Los Angeles

Zboruri ieftine ➔ Los Angeles

Daca esti in cautarea unor bilete de avion ieftine catre Los Angeles ai ajuns la locul potrivit! Calatoria ta catre Los Angeles și Statele Unite ale Americii incepe aici - unde selectam si afisam cele mai bune oferte de zboruri directe, conexiuni low-cost de la sute de companii aeriene si agentii partenere.

LAX este codul scurt al orasului. Pe aceasta pagina poti verifica cele mai bune oferte de bilete de avion catre Los Angeles. Fa clic pe o oferta pentru a face o cautare si vedea pretul de vanzare actualizat.

Los Angeles, cunoscut ca L.A. ori în mod colocvial [the] „City of Angels” (Orașul Îngerilor), este cel mai mare oraș din statul California și al doilea ca mărime a populației din Statele Unite ale Americii, fiind întrecut doar de New York City. Populația este estimată la 4 milioane de locuitori. ,

Los Angeles este centrul cultural, financiar și comercial al sudului Californiei. Orașul este recunoscut pentru climatul mediteraneean, diversitatea etnică și industria cinematografică și cea …
Los Angeles, cunoscut ca L.A. ori în mod colocvial [the] „City of Angels” (Orașul Îngerilor), este cel mai mare oraș din statul California și al doilea ca mărime a populației din Statele Unite ale Americii, fiind întrecut doar de New York City. Populația este estimată la 4 milioane de locuitori. ,

Los Angeles este centrul cultural, financiar și comercial al sudului Californiei. Orașul este recunoscut pentru climatul mediteraneean, diversitatea etnică și industria cinematografică și cea a divertismentului, fiind o metropolă în continuă expansiune.

Los Angeles este situat în bazinul Los Angeles, delimitat de Oceanul Pacific pe o parte și de munții cu înălțimi de 3000 metri pe cealaltă parte. Orașul acoperă o suprafață de 1,302.15 km pătrați, fiind centrul comitatului Los Angeles, cel mai populat comitat din Statele Unite. Los Angeles este principalul oraș al zonei metropolitane Los Angeles, al doilea că mărime după zona metropolitană New York City, cu o populație de 13,1 milioane de locuitori.Este o parte a regiunii urbane sau mega-orașul "Greater Los Angeles/Los Angeles-Long Beach CSA", cu o populație estimată în 2015 la 18,7 milioane de locuitori.

De asemenea, face parte din Megalopolisul californian SanSan în care sunt incluse și orașele San Francisco și San Diego.

Los Angeles este unul dintre motoarele economice semnificative ale Statelor Unite, cu o economie diversă într-o gamă largă de domenii profesionale și culturale. Los Angeles este faimos ca fiind căminul Hollywoodului, centrul major al industriei divertismentului. Ca oraș global, este încadrat pe locul 6 în topul orașelor globale și pe locul 9 în topul orașelor cele mai dezvoltate economic. Los Angeles are produsul metropolitan brut în valoare de 831 miliarde de dolari conform statisticilor din 2008, fiind pe locul 3 după Tokyo și New York City.

Los Angeles a găzduit Jocurile Olimpice de două ori, în 1932 și în 1984, urmând să le găzduiască pentru a treia oară în 2028. A găzduit și concursul de frumusețe "Miss Univers" în 1990 și 2006 și a fost unul din cele nouă orașe americane care a găzduit Campionatul Mondial de Fotbal din 1994. În 1998 a găzduit Campionatul Mondial de Fotbal Feminin.

În trecutul îndepărtat, era locuit de populațiile Chumash și Tongya. Dar în 1542, Juan Rodrigues Cabrillo a reclamat teritoriul sub controlul său, alături de ceea ce va fi numit "Alta California". Pe 4 septembrie 1781 guvernatorul spaniol Felipe de Neve a întemeiat un oraș în zona vestică a Statelor Unite ale Americii, pe nume El Pueblo de Nuestra Senora Reina de Los Angeles. Dominația spaniolă a încetat în 1821 când a intrat sub controlul Imperiului Mexican după Războiul de Independență Mexican, dar Statele Unite ale Americii au preluat controlul orașului în 1848 după Războiul Mexicano-American. Los Angeles și restul Californiei au fost achiziționate în urmă tratatului de la Guadalupe Hidalgo, devenind parte a Statelor Unite ale Americii. Los Angeles a devenit un municipiu pe 4 aprilie 1850, la cinci luni după ce California a dobândit statutul de stat american. Descoperirea petrolului în anii 1890 a condus la dezvoltarea rapidă a orașului. În 1913 a fost finalizat apeductul Los Angeles, distribuind apă din estul Californiei, ceea ce a dus la extindere urbană rapidă.

Apariția căilor ferate, precum și celebra "Goană după aur" a adus în aceste ținuturi foarte mulți emigranți. Stabilirea după 1913 aici a marilor studiouri cinematografice va avea efectul unei explozii a afacerilor, ceea ce va aduce acestui oraș numele de țara făgăduinței.

În mod special, orașul Los Angeles este liderul mondial al producerii și difuzării mijloacelor de divertisment accesibile tuturora, filme, programe de televiziune și înregistrări de muzică.

Los Angeles este unul dintre cele mai cosmopolite locuri ale lumii. Oameni de pretutindeni au fost constant atrași de calitatea sa de oraș deosebit, vremea sa extrem de blândă, poziționarea sa geografică de-a lungul a ceea ce se numește geografic Pacific Rim Gateway, stilul de viață vibrant, energia ce pare a se degaja de pretutindeni și de speranța realizării visului american (American Dream).

Aeroporturi langa Los Angeles

Cele mai apropiate aeroporturi de Los Angeles sunt Hawthorne HHR (US) (16 km), Burbank BUR (US) (19 km), Los Angeles LAX (US) (20 km), Long Beach LGB (US) (28 km), Santa Ana SNA (US) (54 km).

Bilete avion (dus) Romania ➔ Los Angeles

Bucureşti Otopeni Los Ángeles Internacional
14 Martie 2024
OTP
OTP
escale
LAX
LAX
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta + ...
Iaşi Los Ángeles Internacional
15 Martie 2024
IAS
IAS
escale
LAX
LAX
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta + ...
Cluj-Napoca Los Ángeles Internacional
01 Martie 2024
CLJ
CLJ
escale
LAX
LAX
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta + ...
Mai multe oferte de bilete

Bilete avion (dus) Los Angeles ➔

Los Ángeles Internacional Harry Reid International din Las Vegas
13 Aprilie 2024
LAX
LAX
direct
LAS
LAS
Spirit Airlines
Spirit Airlines
Los Ángeles Internacional Calgary
20 Martie 2024
LAX
LAX
direct
YYC
YYC
Lynx Air
Lynx Air
Los Ángeles Internacional San Salvador
10 Aprilie 2024
LAX
LAX
direct
SAL
SAL
Delta
Delta
Mai multe oferte de bilete

Zboruri directe catre Los Angeles

Meteo: Los Angeles LAX

Soare
Los Angeles
Soare
17
Se simte ca
17°
Vant
13,0 km/h
Umiditate
63%
Vizibilitate
16,0 km
Precipitaţii
0,01 mm
Miercuri
21 Februarie
Ploi moderate
14°
Ploi moderate
Vant: 16,2 km/h
Joi
22 Februarie
Soare
15°
Soare
Vant: 16,2 km/h
Vineri
23 Februarie
Parțial noros
18°
Parțial noros
Vant: 8,3 km/h
*alertele meteo sunt afisate in limba originala.
LAX
Hoteluri | Los Angeles
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate