Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Arabia Saudita - 22.01.21

Populatie: 35,114,955 Cazuri azi: 213 Active/Milion: 60 Populatie infectata: %0.006

Arabia Saudita

Data ultimei actualizări: 21.01.2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu data de 18 martie 2020 și până la noi dispoziții, Ministerul Afacerilor Externe al Arabiei Saudite a anunțat că toate persoanele care sosesc în Regat vor intra în carantină/autoizolare la domiciliu, conform reglementărilor în vigoare. De asemenea, cetățenii care revin în Arabia Saudită vor fi supuși unui control privind starea de sănătate în aeroport, fiind de asemenea necesară prezentarea unui test PCR negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea în Regat.
 • Carantina la domiciliu este o măsură de precauție atât pentru cetățenii asimptomatici, cât și pentru cazurile suspecte care nu necesită îngrijiri spitalicești. Cu toate acestea, există condiția ca la domiciliu să existe facilități adecvate pentru carantină în conformitate cu prevederile în vigoare și izolarea medicală la domiciliu să respecte recomandările emise de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Weqaya).
 • În contextul actualei pandemii, se recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Arabia Saudită să verifice valabilitatea vizei pe care o dețin prin intermediul sponsorului/beneficiarului din Regat, după ce au consultat în prealabil și condițiile de călătorie impuse de compania aeriană de la care doresc să achiziționeze biletul de călătorie.
 • În prezent a fost reluată circulația cetățenilor saudiți care doresc să revină în Regat prin punctele de frontieră terestră cu state precum Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Iordania.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Frontierele acestui stat vor rămâne deschise pentru transportul de marfă și pentru cazuri umanitare.
 • Transportul aerian a fost suspendat din și înspre Arabia Saudită, fiind operate doar zboruri pentru situații de urgență/repatrieri/cazuri umanitare.

Măsuri pe plan intern:

 • Se încurajează companiile, instituțiile private și societățile caritabile să reducă numărul angajaților prezenți la locurile de muncă și promovează comunicarea de la distanță, prin mijloacele electronice disponibile, pentru asigurarea continuității activității de bază în domeniile securității, sănătății, pentru următoarele categorii de persoane: femei însărcinate, bolnavii care prezintă boli respiratorii, cardiace, boli ereditare, dependenții de medicamente imunodepresive și pacienții cu afecțiuni tumorale.
 • A fost emis un ordin prin care se acordă tratament medical gratuit tuturor cetățenilor, rezidenților, inclusiv a celor care au încălcat regulamentul privind valabilitatea vizei, aceștia având posibilitatea de a beneficia de toate facilitățile medicale pentru recuperarea ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2.
 • A fost subliniată importanța respectării numeroaselor linii directoare privind necesitatea deplasării în vederea achiziționării diverselor produse, indicând faptul că aplicațiile de livrare la domiciliu constituie un substitut pentru a merge la cumpărături.
 • Ministerul Resurselor Umane și al Dezvoltării Sociale colaborează cu o serie de entități guvernamentale relevante pentru a concretiza o inițiativă care va permite unor cetățeni străini rezidenți să se întoarcă în mod excepțional în statele de origine.
 • Departamentul General pentru Trafic a anunțat posibilitatea reînnoirii permiselor de conducere pentru conducătorii auto prin intermediul portalului electronic Absher (https://www.absher.sa/portal/landing.html), fără a fi necesară certificarea inspecției tehnice periodice.
 • Orice persoană care prezintă simptome sau dorește să efectueze testul pentru infecția cu SARS-CoV-2, poate să utilizeze serviciul de autoevaluare accesând aplicația Sehhaty (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lean.sehhaty).
 • Cetățenii pot beneficia de servicii medicale interactive apelând numărul 920005937, prin care pot obține informații recente despre evoluția COVID-19, despre centrele de asistență primară, despre centrele de donare de sânge și despre programările pentru evaluarea stării de sănătate. Autoritățile au pus la dispoziția cetățenilor ghidul COVID-19, care se regăsește pe pagina de internet Wegaya.

Date de contact ale misiunilor României în Arabia Saudită – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular