Ungaria | Bilete de avion ieftine


In prezent, exista 2 aeroporturi active in Hungary. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Cele mai ieftine zboruri catre Ungaria

Paris Budapesta
COUNTRY_FR Franta COUNTRY_HU Ungaria
06-09-2022 direct
BUD
Stockholm Budapesta
COUNTRY_SE Suedia COUNTRY_HU Ungaria
24-08-2022 direct
BUD
Bruxelles Budapesta
COUNTRY_BE Belgia COUNTRY_HU Ungaria
25-08-2022 direct
BUD
Milano Budapesta
COUNTRY_IT Italia COUNTRY_HU Ungaria
09-09-2022 direct
BUD
Billund Budapesta
COUNTRY_DK Danemarca COUNTRY_HU Ungaria
20-08-2022 direct
BUD

Restrictii de calatorie si Covid - Ungaria

Conditiile de calatorie se schimba dinamic in aceasta perioada. Pentru a vedea restrictiile actualizate verifica aici: Conditii de calatorie - Ungaria


Ungaria (în maghiară Magyarország /ˈmɒɟɒrorsaːɡ/ ( audio)) este o țară fără ieșire la mare din Europa Centrală. Se întinde pe 93.030 km² din Bazinul Panonic, se învecinează cu Slovacia la nord, Ucraina la nord-est, România la est și sud-est, Serbia la sud, Croația și Slovenia la sud-vest și Austria la vest. Ungaria are o populație de aproape 10 milioane de locuitori, în mare parte etnici maghiari cu o minoritate semnificativă de romi. Maghiara, limba oficială, este cea mai vorbită limbă urali…
Ungaria (în maghiară Magyarország /ˈmɒɟɒrorsaːɡ/ ( audio)) este o țară fără ieșire la mare din Europa Centrală. Se întinde pe 93.030 km² din Bazinul Panonic, se învecinează cu Slovacia la nord, Ucraina la nord-est, România la est și sud-est, Serbia la sud, Croația și Slovenia la sud-vest și Austria la vest. Ungaria are o populație de aproape 10 milioane de locuitori, în mare parte etnici maghiari cu o minoritate semnificativă de romi. Maghiara, limba oficială, este cea mai vorbită limbă uralică din lume și printre puținele limbi care nu sunt indo-europene, dar se vorbesc pe scară largă în Europa. Budapesta este capitala țării și cel mai mare oraș; alte zone urbane importante sunt Debrețin, Seghedin, Miskolc, Pécs și Győr.

Teritoriul Ungariei de astăzi a fost de secole o răscruce de drumuri pentru diverse popoare, între care celți, romani, triburi germanice, huni, slavi apuseni și avari. Bazele statului maghiar au fost stabilite la sfârșitul secolului al IX-lea e.n. odată cu cucerirea Bazinului Panonic de către marele conducător maghiar Árpád. Strănepotul său, Ștefan I, a urcat pe tron în anul 1000, transformând teritoriul respectiv într-un regat creștin. Până în secolul al XII-lea, Ungaria a devenit o putere regională, atingând apogeul cultural și politic în secolul al XV-lea⁠(d). În urma bătăliei de la Mohács din 1526, a fost parțial ocupată de Imperiul Otoman (1541–1699). Ungaria a intrat sub stăpânire habsburgică la începutul secolului al XVIII-lea, reapărând apoi mai târziu ca entitate politică alături de Imperiul Austriac în statul dual Austro-Ungaria, o mare putere la începutul secolului al XX-lea.Austro-Ungaria s-a prăbușit după Primul Război Mondial, iar ulterior tratatul de la Trianon a stabilit granițele actuale ale Ungariei, ducând la pierderea a 71% din teritoriul părții maghiare a statului dual, a 58% din populație și a 32% din etnicii maghiari⁠(d). În urma tumultoasei perioade interbelice⁠(d), Ungaria s-a alăturat Puterilor Axei în al Doilea Război Mondial, suferind pagube și pierderi semnificative. Ungaria postbelică a devenit un stat satelit al Uniunii Sovietice, ducând la înființarea Republicii Populare Ungare. În urma revoluției eșuate din 1956, Ungaria a devenit un membru relativ mai liber, deși încă represiv, al Blocului Răsăritean. Înlăturarea gardului de frontieră a Ungariei cu Austria⁠(d) a accelerat prăbușirea Blocului Răsăritean și, ulterior, a Uniunii Sovietice. La 23 octombrie 1989, Ungaria a devenit o republică parlamentară democratică. Ungaria a aderat la Uniunea Europeană în 2004 și face parte din spațiul Schengen din 2007.Ungaria este o putere mijlocie⁠(d) în afacerile internaționale, în principal datorită influenței sale culturale⁠(d) și economice. Este considerată o țară dezvoltată, cu o economie cu venituri mari⁠(d) și ocupă locul 40 în Indicele dezvoltării umane, cetățenii beneficiind de asistență medicală universală și de învățământ secundar⁠(d) gratuit. Ungaria are un lung istoric de contribuții semnificative în domeniile artei⁠(d), muzicii⁠(d), literaturii⁠(d), sportului, științei și tehnologiei. Este a treisprezecea cea mai populară⁠(d) destinație turistică din Europa, atrăgând 15,8 milioane de turiști internaționali în 2017. Este membru al numeroaselor organizații internaționale, inclusiv Națiunile Unite, NATO, OMC, Banca Mondială, IIB⁠(d), AIIB⁠(d), Consiliul Europei, Grupul Visegrád și este stat observator în Organizația Statelor Turcice.

Preturile medii in Ungaria

Paine alba (500 kg) 0.79 €
File de pui (1 kg) 4.07 €
Apa (1,5l) 0.31 €
Bere locala (0,5 l) 0.72 €
Sticla de vin 3.75 €

Masa (1 persoana) 5.76 €
McMeal (McDonalds) 4.51 €
Bere locala (0,5 l) 1.50 €
Cappuccino 1.43 €
Apa (0,33 l) 0.79 €

Bilet dus 0.88 €
Taxi start 1.75 €
Taxi (1 km) 0.88 €
Taxi (o ora de așteptare) 11.26 €
Benzina (1l) 1.19 €

Apartament (1 dormitor) 294.13 €
Apartament (3 dormitoare) 502.01 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 124.97 €
Tarif mobil preplatit 1 minut 0.07 €
Internet (60 Mbps) 12.00 €

1 m2 (în afara centrului) 1,756.61 €

Salariul mediu net lunar 774.20 €
Rata dobanzii ipotecare 5.95

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Ungaria
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com