Belarus | Bilete de avion ieftine & Informatii

Blocat la aeroport?
Primește până la 600 € pentru un zbor anulat sau întârziat
Ad

In prezent, exista 2 aeroporturi active in Belarus. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete de avion (dus) Romania ➔ Belarus

Bucureşti Otopeni Minsc Internaţional 2
01 Martie 2024
OTP
OTP
escale
MSQ
MSQ
flydubai
flydubai + ...

Bilete de avion (dus) Belarus ➔

Minsc Internaţional 2 Dubai
19 Februarie 2024
MSQ
MSQ
direct
DXB
DXB
flydubai
flydubai
Minsc Internaţional 2 Beijing Capital
05 Februarie 2024
MSQ
MSQ
direct
PEK
PEK
Air China
Air China
Minsc Internaţional 2 Almaty
12 Decembrie 2023
MSQ
MSQ
escale
ALA
ALA
AZAL
AZAL + ...
Mai multe oferte de bilete

Belarus (în belarusă Беларусь; în rusă Беларусь, transliterat: Belarus sau Белоруссия, transliterat Belorussia, pronunție belarusă: /bʲɛɫ̪äˈrus̪ʲ/), denumită oficial Republica Belarus, este o țară fără ieșire la mare, aflată în Europa de Est, vecină cu Rusia către nord-est, Ucraina către sud, Polonia către vest, și Lituania și Letonia către nord-vest. Capitala țării este Minsk; printre alte orașe mari se numără Brest, Hrodna, Gomel, Moghilău și Vitebsk (Vițebsk). Peste 40 % dintre cei 207.600 km²…
Belarus (în belarusă Беларусь; în rusă Беларусь, transliterat: Belarus sau Белоруссия, transliterat Belorussia, pronunție belarusă: /bʲɛɫ̪äˈrus̪ʲ/), denumită oficial Republica Belarus, este o țară fără ieșire la mare, aflată în Europa de Est, vecină cu Rusia către nord-est, Ucraina către sud, Polonia către vest, și Lituania și Letonia către nord-vest. Capitala țării este Minsk; printre alte orașe mari se numără Brest, Hrodna, Gomel, Moghilău și Vitebsk (Vițebsk). Peste 40 % dintre cei 207.600 km² sunt împăduriți, iar principalele sectoare economice sunt agricultura și industria prelucrătoare.

Până în secolul al XX-lea, teritoriile Belarusului modern au aparținut mai multor țări, între care se numără Principatul Poloțkului, Marele Ducat al Lituaniei, Uniunea Polono-Lituaniană, și Imperiul Rus. După Revoluția Rusă, Belarusul a devenit republică constituentă a Uniunii Sovietice, primind numele de Republica Sovietică Socialistă Bielorusă (RSSB). Frontierele Belarusului au luat forma lor actuală în 1939–1945, când unele teritorii ale celei de a doua republică Poloneză i-au fost incorporate în urma invaziei sovietice a Poloniei. Țara și teritoriul său au fost devastate de al Doilea Război Mondial, în timpul căruia Belarusul a pierdut circa o treime din populație și mai mult de jumătate din resursele economice. Republica s-a dezvoltat din nou în anii postbelici. În 1945, RSS Bielorusă a devenit membră fondatoare a Națiunilor Unite, împreună cu alte 50 de state ale lumii.

Parlamentul republicii a declarat suveranitatea Belarusului la 27 iulie 1990, și în procesul de destrămare a Uniunii Sovietice, Belarusul și-a declarat independența la 25 august 1991. Alexander Lukașenko este președintele țării din 1994. În ciuda obiecțiilor guvernelor occidentale, Lukașenko a continuat politicile din epoca sovietică, între care perpetuarea proprietății de stat în economie. Conform unor organizații și țări, alegerile au fost incorecte, iar adversarii politici ai președintelui au fost suprimați violent.Belarus ocupă un loc scăzut în măsurătorile internaționale ale libertății presei și ale libertăților civile și este singura țară europeană care are în vigoare pedeapsa capitală. În 2000, Belarus și Rusia au semnat un acord de extindere a cooperării, afirmând dorința de a crea o uniune.

Peste 70 % din populația de 9,49 milioane de oameni a Belarusului trăiește în zone urbane. Peste 80 % din populație este formată din etnici belaruși, cu minorități semnificative de ruși, polonezi și ucraineni. De la referendumul din 1995, țara are două limbi oficiale: belarusa și rusa. Constituția Belarusului nu declară o religie oficială, deși principala religie practicată în țară este ortodoxia rusă. A doua religie, romano-catolicismul, are un număr mult mai mic de credincioși, dar atât Paștele cât și Crăciunul ortodox și catolic sunt sărbători naționale. Belarusul are cel mai mare indice al dezvoltării umane din membrii CSI. Țara s-a alăturat OTSC, Uniunii Economice Euroasiatice, OSCE și Mișcării de Nealiniere. Nu a arătat nicio aspirație de a adera la Uniunea Europeană, dar menține totuși o relație bilaterală cu blocul comunitar și participă, de asemenea, la două proiecte UE, Inițiativa de la Baku și Parteneriatul Estic. Belarus și-a suspendat participarea la acesta din urmă pe 28 iunie 2021, după ce UE a impus mai multe sancțiuni împotriva țării.

Preturile medii in Belarus

Paine alba (500 kg) 0.50 €
File de pui (1 kg) 3.20 €
Apa (1,5l) 0.50 €
Bere locala (0,5 l) 0.75 €
Sticla de vin 5.58 €

Masa (1 persoana) 6.98 €
McMeal (McDonalds) 4.19 €
Bere locala (0,5 l) 1.06 €
Cappuccino 1.37 €
Apa (0,33 l) 0.37 €

Bilet dus 0.24 €
Taxi start 1.12 €
Taxi (1 km) 0.28 €
Taxi (o ora de așteptare) 5.30 €
Benzina (1l) 0.69 €

Apartament (1 dormitor) 194.09 €
Apartament (3 dormitoare) 345.10 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 46.81 €
Abonament lunar pentru telefonul mobil 7.55 €
Internet (60 Mbps) 9.59 €

1 m2 (în afara centrului) 915.85 €

Salariul mediu net lunar 428.99 €
Rata dobanzii ipotecare 18.75

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Belarus
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com

Hoteluri in Belarus
Hoteluri | Belarus

Tari langa - Belarus

Blocat la aeroport?
Primește până la 600 € pentru un zbor anulat sau întârziat
Ad
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2023 ZborDirect | Toate drepturile rezervate