Conditii de calatorie - Swaziland

Regatul ESWATINI

Ultima actualizare: 
20 martie 2022


Atenționare COVID-19

 

STARE DE URGENȚĂ: DA
 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

 • Cetăţenii străini au obligaţia să prezinte un test PCR negativ pentru COVID-19, nu mai vechi de 72 de ore. În cazul în care nu se află în posesia unui test, călătorii vor efectua testul la aeroport și vor fi supuși măsurii de carantină pentru 14 zile într-un centru specializat, pe propria cheltuială.
 • La ieşirea din Eswatini, călătorii trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19.

 

TRANZITUL

 • Pasagerii trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19.

 

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA

 • Evitați călătoriile în Eswatini pe fondul apariției noii variante Omicron a virusului SARS-CoV-2, care prezintă un risc ridicat de contagiune.
 • Pentru informații suplimentare, cetățenii români sunt rugați să contacteze Ambasada României la Pretoria la [email protected]  

 

MĂSURI PE PLAN INTERN

 • Este obligatorie purtarea măștii de protecție în public.
 • Sunt interzise adunările publice cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane.Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul Regatului Eswatini.

Informaţii şi viză se pot obţine de la Înaltul Comisariat al Regatului Eswatini la Londra, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord: 20, Buckingham Gate – Londra SW1E-6LB, telefon: 00442076306611, fax: 00442076306564.

Viza pentru Regatul Eswatini (în trecut cunoscută ca și Swaziland) nu se acordă la frontieră.

 

Asistenţă consulară 

România nu are reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Eswatini.

Site-ul Comisiei Europene conţine informaţii utile privind protecţia consulară de care beneficiază cetăţenii UE, inclusiv lista cu misiunile diplomatice ale ţărilor UE cu reprezentare în acest stat.

În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, cetăţenii români pot solicita, în caz de necesitate, eliberarea unui titlu de călătorie în vederea întoarcerii în ţară, din partea misiunilor diplomatice ale ţărilor UE.

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Eswatini sau se află deja pe teritoriul său, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Africa de Sud şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

 

Ameninţări teroriste

Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, ori identificat ca fiind specific unor regiuni, prin urmare nici Eswatini nu poate fi exclus din faţa acestei ameninţări. Regatul Eswatini nu a suferit atacuri teroriste directe pe teritoriul naţional.

 

Siguranţă şi criminalitate

Nivelul criminalităţii în Eswatini este relativ scăzut, dar se recomandă evitarea deplasării pe timp de noapte în zone precum Mbabane şi Manzini.Recomandări generale:

 • Să evite orice deplasare pe timpul nopţii (indiferent de regiunea în care se află, dar mai ales în zonele izolate ale ţării), locurile aglomerate și demonstraţiile.
 • Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini.
 • Maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.
 • În cazul călătoriei cu autobuzul sau trenul, să păstreze atenţia asupra bagajelor pe întreaga durată a călătoriei.
 • Pentru ieşirile în oraş, în special în zonele aglomerate, să lase documentele la hotel şi să păstreze numai o copie a actelor de identitate (paşaport, permis de şedere).
 • Să recurgă la operatori turistici acreditaţi şi să nu se îndepărteze de grupul turistic.
 • Să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale!
 • Să se adreseze Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile pentru a obţine informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate.

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, vă recomandăm să contactaţi poliţia locală precum şi cea mai apropiată misiune UE.

 

Sistemul medical

Asistenţa medicală de bază este disponibilă în Eswatini, dar există o penurie de medicamente.

În cazul necesităţii unor servicii medicale complexe se recomandă deplasarea la spitale din Africa de Sud.

Vă recomandăm cu insistenţă să încheiaţi o asigurare medicală de sănătate înainte de a pleca într-o călătorie. Mai multe detalii găsiţi la adresele: www.cnas.ro şi http://www.cnas.ro/casmb/page/cardul-european.html

Este bine ca asigurarea medicală să fievalabilă în toate ţările. În baza unei asemenea asigurări facultative aveţi acces la serviciile de urgenţă atât din sistemul public de sănătate, cât şi din cel privat (în funcţie de tipul poliţei de asigurare). La încheierea unei asemenea asigurări verificaţi coordonatele partenerului societăţii de asigurare în ţara de destinaţie şi de tranzit.

Este recomandabil să vă încheiaţi, înainte de plecare, o asigurare de călătorie valabilă pe teritoriul acestei ţări, în urma consultării cu companiile de asigurare. Aceasta are valabilitate în toate ţările şi poate să acopere de la riscurile de bază (îmbolnăviri, accidente, urgenţe stomatologice, repatriere sanitară sau în caz de deces) până la toate riscurile de călătorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecării în străinătate, falimentul companiei aeriene etc. Asigurarea de viaţă s-a dovedit benefică pentru familiile celor decedaţi în urma unor accidente sau din motive de boală.

 

Condiţii privind traficul auto

 • Starea drumurilor

Starea reţelei rutiere variază şi se recomandă evitarea deplasărilor cu autoturismul pe timp de noapte. Drumurile din zona rurală sunt, în general, nemarcate şi nu sunt bine întreţinute.

 • Transportul public

În general este recomandabil să se evite utilizarea mijloacelor de transport public (autobuze şi taxiuri), vehiculele prezentând deficienţe de întreţinere şi fiind supraaglomerate.

 

Regimul medicamentelor

În cazul în care este necesar să luaţi cu dvs. anumite cantităţi de medicamente este recomandat să aveţi în vedere contactarea autorităţilor din Eswatini pentru informarea asupra tipurilor şi cantităţilor de medicamente permise la intrarea pe teritoriul acestei ţări.

 

Reglementări vamale

Pentru informaţii privind reglementările vamale din Eswatini, vă rugăm să contactaţi autorităţile acestei ţări.

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Cum calatoresti spre Swaziland

Zboruri ieftine spre Swaziland: AICI

Aeroporturi in Swaziland: AICI

Datele sunt verificate zilnic cu urmatoarele surse: mae.ro, mae.md, alte autoritati guvernamentale.
Informatiile sunt cu titlu informativ, pentru informatii detaliate despre regimul de intrare intr-o tara urmeaza sa va adresati la autoritatile tarii respective sau reprezentanta consulara.
Cum se restabileste traficul aerian in Europa in 2022
Cum se restabileste traficul aerian in Europa in …
MD Restart 2022 | Cand se reiau zborurile in Moldova
MD Restart 2022 | Cand se reiau zborurile in Mold…
Covid-19: FAQ zboruri si restrictii de calatorie
Covid-19: FAQ zboruri si restrictii de calatorie