprobat condiționat sau care s-au recuperat după infectarea cu COVID-19 și au trecut 14 zile de la data recuperării:
  • carantină la hotel 2 zile (toate grupele de vârstă);
  • test PCR cu rezultat negativ, efectuat cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar (toate grupele de vârstă);
  • călătorii vaccinați cu un vaccin aprobat condiționat trebuie să facă un test serologic de anticorpi înainte de sosirea în Qatar, iar dacă nu are posibilitatea să îl facă în țara de plecare, va trebui să intre în carantină 7 zile.
  • după sosire: Test Rapid Antigen la hotel în a 2-a zi de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină.
 • Cetățenii CCG care sosesc în Qatar din zona roșie și care nu sunt vaccinați sau care nu au primit dozele aferente fiecărui tip de vaccin:
 • carantină la hotel 7 zile după sosire (toate grupele de vârstă);
 • carantină la domiciliu 7 zile pentru cei care își vizitează rudele de gr.1;
 • test PCR cu rezultat negativ, efectuat cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar (toate grupele de vârstă);
 • după sosire: Test Rapid Antigen în a 7-a zi de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină; testul se poate face la hotel (în cazul carantinei la hotel, sau în spital/clinică privată/de stat); nu se acceptă Test Rapid Antigen făcut personal.
 • Cetățenii și rezidenții care sosesc în Qatar din zona roșie și care sunt complet vaccinați cu unul dintre vaccinurile aprobate de Qatar (în Qatar sau în afara țării), sau care sunt vaccinați cu un vaccin aprobat condiționat sau care s-au recuperat după infectarea cu COVID-19 și au trecut 14 zile de la data recuperării:
  • sunt exceptați de la măsura carantinei (persoanele peste 12 ani și copii sub 11 ani însoțiți de unul sau ambii părinți complet vaccinați), după primirea rezultatului negativ al testului PCR;
  • înainte de sosire: PCR cu 72 ore înainte, cu rezultat negativ;
  • călătorii vaccinați cu un vaccin aprobat condiționat trebuie să facă un test serologic de anticorpi înainte de sosirea în Qatar, iar dacă nu au posibilitatea să îl facă în țara de plecare, vor trebui să intre în carantină 7 zile;
  • după sosirea în Qatar, această categorie de călători trebuie să facă un Test Rapid Antigen la sosirea în Qatar (toate grupele de vârstă).
  • Testul Rapid Antigen se pot realiza la: centrele de asistență medicală primară; clinici/spitale private, care funcționează pe baza licenței Ministerului Sănătății; nu se acceptă Test Rapid Antigen făcut personal.
 • Cetățenii și rezidenții care sosesc în Qatar din zona roșie și care nu sunt vaccinați, care nu sunt eligibili pentru vaccinare sau care nu au primit dozele aferente fiecărui tip de vaccin:
 • vor fi supuși unei perioade de carantină la domiciliu timp de 7 zile (toate grupele de vârstă);
 • cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar vor trebui să facă un test PCR, care să aibă rezultat negativ (toate grupele de vârstă);
 • după sosire: Test Rapid Antigen în a 7-a zi de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină;
 • Testul Rapid Antigen se poate realiza la: centrele de asistență medicală primară; clinici/spitale private, care funcționează pe baza licenței Ministerului Sănătății; nu se acceptă Test Rapid Antigen făcut personal.
 • sunt exceptați de la măsura carantinei (persoanele peste 12 ani și copii sub 11 ani însoțiți de unul sau ambii părinți complet vaccinați), după primirea rezultatului negativ al testului PCR;
 • înainte de sosire: PCR cu 72 ore înainte, cu rezultat negativ;
 • călătorii vaccinați cu un vaccin aprobat condiționat trebuie să facă un test serologic de anticorpi înainte de sosirea în Qatar, iar dacă nu au posibilitatea să îl facă în țara de plecare, vor trebui să intre în carantină 7 zile;
 • după sosirea în Qatar, această categorie de călători trebuie să facă un Test Rapid Antigen la sosirea în Qatar (toate grupele de vârstă).
 • Testul Rapid Antigen se pot realiza la: centrele de asistență medicală primară; clinici/spitale private, care funcționează pe baza licenței Ministerului Sănătății; nu se acceptă Test Rapid Antigen făcut personal.
 • carantină la hotel 2 zile (toate grupele de vârstă);
 • test PCR cu rezultat negativ, efectuat cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar (toate grupele de vârstă);
 • călătorii vaccinați cu un vaccin aprobat condiționat trebuie să facă un test serologic de anticorpi înainte de sosirea în Qatar, iar dacă nu are posibilitatea să îl facă în țara de plecare, va trebui să intre în carantină 7 zile.
 • după sosire: Test Rapid Antigen la hotel în a 2-a zi de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină.

Grupa B: vizitatorii în Qatar, care dețin vize pre-aprobate și obținute la sosire

 • Turiștii care sosesc în Qatar din zona roșie și care sunt complet vaccinați cu unul dintre vaccinurile autorizate de Qatar sau care sunt vaccinați cu un vaccin aprobat condiționat:
  • carantină la hotel 2 zile (persoanele peste 12 ani și copii sub 11 ani însoțiți de unul sau ambii părinți complet vaccinați);
  • trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar (toate grupele de vârstă);
  • călătorii vaccinați cu un vaccin aprobat condiționat trebuie să facă un test serologic de anticorpi înainte de sosirea în Qatar, iar dacă nu au posibilitatea să îl facă în țara de plecare, vor trebui să intre în carantină 7 zile.
  • după sosire: Test Rapid Antigen la hotelul de carantină, în a 2-a zi, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină.
 •  Turiștii care sosesc în Qatar din zona roșie și care nu sunt complet vaccinați sau nu au primit dozele necesare fiecărui vaccin:
 • vor fi plasați în carantină la hotel pentru o perioadă de 7 zile (toate grupele de vârstă);
 • următoarea categorie va fi supusă măsurii carantinării la domiciliu timp de 7 zile: călătorii cu vize de familie preaprobate, care își vizitează rudele de gr.1 care își au reședința în Qatar (cu prezentarea dovezii relației de familie și detaliile adresei naționale);
 • înainte de sosire: test PCR negativ efectuat cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar;
 • după sosire: Test Rapid Antigen în a 7-a zi de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină; testul se poate face la hotel (în cazul carantinei la hotel, sau în spital/clinică privată/de stat); nu se acceptă Testul Rapid Antigen făcut personal.
 • carantină la hotel 2 zile (persoanele peste 12 ani și copii sub 11 ani însoțiți de unul sau ambii părinți complet vaccinați);
 • trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar (toate grupele de vârstă);
 • călătorii vaccinați cu un vaccin aprobat condiționat trebuie să facă un test serologic de anticorpi înainte de sosirea în Qatar, iar dacă nu au posibilitatea să îl facă în țara de plecare, vor trebui să intre în carantină 7 zile.
 • după sosire: Test Rapid Antigen la hotelul de carantină, în a 2-a zi, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină.

Condiții de intrare în Statul Qatar aplicabile persoanelor care sosesc din țările aflate pe „lista roșie excepțională”: 

Grupa A: cetățenii qatarezi, cetățenii din țările membre ale CCG și rezidenții în Qatar

 • Cetățenii
  • Călătorii vaccinați complet:
   • carantină la domiciliu 2 zile;
   • înainte de sosire: PCR cu 72 ore înainte, cu rezultat negativ;
   • după sosirea în Qatar, această categorie de călători trebuie să facă un Test Rapid Antigen în a 2-a zi, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină (toate grupele de vârstă).
   • Testul Rapid Antigen se poate realiza la: centrele de asistență medicală primară; clinici/spitale private, care funcționează pe baza licenței Ministerului Sănătății; nu se acceptă Test Rapid Antigen făcut personal.
  • Călătorii nevaccinați:
  • vor fi supuși unei perioade de carantină la domiciliu timp de 7 zile (toate grupele de vârstă);
  • cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar vor trebui să facă un test PCR, care să aibă rezultat negativ (toate grupele de vîrstă);
  • după sosire: Test Rapid Antigen în a 7-a zi de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină;
  • Testul Rapid Antigen se poate realiza la: centrele de asistență medicală primară; clinici/spitale private, care funcționează pe baza licenței Ministerului Sănătății; nu se acceptă Test Rapid Antigen făcut personal.
 • Rezidenții în Qatar și cetățenii țărilor membre ale CCG
 • Călătorii complet vaccinați:
  • carantină la hotel 2 zile (toate grupele de vârstă);
  • test PCR cu rezultat negativ, efectuat cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar (toate grupele de vârstă);
  • după sosire: Test Rapid Antigen la hotel în a 2-a zi de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină (toate grupele de vârstă).
 • Călătorii nevaccinați:
 • carantină la hotel 7 zile după sosire (toate grupele de vârstă);
 • test PCR cu rezultat negativ, efectuat cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar (toate grupele de vârstă);
 • după sosire: Test Rapid Antigen în a 7-a zi de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină; testul se face la hotel.
 • Călătorii vaccinați complet:
  • carantină la domiciliu 2 zile;
  • înainte de sosire: PCR cu 72 ore înainte, cu rezultat negativ;
  • după sosirea în Qatar, această categorie de călători trebuie să facă un Test Rapid Antigen în a 2-a zi, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină (toate grupele de vârstă).
  • Testul Rapid Antigen se poate realiza la: centrele de asistență medicală primară; clinici/spitale private, care funcționează pe baza licenței Ministerului Sănătății; nu se acceptă Test Rapid Antigen făcut personal.
 • Călătorii nevaccinați:
 • vor fi supuși unei perioade de carantină la domiciliu timp de 7 zile (toate grupele de vârstă);
 • cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar vor trebui să facă un test PCR, care să aibă rezultat negativ (toate grupele de vîrstă);
 • după sosire: Test Rapid Antigen în a 7-a zi de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină;
 • Testul Rapid Antigen se poate realiza la: centrele de asistență medicală primară; clinici/spitale private, care funcționează pe baza licenței Ministerului Sănătății; nu se acceptă Test Rapid Antigen făcut personal.
 • carantină la domiciliu 2 zile;
 • înainte de sosire: PCR cu 72 ore înainte, cu rezultat negativ;
 • după sosirea în Qatar, această categorie de călători trebuie să facă un Test Rapid Antigen în a 2-a zi, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină (toate grupele de vârstă).
 • Testul Rapid Antigen se poate realiza la: centrele de asistență medicală primară; clinici/spitale private, care funcționează pe baza licenței Ministerului Sănătății; nu se acceptă Test Rapid Antigen făcut personal.
 • carantină la hotel 2 zile (toate grupele de vârstă);
 • test PCR cu rezultat negativ, efectuat cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar (toate grupele de vârstă);
 • după sosire: Test Rapid Antigen la hotel în a 2-a zi de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină (toate grupele de vârstă).

Grupa B: vizitatorii în Qatar, care dețin vize pre-aprobate și obținute la sosire

 • Călătorii complet vaccinați:
  • carantină la hotel 2 zile;
  • trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar (toate grupele de vârstă);
  • după sosire: Test Rapid Antigen la hotelul de carantină, în a 2-a zi, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină (toate grupele de vârstă).
 •  Călătorii nevaccinați:
 • nu este permisă intrarea în Qatar a acestei categorii.
 • carantină la hotel 2 zile;
 • trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 ore înainte de sosirea în Qatar (toate grupele de vârstă);
 • după sosire: Test Rapid Antigen la hotelul de carantină, în a 2-a zi, iar dacă rezultatul este negativ, persoana va ieși din carantină (toate grupele de vârstă).

Măsuri pe plan intern:

 • Transportul public funcționează la 60% din capacitate.
 • Întrunirile în aer liber nu pot depăși 15 persoane vaccinate.
 • Întrunirile în spațiile publice închise nu pot depăși 10 persoane vaccinate.
 • Este obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise și deschise; singura excepție admisă este pentru activități sportive.
 • Este obligatorie prezentarea stării verzi a aplicației EHTERAZ de pe telefonul mobil pentru toate persoanele aflate pe teritoriul Qatarului, indiferent de tipul de viză deținut (inclusiv pentru vizele de tip turistic).
 • Numărul local pentru apeluri COVID-19 este 16000.
 • Măsurile menționate se aplică până la noi dispoziții.

Alte reguli de intrare-ieșire din Qatar:

 • Autoritatea Generală a Vămilor din Statul Qatar a emis o serie de instrucțiuni de călătorie privind intrarea și ieșirea cetățenilor străini în / din Statul Qatar, care au în posesie valută, alte mijloace financiare (cecuri etc.), metale prețioase (aur, argint, platină etc.), perle și pietre prețioase (diamante, smaralde, rubine, safire etc.) în valoare de / care depășesc suma de 50.000 QAR (aprox. 14.000 USD) sau echivalentul în valută străină.
 • Astfel, conform acestor instrucțiuni, persoanele în cauză trebuie să completeze o declarație vamală care se găsește la oficiul autorităților de profil la punctul de intrare / ieșire din țară (aeroport, port).
 • Necompletarea acestei declarații, furnizarea de informații false sau refuzul de a furniza informații suplimentare autorităților vamale se sancționează cu amenzi cuprinse între 100.000 QAR - 500.000 QAR sau închisoare până la 3 ani sau confiscarea bunurilor. 

Datele de contact ale Ambasadei României la Doha: AICI.

Zboruri si bilete de avion catre Qatar: AICI
 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie
Aboneaza-te sa fii la curent cu noutatile importante despre zboruri.