Bodrum


Daca esti in cautarea unor bilete de avion ieftine catre Bodrum ai ajuns la locul potrivit! Calatoria ta catre Bodrum incepe aici - unde selectam si afisam cele mai bune oferte de zboruri directe, conexiuni low-cost de la sute de companii aeriene si agentii partenere.

BJV este codul scurt al orasului. Adresa scurta a acestei pagini este zbordirect.com/fly/BJV. Memoreaza aceasta adresa scurta si simpla, care te va ghida intotdeauna catre cele mai bune oferte de zboruri catre Bodrum in Turcia.

Bodrum (vechiul nume antic: latină Halicarnas, greacă Ἁλικαρνασσός Halikarnassos) este un oraș din Turcia.

Bodrum, cu atmosfera sa boemă și elitară, este o localitate pitorească situată pe coasta egeeană, pe o peninsulă în apropierea insulei Kos. Este un bun punct de pornire într-o călătorie de-a lungul coastei cariene, cu panorama sa de mitologie și istorie, cu o arhitectură tipic mediteraneană, cu plaje de nisip spectaculoase și mici golfuri stâncoase. Bodrum-ul este fascinant noaptea,…
Bodrum (vechiul nume antic: latină Halicarnas, greacă Ἁλικαρνασσός Halikarnassos) este un oraș din Turcia.

Bodrum, cu atmosfera sa boemă și elitară, este o localitate pitorească situată pe coasta egeeană, pe o peninsulă în apropierea insulei Kos. Este un bun punct de pornire într-o călătorie de-a lungul coastei cariene, cu panorama sa de mitologie și istorie, cu o arhitectură tipic mediteraneană, cu plaje de nisip spectaculoase și mici golfuri stâncoase. Bodrum-ul este fascinant noaptea, este o încântătoare destinație turistică care satisface exigențele oricărui turist și care își așteaptă vizitatorii să-i descopere misterele. Cunoscut în antichitate sub numele de Halicarnas (Halikarnassos), orașul Bodrum și-a câștigat celebritatea prin faptul că este orașul natal al istoricului grec Herodot și totodată locul unde se găsește Mausoleul din Halicarnas – una dintre cele șapte minuni ale lumii antice.

Alexandru cel Mare a cucerit orașul în anul 334 î.C., fără a-l distruge.

Ca loc unde oamenii au trăit continuu de mii de ani, Bodrum are un trecut incredibil de bogat. Poziția sa lângă numeroase civilizații si evenimente ale istoriei antice au făcut din Bodrum un sit important pentru istorici.

Resturile Mausoleului din Halicarnas, aflate în partea de nord a orașului Bodrum (la cca 1 km de centru) sunt cuprinse într-un muzeu în aer liber, fiind vizitabile de către public.

Vizitabil este și castelul Sf.Petru din preajma portului Bodrum, construit de către Cruciații Ioaniți din resturile Mausoleului din Halicarnas, distrus de un cutremur de pamânt în secolul XII.

Edilii orașului admit clădiri cu maximum 2 etaje, pe criterii de uniformitate arhitectonică (măsură comparabilă cu cea impusă de César Manrique pe insula Lanzarote din arhipelagul Canarelor).

Aeroporturi langa Bodrum

Cele mai apropiate aeroporturi de Bodrum sunt Bodrum BJV (TR) (1 km), Kalymnos Island JKL (GR) (101 km), Kos KGS (GR) (102 km), Leros Island LRS (GR) (114 km), Samos SMI (GR) (119 km)

Cele mai ieftine zboruri catre Bodrum

Izmir Bodrum
COUNTRY_TR Turcia COUNTRY_TR Turcia
29-09-2022 direct
BJV
Istanbul Bodrum
COUNTRY_TR Turcia COUNTRY_TR Turcia
31-10-2022 direct
BJV
Ankara Bodrum
COUNTRY_TR Turcia COUNTRY_TR Turcia
29-06-2022 direct
BJV
Adana Bodrum
COUNTRY_TR Turcia COUNTRY_TR Turcia
14-08-2022 direct
BJV
Londra Bodrum
COUNTRY_GB Marea Britanie COUNTRY_TR Turcia
12-09-2022 direct
BJV
Koln Bodrum
COUNTRY_DE Germania COUNTRY_TR Turcia
30-08-2022 direct
BJV
Hamburg Bodrum
COUNTRY_DE Germania COUNTRY_TR Turcia
18-08-2022 direct
BJV

Zboruri directe catre Bodrum

Meteo: Bodrum BJV

Parțial noros
Kurukoy
Parțial noros
32
Se simte ca
33°
Vant
24,1 km/h
Umiditate
30%
Vizibilitate
10,0 km
Joi
30-06-22
Soare
26°
Soare
Vant: 20,5 km/h
Vineri
01-07-22
Soare
28°
Soare
Vant: 22,0 km/h
Sâmbătă
02-07-22
Soare
29°
Soare
Vant: 18,4 km/h
Hoteluri in Bodrum
Hoteluri in Bodrum