Ungaria | Bilete de avion ieftine & Informatii


In prezent, exista 2 aeroporturi active in Hungary. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete avion (dus) Romania ➔ Ungaria

Târgu Mureş Budapesta
08 Aprilie 2024
TGM
TGM
direct
BUD
BUD
Wizz Air
Wizz Air
Bucureşti Otopeni Budapesta
16 Aprilie 2024
OTP
OTP
escale
BUD
BUD
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta + ...
Bucureşti Otopeni Debrecen
23 Martie 2024
OTP
OTP
escale
DEB
DEB
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta + ...

Bilete avion (dus) Ungaria ➔

Budapesta Göteborg Landvetter
18 Martie 2024
BUD
BUD
direct
GOT
GOT
Ryanair
Ryanair
Budapesta Târgu Mureş
04 Aprilie 2024
BUD
BUD
direct
TGM
TGM
Wizz Air
Wizz Air
Debrecen Roma Fiumicino
28 Mai 2024
DEB
DEB
direct
FCO
FCO
Wizz Air
Wizz Air
Mai multe oferte de bilete

Aeroporturi in Ungaria

Orase in Ungaria (IATA)


Ungaria (în maghiară Magyarország /ˈmɒɟɒrorsaːɡ/ ( audio)) este o țară fără ieșire la mare din Europa Centrală. Se întinde pe 93.030 km² din Bazinul Panonic, se învecinează cu Slovacia la nord, Ucraina la nord-est, România la est și sud-est, Serbia la sud, Croația și Slovenia la sud-vest și Austria la vest. Ungaria are o populație de aproape 10 milioane de locuitori, în mare parte etnici maghiari cu o minoritate semnificativă de romi. Maghiara, limba oficială, este cea mai vorbită limbă uralic…
Ungaria (în maghiară Magyarország /ˈmɒɟɒrorsaːɡ/ ( audio)) este o țară fără ieșire la mare din Europa Centrală. Se întinde pe 93.030 km² din Bazinul Panonic, se învecinează cu Slovacia la nord, Ucraina la nord-est, România la est și sud-est, Serbia la sud, Croația și Slovenia la sud-vest și Austria la vest. Ungaria are o populație de aproape 10 milioane de locuitori, în mare parte etnici maghiari cu o minoritate semnificativă de romi. Maghiara, limba oficială, este cea mai vorbită limbă uralică din lume și printre puținele limbi care nu sunt indo-europene, dar se vorbesc pe scară largă în Europa. Budapesta este capitala țării și cel mai mare oraș; alte zone urbane importante sunt Debrețin, Seghedin, Miskolc, Pécs și Győr.

Teritoriul Ungariei de astăzi a fost de secole o răscruce de drumuri pentru diverse popoare, între care celți, romani, triburi germanice, huni, slavi apuseni și avari. Bazele statului maghiar au fost stabilite la sfârșitul secolului al IX-lea e.n. odată cu cucerirea Bazinului Panonic de către marele conducător maghiar Árpád. Strănepotul său, Ștefan I, a urcat pe tron în anul 1000, transformând teritoriul respectiv într-un regat creștin. Până în secolul al XII-lea, Ungaria a devenit o putere regională, atingând apogeul cultural și politic în secolul al XV-lea⁠(d). În urma bătăliei de la Mohács din 1526, a fost parțial ocupată de Imperiul Otoman (1541–1699). Ungaria a intrat sub stăpânire habsburgică la începutul secolului al XVIII-lea, reapărând apoi mai târziu ca entitate politică alături de Imperiul Austriac în statul dual Austro-Ungaria, o mare putere la începutul secolului al XX-lea.Austro-Ungaria s-a prăbușit după Primul Război Mondial, iar ulterior tratatul de la Trianon a stabilit granițele actuale ale Ungariei, ducând la pierderea a 71% din teritoriul părții maghiare a statului dual, a 58% din populație și a 32% din etnicii maghiari⁠(d). În urma tumultoasei perioade interbelice⁠(d), Ungaria s-a alăturat Puterilor Axei în al Doilea Război Mondial, suferind pagube și pierderi semnificative. Ungaria postbelică a devenit un stat satelit al Uniunii Sovietice, ducând la înființarea Republicii Populare Ungare. În urma revoluției eșuate din 1956, Ungaria a devenit un membru relativ mai liber, deși încă represiv, al Blocului Răsăritean. Înlăturarea gardului de frontieră a Ungariei cu Austria a accelerat prăbușirea Blocului Răsăritean și, ulterior, a Uniunii Sovietice. La 23 octombrie 1989, Ungaria a devenit o republică parlamentară democratică. Ungaria a aderat la Uniunea Europeană în 2004 și face parte din spațiul Schengen din 2007.Ungaria este o putere mijlocie⁠(d) în afacerile internaționale, în principal datorită influenței sale culturale⁠(d) și economice. Este considerată o țară dezvoltată, cu o economie cu venituri mari și ocupă locul 40 în Indicele dezvoltării umane, cetățenii beneficiind de asistență medicală universală și de învățământ secundar⁠(d) gratuit. Ungaria are un lung istoric de contribuții semnificative în domeniile artei⁠(d), muzicii⁠(d), literaturii⁠(d), sportului, științei și tehnologiei. Este a treisprezecea cea mai populară⁠(d) destinație turistică din Europa, atrăgând 15,8 milioane de turiști internaționali în 2017. Este membru al numeroaselor organizații internaționale, inclusiv Națiunile Unite, NATO, OMC, Banca Mondială, IIB⁠(d), AIIB⁠(d), Consiliul Europei, Grupul Visegrád și este stat observator în Organizația Statelor Turcice.

Preturile medii in Ungaria

Paine alba (500 kg) 1.32 €
File de pui (1 kg) 5.02 €
Apa (1,5l) 0.41 €
Bere locala (0,5 l) 0.96 €
Sticla de vin 4.49 €

Masa (1 persoana) 7.92 €
McMeal (McDonalds) 6.60 €
Bere locala (0,5 l) 1.85 €
Cappuccino 1.82 €
Apa (0,33 l) 0.94 €

Bilet dus 1.06 €
Taxi start 2.90 €
Taxi (1 km) 1.16 €
Taxi (o ora de așteptare) 17.29 €
Benzina (1l) 1.53 €

Apartament (1 dormitor) 354.68 €
Apartament (3 dormitoare) 571.44 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 142.83 €
Abonament lunar pentru telefonul mobil 25.55 €
Internet (60 Mbps) 14.71 €

1 m2 (în afara centrului) 2,087.21 €

Salariul mediu net lunar 882.96 €
Rata dobanzii ipotecare 8.14

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Ungaria
Preturile sunt actualizate din numbeo.com

Hoteluri in Ungaria
Hoteluri | Ungaria

Tari langa - Ungaria

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate