Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Tadjikistan

Data ultimei actualizări: 13.01.2020

STARE DE URGENȚĂNU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Frontierele de stat sunt în prezent închise. Intrarea pe teritoriul Republicii Tadjikistan nu este permisă cetățenilor străini, cu excepția angajaților misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, reprezentanților organizațiilor internaționale și instituțiilor financiare acreditate în Republica Tadjikistan și membrilor acestora de familie, conducătorilor auto care efectuează transport internațional de marfă, echipajelor aeronavelor, trenurilor și locomotivelor implicate în traficul feroviar internațional, cetățenilor străini cu drept de ședere/drept de muncă, copiilor sub 3 ani și persoanelor invitate de Ministerul Afacerilor Externe din Republica Tadjikistan, cu prezentarea unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.
 • Începând cu luna martie 2020, toate aeroporturile au fost închise pentru traficul comercial. Se efectuează în mod regulat zboruri cu Turcia, Emiratele Arabe Unite, Federația Rusă și Republica Uzbekistan.
 • Începând cu luna martie 2020, au fost introduse temporar controale sanitare la toate punctele de frontieră.
 • Republica Tadjikistan interzice intrarea și ieșirea din acest stat a cetățenilor străini dacă documentele de călătorie sunt expirate. Este permisă intrarea doar angajaților misiunilor diplomatice, membrilor acestora de familie, conducătorilor auto care efectuează transport internațional de marfă, echipajelor care deservesc transporturi internaționale, cu prezentarea unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, emis cu cel mult 72 de ore înainte. În lipsa acestui test, pasagerii care sosesc în acest stat trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. Personalul diplomatic trebuie să informeze în prealabil MAE din Tadjikistan cu privire la călătorie; diplomaţii nu trebuie să rămână în carantină dacă prezintă un test PCR cu rezultat negativ.
 • În prezent, la toate punctele de control ale țării se efectuează o examinare medicală pentru toți cetățenii care sosesc din străinătate.  

Pe cale rutieră:

Trecerea persoanelor și vehiculelor din Kârgâzstan în Tadjikistan a fost suspendată. Doar cetățenii din Tadjikistan și conducătorii de camion pot trece punctele de control precum „Kâzâl-Bel – avtodorozhniy” și „Kulundu” (Kairagach-avtodorozhny).

Deși din 1 octombrie a fost anunțată deschiderea frontierei auto cu Uzbekistan, Tadjikistanul permite ieșirea doar în cazul studiilor sau dacă soțul / soția lucrează în Uzbekistan. 

Zboruri:

În prezent, cetăţenii tadjici pot zbura de la Dușhanbe la Istanbul, Dubai, Minsk și în diferite orașe ale F.Ruse.

Fly Dubai și Somon Air vor opera 4 zboruri pe săptămână între Dushanbe și Dubai.

Ural Airlines va organiza zboruri directe din trei orașe din Tadjikistan (Khujand, Dushanbe și Kulyab) către Federația Rusă.

Compania aeriană S7 va efectua zborurile în trei direcții cu o frecvență de o dată pe săptămână: Dușanbe - Novosibirsk joi din 24 decembrie; Khujand - Moscova joi, începând cu data de 24 decembrie.

Până la sfârșitul lunii ianuarie, Somon Air va opera peste 130 de zboruri charter din diferite orașe rusești către Tadjikistan. Ca și până acum, vor exista de la 4 la 6 chartere pe zi.

Prezentarea testului molecular negativ tip PCR pentru COVID-19 nu mai devreme de trei zile înaintea sosirii în Federația Rusă este obligatorie.

Începând cu 12 ianuarie 2021, zborurile de iarnă între Dușanbe și Istanbul sunt efectuate în fiecare marți și vineri, fiind operate de compania aeriană Somon Air. La Istanbul este obligatorie prezentarea unui test tip PCR cu rezultat negativ, efectuat în ultimele 72 de ore anterior călătoriei.

Republica Tadjikistan va relua zborurile la Urumqi (China) – o dată la doua săptămâni – operate de „Somon Air” și „China Southern Airlines”. Pasagerii trebuie să prezinte un test molecular negativ tip PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore de la momentul sosirii.

Frontierele dintre Tadjikistan și Uzbekistan sunt deschise studenților, rudelor apropiate și persoanelor care au permisiunea din partea autorităților. Prezentarea unui test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore de la momentul sosirii este obligatorie.

 

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Frontiera cu Uzbekistan este deschisă doar pentru anumite categorii de persoane.

 

Măsuri pe plan intern:

 • Purtarea măştii de protecție este obligatorie în spaţiile publice; în cazul nerespectării acestei măsuri se aplică amenzi de 116 - 290 de somoni.
 • Distribuirea informaţiilor false legate de COVID-19 sau despre alte boli infecţioase se amendează cu 580 somoni pentru persoane fizice.
 • Nu există restricţii referitoare la funcționarea restaurantelor și cafenelelor.
 • Este limitat accesul pentru îngrijiri medicale la spitalele tadjice.

Alte informații – orar trecere puncte de frontieră:

Testul rapid se poate efectua în aeroporturi, gări și puncte de frontieră.

Punctul de control dintre Tadjikistan (orașul Penjikent) și Uzbekistan s-a deschis pentru exportul și importul de mărfuri. Intrarea pentru pasageri nu a fost încă reluată prin acest punct de frontieră.

Programul punctelor de trecere s-ar putea modifica din cauza situației politice instabile din Republica Kârgâză.  

R. Kârgâză – R. Tadjikistan

Numele punctului de control terestru și locația din R. Kârgâză

Numele punctului de control terestru și locația din R.Tadjikistan

Program de funcţionare

Kâzâl-Bel, regiunea Batken

Guliston, orașul Isfara

 până la 18.00

Kulundu, regiunea Batken

Ovci- Kalacia, districtul Gafurovskii

Bob-Doro, regiunea Osh

Kîzîl-art, districtul Murgab

până la 18:00

* Punctul de control este închis pentru turiști.

Datele de contact ale misiunii României în Republica Tadjikistan – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular