Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Tunisia - 10.05.21

Populatie: 11,923,998 Cazuri azi: 1,301 Active/Milion: 2,674 Populatie infectata: %0.267

Tunisia

Data ultimei actualizări: 7 mai 2021

STARE DE URGENȚĂ: Din punct de vedere epidemiologic nu este instaurată starea de urgență sanitară. Din punct de vedere securitar, autoritățile tunisiene prelungesc periodic starea de urgență. (A se vedea alerta de călătorie: http://www.mae.ro/travel-alerts/2928)

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

1.1 Obligativitatea efectuării unui test tip RT-PCR al cărui rezultat trebuie să fie negativ și care să nu depășească 72 de ore de la înregistrarea călătoriei. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la efectuarea testului tip RT-PCR.

1.2 Pasagerii care sosesc în Tunisia vor sta înautoizolare cinci zile la domiciliu/adresa de reședință și vor efectua un al doilea test tip RT-PCR după cinci zile de la sosirea pe teritoriul tunisian. Dacă rezultatul testului PCR este negativ, perioada de autoizolare se încheie.

1.3 Sunt exceptaţi de la carantina instituţionalizată următoarele categorii de călători:

  • Călătorii vaccinaţi cu cele două doze de vaccin anticovid sau călătorii care au fost infectați cu virusul SARS COV 2 şi au primit cel puţin o doză  de vaccin, cu obligaţia de a prezenta un certificat de vaccinare.
  • Minorii neînsoțiți sau minorii care sunt însoţiţi de persoane vaccinate împotriva virusului SARS COV 2.
  • Călătorii care sosesc în Tunisia pentru îngrijire medicală, conform procedurilor în vigoare.
  • Persoanele cu nevoi speciale (cu dizabilităţi, persoanele în vârstă, precum şi cele care au nevoie de un însoţitor).
  • Diplomaţii tunisieni şi străini.
  • Delegaţiile oficiale care sosesc în Tunisia în misiuni de lucru pentru cel mult cinci zile.

Persoanele care se încadrează în categoriile mai-sus menţionate şi care nu au obligaţia efectuării carantinei instituţionalizate sunt supuse efectuării unui test rapid de depistare a virusului SARS COV 2, la sosirea în Tunisia .

2.1. Cetățenii români care ajung pe teritoriul tunisian în cadrul unei călătorii rezervate printr-o agenție de turism, care implică preluarea organizată de la aeroport către hotel, sunt exceptați de la măsura carantinei obligatorii de cinci zile, având obligația de a prezenta un test PCR negativ.

2.2. Această excepție se aplică turiștilor care ajung în grup organizat în Tunisia, fie prin intermediul unui zbor de tip charter, fie cu zboruri normale, dacă biletul de avion a fost achiziționat prin intermediul unei agenții de turism.

2.3. Totodată, se menține obligativitatea ca turiștii să rămână în grup compact, iar în cazul părăsirii grupului organizat, va fi necesar un al doilea test tip PCR negativ, efectuat în a cincea zi de la sosire.

2.4. Costul testului PCR va fi suportat de turiști, iar prețul acestuia se ridică la aproximativ 60 de euro.

Atenție! Autoritățile tunisiene mențin suspendarea curselor aeriene și maritime către și dinspre statele care au înregistrat apariția și răspândirea noii tulpini a virusului SARS-CoV-2, respectiv Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia.

MĂSURI PE PLAN INTERN  valabile pentru perioada 3 – 16 mai 2021:

Datele de contact ale misiunii României în Tunisia – AICI.

Zboruri si bilete de avion catre Tunisia: AICI
  • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular