Bangkok


Daca esti in cautarea unor bilete de avion ieftine catre Bangkok ai ajuns la locul potrivit! Calatoria ta catre Bangkok incepe aici - unde selectam si afisam cele mai bune oferte de zboruri directe, conexiuni low-cost de la sute de companii aeriene si agentii partenere.

BKK este codul scurt al orasului. Adresa scurta a acestei pagini este zbordirect.com/fly/BKK. Memoreaza aceasta adresa scurta si simpla, care te va ghida intotdeauna catre cele mai bune oferte de zboruri catre Bangkok in Thailanda.

Bangkok - Orașul Îngerilor (กรุงเทพฯ, กรุงเทพมหานคร sau Krung Thep în thailandeză) este capitala și cel mai mare oraș al Thailandei. Conform recensământului din 2010, populația sa este de 8.305.218 de locuitori, dar conform estimării din 2020, populația sa este de 10.539.000 de locuitori. Orașul este printre cele mai populare destinații de turism din lume, stațiune balneoclimaterică cu ieșire la Golful Thailandei, și în ultimii ani a devenit un centru economic și social care să rivalizeze cu Hong…
Bangkok - Orașul Îngerilor (กรุงเทพฯ, กรุงเทพมหานคร sau Krung Thep în thailandeză) este capitala și cel mai mare oraș al Thailandei. Conform recensământului din 2010, populația sa este de 8.305.218 de locuitori, dar conform estimării din 2020, populația sa este de 10.539.000 de locuitori. Orașul este printre cele mai populare destinații de turism din lume, stațiune balneoclimaterică cu ieșire la Golful Thailandei, și în ultimii ani a devenit un centru economic și social care să rivalizeze cu Hong Kong și Singapore.

Bangkok își are rădăcinile într-un mic post comercial din timpul Regatului Ayutthaya în secolul al XV-lea, care în cele din urmă a crescut și a devenit locul a două capitale, Thonburi în 1768 și Rattanakosin în 1782. Bangkok a fost în centrul modernizării Siamului, mai târziu, redenumită Thailanda, la sfârșitul secolului al XIX-lea, deoarece țara se confrunta cu presiunile din partea Occidentului. Orașul a fost în centrul luptelor politice ale Thailandei de-a lungul secolului al XX-lea, deoarece țara a abolit monarhia absolută, a adoptat o guvernare constituțională și a suferit numeroase lovituri de stat și mai multe revolte. Orașul, încorporat ca zonă administrativă specială sub Administrația Metropolitană Bangkok în 1972, a crescut rapid în anii 1960 până în anii 1980 și acum exercită un impact semnificativ asupra politicii, economiei, educației, mass-media și societății moderne din Thailanda.

Boom-ul investițiilor asiatice din anii 1980 și 1990 a determinat multe corporații multinaționale să își instaleze sediul regional în Bangkok. Orașul este acum o forță regională în finanțe și afaceri. Este un centru internațional pentru transport și îngrijire medicală și a apărut ca un centru pentru arte, modă și divertisment. Orașul este cunoscut pentru viața de stradă și reperele culturale, precum și pentru cartierele sale roșii. Marele Palat și templele budiste, inclusiv Wat Arun și Wat Pho, stau în contrast cu alte atracții turistice, cum ar fi scenele cu viața de noapte din Khaosan Road și Patpong. Bangkok se numără printre destinațiile turistice de top din lume și a fost numit în mod constant cel mai vizitat oraș din lume în mai multe clasamente internaționale.

Creșterea rapidă a Bangkokului, cuplată cu puțină planificare urbană a dus la un peisaj urban accidentat și o infrastructură inadecvată. În ciuda unei rețele extinse de autostrăzi, o rețea de drumuri inadecvată și utilizarea substanțială a mașinilor private au dus la congestionarea traficului cronic și paralizant, care a provocat o poluare severă a aerului în anii 1990. De atunci, orașul a apelat la transportul public în încercarea de a rezolva problema, exploatând cinci linii de tranzit rapid și construind alte mijloace de transport public, dar congestia rămâne o problemă predominantă. Orașul se confruntă cu amenințări de mediu pe termen lung, cum ar fi creșterea nivelului mării din cauza schimbărilor climatice.

Aeroporturi langa Bangkok

Cele mai apropiate aeroporturi de Bangkok sunt Bangkok BKK (TH) (31 km), Bangkok DMK (TH) (32 km), Utapao UTP (TH) (158 km), Hua Hin HHQ (TH) (162 km), Dawe TVY (MM) (265 km)

Cele mai ieftine zboruri catre Bangkok

Phuket Bangkok
COUNTRY_TH Thailanda COUNTRY_TH Thailanda
06-11-2022 direct
BKK
Provincia Surat Thani Bangkok
COUNTRY_TH Thailanda COUNTRY_TH Thailanda
11-08-2022 direct
BKK
Chiang Mai Bangkok
COUNTRY_TH Thailanda COUNTRY_TH Thailanda
04-09-2022 direct
BKK
Hat Yai Bangkok
COUNTRY_TH Thailanda COUNTRY_TH Thailanda
31-01-2023 direct
BKK
Krabi Bangkok
COUNTRY_TH Thailanda COUNTRY_TH Thailanda
01-09-2022 direct
BKK
Provincia Chiang Rai Bangkok
COUNTRY_TH Thailanda COUNTRY_TH Thailanda
03-11-2022 direct
BKK
Provincia Nan Bangkok
COUNTRY_TH Thailanda COUNTRY_TH Thailanda
06-01-2023 direct
BKK

Zboruri directe catre Bangkok

Meteo: Bangkok BKK

Parțial noros
Thon Buri
Parțial noros
29
Se simte ca
34°
Vant
13,0 km/h
Umiditate
70%
Vizibilitate
10,0 km
Precipitaţii
0,5 mm
Vineri
1 Iulie
Ploi pe porţiuni în apropiere
30°
Ploi pe porţiuni în apropiere
Vant: 20,9 km/h
Sâmbătă
2 Iulie
Ploi pe porţiuni în apropiere
30°
Ploi pe porţiuni în apropiere
Vant: 19,8 km/h
Duminică
3 Iulie
Parțial noros
28°
Parțial noros
Vant: 19,1 km/h
Hoteluri in Bangkok
Hoteluri in Bangkok