Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Tanzania - 27.10.21

Populatie: 61,967,997 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 410 Populatie infectata: %0.041

Tanzania

Data ultimei actualizări: 22 septembrie 2021

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

 • Începând cu luna august 2020, toți pasagerii, cetățeni străini sau rezidenți, care sosesc sau pleacă în/din Tanzania vor fi supuși unei verificări amănunțite COVID-19 si vor trebui sa completeze un formular disponibil pe pagina de internet: https://afyamsafiri.moh.go.tz/. Persoanele care sosesc în acest stat trebuie să completeze formularul cu cel puțin 24 de ore anterior intrării în Tanzania.
 • Începând cu data de 4 mai 2021, toți pasagerii, cetățeni străini sau rezidenți, trebuie să prezinte la intrarea în Tanzania un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în acest stat.
 • Cetățenii străini și rezidenții care sosesc în Tanzania sau părăsesc acest stat pot fi testați aleatoriu (prin sondaj), pe cheltuială proprie, pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, inclusiv pasagerii care sunt în tranzit spre alte destinații (test rapid, costul acestuia fiind de 25 USD).
 • Cetățenii străini și rezidenții care sosesc în Tanzania din India sau cei care au călătorit în India în ultimele 14 zile, vor fi supuși unui test rapid și vor intra în carantină obligatorie pentru o perioadă de 14 zile, pe cheltuială proprie.
 • Membrii echipajelor de transport aerian vor prezenta, obligatoriu, un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la sosirea și plecarea din Tanzania.
 • Cetățenii români care intenționează să călătorească în Tanzania sunt sfătuiți să solicite informații suplimentare privind condițiile de intrare/ieșire în/din această țară de la companiile aeriene.
 • Vă informăm că autoritățile din Tanzania nu fac excepție de la prezentarea testului negativ RT-PCR COVID-19 la intrarea în țară pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2.

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Transportul intern rutier și feroviar nu este afectat.

Măsuri pe plan intern:

 • S-a instituit control la frontierele terestre, aeriene și maritime în vederea implementării măsurilor de restricție în contextul actual.
 • Cetățenii străini trebuie să respecte măsurile de prevenție impuse de autoritățile tanzaniene (spălatul frecvent al mâinilor, purtarea măștilor și respectarea distanțării sociale).
 • S-au impus măsuri privind transportul în comun, prin reducerea numărului de călători cărora li se permite accesul într-un mijloc de transport, precum și implementarea unor măsuri specifice de igienă.
 • Cetățenii pot apela numărul de urgență 199, în caz de necesitate.

Se recomandă evitarea călătoriilor neesențiale în Tanzania.

Datele de contact ale misiunii României în Kenya – AICI.

Zboruri si bilete de avion catre Tanzania: AICI
 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie
Aboneaza-te sa fii la curent cu noutatile importante despre zboruri.