Bangkok

Bangkok

Daca esti in cautarea unor bilete de avion ieftine catre Bangkok ai ajuns la locul potrivit! Calatoria ta catre Bangkok incepe aici - unde selectam si afisam cele mai bune oferte de zboruri directe, conexiuni low-cost de la sute de companii aeriene si agentii partenere.

BKK este codul scurt al orasului. Adresa scurta a acestei pagini este zbordirect.com/fly/BKK. Memoreaza aceasta adresa scurta si simpla, care te va ghida intotdeauna catre cele mai bune oferte de zboruri catre Bangkok in Thailanda.

Bangkok - Orașul Îngerilor (กรุงเทพฯ, กรุงเทพมหานคร sau Krung Thep în thailandeză) este capitala și cel mai mare oraș al Thailandei. Conform recensământului din 2010, populația sa este de 8.305.218 de locuitori, dar conform estimării din 2020, populația sa este de 10.539.000 de locuitori. Orașul este printre cele mai populare destinații de turism din lume, stațiune balneoclimaterică cu ieșire la Golful Thailandei, și în ultimii ani a devenit un centru economic și social care să rivalizeze cu Hong…
Bangkok - Orașul Îngerilor (กรุงเทพฯ, กรุงเทพมหานคร sau Krung Thep în thailandeză) este capitala și cel mai mare oraș al Thailandei. Conform recensământului din 2010, populația sa este de 8.305.218 de locuitori, dar conform estimării din 2020, populația sa este de 10.539.000 de locuitori. Orașul este printre cele mai populare destinații de turism din lume, stațiune balneoclimaterică cu ieșire la Golful Thailandei, și în ultimii ani a devenit un centru economic și social care să rivalizeze cu Hong Kong și Singapore.

Bangkok își are rădăcinile într-un mic post comercial din timpul Regatului Ayutthaya în secolul al XV-lea, care în cele din urmă a crescut și a devenit locul a două capitale, Thonburi în 1768 și Rattanakosin în 1782. Bangkok a fost în centrul modernizării Siamului, mai târziu, redenumită Thailanda, la sfârșitul secolului al XIX-lea, deoarece țara se confrunta cu presiunile din partea Occidentului. Orașul a fost în centrul luptelor politice ale Thailandei de-a lungul secolului al XX-lea, deoarece țara a abolit monarhia absolută, a adoptat o guvernare constituțională și a suferit numeroase lovituri de stat și mai multe revolte. Orașul, încorporat ca zonă administrativă specială sub Administrația Metropolitană Bangkok în 1972, a crescut rapid în anii 1960 până în anii 1980 și acum exercită un impact semnificativ asupra politicii, economiei, educației, mass-media și societății moderne din Thailanda.

Boom-ul investițiilor asiatice din anii 1980 și 1990 a determinat multe corporații multinaționale să își instaleze sediul regional în Bangkok. Orașul este acum o forță regională în finanțe și afaceri. Este un centru internațional pentru transport și îngrijire medicală și a apărut ca un centru pentru arte, modă și divertisment. Orașul este cunoscut pentru viața de stradă și reperele culturale, precum și pentru cartierele sale roșii. Marele Palat și templele budiste, inclusiv Wat Arun și Wat Pho, stau în contrast cu alte atracții turistice, cum ar fi scenele cu viața de noapte din Khaosan Road și Patpong. Bangkok se numără printre destinațiile turistice de top din lume și a fost numit în mod constant cel mai vizitat oraș din lume în mai multe clasamente internaționale.

Creșterea rapidă a Bangkokului, cuplată cu puțină planificare urbană a dus la un peisaj urban accidentat și o infrastructură inadecvată. În ciuda unei rețele extinse de autostrăzi, o rețea de drumuri inadecvată și utilizarea substanțială a mașinilor private au dus la congestionarea traficului cronic și paralizant, care a provocat o poluare severă a aerului în anii 1990. De atunci, orașul a apelat la transportul public în încercarea de a rezolva problema, exploatând cinci linii de tranzit rapid și construind alte mijloace de transport public, dar congestia rămâne o problemă predominantă. Orașul se confruntă cu amenințări de mediu pe termen lung, cum ar fi creșterea nivelului mării din cauza schimbărilor climatice.

Aeroporturi langa Bangkok

Cele mai apropiate aeroporturi de Bangkok sunt Bangkok BKK (TH) (31 km) , Bangkok DMK (TH) (32 km) , Utapao UTP (TH) (158 km) , Hua Hin HHQ (TH) (162 km) , Dawe TVY (MM) (265 km)

Bilete de avion (dus) Romania ➔ Bangkok

Cluj-Napoca Bangkok Don Meung
18 Martie 2023
CLJ - DMK
escale
Wizz Air
Wizz Air
Bucureşti Otopeni Bangkok Don Meung
01 Martie 2023
OTP - DMK
escale
Wizz Air
Wizz Air
Iaşi Bangkok Don Meung
01 Martie 2023
IAS - DMK
escale
Wizz Air
Wizz Air
Timişoara Bangkok Don Meung
17 Martie 2023
TSR - DMK
escale
TAROM
TAROM
Mai multe oferte de bilete

Bilete de avion (dus) Bangkok ➔

Bangkok Suvarnabhumi Phnom Penh
12 Aprilie 2023
BKK - PNH
direct
Bangkok Airways
Bangkok Airways
Bangkok Suvarnabhumi Yangon
02 Aprilie 2023
BKK - RGN
direct
Thai Smile
Thai Smile
Bangkok Suvarnabhumi Đà Nẵng
04 Aprilie 2023
BKK - DAD
direct
Bangkok Airways
Bangkok Airways
Bangkok Suvarnabhumi Singapore Changi
09 Mai 2023
BKK - SIN
direct
Jetstar
Jetstar
Mai multe oferte de bilete

Zboruri directe catre Bangkok

Meteo: Bangkok BKK

Parțial noros
Bangkok
Parțial noros
28
Se simte ca
28°
Vant
3,6 km/h
Umiditate
48%
Vizibilitate
10,0 km
Sâmbătă
28 Ianuarie
Soare
27°
Soare
Vant: 21,2 km/h
Duminică
29 Ianuarie
Soare
27°
Soare
Vant: 22,7 km/h
Luni
30 Ianuarie
Soare
27°
Soare
Vant: 14,0 km/h
BKK
Hoteluri | Bangkok
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023