Irlanda | Bilete de avion ieftine & Informatii


In prezent, exista 6 aeroporturi active in Ireland. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete de avion (dus) Romania ➔ Irlanda

Bucureşti Otopeni Dublin
06 Decembrie 2023
OTP
OTP
direct
DUB
DUB
Ryanair
Ryanair
Bucureşti Otopeni Dublin
14 Decembrie 2023
OTP
OTP
escale
DUB
DUB
Ryanair
Ryanair + ...
Bucureşti Otopeni Shannon
04 Decembrie 2023
OTP
OTP
escale
SNN
SNN
Ryanair
Ryanair + ...
Mai multe oferte de bilete

Bilete de avion (dus) Irlanda ➔

Kerry Londra Stansted
11 Ianuarie 2024
KIR
KIR
direct
STN
STN
Ryanair
Ryanair
Dublin Barcelona
16 Ianuarie 2024
DUB
DUB
direct
BCN
BCN
Vueling Airlines
Vueling Airlin…
Dublin Paris Orly
30 Ianuarie 2024
DUB
DUB
direct
ORY
ORY
Vueling Airlines
Vueling Airlin…
Mai multe oferte de bilete

Irlanda (în engleză Ireland, în irlandeză Éire, /ˈeːɾʲə/ ( audio)), denumită și Republica Irlanda (în engleză Republic of Ireland, în irlandeză Poblacht na hÉireann), este un stat suveran aflat în Europa de Vest, ocupând circa cinci șesimi din insula Irlanda. Capitala și cel mai mare oraș al țării este Dublin, aflat în estul insulei, a cărei arie metropolitană găzduiește aproximativ un sfert din cei 4,6 milioane de locuitori ai țării. Țara are frontieră terestră numai cu Irlanda de Nord, țară …
Irlanda (în engleză Ireland, în irlandeză Éire, /ˈeːɾʲə/ ( audio)), denumită și Republica Irlanda (în engleză Republic of Ireland, în irlandeză Poblacht na hÉireann), este un stat suveran aflat în Europa de Vest, ocupând circa cinci șesimi din insula Irlanda. Capitala și cel mai mare oraș al țării este Dublin, aflat în estul insulei, a cărei arie metropolitană găzduiește aproximativ un sfert din cei 4,6 milioane de locuitori ai țării. Țara are frontieră terestră numai cu Irlanda de Nord, țară componentă a Regatului Unit, restul limitelor țării fiind țărmul Oceanului Atlantic, la sud aflându-se Marea Celtică, la sud-est Canalul Sfântul Gheorghe, și la est Marea Irlandei. Statul este guvernat ca republică parlamentară unitară, șeful statului fiind un președinte ales direct. Șeful guvernului, Taoiseach, este numit în funcție de camera inferioară a parlamentului, Dáil Éireann.

După Războiul Irlandez de Independență, urmat de tratatul anglo-irlandez, Irlanda a obținut independența față de Regatul Unit sub numele de Statul Liber Irlandez în 1922. Irlanda de Nord și-a exercitat opțiunea de a rămâne în cadrul Regatului Unit, prin ceea ce s-a numit Ulster Month. La început dominion în cadrul Commonwealth-ului, Statul Liber a obținut recunoașterea oficială a deplinei independențe legislative din partea guvernului britanic prin statutul de la Westminster din 1931. O nouă constituție⁠(en) a fost adoptată în 1937, prin care numele statului a devenit Irlanda. În 1949, restul îndatoririlor regelui — definite prin Legea Autorității Executive în Relațiile Externe din 1936⁠(en) — au fost înlăturate, iar Irlanda s-a declarat republică conform Legea Republicii Irlanda din 1948⁠(en). Statul nu a avut relații formale cu Irlanda de Nord de-a lungul a mare parte din secolul al XX-lea, dar din 1999 cele două au cooperat pe mai multe domenii în cadrul Consiliului Ministerial Nord-Sud⁠(en) înființat prin Acordul din Vinerea Mare.

Irlanda este printre cele mai bogate țări din lume după PIB-ul pe cap de locuitor. După ce a aderat la predecesoarea Uniunii Europene, denumită Comunitatea Economică Europeană, în 1973, Irlanda a pus în aplicare politici economice liberale care au dus la o creștere economică rapidă, ajungând la un nivel considerabil de prosperitate între 1995 și 2007, timp în care a fost denumită „Tigrul Celtic”. Creșterea a fost oprită de o criză financiară⁠(en) izbucnită în 2008, în conjuncție cu recesiunea economică globală⁠(en).În 2011 și în 2013, Irlanda s-a clasat pe locul al șaptelea în lume ca grad de dezvoltare în clasamentul Indicelui Dezvoltării Umane al ONU. Ea are bune performanțe conform mai multor metrici, între care libertatea presei, libertatea economică și libertatea civilă. Irlanda este membră a Uniunii Europene și este membră fondatoare a Consiliului Europei și al OECD. Ea urmează o politică de neutralitate prin nealiniere, nefiind membră NATO, deși participă la Parteneriatul pentru Pace.

Preturile medii in Irlanda

Paine alba (500 kg) 1.77 €
File de pui (1 kg) 9.19 €
Apa (1,5l) 1.47 €
Bere locala (0,5 l) 2.87 €
Sticla de vin 10.00 €

Masa (1 persoana) 15.50 €
McMeal (McDonalds) 9.00 €
Bere locala (0,5 l) 5.50 €
Cappuccino 3.52 €
Apa (0,33 l) 1.56 €

Bilet dus 2.10 €
Taxi start 4.45 €
Taxi (1 km) 1.50 €
Taxi (o ora de așteptare) 25.00 €
Benzina (1l) 1.81 €

Apartament (1 dormitor) 1,237.05 €
Apartament (3 dormitoare) 1,958.97 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 208.90 €
Abonament lunar pentru telefonul mobil 20.29 €
Internet (60 Mbps) 48.60 €

1 m2 (în afara centrului) 3,456.50 €

Salariul mediu net lunar 2,844.46 €
Rata dobanzii ipotecare 4.23

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Irlanda
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com

Hoteluri in Irlanda
Hoteluri | Irlanda

Tari langa - Irlanda

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2023 ZborDirect | Toate drepturile rezervate