Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Siria - 02.03.21

Populatie: 17,780,740 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 266 Populatie infectata: %0.027

Siria

Data ultimei actualizări: 19.02.2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu luna ianuarie 2021, Ministerul de Interne din Republica Arabă Siriană a actualizat reglementările privind intrarea persoanelor din Liban în Republica Arabă Siriană în contextul pandemiei de COVID-19.

Persoanelor care intră în Republica Arabă Siriană li se aplică măsura carantinei în centre special desemnate de autoritățile siriene, dacă acestea nu dețin un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 96 ore anterior accesării punctului de trecere a frontierei de stat. Sunt acceptate exclusiv testele efectuate în cadrul laboratoarelor acreditate din Liban.

Totodată, se aplică măsura izolării la domiciliu, pentru o perioadă de 5 zile, pentru toate persoanele care intră în acest stat.

Persoanele care au dreptul să intre în Republica Arabă Siriană din Liban sunt: cetățenii sirieni care provin din Liban și membrii acestora de familie, conducătorii de camioane, posesorii de pașapoarte diplomatice, lucrătorii din cadrul organizațiilor internaționale, experții străini care urmează să își desfășoare activitatea în Republica Arabă Siriană, elevii și studenții înscriși în școli și universități siriene, persoanele cu rezidență valabilă și personalul clerical creștin care activează atât în Republica Arabă Siriană, cât și Liban.

Personalul diplomatic și cel de serviciu nu este exceptat de la măsura autoizolării și a prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 la intrarea în acest stat.

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

Este permisă ieșirea din Republica Arabă Siriană către Liban în vederea deplasării cu avionul din cadrul Aeroportului Internațional Rafic Hariri din Beirut, fără alte aprobări ale autorităților locale, persoanelor care dețin rezervări de bilete și vize sau reședințe într-un alt stat, nu mai devreme de 24 de ore anterior zborului și cu condiția deținerii unui test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat în prealabil cu maxim 72 de ore, în cadrul unuia din laboratoarele acreditate de Ministerul Sănătății din Republica Arabă Siriană.

Lista completă a laboratoarelor medicale acreditate de către Ministerul sirian al Sănătății, unde poate fi efectuată testarea tip PCR pentru virusul SARS-Cov-2, poate fi accesată la pagina de internet: http://www.mofaex.gov.sy/moh/pcr/.

Copiii sub 12 ani sunt exceptați de la măsura testării pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Rezultatul testării se prezintă în mod obligatoriu reprezentanților poliției de frontieră, la ieșirea din acest stat.

Testul poate fi efectuat doar în situația în care este însoțit de biletul de avion sau orice alt document care dovedește necesitatea trecerii frontierei de stat.

Companiile aeriene de linie care efectuează zboruri din Republica Arabă Siriană către Liban nu permit accesul pasagerilor la bord dacă aceștia nu prezintă rezultatul negativ al testării moleculare (tip PCR), efectuate cu maxim 72 de ore anterior.

În ceea ce privește deplasarea cu autoturismul între cele două state, persoanele pot utiliza propriile autovehicule pentru a intra și ieși în/din Liban, fără restricții, în timp ce pasagerii care sunt transportați în autoturisme de către un conducător auto vor fi lăsați pe partea libaneză a punctului de trecere a frontierei Masnaa, conducătorii auto urmând a reveni ulterior.

În prezent, în ceea ce privește deplasarea cu avionul în Republica Arabă Siriană, există exclusiv curse speciale de pe Aeroportul Internațional Damasc și aeroportul din Alep. Sunt operate curse care includ destinații din regiunea Orientului Mijlociu, printre care și Beirut.

Persoanele care doresc să călătorească în Republica Arabă Siriană din Liban trebuie să aibă în vedere următoarele reglementări suplimentare:

 • vizitatorii care intră pe spațiul libanez trebuie să dețină un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, dar nu mai vechi de 96 de ore de la prelevarea probelor;
 • companiile aeriene trebuie să încaseze suplimentar 50 USD de la fiecare pasager care dorește să călătorească în Liban, sumă necesară efectuării testului molecular (tip PCR) la sosire pe Aeroportul Internațional Rafic Hariri;
 • pasagerii care sosesc la Aeroportul Internațional Rafic Hariri trebuie să aibă completat înainte de îmbarcare un formular medical disponibil online, emis de Ministerul libanez al Sănătății (http://arcg.is/0GaDnG). Persoanelor care nu au completat acest formular nu li se va permite îmbarcarea pentru zborurile către Liban.

Autoritățile libaneze au declarat stare de carantină/lockdown în Liban începând cu data de 7 ianuarie 2021, pentru a limita răspândirea cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2. În acest context, au fost stabilite următoarele măsuri:

 • Începând cu data de 11.01.2021 este redus fluxul de călători din cadrul Aeroportului Internațional Rafiq Hariri cu un procent de 20%.
 • De la aceeași dată, toate persoanele care sosesc pe aeroport vor efectua un test tip PCR (sunt eliminate categoriile exceptate anterior).
 • Este solicitată efectuarea unui al doilea test molecular tip PCR la o săptămână după efectuarea primului test.

Pasagerilor li se solicită să se cazeze într-un hotel din Beirut pentru o perioadă de până la 72 de ore de la efectuarea primului test PCR, până la obținerea rezultatelor testării. În situația în care rezultatul este negativ, persoanele în cauză se pot deplasa la reședințe, iar dacă rezultatul este pozitiv vor fi urmate instrucțiunile Ministerului libanez al Sănătății. Sunt exceptați de la aplicarea carantinei, dar nu și de la măsura testării PCR, personalul diplomatic și membrii acestora de familie, delegațiile oficiale, personalul UNIFIL, persoanele care prezintă un raport medical din care rezultă că au fost vaccinați împotriva COVID-19.

 • Fluxul călătorilor care tranzitează frontiera siriano-libaneză a fost limitat la 150 de persoane (în două zile ale săptămânii, fără a fi nominalizate care) prin punctul de trecere a frontierei Masnaa-Jdeideh și la 100 persoane (în două zile ale săptămânii, fără a fi nominalizate) prin punctul de trecere a frontierei Abudieh-Dabusieh.
 • Companiile aeriene care efectuează zboruri în Liban sunt obligate să verifice dacă pasagerii s-au înregistrat la Ministerul libanez al Sănătății, pe aplicația special creată în acest sens (pagina de internet este specificat mai sus).
 • Începând cu 07.01.2021 se interzice deplasarea nejustificată a persoanelor în afara domiciliului (curfew), zilnic în intervalul orar 18:00 – 05:00.
 • Activitatea unor ministere și instituții publice libaneze va fi limitată în intervalul respectiv.

Companiile aeriene de linie care efectuează zboruri către Republică Arabă Siriană, via Aeroportului Internațional Rafic Hariri, nu pot transporta pasageri străini fără ca aceștia să aibă o aprobare prealabilă din partea autorităților siriene. Excepțiile de la această regulă sunt delegațiile diplomatice care își desfășoară activitatea în Siria, membrii organizațiilor internaționale și refugiații palestinieni în Siria.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

Activitatea instituțiilor publice a fost reluată.

Evenimentele sociale nu sunt încă permise, iar parcurile, sălile de fitness, piscinele, centrele culturale, teatrele și institutele private rămân închise.

Cafenelele și restaurantele au fost redeschise, cu luarea măsurilor de distanțare socială.

Sunt interzise adunările de persoane la evenimente sociale, nunți și ceremonii funerare.

Se amână toate evenimentele publice care presupun adunări mari de persoane (expoziții, conferințe) până în a doua parte a anului 2021.

Ambasada României în Republica Arabă Siriană poate fi contactată la următoarele numere de telefon: 00963 11 3327570, 00963 11 3327572, 00963 932809768 (linie urgențe consulare 24/7) sau la adresele de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular