Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Turkmenistan

Data ultimei actualizări: 18.01.2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • În Turkmenistan nu au fost raportate oficial cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.
 • Autoritățile au comunicat că cetățenilor turkmeni, străini și persoanelor apatride le sunt aplicate restricții de călătorie în cazul intrării pe teritoriul Turkmenistanului până la data de 01 februarie 2021.
 • La intrarea pe teritoriul turkmen, cetățenilor străini li se solicită o adeverință medicală (cu valabilitate de 24 ore) care să ateste lipsa infectării cu SARS-CoV-2. Ulterior, aceștia sunt plasați în carantină instituționalizată, pentru o perioadă de 21 de zile.   

Adeverința trebuie să fie eliberată de către autoritățile din statul de cetățenie al persoanelor în cauză, iar documentul trebuie supralegalizat de către ambasada turkmenă competentă teritorial.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Sunt închise frontierele externe cu statele vecine (Iran, Afganistan, Uzbekistan, Kazahstan, precum și cele maritime cu Azerbaidjan) pentru traficul de pasageri şi, parțial, de mărfuri.
 • În prezent, cu excepția zborurilor ocazionale (de evacuare), nu există curse de avion regulate către/dinspre Turkmenistan.
 • Transportul intern rutier și feroviar din Turkmenistan este, de asemenea, restricționat (legăturile rutiere și feroviare fiind sistate începând cu luna iulie 2020, cel puțin până la 01 februarie 2021).

Aspecte privind intrarea / ieșirea în/din Turkmenistan a personalului diplomatic acreditat:

La ieșirea din Turkmenistan, personalul diplomatic are nevoie de o adeverință COVID-19 care să ateste rezultatul unui test molecular tip PCR.

La intrarea în Turkmenistan, pe lângă același document, personalul diplomatic va efectua și o testare pentru infecția cu SARS-CoV-2.

În cazul unui rezultat negativ, personalul diplomatic va intra obligatoriu în carantină pentru 14 zile la reședință (deplasarea la reședință este obligatorie cu autoturismele misiunii, nefiind permis accesul la bordul aeronavelor care efectuează zboruri interne).

În cazul unui rezultat pozitiv, personalul diplomatic va intra obligatoriu în carantină în zonele de carantină special amenajate cu acest scop.

La încheierea celor 14 zile de carantină la reședință, personalul diplomatic va efectua o retestare pentru infecția cu SARS-CoV-2, iar dacă rezultatul este negativ carantina se poate încheia.

Măsuri pe plan intern:

 • Începând cu luna august 2020, cetățenii turkmeni, apatrizi sau străini sunt obligați să prezinte un test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 la îmbarcarea pe orice zbor, inclusiv intern. În lipsa documentului, accesul la bord este refuzat. Documentul are o valabilitate de 72 ore.
 • Din luna iulie 2020, a fost introdusă obligativitatea purtării măștii medicale.
 • S-a dispus închiderea pe termen nedefinit a magazinelor, cu unele excepții, a restaurantelor, cafenelelor și teraselor, cu menținerea livrărilor la domiciliu, precum și a lăcașurilor de cult. Este interzisă organizarea de evenimente publice sau private, cu participare numeroasă.
 • Pe durata ultimelor săptămâni, autoritățile au procedat la testarea complexă a nivelului de sănătate a angajaților din sistemul medical, respectiv administrația de stat. Au fost suplimentate cu personal posturile de scanare a temperaturii de la punctele de intrare în marile localități.
 • În capitala Ashgabat s-a trecut, treptat, la administrarea unor tratamente antivirale preventive, respectiv se observă o suplimentare a măsurilor de dezinfecție.
 • La 1 septembrie 2020 a reînceput anul şcolar, în condiţii speciale (program redus al orelor de clasă, în două sau trei schimburi, cu măsuri drastice de igienă şi dezinfecție).
 • Autoritățile au impus, începând cu 1 noiembrie, restricții suplimentare la deplasările interne ale populației. Dacă anterior era nevoie de o adeverință medicală pentru asemenea deplasări, în noiembrie un asemenea document se eliberează numai în cazuri bine întemeiate.
 • Începând cu data de 9 noiembrie, în capitala Ashgabat a fost consolidat controlul poliției asupra purtării măștilor de protecție în unitățile școlare.
 • La 4 noiembrie, autoritățile au interzis călătoriile în regiuni.

Date de contact ale misiunii României în Turkmenistan – AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular