Grecia | Bilete de avion ieftine & Informatii


In prezent, exista 39 aeroporturi active in Greece. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete avion (dus) Romania ➔ Grecia

Bucureşti Otopeni Salonic
Ryanair
OTP SKG
05 Iulie 2024
direct
SKG
Cluj-Napoca Zakinthos
Wizz Air Malta
CLJ ZTH
17 Octombrie 2024
direct
ZTH
Bucureşti Otopeni Creta Chania
Ryanair
OTP CHQ
03 Iulie 2024
direct
CHQ

Bilete avion (dus) Grecia ➔

Rhodos Kaunas
Ryanair
RHO KUN
30 Mai 2024
direct
KUN
Corfu Wrocław
Ryanair
CFU WRO
28 Mai 2024
direct
WRO
Creta Chania Paphos
Ryanair
CHQ PFO
29 Mai 2024
direct
PFO

Grecia (în greacă Ελλάδα, transliterat: Elláda, pronunție în greacă: [eˈlaða]), oficial, Republica Elenă (în greacă Ελληνική Δημοκρατία, transliterat: Ellīnikī́ Dīmokratía [eliniˈci ðimokraˈti.a]) și cunoscută încă din antichitate și sub denumirea de Elada, este o țară din Europa de Sud. Conform recensământului din 2011, populația Greciei este de circa 11 milioane de locuitori. Cel mai mare oraș și capitala țării este Atena.

Grecia se află amplasată strategic la intersecția între Europa, …
Grecia (în greacă Ελλάδα, transliterat: Elláda, pronunție în greacă: [eˈlaða]), oficial, Republica Elenă (în greacă Ελληνική Δημοκρατία, transliterat: Ellīnikī́ Dīmokratía [eliniˈci ðimokraˈti.a]) și cunoscută încă din antichitate și sub denumirea de Elada, este o țară din Europa de Sud. Conform recensământului din 2011, populația Greciei este de circa 11 milioane de locuitori. Cel mai mare oraș și capitala țării este Atena.

Grecia se află amplasată strategic la intersecția între Europa, Asia de Vest și Africa, și se învecinează la nord-vest cu Albania, la nord cu Macedonia de Nord și cu Bulgaria, și la nord-est cu Turcia. Țara este formată din nouă regiuni istorico-geografice: Macedonia, Grecia Centrală, Pelopones, Tesalia, Epir, Insulele din Marea Egee (inclusiv Dodecanezele și Cicladele), Tracia de Vest⁠(en)[traduceți], Creta și Insulele din Marea Ionică. Marea Egee se află la est de partea continentală, Marea Ionică se află la vest, iar Marea Mediterană la sud. Grecia are cea mai lungă coastă din bazinul Mediteranei și a 11-a ca lungime din lume, cu 13.676 km lungime, deținând și un mare număr de insule (aproximativ 1.400, dintre care 227 sunt locuite). Optzeci la sută din teritoriul grec este format din munți, dintre care cel mai înalt este Muntele Olimp cu 2.917 m.

Grecia modernă își trage rădăcinile din civilizația Greciei Antice, începând cu civilizațiile egeene⁠(en)[traduceți] din Epoca Bronzului, și este considerată a fi leagănul culturii occidentale. Ea este locul de naștere al democrației ca formă de guvernare, al filosofiei occidentale⁠(en)[traduceți], al Jocurilor Olimpice, al literaturii occidentale⁠(en)[traduceți] și al istoriografiei, științelor politice, al marilor principii științifice și matematice, și al dramaturgiei occidentale, incluzând genurile tragediei și comediei. Realizările culturale și tehnologice ale Greciei au influențat mult întreaga lume, multe aspecte ale civilizației grecești pătrunzând în Orient prin campaniile lui Alexandru cel Mare, și în Occident prin intermediul Imperiului Roman. Această bogată moștenire este parțial reflectată de cele 18 situri din patrimoniul mondial UNESCO aflate în Grecia, ceea ce plasează țara pe locul al șaselea în Europa și al treisprezecelea în lume. Statul grec modern, care cuprinde mare parte din miezul istoric al civilizației grecești, a fost înființat în 1830 după Războiul Grec de Independență față de Imperiul Otoman.

Grecia este o țară democratică și dezvoltată, cu o economie de venit mare avansată, un nivel de trai ridicat și un Indice al Dezvoltării Umane foarte ridicat. Grecia este membru fondator al Organizației Națiunilor Unite, și membru al Uniunii Europene de la aderarea la o structură precursoare a acesteia în 1981 (precum și membră a zonei euro din 2001), și este și membră a mai multor instituții internaționale, inclusiv Consiliul Europei, NATO, OECD, OSCE și OMC. Economia Greciei este cea mai mare din Balcani, în care țara este un important investitor regional.

Preturile medii in Grecia

Paine alba (500 kg) 1.12 €
File de pui (1 kg) 8.29 €
Apa (1,5l) 0.77 €
Bere locala (0,5 l) 1.54 €
Sticla de vin 7.00 €

Masa (1 persoana) 12.00 €
McMeal (McDonalds) 7.50 €
Bere locala (0,5 l) 4.00 €
Cappuccino 3.18 €
Apa (0,33 l) 0.50 €

Bilet dus 1.20 €
Taxi start 3.70 €
Taxi (1 km) 1.00 €
Taxi (o ora de așteptare) 12.15 €
Benzina (1l) 2.03 €

Apartament (1 dormitor) 352.24 €
Apartament (3 dormitoare) 654.18 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 205.84 €
Abonament lunar pentru telefonul mobil 20.14 €
Internet (60 Mbps) 30.26 €

1 m2 (în afara centrului) 1,876.16 €

Salariul mediu net lunar 855.26 €
Rata dobanzii ipotecare 4.42

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Grecia
Preturile sunt actualizate din numbeo.com

Hoteluri in Grecia
Hoteluri | Grecia

Tari langa - Grecia

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate