Conditii de calatorie - Seychelles

Seychelles

Ultima actualizare: 
20 martie 2022


Atenționare COVID-19
 

STARE DE URGENȚĂ: NU

 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Aeroportul internațional din Seychelles este deschis pentru zboruri comerciale.
 • Persoanele nevaccinate sau care au schema incompletă de vaccinare au obligaţia prezentării, la sosire, a unui test PCR cu rezultat negativ pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei.
 • Persoanele vaccinate, persoanele diagnosticate cu COVID-19 în ultimele 12 săptămâni, precum şi copiii cu vârsta de sub 2 ani nu au obligația prezentării unui test PCR cu rezultat negativ pentru COVID-19.
 • Toţi cetăţenii trebuie să prezinte autorizaţia medicală de călătorie, formularul fiind disponibil la pagina de internet: https://seychelles.govtas.com/.
 • Turiştii trebuie să prezinte dovada rezervării cazării şi a mijloacelor de întreţinere necesare.
 • Nu este obligatorie vaccinarea împotriva COVID-19.
 • Cetăţenii români pot călători în Seychelles fără viză pentru o şedere de până la 90 de zile în scop turistic. 
 • Cetăţenii străini au obligaţia de a deţine o asigurare medicală de călătorie care să acopere cheltuielile de carantină, izolare şi tratament în cazul infectării cu virusul SARS-CoV-2.

 

MĂSURI PE PLAN INTERN

 • Este obligatorie purtarea măștilor sanitare în public.
 • Restaurantele, cafenelele/barurile sunt deschise, cu respectarea măsurilor de distanţare şi igienă sanitară.


 Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul Insulelor Seychelles pentru o perioadă de 90 de zile.

Informaţii suplimentare se pot obţine la ambasada acestui stat la Paris:

Adresa: 51, Avenue Mozart – 75016 Paris

Telefon: 0033142305747

Fax: 0033142305740


Asistenţă consulară

România nu are nicio formă de reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Seychelles.

Site-ul Comisiei Europene conţine informaţii utile privind protecţia consulară de care beneficiază cetăţenii Uniunii Europene, inclusiv lista cu misiunile diplomatice ale ţărilor UE cu reprezentare în acest stat.

În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, cetăţenii români pot solicita, în caz de necesitate, eliberarea unui titlu de călătorie în vederea întoarcerii în ţară, din partea misiunilor diplomatice ale ţărilor UE.

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Seychelles sau se află deja pe teritoriul său, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Africa de Sud şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.


Ameninţări teroriste

Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, prin urmare nici Insulele Seychelles nu pot fi excluse din faţa acestei ameninţări. Insulele Seychelles nu au suferit atacuri teroriste directe pe teritoriul naţional.


Siguranţă şi criminalitate

Nivelul criminalităţii în Insulele Seychelles este scăzut, dar se recomandă evitarea deplasării pe timp de noapte în zone aglomerate precum Beau Valon.

Deşi atacurile rechinilor sunt extrem de rare, două recente incidente cu consecinţe fatale au determinat autorităţile maritime din Seychelles să interzică înotul în zonele: Anse Lazio, Anse Georgette, Praslin, Petite Anse Kerlan & Grand Anse Kerlan, St. Pierre Island, Curieuse Island. Deoarece pirateria reprezintă o ameninţare semnificativă în zona Golfului Aden şi în Oceanul Indian, nu este recomandabilă efectuarea unor călătorii cu vase de agrement în afara ariilor protejate.

De asemenea, se recomandă folosirea pentru deplasarea între insule a unor ambarcaţiuni care nu sunt supraîncărcate şi posedă toate facilităţile de protecţie a pasagerilor, accidentele cu victime în urma răsturnării ambarcaţiunilor supraîncărcate fiind frecvente.

Consumul şi traficul de droguri este aspru pedepsit, iar homosexualitatea şi nudismul sunt ilegale.

Recomandări generale:

 • Să evite orice deplasare pe timpul nopţii (indiferent de regiunea în care se află, dar mai ales în zonele izolate ale ţării), locurile aglomerate și demonstraţiile.
 • Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini.
 • Maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.
 • În cazul călătoriei cu autobuzul sau trenul, să păstreze atenţia asupra bagajelor pe întreaga durată a călătoriei.
 • Pentru ieşirile în oraş, în special în zonele aglomerate, să lase documentele la hotel şi să păstreze numai o copie a actelor de identitate (paşaport, permis de şedere).
 • Să recurgă la operatori turistici acreditaţi şi să nu se îndepărteze de grupul turistic.
 • Să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale!
 • Să se adreseze Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile pentru a obţine informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate.

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, vă recomandăm să contactaţi poliţia locală precum şi cea mai apropiată misiune UE.


Sistemul medical

Facilităţile medicale în Seychelles sunt limitate. Principalul spital pentru urgenţe este în Victoria şi poate fi contactat la tel. + 248 4388000.

Cu toate acestea, vă recomandăm cu insistenţă să încheiaţi o asigurare medicală de sănătate înainte de a pleca într-o călătorie.

Mai multe detalii găsiţi la adresele: www.cnas.ro şi http://www.cnas.ro/casmb/page/cardul-european.html

Este bine ca asigurarea medicală să fie valabilă în toate ţările. În baza unei asemenea asigurări, facultative, aveţi acces la serviciile de urgenţă atât din sistemul public de sănătate, cât şi din cel privat (în funcţie de tipul poliţei de asigurare). La încheierea unei asemenea asigurări verificaţi coordonatele partenerului societăţii de asigurare în ţara de destinaţie şi de tranzit.

Vă recomandăm să vă încheiaţi, înainte de plecare, o asigurare de călătorie valabilă pe teritoriul acestei ţări, în urma consultării cu companiile de asigurare. Aceasta are valabilitate în toate ţările şi poate să acopere de la riscurile de bază (îmbolnăviri, accidente, urgenţe stomatologice, repatriere sanitară sau în caz de deces) până la toate riscurile de călătorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecării în străinătate, falimentul companiei aeriene etc.. Asigurarea de viaţă s-a dovedit benefică pentru familiile celor decedaţi în urma unor accidente sau din motive de boală.


Condiţii privind traficul auto

 • Starea drumurilor

Starea reţelei rutiere variază şi se recomandă evitarea deplasărilor cu autoturismul pe timp de noapte.  Se recomandă atenţie la încheierea unei poliţe de asigurare, deoarece un număr semnificativ de companii de asigurare nu acoperă pagubele rezultate în urma unor accidente auto.

 • Transportul public

Autobuzele reprezintă singurul mijloc de transport public. Vă recomandăm ca transportul în Seychelles să fie asigurat prin intermediul pachetului de servicii contractat cu operatorul de turism, pe lângă cazare, masă etc..


Utilizarea cărţilor de credit

În Insulele Seychelles există o reţea de bancomate numai în oraşele mari.


Regimul medicamentelor

În cazul în care este necesar să luaţi cu dvs. anumite cantităţi de medicamente, vă rugăm să aveţi în vedere contactarea autorităţilor din Seychelles pentru informarea asupra tipurilor şi cantităţilor de medicamente permise la intrarea pe teritoriul acestei ţări.


Reglementări vamale

Pentru informaţii privind reglementările vamale din Insulele Seychelles, vă rugăm să contactaţi autorităţile acestei ţări.

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Cum calatoresti spre Seychelles

Zboruri ieftine spre Seychelles: AICI

Aeroporturi in Seychelles: AICI

Datele sunt verificate zilnic cu urmatoarele surse: mae.ro, mae.md, alte autoritati guvernamentale.
Informatiile sunt cu titlu informativ, pentru informatii detaliate despre regimul de intrare intr-o tara urmeaza sa va adresati la autoritatile tarii respective sau reprezentanta consulara.

Informatii conexe

Cum zbori cu avionul in perioada pandemiei Covid-19
Cum zbori cu avionul in perioada pandemiei Covid-…

Pandemia Covid-19 a dat peste cap toata industria calatoriilor si a turismului. Dar calatorim nu doar pentru vacante, calatoria c…

Covid-19: FAQ zboruri si restrictii de calatorie
Covid-19: FAQ zboruri si restrictii de calatorie

Situatia cu zborurile si restrictiile de calatorie se schimba dinamic in fiecare zi. Echipa ZborDirect are grija ca pe aceasta p…

RO Restart 2022 | Cand se reiau zborurile in Romania
RO Restart 2022 | Cand se reiau zborurile in Roma…

Pe aceasta pagina gasesti toate zborurile directe din Romania si datele exacte cand incep sa fie operate. Programul relansarii cu…