Pisa


Daca esti in cautarea unor bilete de avion ieftine catre Pisa ai ajuns la locul potrivit! Calatoria ta catre Pisa incepe aici - unde selectam si afisam cele mai bune oferte de zboruri directe, conexiuni low-cost de la sute de companii aeriene si agentii partenere.

PSA este codul scurt al orasului. Adresa scurta a acestei pagini este zbordirect.com/fly/PSA. Memoreaza aceasta adresa scurta si simpla, care te va ghida intotdeauna catre cele mai bune oferte de zboruri catre Pisa in Italia.

Pisa este un oraș cu aproximativ 90.000 de locuitori, reședință a provinciei Pisa, din regiunea Toscana, Italia, aflat la gura de vărsare a râului Arno în Mediterană.

Al șaselea oraș al Toscanei dupa populație, orașul face parte dintr-un teritoriu al provinciei Pisa cu caracteristici omogene (numit "zona pisană"), care impreuna cu orașele invecinate Calci, Cascina, San Giuliano Terme, Vecchiano și Vicopisano ajunge să numere circa 190.000 de locuitori cu o suprafată de circa 475 km². Rep…
Pisa este un oraș cu aproximativ 90.000 de locuitori, reședință a provinciei Pisa, din regiunea Toscana, Italia, aflat la gura de vărsare a râului Arno în Mediterană.

Al șaselea oraș al Toscanei dupa populație, orașul face parte dintr-un teritoriu al provinciei Pisa cu caracteristici omogene (numit "zona pisană"), care impreuna cu orașele invecinate Calci, Cascina, San Giuliano Terme, Vecchiano și Vicopisano ajunge să numere circa 190.000 de locuitori cu o suprafată de circa 475 km². Reprezintă un vârf al așa zisului "triunghi industrial" constituit din orașele Livorno, Pisa și Collesalvetti, a cărui populație totală ajunge la peste 260.000 de locuitori cu o suprafață de circa 400 km².

În Pisa se găsește cel mai mare aeroport din regiune, Aeroportul Galileo Galilei.

Pisa găzduiește trei dintre cele mai importante instituții universitare italiene și europene: Universitatea din Pisa, Școala Normală Superioară și Școala Superioară Sant'Anna, precum și Consiliul Național al Cercetării și numeroase institute de cercetare.

Pisa a fost una dintre cele patru Republici Marine ale Italiei împreună cu Genova, Amalfi și Veneția. Orașul era un important centru comercial în Evul Mediu și controla o flotă mediteraneană importantă.Dintre piețele cele mai importante ale orașului se remarcă faimoasa Piață a Domului, cunoscută ca Piața Miracolelor, declarată în 1987 patrimoniu mondial al umanității, cu Catedrala construită cu marmură albă și colorată, între 1063 și 1118, în stil romanic pisan, cu ușile din bronz ale Sfântului Ranieri, operă a lui Bonanno Pisano și amvonul lui Giovanni Pisano. În piață se înalță Turnul înclinat, clopotniță din secolul XII, înaltă de 56 m, care și-a dobândit înclinarea caracteristică la zece ani de la începutul construirii sale, astăzi unul dintre monumentele italiene cele mai cunoscute din lume.

Alte obiective turistice importante sunt și Piața Cavalerilor sau Biserica Santa Maria della Spina.

Aeroporturi langa Pisa

Cele mai apropiate aeroporturi de Pisa sunt Pisa PSA (IT) (1 km), Florence FLR (IT) (91 km), Elba Island EBA (IT) (105 km), Parma PMF (IT) (123 km), Bologna BLQ (IT) (172 km)

Cele mai ieftine zboruri catre Pisa

Gdansk Pisa
COUNTRY_PL Polonia COUNTRY_IT Italia
14-07-2022 direct
PSA
Catania Pisa
COUNTRY_IT Italia COUNTRY_IT Italia
21-07-2022 direct
PSA
Cagliari Pisa
COUNTRY_IT Italia COUNTRY_IT Italia
27-07-2022 direct
PSA
București Pisa
COUNTRY_RO Romania COUNTRY_IT Italia
18-07-2022 direct
PSA
Praga Pisa
COUNTRY_CZ Cehia COUNTRY_IT Italia
23-07-2022 direct
PSA
Varșovia Pisa
COUNTRY_PL Polonia COUNTRY_IT Italia
28-07-2022 direct
PSA
Brindisi Pisa
COUNTRY_IT Italia COUNTRY_IT Italia
15-07-2022 direct
PSA

Zboruri directe catre Pisa

Meteo: Pisa PSA

Soare
Pisa
Soare
30
Se simte ca
30°
Vant
11,2 km/h
Umiditate
46%
Vizibilitate
10,0 km
Luni
4 Iulie
Soare
27°
Soare
Vant: 15,8 km/h
Marți
5 Iulie
Soare
26°
Soare
Vant: 17,3 km/h
Miercuri
6 Iulie
Soare
28°
Soare
Vant: 20,5 km/h
*alertele meteo sunt afisate in limba originala.
Hoteluri in Pisa
Hoteluri in Pisa