Verifica restrictiile de calatorie pe tari (Covid-19)

Covid-19Situatia Coronavirus Uzbekistan - 14.06.21

Populatie: 33,928,361 Cazuri azi: 0 Active/Milion: 100 Populatie infectata: %0.010

Uzbekistan

Data ultimei actualizări: 5 mai 2021

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Toate persoanele care sosesc în Uzbekistan din state aflate pe lista galbenă trebuie să dețină un certificat emis în ultimele 72 de ore, care să ateste faptul că nu sunt confirmate cu infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Aceste persoane, inclusiv posesorii de pașapoarte diplomatice sau de serviciu, indiferent de gradul diplomatic/rang, sunt supuși regimului de autoizolare la domiciliu sau la hotel pentru o perioadă de 14 zile. Totodată, trebuie să completeze un formular în care vor menționa adresa la care se vor supune autoizolării (adresa hotelului sau cea de domiciliu).

Persoanele care sosesc în Uzbekistan din state aflate pe lista roșie vor intra, obligatoriu, în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

NOTĂ:

 • Conform deciziei autorităților uzbece, lista statelor cu o situație sanitară și epidemiologică stabilă (zboruri „verzi”) include Republica Populară Chineză, Thailanda, Malaysia, Republica Coreea, Georgia, Ungaria, Finlanda, Letonia, Austria și Japonia. Persoanele care s-au aflat în aceste state în ultimele 14 zile nu sunt supuse măsurii de carantină.
 • Lista „galbenă” include statele membre ale Uniunii Europene (cu excepția Ungariei, Finlandei, Letoniei, Austriei și Spaniei), precum și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Azerbaidjan, Belarus și Emiratele Arabe Unite.
 • Toate celelalte state au fost incluse în lista roșie.

Începând cu data de 15 martie 2021, toate persoanele care călătoresc pe cale aeriană sau feroviară și care doresc să intre în Uzbekistan trebuie să dețină un certificat, în limba rusă sau engleză, emis în ultimele 72 de ore, care să ateste că nu sunt infectate cu virusul SARS-CoV-2. Metoda de testare trebuie să fie, în mod obligatoriu, de tip PCR.  

Persoanele care sosesc în Uzbekistan nu vor mai fi supuse testării rapide pentru verificarea prezenței anticorpilor specifici COVID-19.

Ulterior perioadei de izolare, persoanele care sosesc în Uzbekistan se pot adresa, în termen de trei zile lucrătoare, reprezentanței teritoriale a Ministerului Afacerilor Interne în vederea extinderii valabilității vizei cu un număr de zile egal cu cel petrecut în autoizolare.

Cetățenilor din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Italia, Germania, Danemarca, Austria, Australia, Regatul Țărilor de Jos, Africa de Sud și apatrizilor care locuiesc permanent în aceste state sau care au vizitat aceste state în ultimele 14 zile, li se permite intrarea în Uzbekistan, însă trebuie să rămână pentru o perioadă de 14 zile în centrele de carantină organizate de autoritățile sanitare uzbece. Aceste persoane vor trebui să se supună testării pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 atât la sosire, cât și ulterior perioadei de 14 zile de izolare.

În cazul personalului diplomatic și a membrilor de familie ai acestora, persoanele care au stat, în ultimele 14 zile, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Italia, Germania, Danemarca, Austria, Australia, Regatul Țărilor de Jos ori Africa de Sud, vor trebui să se supună măsurii izolării, timp de 14 zile, la hotel sau la locuință, precum și unei testări pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 efectuat după această perioadă.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE/DINSPRE ROMÂNIA:

 • Se recomandă ca deplasările către/dinspre România să se realizeze pe cale aeriană (cu escală la Istanbul sau Moscova).

Excepții și prevederi privind tranzitul:

 • Republica Uzbekistan a deschis toate punctele de trecere a frontierei pentru transporturile rutiere, feroviare și aeriene.
 • Transportatorilor profesioniști de mărfuri le este solicitat să utilizeze echipamente specifice de protecție.

Măsuri pe plan intern:

 • Este permisă utilizarea autoturismelor personale, organizarea de ceremonii, cum ar fi nunțile, pentru un număr maxim de 30 de invitați. Hotelurile, frizeriile, saloanele de înfrumusețare și cafenelele în aer liber au fost redeschise, iar traficul aerian și feroviar a fost reluat între regiuni. Transportul public, inclusiv circulația metroului în Tașkent, a fost reluat. Marile baze sportive, cluburile de fitness, facilitățile sportive, piscinele au fost redeschise.  
 • Telefoanele mobile, echipamentele audio și video, cardurile bancare și mediile de stocare de orice tip sunt confiscate de la persoanele aflate în carantină (suspectate că ar fi infectate cu SARS-CoV-2).
 • Toate persoanele sunt obligate să poarte măști chirurgicale în locurile publice. Nerespectarea acestei măsuri se sancționează cu amendă (70,40 USD). 
 • Pagina de internet http://coronavirus.uz/ru este dedicată informării populației cu privire la prevenirea infecției cu virusul SARS-CoV-2.
 • În toate regiunile trebuie respectate următoarele măsuri:
  • păstrarea distanței fizice, purtarea măștii și folosirea antisepticelor;
  • interzicerea desfășurării tuturor manifestărilor de masă;
  • folosirea pirometrelor și antisepticelor în toate instituțiile și organizațiile, la intrarea în piețe și în celelalte puncte comerciale, verificarea temperaturii corporale fiecărui cumpărător (dacă temperatura depășește 37 de grade Celsius respectivei persoane i se interzice intrarea);
  • respectarea regimului carantinei și efectuarea activităților sanitar-igienice în toate obiectivele unde se desfășoară lucrări de construcții sau reparații; respectarea de către angajați a distanțării fizice.
 • păstrarea distanței fizice, purtarea măștii și folosirea antisepticelor;
 • interzicerea desfășurării tuturor manifestărilor de masă;
 • folosirea pirometrelor și antisepticelor în toate instituțiile și organizațiile, la intrarea în piețe și în celelalte puncte comerciale, verificarea temperaturii corporale fiecărui cumpărător (dacă temperatura depășește 37 de grade Celsius respectivei persoane i se interzice intrarea);
 • respectarea regimului carantinei și efectuarea activităților sanitar-igienice în toate obiectivele unde se desfășoară lucrări de construcții sau reparații; respectarea de către angajați a distanțării fizice.

Datele de contact ale misiunii României în Republica Uzbekistan – AICI.

Zboruri si bilete de avion catre Uzbekistan: AICI
 • Informatiile de pe aceasta pagina sunt actualizate conform datelor oficiale ale Ministerelor de Externe ale tarilor si IATA (TIMATIC). Informatiile sunt cu titlu informativ, cele mai exacte si recente conditii de calatorie le puteti gasi pe site-ul web al autoritatii tarii de destinatie