Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Turcia

Data ultimei actualizări: 01.12.2020

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Cu excepția interdicției impuse cetățenilor turci și cetățenilor străini de a intra, respectiv de a ieși pe cale rutieră dinspre/către Iran, nu sunt alte restricții de intrare/ieșire pe cale aeriană/maritimă și rutieră în/din Turcia.

La intrarea în Turcia, vor fi efectuate controale de sănătate tuturor cetățenilor turci și străini. În cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19, vor fi efectuate gratuit teste moleculare tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, iar Ministerul Sănătății va dispune măsurile necesare.

Pe cale aeriană:

Republica Turcia nu se mai află pe lista statelor din zona de risc epidemiologic (zona galbenă) și pentru care se aplica măsura suspendării zborurilor.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

 • În conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, începând cu data de 1.12.2020, circulația persoanelor va fi restricționată în weekend, respectiv de vineri ora 21.00 până luni ora 05.00, pe tot teritoriul național, precum și de luni până vineri în intervalul orar 21.00-05.00. De asemenea, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani vor putea ieși din reședințe între orele 10:00 și 13:00, iar persoanele sub 20 de ani (născute începând cu 01.01.2001) între orele 13:00 și 16:00. Restricțiile nu se aplică cetățenilor străini aflați pe teritoriul Republicii Turcia în scop turistic. Cetăţenii străini aflați în Turcia în alte scopuri decât cel turistic nu sunt exonerați de la obligativitatea respectării restricțiilor menționate anterior.
 • Cetățenii români care vor să își exprime intenția de vot pentru alegerile parlamentare, în secțiile de vot organizate la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din Republica Turcia, sunt exceptați de la măsura interdicției de deplasare pentru zilele de 5 şi 6 decembrie 2020.
 • Începând cu data de 19 noiembrie a.c., autoritățile turce au dispus că restaurantele, cofetăriile, patiseriile și cafenelele pot fi deschise între orele 10:00 și 20:00, numai pentru a oferi produse și servicii la pachet (takeaway).
 • La data de 9 septembrie 2020, au fost impuse următoarele reguli sanitare:
 • Cetățenii sunt obligați să poarte masca în toate zonele (zone publice, bulevarde, străzi, parcuri, grădini, zone de picnic, plajă, vehicule de transport public, locuri de muncă, fabrici etc., cu excepția locuințelor).
 • În vehiculele de transport în care nu este posibilă respectarea distanțării, cum ar fi microbuzele și autobuzele, nu se va permite transportul pasagerilor în picioare.
 • În mijloacele de transport care circulă pe calea ferată (metrou, tramvai etc.), în microbuze și autobuze care pot asigura păstrarea distanței de siguranță, numărul pasagerilor care pot circula în picioare va fi stabilit de Comisiile de Igienă Provinciale;
 • În mijloacele de transport care circula pe calea ferată (metrou, tramvai), precum și microbuze şi autobuze cu scaune distanțate, se va afișa la vederea numărul de persoane care poate fi transportat in picioare și vor fi marcate locurile destinate pentru aceștia.
 • Administrațiile locale și de ordine publică se vor coordona cu guvernatorii locali pentru a lua toate măsurile necesare pentru punerea în practică a acestor restricții.
 • Guvernatorii / Responsabilii de district vor acorda atenția necesară pentru aplicarea amenzilor administrative impuse persoanelor fizice și juridice care nu respectă măsurile luate în contextul combaterii pandemiei de COVID-19.

Datele de contact ale misiunilor României în Turcia: AICI.

 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie

Aboneaza-te la buletinul nostru informativ si fii primul care afla despre cele mai noi zboruri directe, cele mai recente stiri ale companiilor aeriene, oferte si promotii de bilete de avion low-cost.

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular