Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Singapore - 17.01.22

Populatie: 5,921,220 Cazuri azi: 863 Active/Milion: 1,203 Populatie infectata: %0.120

Singapore

Data ultimei actualizări: 13.01.2022

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

Nu este permisă intrarea cetățenilor străini în Singapore pentru scurtă ședere (inclusiv turism), indiferent de cetățenie sau statul dinspre care se călătorește, cu următoarele excepții:

A. Personalul navigant de pe navele comerciale, pentru care s-a obținut aprobarea Autorității Maritime și Portuare din Singapore în vederea efectuării schimbului de echipaj, care a petrecut o perioadă de carantină de 14 zile în țara de origine, a efectuat un test COVID-19 cu cel mult 48 de ore înainte de data plecării spre Singapore și prezintă un certificat „fit to travel” emis cu cel mult 24 de ore înainte de zbor.

B. Persoanele care călătoresc prin facilitatea „Singapore Citizen/Permanent Resident (PR) Familial Ties Lane” care au una din următoarele calități: membru de familie/rudă a unui cetățean singaporez/rezident permanent; logodnic/logodnică a unui cetățean singaporez/rezident permanent; posesor al unui acord de principiu (In Principal Approval, IPA) pentru rezidență permanentă sau Long Term Visit Pass (LTVP) care călătorește în Singapore pentru definitivarea formalităților de lungă ședere; persoană nerezidentă care trebuie să călătorească în Singapore din motive imperative (spre exemplu decesul unui membru de familie în Singapore).  Mai multe detalii sunt disponibile pe https://safetravel.ica.gov.sg/arriving/overview#ReturningSCPR

C. Persoanele care călătoresc prin facilitatea „Student’s Pass Holder Lane”, care au una din următoarele calități: părinte/reprezentant legal al unui posesor de permis de ședere pentru studii (Student’s Pass, STP) în vârstă de până la 19 ani; frate/soră a unui posesor de permis de ședere pentru studii cu vârsta de până la 6 ani, care nu este înscris la școală; soț/soție a unui posesor de permis de ședere pentru studii postuniversitare; copil al unui posesor de permis de ședere pentru studii postuniversitare. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul https://safetravel.ica.gov.sg/arriving/overview#ReturningSCPR

Începând cu 06.12.2021, toate persoanele care folosesc VTL, trebuie să facă un test PCR la sosire.

Începând cu 07.12.2021, sunt acceptate ca doveditoare ale vaccinării certificatele de vaccinare emise în formatul European Union Digital COVID Certificate (EU DCC) de oricare stat membru UE sau de state ne-membre UE care sunt parte a sistemului EUDCC.

De la 27 decembrie 2021, cazurile de infectare cu Omicron vor fi plasate în Programul de recuperare la domiciliu sau gestionate în unități de îngrijire comunitară, pe baza ”prezentării zilnice” a acestora, în loc să fie izolate în unități dedicate. Cei aflați în carantină în prezent, vor fi externați progresiv în următoarele zile.

De la 1 februarie 2022, vaccinarea COVID-19 va fi o condiție pentru aprobarea sau acordarea de noi permise pe termen lung, permise de muncă, precum și rezidență permanentă. Vaccinarea va fi necesară și la reînnoirea permiselor de muncă existente.

Cei nevaccinati ar trebui să-și plătească propriul PET de la 1 ianuarie 2022 înainte de a se întoarce la locul de muncă, iar din 15 ianuarie 2022 nu li se va permite deloc să se întoarcă la birou. În mod similar, persoanele parțial vaccinate ar trebui, de asemenea, să plătească pentru propriile teste PET până în momentul în care vor fi complet vaccinate.

 • Toate persoanele care călătoresc spre Singapore pentru scurtă ședere vor trebui să aibă o asigurare de călătorie pentru costurile de tratament medical și spitalizare legate de COVID-19 în Singapore, cu o acoperire minimă de USD 30.000.
 • Posesorii de permise de muncă (Work Pass) și membrii lor de familie (Dependant’s Pass) vor trebui să obțină avizul Ministerului Forței de Muncă, înainte de a începe călătoria spre Singapore, prin facilitatea „Work Pass Holder General Lane”. Avizul se solicită de către angajator, cu până la 60 de zile înainte de data preconizată pentru revenirea angajatului în Singapore. Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul Safe Travel.
 • Cetățenii străini posesori de Long-term Visit Pass (LTVP), sau ai unui acord de principiu (In Principal Agreement, IPA) pentru un LTVP care intenționează să intre sau să se întoarcă în Singapore, trebuie să obțină permisiunea Autorității pentru Imigrație și Puncte de Control (Immigration and Checkpoints Authority, ICA) înainte de a-și începe călătoria spre Singapore. Cererea se transmite la adresa [email protected] .
 • Cetățenii străini posesori de Student’s Pass (STP), sau ai unui acord de principiu (In Principal Agreement, IPA) pentru un STP care intenționează să intre sau să se întoarcă în Singapore trebuie să obțină permisiunea Ministerului Educației înainte de a-și începe călătoria spre Singapore prin facilitatea „Student’s Pass Holder Lane”. Ministerul Educației va lua în considerare cursurile la care studentul este înscris și va acorda prioritate pentru aprobarea  intrării celor care studiază în instituții de învățământ superior publice. Deținătorii de STP, precum și cei cărora li s-a acordat IPA pentru STP, trebuie să depună cererea lor la instituția de învățământ unde sunt înscriși, care va transmite ulterior solicitarea către Ministerul Educației. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul https://safetravel.ica.gov.sg/stpl/overview .
 • Dacă se acordă aprobarea,  posesorilor de permise de muncă, membrilor lor de familie, posesorilor de LTVP, STP sau de IPA li se va elibera o scrisoare din partea autorității competente. Aceștia trebuie să prezinte această scrisoare de aprobare de intrare personalului companiei aeriene la check-in la aeroportul de plecare, precum și ofițerului de imigrație la sosirea în Singapore.
 • Orice cetățean singaporez, cetățean străin cu statut de rezident permanent, sau cetățean străin posesor de permis de ședere pe termen lung care testează pozitiv pentru COVID-19 în Singapore, sau care prezintă simptome în termen de 14 zile de la sosirea în Singapore este responsabil pentru acoperirea propriilor cheltuieli medicale. Cetățenii singaporezi și cetățenii străini cu statut de rezident permanent pot utiliza subvenții guvernamentale, planurile MediSave și MediShield Life/Integrated Shield pentru a contribui la acoperirea costurilor. Deținătorii de permise de lungă ședere pot apela la propria asigurare medicală privată.
 • Deținătorii de permise de scurtă ședere sunt de asemenea responsabili pentru plata tuturor cheltuielor medicale dacă testează pozitiv pentru COVID-19 în orice moment al șederii lor în Singapore. Nu sunt disponibile subvenții pentru costurile medicale ale deținătorilor de permise de scurtă ședere.

IMPORTANT: Ministerul Forței de Muncă a reluat procesul de aprobare a intrării în Singapore a cetățenilor străini posesori de permise de ședere în scop de muncă și a membrilor de familie ai acestora, cu condiția ca aceștia să fie vaccinați complet împotriva COVID-19 înaintea sosirii în Singapore, cu unul dintre vaccinurile aprobate de Organizația Mondială a Sănătății. Deținătorii de permise de muncă și membrii lor de familie vor trebui să prezinte documente justificative privind vaccinarea, să efectueze un test serologic la sosirea în Singapore și să accepte măsurile sanitare impuse, în caz contrar dreptul de ședere le poate fi revocat.

Deținătorii de permise de muncă și membrii lor de familie au la dispoziție 14 zile de la data finalizării perioadei de carantină pentru a-și actualiza datele privind regimul de vaccinare în Registrul Național privind Imunizarea din Singapore.

Condiția privind vaccinarea nu se aplică membrilor de familie ai posesorilor dreptului de ședere în scop de muncă cu vârsta sub 12 ani. Membrii de familie ai posesorilor dreptului de ședere în scop de muncă cu vârsta între 12-18 ani nevaccinați vor putea călători în orașul-stat sub condiția vaccinării cu prima doză dintr-un vaccin împotriva COVID-19 autorizat pe plan local în prima lună de la sosirea în Singapore și a vaccinării cu a doua doză în cel mult o lună de la primirea primei doze.

Deținătorii de permise de muncă și membrii lor de familie care nu sunt eligibili pentru vaccinare din motive medicale pot solicita exceptarea de la regulă, pe baza unei scrisori medicale, înainte de înaintarea cererii de aprobare a intrării în Singapore.

Solicitanții de aprobare pentru a intra în Singapore nu ar trebui să facă planuri de călătorie spre Singapore până când autoritatea competentă (Ministerul Forței de Muncă/ICA / Ministerul Educației) nu a emis aprobarea. În cazul în care ajung în Singapore fără scrisoarea de aprobare, li se va cere părăsirea acestui stat în termen de 48 de ore, cu suportarea cheltuielilor din fonduri proprii. În cazul în care o persoană aflată în această situație nu respectă dispozițiile, ICA poate anula dreptul de ședere sau acordul de principiu IPA.

Măsurile de testare înainte și după sosirea în Singapore precum și condițiile de carantină se stabilesc în funcție de riscul epidemiologic al țării/regiunii de origine, după cum urmează:

Regim de clasificare al țării/regiunii

Categoria I

cel mai scăzut risc epidemiologic

Categoria II

risc epidemiologic similar cu cel din Singapore

Categoria III

risc epidemiologic ridicat

Categoria IV

cel mai ridicat risc epidemiologic

Țară/regiune

China, RAS Hong Kong, RAS Macao, Taiwan,

România, Argentina, Australia, Bahrain,  Bhutan,  Brunei Darussalam, Cambogia, Canada, Chile, Cipru, Danemarca, Egipt, Etiopia, Fiji, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, India, Indonezia, Israel, Italia, Japonia, Kuweit, Malaezia, Maldive, Malta, Maroc, Myanmar, Mongolia, Olanda, Oman, Pakistan, Nepal, Noua Zeelandă, Portugalia, Republica Coreea, Qatar, Rwanda, Arabia Saudită, Spania, Suedia, Elveția, Turcia, Marea Britanie, SUA, Vatican, Ungaria, Samoa, San Marino, Sri Lanka, , Tonga, Emiratele Arabe Unite, Vietnam, Sri Lanka, Thailanda.

Bulgaria, Ungaria, Islanda, Irlanda,  Luxembourg, Norvegia,  Polonia, Africa de Sud, Austria, Bangladesh, Belarus, Belgia, Belize, Brazil, Colombia, Costa Rica, Croația, Cehia, Letonia, Estonia, Ethiopia, , Laos, Lituania, Slovenia, Seychelles, Papua Noua Guinee, Filipine, Rusia, Serbia, Ucraina, Seychelles, Kazakhstan, Liechtenstein,

Mauritius, Panama, Peru, Slovacia, and Uruguai.

Toate celelalte țări/regiuni

Măsuri epidemiologice

-test PCR la sosire; persoanele care testează negativ nu trebuie să stea în carantină.

- test PCR sau test rapid antigen administrat de o persoană calificată în acest sens (testele făcute asupra proriei persoane nu sunt acceptate) cu până la 48 de ore înainte de plecarea spre Singapore. Test PCR la sosire pe aeroportul din Singapore

-izolare timp de 7 zile la domiciliu/hotel/apartament în regim hotelier;

- test PCR în a 7 –a zi de izolare la domiciliu.

- test PCR sau test rapid antigen administrat de o persoană calificată în acest sens (testele făcute asupra proriei persoane nu sunt acceptate) cu până la 48 de ore înainte de plecarea spre Singapore; Test PCR la sosire pe aeroportul din Singapore

- izolare timp de 10 zile la domiciliu /hotel/apartament în regim hotelier;

-test PCR în a 10-a zi de izolare.

- test PCR cu până la 48 de ore înainte de plecarea spre Singapore; Test PCR la sosire pe aeroportul din Singapore

-10  zile de carantină instituționalizată

-test PCR în a 10 - a zi de carantină instituționalizată.

 • Pentru aplicarea regimului din țara/regiunea de origine, persoana care călătorește trebuie să fi petrecut ultimele 14 de zile înainte de călătoria spre Singapore în țara/regiunea respectivă. Dacă în drum spre Singapore se tranzitează țări/regiuni din categorii diferite de risc epidemiologic, se aplică măsurile mai stricte.
 • Mai multe detalii cu privire la regimul de călătorie în Singapore pot fi găsite aici: https://safetravel.ica.gov.sg/arriving/overview
 • Posesorii de drept de ședere pe termen lung care trebuie să stea în carantină instituționalizată la întoarcerea în Singapore trebuie să suporte cheltuielile. Costul carantinei instituționalizate, acolo unde se impune, se ridică la SGD 1450
 • Persoanele rezidente care revin în Singapore trebuie să completeze în avans declarația privind starea de sănătate, folosind serviciul SG Arrival Card e-Service, disponibil pe site-ul Autorității pentru Imigrație și Puncte de Control (Immigration and Checkpoints Authority), la următorul link. Declarația și informațiile cu privire la călătorie pot fi completate pe site-ul ICA cu până la 3 zile înainte de data sosirii în Singapore. Persoanele în cauză trebuie să își actualizeze și să retrimită declarațiile înainte de sosirea lor în Singapore în situația în care au vizitat recent un spital, au avut contact cu un caz COVID-19 și / sau dacă există vreo modificare a stării lor de sănătate și / sau a istoricului de călătorii.
 • Un sumar actualizat, sub formă de tabel, al condițiilor de carantină/izolare la domiciliu și testare în Singapore, în contextul pandemiei de COVID-19, este disponibil pe site-ul Safe Travel și site-ul Ministry of Manpower.
 • De la 22 decembrie 2021, nu se mai pun în vânzare bilete de avion pe zboruri din țări desemnate VTL, pentru intrarea în Singapore, până la 20 ianuarie 2022. După această dată, vânzările de bilete vor fi diminuate cu 50% din cota alocată.
 • Călătorii complet vaccinați din țările VTLvor putea intra în Singapore fără carantină însă vor fi supuși testării COVID-19.
 • Deținătorii de permise de rezidență pe termen lung vor trebui să solicite un permis de vaccinat (VTP)
 • Cetățenii rezidenți permanenți SCPR) și copiii cu vârsta de până la  12 ani care sunt complet vaccinați într-un an calendaristic, nu trebuie să soolicite VTP pentru a intra în Singapore.
 • SCPR care tețin bilete de avion pentru zborurile VTL și îndeplinesc toate condițiile de călătorie conform prevederilor pot intra în Singapore. Cei care însă nu îndeplinesc toate condițiile de călătorie pentru VTL, vor fi supuși măsurilor de sănătate de la frontieră, inclusiv carantinarea.
 • De la 26 decembrie 2021 pot intra sau tranzita Singapore, cetățenii cu istoric de călătorie de 14 zile către/dinspre Botswana, Eswatini, Ghana, Lesotho, Malawi, Mozambic, Namibia, Nigeria, Africa de sud și Zimbabwe. Aceștia vor fi supuși măsurilor de la frontieră, pentru țările/regiunile din Categoria IV.
 • De la 27 decembrie 2021, cazurile cu infectare cu Omicron vor fi plasate în Programul de recuperare la domiciliu sau gestionate în unități de îngrijire comunitară pe baza ”prezentării clinice” a acestora, timp de zece zile. Aceștia vor trebui să facă zilnic un test ART Cei aflați în carantină în prezent vor fi externați progresiv în următoarele zile.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Tranzitul prin Aeroportul Internațional Changi este permis doar pasagerilor care călătoresc cu o companie aeriană a cărei rută de de transfer în Singapore a fost autorizată de Autoritatea de Aviație Civilă din Singapore (Civil Aviation Authority of Singapore - CAAS). Detalii sunt disponibile aici și aici.
 • Tranzitul către destinații în China (incluzând RAS Hong Kong, exceptând RAS Macao) nu este permis.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:

 • Pe cale aeriană: Se recomandă respectarea cu atenție a condițiilor impuse de autoritățile locale pentru revenirea în Singapore a persoanelor care dețin permis de ședere pe termen lung sau scrisoare de acord în principiu pentru obținerea acestuia. Asigurați-vă că aveți acceptul autorității competente (Ministerul Forței de Muncă/Ministerul Educației/ICA) înainte de a călători spre Singapore; prezentați acordul scris la procesul de check-in.
 • Tranzitul prin Singapore se deschide gradual. Dacă intenționați să tranzitați Singapore, verificați înainte de a achiziționa un bilet dacă transportatorul aerian cu care intenționați să călătoriți a obținut aprobarea CAAS pentru rute cu tranzit în Singapore. Dacă nu a primit acordul CAAS pentru a transporta pasageri cu tranzit prin Singapore, vă va fi refuzată îmbarcarea la punctul de origine, chiar dacă v-a fost emis un bilet.
 • Pe cale maritimă: începând cu luna martie 2020, acostarea vaselor de croazieră este suspendată pe perioadă nedeterminată. 
 • Pe cale rutieră: începând cu luna august 2020, punctele de frontieră terestre între Singapore și Malaysia s-au redeschis pentru rezidenții din Malaysia care dețin drept de muncă în Singapore și rezidenții din Singapore care dețin drept de muncă în Malaysia, în anumite condiții, prin facilitatea „Periodic Commuting Arrangement”; perioada maximă de ședere în Singapore pentru o persoană rezidentă în Malaysia cu drept de muncă în Singapore este de 90 zile, după care este obligatorie revenirea în Malaysia pentru scurtă ședere înainte de a fi posibilă depunerea unei noi cereri pentru o ședere de 90 de zile în Singapore. Mai multe detalii sunt disponibile aici

MĂSURI PE PLAN INTERN:

 • Persoanele aflate pentru scurtă ședere în Singapore, inclusiv în scop turistic, care sunt testate pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 și necesită spitalizare, trebuie să suporte cheltuielile de tratament.
 • Toate persoanele care călătoresc din/spre Singapore și trebuie, după caz, să efectueze un test pentru infecția cu SARS-CoV-2, trebuie să suporte costul testării (până la SGD 200).
 • În Singapore este în vigoare codul portocaliu de alertă epidemiologică DORSCON (Disease Outbreak Response System Condition), nivel 3 din 4, care corespunde evaluării că „boala este severă și se răspândește ușor de la o persoană la alta, însă nu se răspândește la scară largă în Singapore și este menținută sub control”.
 • Este obligatorie folosirea aplicației sau tokenului Trace Together  la intrarea în spații închise, în taxiuri și în unele parcuri și spații verzi. În spațiile publice sunt permise întâlnirile în grupuri de maxim 2 persoane. Pentru evenimentele din categoria MICE (Meetings, incentives, conferences and exhibitions) este necesară aprobarea prealabilă a Autorității pentru turism din Singapore (Singapore Tourism Board, STB) și a Ministerului Comerțului și Industriei (Ministry of Trade and Industry, MTI) pentru a desfășura astfel de evenimente. Pentru evenimente MICE cu o capacitate de sub 50 de persoane nu este necesară testarea prealabilă a participanților. Pentru evenimentele care au între 50 și 1000 de participanți este necesar ca toate persoanele să fie vaccinate. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul STB.
 • Utilizarea măștii este obligatorie peste tot, sub sancțiunea unei amenzi de 300 SGD pentru prima abatere; sunt exceptate persoanele care practică activități sportive intense (pe durata practicării) și copiii sub 6 ani.

ALTE INFORMAȚII UTILE:

Schimbul de echipaj în cazul vaselor comerciale este permis în următoarele situații: expirarea contractului de muncă, motive de compasiune (ex. deces în familie), probleme medicale ce nu permit continuarea activității la bordul navei, personal a cărui debarcare nu periclitează operarea vasului, schimb de echipaj datorită vinderii sau achiziției vasului, personal care nu face parte din echipajul navei, precum superintendenți sau ingineri pentru mentenanță.

 • Ministerul Sănătății din Singapore a anunțat că de la 1 ianuarie 2022, persoanele nevaccinate care trebuie să se reîntoarcă la muncă vor trebui să-și plătească testele obligatorii pentru depistarea COVID-19 iar de la 15 ianuarie 2022 nu li se va mai permite să se întoarcă la locul de muncă.
 • De la 1 februarie 2022, vaccinarea anti-COVID-19 va fi o condiție pentru aprobarea sau acordarea de noi permise pe termen lung, permise de muncă și rezidență permanentă. Vaccinarea anti-COVID-19 va fi necesară și la reînnoirea permiselor de muncă existente.

Datele de contact ale misiunii României în Singapore – AICI.

Zboruri si bilete de avion catre Singapore: AICI
 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie
Aboneaza-te sa fii la curent cu noutatile importante despre zboruri.