Portugalia | Bilete de avion ieftine


In prezent, exista 19 aeroporturi active in Portugal. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Cele mai ieftine zboruri catre Portugalia

Faro Porto
COUNTRY_PT Portugalia COUNTRY_PT Portugalia
14-09-2022 direct
OPO
Porto Faro
COUNTRY_PT Portugalia COUNTRY_PT Portugalia
15-09-2022 direct
FAO
Bruxelles Porto
COUNTRY_BE Belgia COUNTRY_PT Portugalia
30-08-2022 direct
OPO
Paris Madeira
COUNTRY_FR Franta COUNTRY_PT Portugalia
26-08-2022 direct
FNC
Paris Porto
COUNTRY_FR Franta COUNTRY_PT Portugalia
29-08-2022 direct
OPO

Restrictii de calatorie si Covid - Portugalia

Conditiile de calatorie se schimba dinamic in aceasta perioada. Pentru a vedea restrictiile actualizate verifica aici: Conditii de calatorie - Portugalia


Portugalia (în portugheză Portugal; pronunție /puɾtuˈɣaɫ/), oficial Republica Portugheză (în portugheză República Portuguesa, pronunțat /ʁɨ'publikɐ puɾtu'ɣezɐ/), este o țară în Peninsula Iberică din Europa de Sud-Vest. Este cea mai vestică țară din Europa continentală. La vest și sud are coastă la Oceanul Atlantic, iar la est și nord se învecinează cu Spania. Frontiera dintre Portugalia și Spania⁠(d) are 1.214 km lungime și este considerată cea mai lungă graniță neîntreruptă în cadrul Uniunii E…
Portugalia (în portugheză Portugal; pronunție /puɾtuˈɣaɫ/), oficial Republica Portugheză (în portugheză República Portuguesa, pronunțat /ʁɨ'publikɐ puɾtu'ɣezɐ/), este o țară în Peninsula Iberică din Europa de Sud-Vest. Este cea mai vestică țară din Europa continentală. La vest și sud are coastă la Oceanul Atlantic, iar la est și nord se învecinează cu Spania. Frontiera dintre Portugalia și Spania⁠(d) are 1.214 km lungime și este considerată cea mai lungă graniță neîntreruptă în cadrul Uniunii Europene. Republica include, de asemenea, arhipelagurile Azore și Madeira din Atlantic, ambele regiuni autonome cu propriile lor guverne regionale⁠(d).

Teritoriul Portugaliei moderne a fost locuit permanent, invadat și subiect de dispute armate încă din vremuri preistorice⁠(d). Precelții⁠(d), celții, cartaginezii și romanii au fost urmați de invaziile vizigoților și suebilor germanici. În 711, Peninsula Iberică a fost invadată de către Mauri, Portugalia devenind parte din Al-Andalusul musulman. Portugalia s-a născut ca stat în urma Reconquistei creștine, iar în 1139, Afonso Henriques a fost proclamat rege al Portugaliei, astfel stabilind independența acestui stat.În secolele al XV-lea și al XVI-lea, Portugalia și-a creat primul imperiu global, devenind una dintre cele mai mari puteri economice, politice și militare. În acest timp, exploratorii portughezi au efectuat călătorii maritime de pionierat în Epoca Marilor Descoperiri, în special sub patronajul regal al principelui Henric Navigatorul și al regelui João al II-lea, descoperiri notabile fiind cea a lui Vasco da Gama, care a găsit o rută spre India pe mare (1497-98), dar și descoperirea Braziliei (1500), și ajungerea la Capul Bunei Speranțe. În această perioadă, Portugalia a monopolizat comerțul cu mirodenii în Europa, iar Imperiul Portughez s-a extins cu campaniile militare efectuate în Asia. Distrugerea Lisabonei în cutremurul din 1755, apoi ocupația străină din timpul Războaielor Napoleoniene, independența Braziliei⁠(d) (1822), și Războaiele Liberale⁠(d) (1828-34), au lăsat Portugalia slăbită de război și cu influența mondială diminuată.După ce revoluția din 1910 a abolit monarhia, a fost proclamată democratica, dar instabila Primă Republică Portugheză, înlocuită ulterior de regimul autoritar de dreapta Estado Novo. Democrația a fost restabilită după Războiul Colonial Portughez și Revoluția Garoafelor în 1974. La scurt timp după aceea, s-a acordat independență aproape tuturor teritoriilor de peste mări⁠(d), ceea ce a marcat sfârșitul de celui mai îndelungat imperiu colonial. Portugalia a lăsat o profundă influență culturală și arhitecturală în întreaga lume⁠(d) și o moștenire de peste 250 de milioane de vorbitori de portugheză.

Portugalia este o țară dezvoltată, cu o economie avansată, cu venituri mari și un nivel de trai înalt. Este a 5-a cea mai pașnică țară din lume, menținând o formă de guvernare republicană semiprezidențială. Are al 18-lea cel mai mare progres social din lume, aflându-se înaintea altor țări vest-europene precum Franța, Spania și Italia. Membru fondator al NATO și al Comunității Țărilor de Limbă Portugheză, este, de asemenea, membră a numeroase alte organizații internaționale, inclusiv Organizația Națiunilor Unite, Uniunea Europeană, zona euro și OCDE.

Portugalia este un pionier al reformei consumului de substanțe, decriminalizând posesia de droguri pentru uz personal în 2001. După ani de investiții și cooperare, Portugalia a marcat un punct culminant al folosirii energiei regenerabile la nivel mondial⁠(d) în 2016, atunci când a reușit să se alimenteze timp de 107 ore consecutive exclusiv din energie hidroelectrică, eoliană și solară.

Preturile medii in Portugalia

Paine alba (500 kg) 1.07 €
File de pui (1 kg) 5.10 €
Apa (1,5l) 0.52 €
Bere locala (0,5 l) 1.05 €
Sticla de vin 4.00 €

Masa (1 persoana) 8.00 €
McMeal (McDonalds) 6.50 €
Bere locala (0,5 l) 2.00 €
Cappuccino 1.42 €
Apa (0,33 l) 0.97 €

Bilet dus 1.60 €
Taxi start 3.25 €
Taxi (1 km) 0.80 €
Taxi (o ora de așteptare) 15.00 €
Benzina (1l) 2.02 €

Apartament (1 dormitor) 555.44 €
Apartament (3 dormitoare) 929.84 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 105.92 €
Tarif mobil preplatit 1 minut 0.15 €
Internet (60 Mbps) 33.41 €

1 m2 (în afara centrului) 2,032.89 €

Salariul mediu net lunar 942.52 €
Rata dobanzii ipotecare 2.12

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Portugalia
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com