Ungaria | Bilete de avion ieftine

In prezent, exista 2 aeroporturi active in Hungary. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete de avion (dus) Romania ➔ Ungaria

Târgu Mureş Budapesta
24 Aprilie 2023
TGM
direct
BUD
Wizz Air
Wizz Air
Iaşi Budapesta
06 Iunie 2023
IAS
escale
BUD
Ryanair
Ryanair + ...
Cluj-Napoca Debrecen
28 Martie 2023
CLJ
escale
DEB
Wizz Air
Wizz Air + ...

Bilete de avion (dus) Ungaria ➔

Budapesta Bruxelles S. Charleroi
01 Aprilie 2023
BUD
direct
CRL
Wizz Air
Wizz Air
Budapesta Târgu Mureş
10 Aprilie 2023
BUD
direct
TGM
Wizz Air
Wizz Air
Budapesta Podgorica
14 Aprilie 2023
BUD
direct
TGD
Wizz Air
Wizz Air
Budapesta Skopje
14 Aprilie 2023
BUD
direct
SKP
Wizz Air
Wizz Air
Budapesta Poznań
17 Mai 2023
BUD
direct
POZ
Ryanair
Ryanair
Budapesta Stockholm Arlanda
04 Aprilie 2023
BUD
direct
ARN
Ryanair
Ryanair
Mai multe oferte de bilete

Ungaria (în maghiară Magyarország /ˈmɒɟɒrorsaːɡ/ ( audio)) este o țară fără ieșire la mare din Europa Centrală. Se întinde pe 93.030 km² din Bazinul Panonic, se învecinează cu Slovacia la nord, Ucraina la nord-est, România la est și sud-est, Serbia la sud, Croația și Slovenia la sud-vest și Austria la vest. Ungaria are o populație de aproape 10 milioane de locuitori, în mare parte etnici maghiari cu o minoritate semnificativă de romi. Maghiara, limba oficială, este cea mai vorbită limbă urali…
Ungaria (în maghiară Magyarország /ˈmɒɟɒrorsaːɡ/ ( audio)) este o țară fără ieșire la mare din Europa Centrală. Se întinde pe 93.030 km² din Bazinul Panonic, se învecinează cu Slovacia la nord, Ucraina la nord-est, România la est și sud-est, Serbia la sud, Croația și Slovenia la sud-vest și Austria la vest. Ungaria are o populație de aproape 10 milioane de locuitori, în mare parte etnici maghiari cu o minoritate semnificativă de romi. Maghiara, limba oficială, este cea mai vorbită limbă uralică din lume și printre puținele limbi care nu sunt indo-europene, dar se vorbesc pe scară largă în Europa. Budapesta este capitala țării și cel mai mare oraș; alte zone urbane importante sunt Debrețin, Seghedin, Miskolc, Pécs și Győr.

Teritoriul Ungariei de astăzi a fost de secole o răscruce de drumuri pentru diverse popoare, între care celți, romani, triburi germanice, huni, slavi apuseni și avari. Bazele statului maghiar au fost stabilite la sfârșitul secolului al IX-lea e.n. odată cu cucerirea Bazinului Panonic de către marele conducător maghiar Árpád. Strănepotul său, Ștefan I, a urcat pe tron în anul 1000, transformând teritoriul respectiv într-un regat creștin. Până în secolul al XII-lea, Ungaria a devenit o putere regională, atingând apogeul cultural și politic în secolul al XV-lea⁠(d). În urma bătăliei de la Mohács din 1526, a fost parțial ocupată de Imperiul Otoman (1541–1699). Ungaria a intrat sub stăpânire habsburgică la începutul secolului al XVIII-lea, reapărând apoi mai târziu ca entitate politică alături de Imperiul Austriac în statul dual Austro-Ungaria, o mare putere la începutul secolului al XX-lea.Austro-Ungaria s-a prăbușit după Primul Război Mondial, iar ulterior tratatul de la Trianon a stabilit granițele actuale ale Ungariei, ducând la pierderea a 71% din teritoriul părții maghiare a statului dual, a 58% din populație și a 32% din etnicii maghiari⁠(d). În urma tumultoasei perioade interbelice⁠(d), Ungaria s-a alăturat Puterilor Axei în al Doilea Război Mondial, suferind pagube și pierderi semnificative. Ungaria postbelică a devenit un stat satelit al Uniunii Sovietice, ducând la înființarea Republicii Populare Ungare. În urma revoluției eșuate din 1956, Ungaria a devenit un membru relativ mai liber, deși încă represiv, al Blocului Răsăritean. Înlăturarea gardului de frontieră a Ungariei cu Austria a accelerat prăbușirea Blocului Răsăritean și, ulterior, a Uniunii Sovietice. La 23 octombrie 1989, Ungaria a devenit o republică parlamentară democratică. Ungaria a aderat la Uniunea Europeană în 2004 și face parte din spațiul Schengen din 2007.Ungaria este o putere mijlocie⁠(d) în afacerile internaționale, în principal datorită influenței sale culturale⁠(d) și economice. Este considerată o țară dezvoltată, cu o economie cu venituri mari⁠(d) și ocupă locul 40 în Indicele dezvoltării umane, cetățenii beneficiind de asistență medicală universală și de învățământ secundar⁠(d) gratuit. Ungaria are un lung istoric de contribuții semnificative în domeniile artei⁠(d), muzicii⁠(d), literaturii⁠(d), sportului, științei și tehnologiei. Este a treisprezecea cea mai populară⁠(d) destinație turistică din Europa, atrăgând 15,8 milioane de turiști internaționali în 2017. Este membru al numeroaselor organizații internaționale, inclusiv Națiunile Unite, NATO, OMC, Banca Mondială, IIB⁠(d), AIIB⁠(d), Consiliul Europei, Grupul Visegrád și este stat observator în Organizația Statelor Turcice.

Preturile medii in Ungaria

Paine alba (500 kg) 1.13 €
File de pui (1 kg) 4.30 €
Apa (1,5l) 0.34 €
Bere locala (0,5 l) 0.80 €
Sticla de vin 3.78 €

Masa (1 persoana) 7.57 €
McMeal (McDonalds) 5.05 €
Bere locala (0,5 l) 1.59 €
Cappuccino 1.64 €
Apa (0,33 l) 0.87 €

Bilet dus 0.88 €
Taxi start 2.27 €
Taxi (1 km) 1.01 €
Taxi (o ora de așteptare) 12.74 €
Benzina (1l) 1.36 €

Apartament (1 dormitor) 297.77 €
Apartament (3 dormitoare) 519.97 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 129.80 €
Tarif mobil preplatit 1 minut 0.07 €
Internet (60 Mbps) 12.49 €

1 m2 (în afara centrului) 1,890.75 €

Salariul mediu net lunar 804.62 €
Rata dobanzii ipotecare 7.45

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Ungaria
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023