Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Situatia Coronavirus Thailanda - 23.01.21

Populatie: 69,898,541 Cazuri azi: 198 Active/Milion: 40 Populatie infectata: %0.004

Thailanda

Data ultimei actualizări: 18.01.2021

STARE DE URGENȚĂ: DA

Urmare instituirii stării de urgenţă, au fost organizate puncte de control ale traficului rutier atât în Bangkok, cât și în restul țării în vederea prevenirii accidentelor, infracțiunilor, adunărilor publice care prezintă riscul de răspândire a SARS-CoV-2, precum și pentru protejarea persoanelor care ar putea să fie expuse infectării cu acest virus.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Autoritățile thailandeze au decis, începând cu data de 1 aprilie 2020, instituirea stării de urgență și interzicerea intrării cetățenilor străini pe teritoriul thailandez, până la o notificare ulterioară.

În contextul evoluției la nivel global a pandemiei de COVID-19 și a demersurilor întreprinse de autorități în vederea gestionării și prevenirii răspândirii acesteia, măsuri ce pot afecta inclusiv traficul aerian care poate suferi modificări de la o zi la alta, MAE recomandă tuturor cetățenilor români care se află ca turiști în Thailanda să depună demersuri pentru scurtarea șederii și revenirea în țară în cel mai scurt timp.

Autoritățile thailandeze au decis să suspende acordarea vizelor „on arrival” începând cu data de 13.03.2020 până la o nouă notificare primită din partea autorităților thailandeze pentru cetățenii din 18 state, printre care și România. Cetățenii români care doresc să călătorească în această perioadă în Thailanda trebuie să obțină, în prealabil, o viză de la Ambasada Thailandei la București, aceasta fiind singura modalitate de obținerea a vizei care să le permită intrarea în Thailanda începând cu data de 13.03.2020, până la noi dispoziții. Informații generale privind categoriile de persoane a căror intrare este permisă, precum și procedura de urmat, se regăsesc pe pagina de internet a Ambasadei Thailandei la București: Announcement : Non-Thai national who wish to enter Thailand.

În contextul pandemiei de COVID-19 și a restricțiilor de călătorie impuse în această perioadă, se recomandă cetățenilor români să contacteze Ambasada Thailandei la Bucureşti pentru obținerea de informații specifice referitoare la:

 • categoriile de persoane exceptate de la interdicția de a intra pe teritoriul thailandez;
 • procedura de obținere a vizei thailandeze;
 • condiții de intrare pe teritoriul statului și revenirea în Thailanda a persoanelor care dețin un drept de ședere în acest stat.

Atenție! Unele informații privind viza specială pentru turiștii care doresc să călătorească în Thailanda rămân încă neclare. Se recomandă contactarea Ambasadei Thailandei la București înainte de a vă face planuri sau rezervări.

Date de contact ale Ambasadei Thailandei la București:

Adresa: 020953 Bucureşti, Str. Vasile Conta nr. 12, Sector 2

Telefon: (0040-21) 311 00 31; 311 00 67; 311 00 78

Fax: (0040-21) 311 00 44

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pagina de internet: www.thaiembassy.org/bucharest

Depăşirea termenului de şedere în Thailanda acordat prin viză va fi sancţionată conform legislaţiei in vigoare!

Atenție! La intrarea în Thailanda, călătorii sunt obligați să se supună măsurii de carantină timp de 14 zile în centrele instituționalizate puse la dispoziție de către autoritățile locale, iar cetățenii străini trebuie să suporte cheltuielile generate de șederea în aceste centre.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • De la regula interzicerii intrării și tranzitării în/prin Thailanda pentru toți cetățenii străini, sunt exceptate persoanele care dețin autorizație special emisă de către prim-ministrul sau persoana împuternicită în acest sens, transportatorii de bunuri (care însă au obligația de a părăsi teritoriul imediat după finalizarea cursei), piloții și membrii echipajului de zbor care au un program de plecare bine stabilit, diplomații, personalul de serviciu, personalul organizațiilor internaționale, precum și membrii acestora de familie, persoanele care au permis de muncă, cetățenii străini care sunt căsătoriți cu un cetățean thailandez, cetățenii străini care au permis de rezidență sau care urmează să primească permisul de rezidență în acest stat, cetățenii străini care sunt studenți la una din instituțiile acreditate de autoritățile thailandeze și părinții sau tutorii legali ai acestora, cetățenii străini care au nevoie de tratament medical în Thailanda și însoțitorii lor, cu condiția ca tratamentul să nu fie pentru COVID-19, sau cazuri urgente și temeinic justificate.
 • Transportul intern aerian, rutier și feroviar este afectat.

Măsuri pe plan intern:

Urmare creșterii accelerate a cazurilor de COVID-19 în ultimele săptămâni, Ministerul Sănătății Publice din Thailanda și CCSA (Centrul thailandez pentru Administrarea Situației COVID-19) au decis să impună, începând cu data de 4 ianuarie 2021, implementarea mai multor măsuri restrictive pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19.

Mai multe informații pot fi consultate în Noul Regulament emis la data de 25.12.2020, în temeiul Decretului de urgență privind administrația publică în situații de urgență, publicat pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe thailandez la data de 6 Ianuarie 2021.

Începând cu data de 5 ianuarie 2021, un număr de 5 provincii din Thailanda sunt în carantină (lockdown) totală, fiind instituite restricții de călătorie care interzic orice plecare sau intrare din/în provincie, cu excepția cazurilor de absolută necesitate. Provinciile în care au fost impuse noile restricții sunt: Chon Buri, Rayong, Chanthaburi și Trat, precum și provincia centrală Samut Sakhon, unde a apărut un focar de COVID-19 în luna decembrie 2020.

Pentru informații specifice regiunii în care vă aflați, se recomandă consultarea paginilor de internet ale autorităților regionale thailandeze. Informații actualizate privind măsurile restrictive impuse în regiunea metropolitană Bangkok pot fi consultate pe pagina de internet a Bangkok Metropolitan Administration: https://prbangkok-eng.com/.

Guvernatorul fiecărei provincii are posibilitatea de a adopta măsuri mai restrictive pentru acea provincie, în funcție de necesități și de evoluția epidemiologică.

La acest moment, 28 de provincii, inclusiv Bangkok, au fost plasate în „Zona Roșie” de către guvern, fiind considerate „zone aflate sub control maxim”.

Aceste 28 de provincii au implementat următoarele măsuri restrictive:

 • Închiderea școlilor, liceelor, universităților și a oricărei instituții de învățământ private sau publice până la 31 ianuarie a.c.
 • Închiderea, până la noi dispoziții, a barurilor, pub-urilor și cluburilor de noapte.
 • Restaurantele pot fi deschise pentru servire (în Bangkok numai între orele 6:00 și 21:00, iar din 5 ianuarie, după ora 21:00, doar în regim de take-away până la o notificare ulterioară), însă nu este permisă comercializarea alcoolului și trebuie respectată distanțarea socială.
 • Interzicerea oricăror adunări sau evenimente precum seminarii, întâlniri, concerte, festivaluri religioase, festivaluri tradiționale sau expoziții.
 • Efectuarea de controale de sănătate consolidate pentru călătoriile interprovinciale.
 • În general, toți angajatorii sunt încurajați să implementeze telemunca, până la o nouă notificare.

Cele 28 de provincii plasate în „zona de control maxim ” sunt următoarele:

Bangkok

Kanchanaburi

Chanthaburi

Chachoengsao

Chumphon

Chonburi

Trat

Nakhon Nayok

Nakhon Pathom

Prachuap Khiri Khan

Prachinburi

Phra Nakhon Si Ayutthaya

Phetchaburi

Ratchaburi

Ranong

Rayong

Lopburi

În Kaeo

Singburi

Samut Prakan

Samut Songkhram

Samut Sakhon

Suphanburi

Saraburi

Tak

Ang Thong

Atenție! Răspândirea cazurilor de COVID-19 la nivel local s-a amplificat în toată țara, iar mai multe provincii au adoptat măsuri similare. Alte 38 de provincii ale țării au fost clasificate ca „zonă galbenă”. Se recomandă verificarea periodică a măsurilor impuse în localitatea de domiciliu/reședință și respectarea distanțării sociale și a regulilor de purtare a măștii!

Pentru informații oficiale actualizate puteți consulta:

Pagina de internet a Ministerului Sănătății din Thailanda: https://ddc.moph.go.th/viralpneumonia/eng/index.php

Pagina de internet a Bangkok Metropolitan Administration (BMA): https://prbangkok-eng.com/

Pagina de internet a autorității de turism thailandez (TAT): https://www.tatnews.org/category/thailand-tourism-updates/

Date de contact ale misiunilor României în Thailanda – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular