Conditii de calatorie - Thailanda

Thailanda

Ultima actualizare: 
1 iulie 2022

 

Atenționare COVID-19

 

STARE DE URGENȚĂ: DA

Decretul privind instituirea stării de urgență din luna martie 2020 a fost prelungit până la data de 31 iulie 2022.

 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 1. CONDIȚII DE INTRARE:

Începând cu data de 1 iulie 2022, a fost eliminată obligația călătorilor de a se înregistra pe pagina de internet Thailand Pass și de a prezenta un certificat de asigurare care să ateste acoperirea de minim 10.000 USD pentru tratament medical pe durata șederii lor în Thailanda.

Potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile thailandeze, începând cu data de 1 iulie a.c., intrarea pe teritoriul Thailandei poate fi permisă, cu condiția prezentării următoarelor documente:

 • pașaport valabil, viză valabilă, permis de reintrare valabil sau viză de intrare la frontieră;
 • certificat de vaccinare pentru COVID-19 sau rezultatul unui test PCR/antigen ATK (Antigen),  emis cu cel mult 72 de ore anterior călătoriei:

 

 • certificat de vaccinare pentru COVID-19, schema completă de vaccinare, efectuat folosind unul dintre vaccinurile aprobate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sau de Ministerul Sănătății Publice din Thailanda (Sinovac, AstraZeneca, Pfizer, Moderna, Sinopharm, Johnson&Johnson, Sputnik V, Nanovax, Medigen, Covaxin, Turkovac);

 

Thailanda recunoaste vaccinarea cu doze mixte. Schema completă de vaccinare - două doze sau doză unică de vaccin.

Pentru a fi considerat vaccinat cu schema completă, a doua doză trebuie administrată cu cel puțin 14 zile anterior călătoriei.

Persoanele vaccinate cu o doză de Johnson&Jonhnson sunt considerate vaccinate cu schema completă.

 

 • persoanele nevaccinate sau vaccinate parțial pot prezenta un test PCR/antigen AT (Antigen), emis cu cel mult 72 de ore anterior călătoriei.

 

Informații detaliate privind obținerea documentelor necesare pentru călătoria în Thailanda pot fi consultate pe paginile de internet ale autorităților thailandeze:

 

2. REGIMUL VIZELOR

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Regatul Thailandei au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul acestui stat.

Cetăţenii români care doresc să rămână pe teritoriul Thailandei pentru o perioadă mai mare de 15 zile sunt obligaţi să obţină, în prealabil, o viză de intrare de la Ambasada Regatului Thailandei la Bucureşti.

Atenție! Persoanele care călătoresc în Thailanda cu acest tip de viză turistică (VOA) nu pot solicita prelungirea șederii.

Datele de contact ale Ambasadei Thailandei la București:

Adresă: 020953 Bucureşti, Str. Vasile Conta nr. 12, Sector 2

Telefon: (0040-21) 311 00 31; 311 00 67; 311 00 78

Fax: (0040-21) 311 00 44

E-mail secția consulară: [email protected]   

Pagina de internet: https://bucharest.thaiembassy.org/  

În cazuri excepționale, precum o afecțiune care împiedică deplasarea, este obligatorie contactarea de urgență a autorităților thailandeze pentru a evita șederea ilegală pe teritoriul acestui stat.

Biroul pentru Imigrări

Adresă: Government Center B, Chaengwattana Soi 7, Laksi, Bangkok 10210

Telefon: 0-2141-9889

Pagina de internet: https://www.immigration.go.th/ 

Condiții privind obținerea vizei thailandeze la frontieră (VOA) – Biroul pentru Imigrări din Thailanda

Aveți posibilitatea de a solicita viza la frontieră, după cum urmează:

 1. la aeroport: la biroul „Oficiul Emigrări şi Vize Speciale, Diplomaţi şi Visa-On-Arrival”;
 2. onlineE-VOA - Visa turistică la frontieră obținută online și https://www.immigration.go.th/?p=9228.

Solicitantul vizei la frontieră trebuie să completeze formularul de cerere furnizat la aeroport sau online și să prezinte următoarele documente:

 1. Pașaportul, a cărui valabilitate să fie de minim 30 de zile;

Atenție! Intrarea nu va fi permisă dacă valabilitatea pașaportului este mai mică de 30 de zile la momentul sosirii pe aeroport.

 1. Biletul de avion retur, care poate fi utilizat în termen de 15 zile de la data intrării;

 

 1. Certificat de vaccinare pentru COVID-19 sau rezultatul unui test PCR/antigen ATK (Antigen) emis cu cel mult 72 de ore anterior călătoriei;

4. Două fotografii tip pașaport de dimensiune 4x6 cm pentru fiecare aplicant, inclusiv pentru copii;

5. Dovada deținerii sumei de 10.000 THB/persoană (aprox. 300 USD) sau 20.000 THB/familie (aprox. 600 USD) în orice monedă;

6. Taxa pentru cererea de viză în valoare de 2.000 THB/persoană (aprox. 60 USD).

 

Depăşirea dreptului de şedere acordat prin viză va fi sancţionată conform legislaţiei în vigoare!

Pentru turiştii beneficiari ai „vizei la sosire” care depăşesc durata de 15 zile de şedere se va percepe o taxă, după cum urmează:

 • dacă depăşirea este de o zi, nu se percepe nici o taxă;
 • începând cu a 2-a zi de şedere peste durata admisă de 15 zile, se va percepe o taxă de 500 THB (15-16 USD) pentru fiecare zi de depăşire, maximum 20.000 THB (aprox. 600 USD). Această taxă va fi achitată la ieşirea din Thailanda, la punctul de frontieră. Nu este permisă trecerea frontierei de stat thailandeze fără achitarea acestei taxe. Refuzul sau imposibilitatea de a plăti taxa poate conduce la aplicarea unei amenzi în cuantum de 20.000 THB şi dispunerea măsurii de arest până la achitarea acesteia. Cetăţenii străini care depăşesc perioada acordată prin viză cu o perioadă mai mare de 40 de zile riscă aceleaşi măsuri ca în cazul refuzului de plată.

Autorităţile thailandeze eliberează viza de intrare în scop turistic la frontieră (Visa-on-Arrival-VOA) pentru o perioadă de şedere de până la 15 zile. 

Extinderea vizei VOA obținută la frontieră

Viza VOA obținută la frontieră, potrivit legislației thailandeze, poate fi extinsă o sigură dată pentru o perioadă de 7 zile, dacă:

 • cererea de extindere a vizei a fost depusă anterior expirării vizei VOA;
 • sunt prezentate documentele justificative;
 • este achitată taxa de extindere a vizei (1.900 THB, aprox. 60 USD).

Pentru informații suplimentare, se poate accesa pagina de internet a autorității thailandeze responsabile:

Atenție sporită! Nerespectarea măsurilor impuse de autoritățile thailandeze pe teritoriul țării poate duce la amendă în cuantum de 20.000 THB (aprox. 600 USD)!

 

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

Tranzitarea aeroportului internațional Suvarnabhumi Airport – BKK și Don Mueang International Airport din Bangkok, pentru o durată maximă de 24 ore, este permisă începând cu luna martie 2021, ca urmare a anunțului publicat de autoritățile thailandeze. Tranzitarea aeroportului internațional Phuket International Airport nu poate depăși 8 ore.

Cu toate acestea, se recomandă contactarea companiei aeriene pentru confirmarea acestei informații înainte de a achiziționa biletul de avion.

Informații detaliate privind tranzitul aeroportuar pot fi consultate pe pagina de internet a Autorității civile de aviație din Thailanda, https://www.caat.or.th/th, iar Ghidul pentru tranzit aeroportuar valabil aici: The Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) | Civil Aviation Authority of Thailand  

 

MĂSURI PE PLAN INTERN: 

Începând cu data de 23 iunie 2022, purtarea măștii este voluntară, însă recomandată în locurile populate și slab ventilate unde distanțarea socială nu poate fi respectată. Purtarea măștii este recomandată și persoanelor vulnerabile, însă obligatorie pentru persoanele infectate cu COVID-19 și contacților directi.

De asemenea, din 23 iunie 2022, toate provinciile din Thailanda au fost clasificate drept „zonă de supraveghere” sau „zonă verde”.

În provinciile din „zona verde”, sunt în vigoare următoarele măsuri:

- băuturile alcoolice pot fi vândute și consumate în restaurante cu respectarea măsurilor sanitare;

- cluburile de noapte, barurile, salile de karaoke se pot deschide cu respectarea măsurilor sanitare;

- adunările pot fi organizate fără limitarea numărului de persoane, dar trebuie să permită respectarea strictă a măsurilor sanitare. Pentru activitățile care reunesc peste 2.000 de persoane, responsabilii cu aceste activități trebuie să informeze autoritățile locale sanitare în cauză despre organizarea lor.

 

Pentru informații specifice regiunii în care vă aflați, se recomandă consultarea paginilor de internet ale autorităților regionale thailandeze. Informații actualizate privind măsurile restrictive impuse în regiunea metropolitană Bangkok pot fi consultate pe pagina de internet a Administrației metropolitane Bangkok.

Guvernatorul fiecărei provincii are posibilitatea de a adopta măsuri mai restrictive pentru acea provincie, în funcție de necesități și de evoluția epidemiologică.

 

Recomandări:

 • Verificați periodic care sunt măsurile impuse în regiunea și localitatea de domiciliu/reședință.
 • Respectați măsurile impuse de autoritățile centrale, regionale și locale thailandeze.

 

Pagini de internet utile ale autorităților thailandeze:

 

 


Condiţii de intrare şi regimul de şedere

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Regatul Thailandei au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul acestui stat.

Începând cu data de 1 octombrie 2021, autorităţile thailandeze eliberează din nou viza de intrare pentru turism şi la frontieră (Visa-on-Arrival-VOA), pentru o perioadă de şedere de până la 15 zile. 

Cetăţenii români care doresc să rămână pe teritoriul Thailandei pentru o perioadă mai mare de 15 zile sunt obligaţi să obţină, în prealabil, o viză de intrare de la Ambasada Regatului Thailandei la Bucureşti.

Persoanele care călătoresc în Thailanda cu acest tip de viză turistică (VOA) nu pot solicita prelungirea șederii.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile thailandeze, persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 din 63, printre care și România, pot călătorii în Thailanda, sub condiția prezentării documentelor menționate:

 1. Viză valabilă, permis de reintrare valabil sau viză de intrare la frontieră;
 2. Aprobarea primită prin sistemul de înregistrare pentru călătoria în Thailanda (numai cu avionul) – Thailand Pass;
 3. Rezultatul negativ al unui test PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Thailandei;
 4. Asigurarea medicală pentru călătorii în străinătate COVID-19, care să acopere cheltuieli de sănătate în cuantum de minimum 50.000 USD;
 5. Rezervarea confirmată a unui hotel din Thailanda AQ pentru cel puțin 10 nopți;
 6. Rezervarea confirmată a unui hotel SHA++/AQ pentru 7 nopți în cazul intrarii Phuket Sandbox, Krabi Sandbox, cât și Phang-Nga, Surat Thani (Ko Samui, Ko Pha-ngan și Ko Tao) și o plată confirmată pentru 2 teste RT-PCR;

 

Persoanele nevaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 vor efectua carantină pentru 10-14 zile la intrarea în Thailanda.

Autoritățile thailandeze solicită ca documentele enumerate anterior să fie redactate și prezentate în format tipărit sau original, atât la îmbarcare, cât și la frontieră.

Coordonatele de contact ale Ambasadei Thailandei la București:

Adresă: 020953 Bucureşti, Str. Vasile Conta nr. 12, Sector 2

Telefon: (0040-21) 311 00 31; 311 00 67; 311 00 78

Fax: (0040-21) 311 00 44

E-mail secția consulară: [email protected]

Website: www.thaiembassy.org/bucharest

În cazuri excepționale, precum o afecțiune care împiedică deplasarea, este obligatorie contactarea de urgență a autorităților thailandeze pentru a evita șederea ilegală pe teritoriul acestui stat:

Biroul pentru Imigrări 

Adresă: Government Center B, Chaengwattana Soi 7, Laksi, Bangkok 10210

Telefon: 0-2141-9889

Pagina de internet: http://www.immigration.go.th

Depăşirea termenului de şedere în Thailanda acordat prin viză va fi sancţionat conform legislaţiei in vigoare! 

Pentru o şedere de un an se poate solicita o viză „non-immigrant" la reprezentanţa diplomatică thailandeză, care înaintează cererea spre aprobare Biroului de Imigrări din Thailanda. Pentru informaţii suplimentare poate fi accesată pagina de internet a reprezentanţei diplomatice a Regatului Thailandei la Bucureşti, la http://www.thaiembassy.org/bucharest/.

Cetăţenii români cărora Ambasada României la Bangkok le eliberează un paşaport temporar, trebuie să se prezinte la un birou al poliţiei de imigrări pentru a solicita verificarea în sistem a datei de intrare în ţară, dată care a fost aplicată pe paşaportul precedent şi respectiv aplicarea pe paşaportul temporar a unei ştampile cu data respectivă. Ştampila este necesară întrucât, pentru fiecare zi pentru care se depăşeşte perioada de şedere acordată prin viză, se plătesc penalităţi de 500 THB/zi (cca.13 EUR).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze Ambasadei României în Regatul Thailandei şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Coordonatele Ambasadei României în Thailanda

Adresa: 3388/41 Sirinrat Office Building, etajul 12, Rama IV Road, Khlong Toei, Bangkok 10110 

Telefon secția consulară: +66(0)22402521

Telefon informații consulare pentru cetățenii români+66(0)22402523

E-mail[email protected]

Telefon de urgență+66(0)863639118 (La acest numere de telefon NU se furnizează informații consulare)

Exclusiv pentru cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență (accidente cu victime, decese, calamități și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar). 

 

 

Doriţi să munciţi în Thailanda?

Vizele pentru muncă trebuie solicitate Biroului de Imigrări de către firma thailandeză care doreşte să angajeze un străin.

Viza de şedere permanentă

Pot solicita viza de şedere permanentă străinii care posedă viză "non-immigrant" şi au o perioadă continuă de şedere în Thailanda de 3 ani.

Posesorul unei vize de şedere permanentă care doreşte să călătorească în afara Thailandei şi să păstreze dreptul de şedere permanentă trebuie să solicite în prealabil o viză "non-immigrant".

În cazul în care cetăţenii români care deţin o viză de şedere permanentă decid să călătorească în afara graniţelor Thailandei pentru o perioadă mai mare de un an, li se va suspenda, automat, dreptul de şedere

permanentă pe teritoriul acestui stat.

Atenţie! Trebuie să anunţaţi Biroul de Imigrări cu privire la adresa la care locuiţi, procedură care se repetă la fiecare 90 zile.

Celor cărora le-a expirat viza de şedere şi se prezintă din proprie iniţiativă la Biroul de Imigrări, li se aplică o amendă de 200 Baht pentru fiecare zi de depăşire a valabilităţii vizei, dar suma totală a amenzii nu poate

depăşi 20.000 Baht (cca. 500 $ SUA). Excepţie fac străinii care şi-au pierdut documentele de călătorie şi se prezintă la Biroul de Imigrări pentru acordarea unei noi vize de şedere temporară în Thailanda pe

documentele eliberate de ambasadele statelor de provenienţă.

Permisiunea de revenire

Este obligatoriu să obţineţi „permisiunea de revenire” în cazul în care sunteţi posesor al unei vize de şedere pentru Thailanda, doriţi să călătoriţi în altă ţară şi ulterior să vă întoarceţi în Thailanda înainte de expirarea vizei.

 • Această permisiune vă dă dreptul să reveniţi în Thailanda şi să folosiţi valabilitatea vizei iniţiale până la expirare.
 • Dacă nu solicitaţi permisiunea de revenire, viza se anulează automat la ieşirea din Thailanda.
 • Permisiune de revenire în Thailanda în cadrul unei vize iniţiale poate fi obţinută ori de câte ori se solicită.

Pentru verificarea condiţiilor particulare de intrare prevăzute de legislaţia naţională thailandeză, modificări ce pot interveni în mod periodic, cuantumul minim al sumelor ce trebuie deţinute pe categorii de vize, regimul asigurărilor medicale şi alte detalii necesare obţinerii diferitelor categorii de vize, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de autorităţile thailandeze:

 • Ministerul Afacerilor Externe al Thailandei (www.mfa.go.th)
 • Ambasada Thailandei la Bucureşti.

Vă recomandăm să anunţaţi misiunea diplomatică a României în Thailanda cu privire la prezenţa dumneavoastră pe teritoriul acestei ţări.

 

Ameninţări teroriste

Terorismul este un fenomen global, nelocalizat. Prin urmare nici Thailanda nu poate fi exclusă din faţa acestei ameninţări.

Cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Thailanda sunt sfătuiţi să se informeze, în prealabil, asupra situaţiei de securitate din zonă. În acest sens, este recomandată consultarea periodică a paginii web a Ministerului Afacerilor Externe – www.mae.ro.

 

Siguranţă şi criminalitate

Atragem atenţia cu privire la existenta legii lèse majesté în Thailanda, care este aplicată cu multă stricteţe şi prevede pedepse grele privative de libertate în cazul în care se apreciază că se aduc insulte regelui sau membrilor familiei regale.

Între infracţiunile cele mai frecvente se numără consumul şi traficul de droguri şi sustragerea şi falsificarea paşapoartelor.

Recomandări generale:

 • Evitaţi circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării.
 • Respectaţi cu stricteţe anunţurile şi recomandările autorităţilor locale;
 • În timpul deplasării cu maşina, geamurile trebuie să rămână tot timpul ridicate, iar uşile, blocate;
 • Respectaţi tradiţiile şi obiceiurile locale;
 • Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.
 • În cazul călătoriilor cu autobuze este indicat să se păstreze atenţia asupra bagajelor personale pe întreaga durată a călătoriei.
 • Vă recomandăm ca schimburile valutare să se desfăşoare doar la casele de schimb valutar.
 • Jocurile de noroc sunt interzise pe teritoriul Thailandei.
 • Introducerea și deținerea țigărilor electronice în Thailanda este ilegală
 • Recomandăm a fi studiate cu atenție condițiile de vamă cum ar fi introducerea în Thailanda a țigărilor și al băuturilor alcoolice    cumpărate din duty free  http://www.suvarnabhumiairport.com/en/1002-suvarnabhumi-customs-services
 • La finalul anului 2017, legislația thailandeză în materie a fost amendată, în sensul interzicerii fumatului pe principalele plaje din Thailanda.

Atenţie! Atunci când în urma unor evenimente se apelează la diferite servicii locale (organe de ordine, companii de asigurări etc.), orice document semnat trebuie să fie tradus într-o limbă de circulaţie internaţională cunoscută de persoanele implicate, pentru eliminarea oricăror neclarităţi în interpretarea ulterioară a documentului.

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, se recomandă contactarea celui mai apropiat birou al poliţiei.

În cazul pierderii paşaportului românesc, se recomandă sesizarea atât a biroului local de poliţie, cât şi a Ambasadei României la Bangkok. În cazul furtului paşaportului, cetăţenii români trebuie să declare furtul la poliţia locală.

În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenţia imediată a autorităţilor thailandeze, trebuie apelată poliţia la numărul de telefon 191.

Între infracţiunile cele mai frecvente se numără:

 • Consumul şi traficul de droguri
 • Sustragerea şi falsificarea paşapoartelor
 • Escrocheriile la centrele de închiriere jetsky, motoscutere (se cer despăgubiri foarte mari pentru despăgubirile preexistente).
 • Escrocheriile cu pietre preţioase şi semi-preţioase vândute pe post de chilipir
 • Escrocheriile în aeroport în care turiştii sunt arestaţi pentru introducerea fără a declara în prealabil achiziţionarea a peste 200 de ţigări cumpărate în regim duty-free din aeroportul de escală.
 • Escrocheriile realizate cu tuk-tuk-ul (mijloc de transport local), prin care turiştii sunt obligaţi să cumpere de la magazinele care oferă comision şoferului.
 • Furtul genţilor în timpul călătoriilor cu tuk-tuk–ul de către motociclişti.

 

Sistemul medical

Vă recomandăm cu insistenţă să vă încheiaţi asigurări de călătorie, medicală şi de viaţă în cazul în care vă deplasaţi în Thailanda.

Costul serviciilor medicale este ridicat.

Atenţie! Unităţile medicale acceptă asigurările încheiate în alte ţări, în condiţiile în care firma la care se încheie poliţa are reprezentanţă în această ţară.

Este obligatorie vaccinarea cetăţenilor care, anterior depunerii cererii pentru viza de intrare în Thailanda, au vizitat Africa sau America de Sud.

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

 

Condiţii privind traficul auto

 • Circulaţia auto

Sistemul de conducere auto este asemănător celui britanic (volanul pe partea dreaptă), iar sensul de deplasare al vehiculelor este pe partea stângă a arterei de circulaţie.

Regulile de circulaţie sunt cele valabile pe plan internaţional, adaptate mersului pe partea stânga.

O atenţie deosebită trebuie acordată în marile oraşe participanţilor la trafic ce utilizează motorete şi motociclete, care de cele mai multe ori nu au un stil preventiv de a conduce şi pun în pericol siguranţa circulaţiei.
 

 • Starea drumurilor

Thailanda dispune de o infrastructură foarte bună a autostrăzilor şi drumurilor naţionale.
 

 • Limitele de viteză admise
  • pe autostrăzi – 120 km/h, iar
  • în oraşe de 50 km/h, cu excepţia zonelor cu alt regim indicat în mod expres
    
 • Parcarea

Parcarea este permisă în locurile special amenajate şi marcate corespunzător.

În caz contrar, poliţia rutieră blochează roţile autoturismului şi nu se revine asupra acestei măsuri decât după plata unei amenzi la cea mai apropiată secţie de poliţie.
 

 • Centura de siguranţă.

Utilizarea centurii de siguranţă este obligatorie.
 

 • Permisul de conducere

Cetăţenii străini aflaţi in Thailanda pot conduce mijloace auto pe teritoriul ţării numai după susţinerea examenului auto şi a vizitei medicale.
 

 • Transportul public

Vă recomandăm să acordaţi o atenţie sporită în momentul recurgerii la serviciile taximetriştilor. Majoritatea nu cunosc limba engleză, de aceea vă recomandăm să prezentaţi adresa de destinaţie în limba thai.

 

Reglementări vamale

Introducerea în Thailanda a drogurilor de orice natură este interzisă.

Atenţie! Nu acceptaţi preluarea de bagaje la aeroport sau în orice punct de trecere a frontierei de la persoane necunoscute, deoarece puteţi fi acuzat de trafic de droguri.

Deţinerea şi traficul de droguri se pedepsesc, în anumite cazuri, cu moartea.

Sumele care depăşesc 10.000 euro trebuie declarate la intrarea în Thailanda.

 

Regimul medicamentelor

Turiştii pot avea asupra lor medicamentele uzuale, pentru stricta necesitate personală.

Exista restricţii în privinţa medicamentelor psihotrope.

 

Utilizarea cărţilor de credit

Majoritatea cărţilor de credit sunt acceptate de băncile, restaurantele şi magazinele mari din Thailanda. De asemenea, pot fi folosite şi cecurile de călătorie la toate băncile şi casele de schimb valutar.

Toate cărţile de credit importante sunt acceptate de băncile, restaurantele şi magazinele mari din Thailanda. De asemenea, pot fi folosite şi cecurile de călătorie la toate băncile şi casele de schimb valutar.

 

Regimul animalelor de companie

Vă recomandăm să nu călătoriţi în Thailanda cu animale de companie ca urmare a problemelor pe care Thailanda le-a avut cu gripa aviară, precum şi ca urmare a neacceptării acestora în majoritatea hotelurilor.

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Cum calatoresti spre Thailanda

Zboruri ieftine spre Thailanda: AICI

Aeroporturi in Thailanda: AICI

Datele sunt verificate zilnic cu urmatoarele surse: mae.ro, mae.md, alte autoritati guvernamentale.
Informatiile sunt cu titlu informativ, pentru informatii detaliate despre regimul de intrare intr-o tara urmeaza sa va adresati la autoritatile tarii respective sau reprezentanta consulara.
Cum se restabileste traficul aerian in Europa in 2022
Cum se restabileste traficul aerian in Europa in …
RO Restart 2022 | Cand se reiau zborurile in Romania
RO Restart 2022 | Cand se reiau zborurile in Roma…
MD Restart 2022 | Cand se reiau zborurile in Moldova
MD Restart 2022 | Cand se reiau zborurile in Mold…