Conditii de calatorie - Singapore

Republica SINGAPORE

Ultima actualizare: 
23 septembrie 2022


Atenționare COVID-19

 

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

În Singapore este în vigoare codul galben de alertă epidemiologică DORSCON (Disease Outbreak Response System Condition), nivel 2 din 4, care corespunde evaluării că „boala este severă și se răspândește ușor de la o persoană la alta, însă este menținută sub control și este ușor mai severă decât o gripă sezonieră”.

 

Condiții de intrare în Singapore, conform măsurilor de frontieră COVID-19

Călătorii născuți la sau după 1 ianuarie 2010 (cu vârsta de 12 ani sau mai puțin, în funcție de anul nașterii) sunt exceptați de la măsurile de frontieră COVID-19.

Călătorii născuți la sau înainte de 31 decembrie 2009 (cu vârsta de 13 ani și peste, în funcție de anul nașterii) pot intra în Singapore fără testare sau carantină, numai dacă au efectuat doza minimă de vaccin WHO-EUL enumerată mai jos, cu cel puțin două săptămâni înainte de sosirea în Singapore, și dacă prezintă dovada vaccinării cu:

 1. O doză de vaccin CanSinoBIO/Convidecia sau Janssen/J&J sau
 2. Două doze de vaccin AstraZeneca, Covaxin, Moderna/Spikevax sau Covishield administrate la cel puțin 24 de zile sau
 3. Două doze de vaccin Novavax/Covovax/Nuvaxovid, Pfizer/BioNTech/COMIRNATY sau Sinopharm, administrate la interval de cel puțin 17 zile sau
 4. Două doze de vaccin Sinovac, administrate la interval de 13 zile sau
 5. Amestec de oricare două doze de vaccinuri enumerate la punctele 1-4, administrate la cel puțin 17 zile una de alta sau
 6. Oricare dintre combinațiile de vaccinare enumerate la punctele 1-5 și recuperare ulterioară după COVID-19 sau
 7. Cel puțin o doză din orice vaccin aprobat OMS EUL enumerate la punctele 1-4, efectuată la cel puțin 28 de zile după un diagnostic pozitiv pentru COVID-19.

 

Sunt acceptate următoarele tipuri ale dovezii de vaccinare, traduse în limba engleză, dacă conțin detalii personale de identificare (de exemplu numele, data nașterii, numărul personal de identificare) care sunt aceleașicu cele din pașaportul călătorului:

 1. aplicații digitale de vaccinare care indică clar dozele de vaccinare efectuate
 2. certificate tipărite care indică clar dozele de vaccinare
 3. scrisoare de acceptare de la Portalul de verificare a vaccinării dacă dețineți un certificat digital de vaccinare emis de țări/regiuni în acest document.

 

Cerințe pentru călătorii care nu sunt complet vaccinați cu vaccinuri OMS EUL COVID-19:

 • test efectuat înainte de plecare (PDT)
 • cu două zile înainte de plecare, efectuarea oricăruia dintre următoarele teste pentru COVID-19: test de reacție în lanț a polimerazei COVID-19, test rapid antigen (ART) administrat de un profesionist sau ART auto-administrat care este supravegheat de la distanță de un furnizor de ART aprobat în Singapore [numai pentru cetățenii din Singapore, PR și deținătorii de permise pe termen lung (inclusiv deținătorii de aprobare de principiu)].

 

Rezultatul negativ al testului efectuat înainte de plecare (PDT) trebuie să fie în limba engleză (sau însoțit de o traducere legalizată în limba engleză) și să menționeze în mod clar numele călătorului, data testului, precum și data nașterii călătorului sau numărul de pașaport folosit pentru a călători în Singapore.

PDT nu este necesar doar dacă ați fost testat pozitiv pentru COVID-19 între 14 și 90 de zile înainte de data plecării spre Singapore.

Călătorii care sosesc începând cu 29 august 2022 nu mai trebuie să transmită o notificare de ședere acasă (SHN) de 7 zile.

Vizitatorii pe termen scurt trebuie să se asigure că au o asigurare de călătorie care acoperă COVID-19, cu acoperire medicală de cel puțin 30.000 USD.

Următoarele tipuri de călători nevaccinați pot solicita aprobarea intrării în Singapore:

 • membrii de familie ai unui cetățean/rezident permanent din Singapore, inclusiv un copil adoptat care deține o aprobare de principiu a permisului de întreținere;
 • deținătorii de aprobare de principiu pentru rezident permanent (IPA) sau permis de vizită pe termen lung;
 • deținătorii de permise pe termen lung care nu sunt eligibili din punct de vedere medical pentru vaccinuri;
 • vizitatorii pe termen scurt care intră din motive excepționale (de exemplu, decesul unui membru al familiei).

Toți călătorii trebuie să completeze declarația SGAC cu până la 3 zile înainte de sosire https://eservices.ica.gov.sg/sgarrivalcard/

 • Numai cetățenii din Singapore, rezidenții permanenți și deținătorii de permise pe termen lung care sunt complet vaccinați cu vaccinuri EUL COVID-19 ale OMS și care intră prin punctele de control terestre nu trebuie să completeze SGAC.  
 • După confirmarea primirii declarației și aprobare, va fi eliberat un Visit Pass (e-Pass) care indică perioada de ședere acordată călătorilor străini cu permis de vizită pe termen scurt, care va fi trimis pe adresa de e-mail indicată în declarație. De asemenea, pașapoartele nu vor mai fi ștampilate.

Toate țările sunt incluse într-o categorie generală (General Travel Category).

Rămâne categoria statelor cu restricții, însă nu există nicio țară în această categorie în prezent.

Călătorii care sosesc prin punctele de control aeriene sau maritime vor fi considerați ca venind din țări din categoria generală.

Dacă o persoană prezintă simptome de COVID-19 la sosirea în Singapore, i se poate indica să facă un test pentru COVID-19. Un test rapid antigen (ART) administrat va costa 30 SGD, iar un test de reacție în lanț a polimerazei (test PCR) va costa 138 SGD. Călătorii care așteaptă rezultatele testelor se pot deplasa spre locul de cazare numai cu transportul privat, taxiuri (inclusiv taxiuri de pe stradă) sau mașini private de închiriat (GrabSHN, Go-Jek, Ryde, MVL (Tada)).

Persoanele aflate pentru scurtă ședere în Singapore, inclusiv în scop turistic, care sunt testate pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 și necesită spitalizare, trebuie să suporte cheltuielile de tratament.

Toți călătorii, inclusiv rezidenții din Singapore, care sosesc în Singapore din țări cu risc de transmitere a febrei galbene și nu dețin un certificat valabil de vaccinare împotriva febrei galbene, pot fi plasați în carantină timp de până la 6 zile.

Nerezidenții care refuză carantina vor fi respinși și returnați la locul de origine sau ultimul port de îmbarcare. Detalii la link-ul de mai jos:

https://www.ica.gov.sg/enter-transit-depart/entering-singapore/yellow-fever-vaccination-certificate

NU mai este obligatorie purtarea măștilor în spații interioare, cu excepția locurilor în care serviciile esențiale sunt efectuate în zone închise și aglomerate și care sunt frecvent utilizate de persoane vulnerabile, după cum urmează:

 1. Unități de îngrijire medicală, case de îngrijire rezidențială (inclusiv case de asistență socială și adăpostite pentru bătrâni, precum și case pentru adulți cu dizabilități) și ambulanțe:

Acestea includ spațiile interioare ale spitalelor și policlinicilor (inclusiv punctele de vânzare cu amănuntul, magazinele de alimente și băuturi (F&B), zonele comune). și alte dotări din cadrul clădirii spitalului/policlinicii); instituții private de îngrijire primară și stomatologică, clinici de specialitate, clinici de Medicină Tradițională Chineză (MTC), centre de dializă renală, laboratoare clinice și radiologice, centre de zi; case de îngrijire rezidenţială; unități de îngrijire COVID-19, centre de testare și centre de vaccinare; precum și pe ambulanțele de urgență și vehiculele de transport medical

 1. Transport public: Acesta acoperă MRT/LRT și autobuzele publice, precum și facilitățile de transport public interioare (de exemplu, zonele de îmbarcare din nodurile de autobuz și platformele MRT). Purtarea măștii în mijloacele de transport private, precum și în autobuzele școlare, serviciile private de autobuz și taxiurile, este opțională.
   


Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenilor români care intră pe teritoriul Republicii Singapore pentru turism, vizită, afaceri, activităţi sportive, li se permite intrarea pe teritoriul acestui stat fără viză pentru o perioadă de 90 de zile în decurs de 6 luni.

Atenţie! Cele 90 de zile de şedere pot fi acumulate pe parcursul unei perioade de 180 de zile şi doar după trecerea acestei perioade de timp (180 zile) poate fi permisă șederea pentru alte 90 de zile.

Atenţie! Paşaportul electronic sau temporar românesc trebuie să fie valabil cel puţin 6 luni la data ieşirii din Republica Singapore. Această condiţie trebuie respectată şi la deplasarea în celelalte state din regiune.

Perioada legală de şedere poate fi prelungită printr-o cerere adresată autorităţilor de imigrări din Republica Singapore. Pentru angajare în muncă este necesară obţinerea, în prealabil, a unui permis de muncă din partea Ministerului Muncii din Singapore. Permisul se obţine de către angajatorul din Singapore.

Republica Singapore a introdus, începând cu anul 2016, procedura BioScreen, de amprentare a tuturor vizitatorilor străini la intrarea şi ieşirea din acest stat. Ministerul Afacerilor Externe local a informat că sunt excluşi de la procedura BioScreen diplomaţii rezidenţi, personalul tehnico-administrativ al misiunilor diplomatice, membrii organizaţiilor internaţionale şi aparţinătorii acestora, care posedă un ordin de exceptare de la Oficiul de Imigrare (IEO) sau un IEO-MJV (viză de intrare multiplă).

Începând cu anul 2019, Autoritatea pentru Imigrație și Puncte de Control (Immigration and Checkpoints Authority, ICA) a introdus un sistem de screening care utilizează trei elemente biometrice de identificare – recunoaștere amprente digitale, recunoaștere facială și recunoaștere iris.

Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională singaporeză recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Singapore: www.mfa.gov.sg.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români, care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat, să îşi anunţe prezenţa la Ambasada României în Singapore ([email protected]), comunicând coordonatele personale, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă, sau să se înregistreze prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Începând cu data de 27.03.2020, ora 09:00, formularul electronic de debarcare / îmbarcare îl înlocuiește pe cel de hârtie. Astfel, atunci când Republica Singapore va permite din nou intrarea cetățenilor străini pentru scurtă ședere, acești călători vor trebui să furnizeze informațiile de sosire și plecare online, prin serviciul electronic SG Arrival Card e-Service, disponibil pe site-ul Autorității pentru Imigrație și Puncte de Control (Immigration and Checkpoints Authority), la următorul link: https://icaeservices.ica.gov.sg/sgarrivalcard/.

 

Doriţi să munciţi în Singapore?

În Republica Singapore, angajarea străinilor este reglementată pe categorii de personal și se poate face numai prin intermediul unei companii înregistrată pe plan local.

Compania înaintează autorităţilor competente documentele necesare şi primeşte aprobarea dreptului de muncă pentru noul angajat.

Deplasarea pe cont propriu în Singapore pentru a găsi un loc de muncă, deşi nu este interzisă, nu este recomandată. Cetățenii români sunt sfătuiți să contacteze online companiile cu drept de angajare, anterior călătoriei pe teritoriul acestui stat.

Condiţiile de angajare sunt prezentate pe pagina web a Ministerului Muncii (www.mom.gov.sg).

 

Ameninţări teroriste

Riscul ameninţărilor teroriste în Singapore este scăzut, însă cetăţenii români trebuie să aibă în vedere riscurile globale pe care fenomenul terorist le poate produce oriunde în lume.

Recomandăm cetăţenilor români care călătoresc sau se află în Republica Singapore să consulte periodic informaţiile prezentate de autorităţile locale şi să urmeze recomandările acestora.

 

Siguranţă şi criminalitate

Pe teritoriul Republicii Singapore, se înregistrează una din cele mai scăzute rate ale criminalităţii din lume. Tipurile cele mai frecvente de infracţiuni sunt furtul de telefoane mobile şi laptop-uri.

Atenţie! Pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri, în Republica Singapore se aplică pedeapsa capitală.

Recomandări generale:

 • Documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii sau cărţile de credit să fie păstrate în locuri sigure şi să nu fie expuse în mod vizibil asupra persoanei sau în maşini.
 • Maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.
 • În cazul călătoriilor cu autobuzul sau trenul este indicată supravegherea bagajelor pe întreaga durată a călătoriei.

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, se recomandă contactarea celui mai apropiat oficiu de poliție.

În cazul pierderii paşaportului românesc, trebuie contactat cel mai apropiat oficiu de poliţie, depusă o reclamaţie şi obţinută o dovadă, care trebuie prezentată, împreună cu actul de identitate, Ambasadei României în Singapore pentru obţinerea unui nou document de călătorie.

În cazul unor incidente (accidente, tâlhării) care necesită intervenţia imediată a autorităţilor, trebuie apelate următoarele numere de urgenţă:

 • poliţia: 999
 • ambulanţa / pompierii: 995

Se recomandă, de asemenea, sesizarea Ambasadei României la Singapore, care poate acorda asistenţă consulară în condiţiile prevăzute de lege.

 

Sistemul medical

Asigurarea medicală este obligatorie în Republica Singapore. Recomandăm tuturor cetăţenilor români care călătoresc în această ţară să încheie poliţe de asigurare medicală şi de călătorie, pentru întreaga durată a deplasării. Toate unităţile medicale singaporeze acceptă asigurările medicale de călătorie încheiate cu agenţiile de asigurări internaţionale şi naţionale recunoscute. Există şi posibilitatea încheierii de asigurări medicale pe plan local.

Toți cetățenii străinicu vârstă de peste 1 an, care au trecut prin orice țară cu risc de febră galbenă cu șase zile anterior intrării în Singapore, trebuie să dețină un certificat internațional valabil de vaccinare pentru febra galbenă, care să fie prezentat la punctul de control al pașapoartelor.

Organizația Mondială a Sănătății clasează Singapore în categoria I privind riscul expunerii la virusul Zika (zonă cu transmitere în curs sau în care a avut loc transmiterea virusului ). Organizația Mondială a Sănătății nu a emis restricții generale privind călătoriile sau comerțul cu statele, zonele și/sau teritoriile cu transmitere a virusului Zika, dar avertizează femeile însărcinate să nu călătorească în zone de risc de categoria 1 sau 2, avertisment care se bazează pe riscul crescut de microcefalie și alte malformații congenitale la copii născuți de femeile gravide infectate cu virusul Zika.

Sunt înregistrate cazuri de febră Dengue, care se transmite prin înțepătură de țânțar. Simptomele bolii sunt febră, dureri de cap, erupții cutanate, dureri musculare și articulare. În cazul copiilor, simptomele sunt similare celor ale gripei și gastroenteritei.

În cazul în care manifestați simptome asociate Febrei Dengue, este recomandat să vă prezentați în cel mai scurt timp la o unitate medicală pentru diagnosticare și tratament.

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Cum calatoresti spre Singapore

Zboruri ieftine spre Singapore: AICI

Aeroporturi in Singapore: AICI

Datele sunt verificate zilnic cu urmatoarele surse: mae.ro, mae.md, alte autoritati guvernamentale.
Informatiile sunt cu titlu informativ, pentru informatii detaliate despre regimul de intrare intr-o tara urmeaza sa va adresati la autoritatile tarii respective sau reprezentanta consulara.
Turismul dupa pandemie - cum calatorim in siguranta
Turismul dupa pandemie - cum calatorim in siguran…
MD Restart 2022 | Cand se reiau zborurile in Moldova
MD Restart 2022 | Cand se reiau zborurile in Mold…
Cum zbori cu avionul in perioada pandemiei Covid-19
Cum zbori cu avionul in perioada pandemiei Covid-…