Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Arabia Saudita - 20.01.22

Populatie: 35,653,051 Cazuri azi: 5,591 Active/Milion: 1,272 Populatie infectata: %0.127

Arabia Saudita

Data ultimei actualizări: 25 noiembrie 2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu luna martie 2020 și până la noi dispoziții, Ministerul Afacerilor Externe al Arabiei Saudite a anunțat că toate persoanele care sosesc în Regat vor intra în carantină/autoizolare la domiciliu, conform reglementărilor în vigoare.

Autoritățile saudite au adoptat următoarele măsuri de carantină:

 • Orice călător non-saudit care intră pe teritoriul saudit trebuie să stea în carantină pentru o perioadă de 7 zile, într-un spațiu avizat de autoritățile competente saudite, în orașul în care a sosit în Regat.
 • Rezervarea locului de carantină trebuie făcută prin intermediul companiei aeriene. Se efectuează un test PCR în prima și în ultima zi a perioadei de carantină (copiii cu vârsta de 8 ani sau care nu au împlinit această vârstă sunt exceptați de la măsura efectuării testelor PCR).
 • Intrarea în Arabia Saudită este interzisă pentru cetățenii non-saudiți care sosesc din Africa de Sud, Argentina, Brazilia, Egipt, India, Indonezia, Liban, Pakistan și Turcia. Aceste persoane trebuie să se afle cel puțin 14 zile în afara statelor menționate anterior, înainte de a li se permite intrarea în Regat.

Măsurile nu se aplică:

 • persoanelor considerate imune;
 • deținătorilor de vize diplomatice neimunizați care, la rândul lor, trebuie să respecte măsura  carantinei pentru o perioadă de 7 zile la domiciliu și să efectueze un test PCR în a 6-a zi;
 • soților, copiilor și personalului auxiliar aflat în serviciul personal al cetățenilor saudiți care  trebuie să respecte măsura carantinei pentru o perioadă de 7 zile la domiciliu și să efectueze un test PCR în a 6-a zi;
 • personalului auxiliar care însoțește un rezident imunizat;
 • personalului navigant;
 • lucrătorilor din domeniul sănătății.

Autoritățile saudite consideră imune următoarele categorii de persoane:

 • Cetățenii și rezidenții saudiți (deținătorii unei iqame/permis de ședere) care au primit două doze de vaccin în Arabia Saudită sau care au primit o doză de vaccin în Arabia Saudită într-o perioadă de mai mult de 14 zile înainte de întoarcerea în țară sau prezintă dovada recuperării după COVID-19, ca urmare a diagnosticării în urmă cu mai puțin de 6 luni;
 • nerezidenții și persoanele care vizitează pentru prima dată teritoriul saudit și care au primit, în afara Regatului, un vaccin recunoscut de Arabia Saudită (două doze de vaccin Pfizer-BioNtech sau AstraZeneca sau Moderna, o singură doză de vaccin Johnson&Johnson), cu condiția prezentării unui certificat original de vaccinare, emis de autoritățile competente din România tradus în limba engleză sau arabă și supralegalizat de către Ambasada Regatului Arabiei Saudite la București. A doua doză de vaccin trebuie administrată cu cel puțin 14 zile înainte de sosire.

Pasagerii nerezidenți cu vârsta de peste 18 ani trebuie să își înregistreze vaccinarea pe pagina https://muqeem.sa/#/vaccine-registration/home cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea planificată în Regat. Numărul de înregistrare emis în urma îndeplinirii acestei proceduri este verificat de către companiile aeriene înainte de emiterea permisului de îmbarcare, precum și de către autoritățile saudite la sosire.

Indiferent de statul de origine, călătorii cu vârsta de peste 8 ani trebuie să prezinte la check-in-ul efectuat de compania aeriană și la sosirea pe teritoriul saudit rezultatul negativ al unui test PCR, făcut cu mai puțin de 72 de ore înainte de sosirea în Arabia Saudită.

De asemenea, toți călătorii, cu excepția cetățenilor saudiți, a rezidenților (deținătorii unei iqama) și a cetățenilor din țările CCG, trebuie să prezinte o asigurare medicală care acoperă costurile medicale legate de COVID.

 • În contextul actualei pandemii, se recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Arabia Saudită să verifice valabilitatea vizei pe care o dețin prin intermediul sponsorului/beneficiarului din Regat, după ce au consultat în prealabil și condițiile de călătorie impuse de compania aeriană de la care doresc să achiziționeze biletul de călătorie.
 • Autoritățile saudite au anunțat ridicarea interdicției de intrare în Regat, începând cu luna august 2021, pentru deținătorii unei vize turistice (viză electronică), obținută prin intermediul paginii oficiale de internet: https://www.visitsaudi.com/en.  

Măsuri pe plan intern:

 • Se impune înregistrarea tuturor cetățenilor (saudiți, străini rezidenți și nerezidenți) în programele electronice de monitorizare TAWAKKALNA (https://ta.sdaia.gov.sa/en/index) și ABSHER (https://www.absher.sa/portal/landing.html).  Accesul în unitățile publice alimentare, instituții, etc. nu este permis persoanelor care nu se înregistrează în aplicațiile menționate anterior. Este necesară instalarea aplicațiilor pe telefonul mobil și prezentarea acestora la intrarea în unitățile amintite.
 • Au fost adoptate numeroase măsuri la nivel local de către autoritățile saudite pentru a preveni răspândirea cazurilor de COVID-19 (purtarea obligatorie a măștilor în spațiile publice, măsurarea temperaturii la intrarea în locurile publice, interzicerea adunărilor de peste 50 de persoane etc.). De asemenea, intrarea în spațiile administrative și în centrele comerciale/supermarket este supusă controlului individual prin intermediul aplicației Tawakkalna (caree permite identificarea persoanelor confirmare cu COVID-19 și a contacților acestora).
 • Începând cu luna august, intrarea în zonele publice este limitată doar pentru persoanele imunizate.

Datele de contact ale misiunii României în Arabia Saudită – AICI.

Zboruri si bilete de avion catre Arabia Saudita: AICI
 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie
Aboneaza-te sa fii la curent cu noutatile importante despre zboruri.