Portugalia | Bilete de avion ieftine & Informatii


In prezent, exista 20 aeroporturi active in Portugal. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete avion (dus) Romania ➔ Portugalia

Bucureşti Otopeni Lisabona
Wizz Air Malta
OTP LIS
07 Decembrie 2024
direct
LIS
Bucureşti Otopeni Faro
Animawings
OTP FAO
18 Iunie 2024
direct
FAO
Bucureşti Otopeni Madeira
HiSky Europe
OTP FNC
12 Iunie 2024
direct
FNC

Bilete avion (dus) Portugalia ➔

Porto Madrid-Barajas
easyJet
OPO MAD
16 Iulie 2024
direct
MAD
Porto Nantes
easyJet
OPO NTE
09 Iulie 2024
direct
NTE
Porto Basel-Mühlhausen-Freiburg
easyJet
OPO BSL
20 Iunie 2024
direct
EAP

Portugalia (în portugheză Portugal ), oficial Republica Portugheză (în portugheză República Portuguesa, pronunțat /ʁɨ'publikɐ puɾtu'ɣezɐ/), este o țară în Peninsula Iberică din Europa de Sud-Vest. Este cea mai vestică țară din Europa continentală. La vest și sud are coastă la Oceanul Atlantic, iar la est și nord se învecinează cu Spania. Frontiera dintre Portugalia și Spania⁠(d) are 1.214 km lungime și este considerată cea mai lungă graniță neîntreruptă în cadrul Uniunii Europene. Republica inc…
Portugalia (în portugheză Portugal ), oficial Republica Portugheză (în portugheză República Portuguesa, pronunțat /ʁɨ'publikɐ puɾtu'ɣezɐ/), este o țară în Peninsula Iberică din Europa de Sud-Vest. Este cea mai vestică țară din Europa continentală. La vest și sud are coastă la Oceanul Atlantic, iar la est și nord se învecinează cu Spania. Frontiera dintre Portugalia și Spania⁠(d) are 1.214 km lungime și este considerată cea mai lungă graniță neîntreruptă în cadrul Uniunii Europene. Republica include, de asemenea, arhipelagurile Azore și Madeira din Atlantic, ambele regiuni autonome cu propriile lor guverne regionale⁠(d).

Teritoriul Portugaliei moderne a fost locuit permanent, invadat și subiect de dispute armate încă din vremuri preistorice⁠(d). Precelții⁠(d), celții, cartaginezii și romanii au fost urmați de invaziile vizigoților și suebilor germanici. În 711, Peninsula Iberică a fost invadată de către Mauri, Portugalia devenind parte din Al-Andalusul musulman. Portugalia s-a născut ca stat în urma Reconquistei creștine, iar în 1139, Afonso Henriques a fost proclamat rege al Portugaliei, astfel stabilind independența acestui stat.

În secolele al XV-lea și al XVI-lea, Portugalia și-a creat primul imperiu global, devenind una dintre cele mai mari puteri economice, politice și militare. În acest timp, exploratorii portughezi au efectuat călătorii maritime de pionierat în Epoca Marilor Descoperiri, în special sub patronajul regal al principelui Henric Navigatorul și al regelui João al II-lea, descoperiri notabile fiind cea a lui Vasco da Gama, care a găsit o rută spre India pe mare (1497-98), dar și descoperirea Braziliei (1500), și ajungerea la Capul Bunei Speranțe. În această perioadă, Portugalia a monopolizat comerțul cu mirodenii în Europa, iar Imperiul Portughez s-a extins cu campaniile militare efectuate în Asia. Distrugerea Lisabonei în cutremurul din 1755, apoi ocupația străină din timpul Războaielor Napoleoniene, independența Braziliei⁠(d) (1822), și Războaiele Liberale⁠(d) (1828-34), au lăsat Portugalia slăbită de război și cu influența mondială diminuată.

După ce revoluția din 1910 a abolit monarhia, a fost proclamată democratica, dar instabila Primă Republică Portugheză, înlocuită ulterior de regimul autoritar de dreapta Estado Novo. Democrația a fost restabilită după Războiul Colonial Portughez și Revoluția Garoafelor în 1974. La scurt timp după aceea, s-a acordat independență aproape tuturor teritoriilor de peste mări⁠(d), ceea ce a marcat sfârșitul de celui mai îndelungat imperiu colonial. Portugalia a lăsat o profundă influență culturală și arhitecturală în întreaga lume⁠(d) și o moștenire de peste 250 de milioane de vorbitori de portugheză.

Portugalia este o țară dezvoltată, cu o economie avansată, cu venituri mari și un nivel de trai înalt. Este a 5-a cea mai pașnică țară din lume, menținând o formă de guvernare republicană semiprezidențială. Are al 18-lea cel mai mare progres social din lume, aflându-se înaintea altor țări vest-europene precum Franța, Spania și Italia. Membru fondator al NATO și al Comunității Țărilor de Limbă Portugheză, este, de asemenea, membră a numeroase alte organizații internaționale, inclusiv Organizația Națiunilor Unite, Uniunea Europeană, zona euro și OCDE.

Portugalia este un pionier al reformei consumului de substanțe, decriminalizând posesia de droguri pentru uz personal în 2001. După ani de investiții și cooperare, Portugalia a marcat un punct culminant al folosirii energiei regenerabile la nivel mondial⁠(d) în 2016, atunci când a reușit să se alimenteze timp de 107 ore consecutive exclusiv din energie hidroelectrică, eoliană și solară.

Preturile medii in Portugalia

Paine alba (500 kg) 1.26 €
File de pui (1 kg) 6.18 €
Apa (1,5l) 0.59 €
Bere locala (0,5 l) 1.10 €
Sticla de vin 4.00 €

Masa (1 persoana) 9.00 €
McMeal (McDonalds) 7.00 €
Bere locala (0,5 l) 2.00 €
Cappuccino 1.47 €
Apa (0,33 l) 1.04 €

Bilet dus 1.75 €
Taxi start 3.50 €
Taxi (1 km) 0.71 €
Taxi (o ora de așteptare) 15.00 €
Benzina (1l) 1.86 €

Apartament (1 dormitor) 601.76 €
Apartament (3 dormitoare) 1,003.21 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 106.80 €
Abonament lunar pentru telefonul mobil 18.77 €
Internet (60 Mbps) 35.40 €

1 m2 (în afara centrului) 1,866.21 €

Salariul mediu net lunar 1,049.32 €
Rata dobanzii ipotecare 3.87

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Portugalia
Preturile sunt actualizate din numbeo.com

Hoteluri in Portugalia
Hoteluri | Portugalia

Tari langa - Portugalia

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate