Baden-Baden - orasul spa la distanta de …

Baden-Baden - orasul spa la distanta de doar 2 ore

Baden-Baden - orasul spa la distanta de doar 2 ore

Baden-Baden este un oras-statiune balneara in statul federal Baden-Württemberg, situat pe versantii de vest ai Padurii Negre. Pana in 1931, orasul a purtat denumirea Baden, dar era adesea numit Baden din Baden (regiunea Baden), asa a aparut numele dublu actual al orasului - Baden-Baden.

Statiunea este renumita pentru izvoarele sale termale. Inca din antichitate romanii au remarcat proprietatile vindecatoare ale acestor surse si au construit aici mai multe bai, ale caror ruine se pastreaza pana in prezent.

Cea mai renumita statiune din Europa

In secolul al XVIII-lea, Baden-Baden a devenit cea mai mare statiune din Europa, unde veneau monarhi, nobili, scriitori si muzicieni.

Bai termale in Baden-BadenClima blanda, centrul elegant al orasului, abundenta gradinilor si parcurilor, izvoarele termale, complexele spa moderne si hotelurile confortabile au facut din acest oras mic o statiune de renume mondial.

Orasul are o multime de bazine acvatice, gradini cu flori si este departe de agitatia marilor orase - aici o sa te deconectezi complet de la grijile cotidiene.

Izvoare termale cu radon

Izvoarele naturale din Baden-Baden sunt cu radon, unul dintre cele mai rare si scumpe gaze. In afara de statiunea germana asemenea izvoare mai pot fi intalnite in cateva locuri din lume ca Gastein (Austria), Misasa (Japonia).

Terapia cu radon este foarte eficienta pentru tratarea persoanelor care sufera de tulburari nervoase, probleme respiratorii si cardiovasculare, precum si in scopul reabilitarii post-traumatice.

Statiune de lux sau accesibila?

Orasul este inca perceput de turistii din regiunea noastra ca o statiune exclusivista pentru cei bogati. Faima se trage de la faptul ca destinatia a fost intotdeauna preferata de oameni celebri - actori, oameni de stat...

In realitate, statiunea este destul de accesbila si toti sunt bineveniti aici, indiferent de buget. In Baden-Baden gasesti facilitati si hoteluri pentru orice buzunar. Dar, bineinteles, trebuie sa-ti rezervi biletele si cazarea din timp, ca si pentru orice alta destinatie populara.

Zboruri ieftine Baden-Baden (zbor direct)

Iar incepand cu anul 2019 Wizz Air lanseaza in premiera primele zboruri directe low-cost din regiunea noastra spre aceasta destinatie populara europeana - cu preturi care pornesc de la 39 euro!

Astfel, din Romania sunt deja disponibile urmatoarele zboruri directe:

Orasul este deservit de Aeroportul International Karlsruhe FKBAeroportul se afla la 12 km de centrul statiunii Baden-Baden si poti ajunge aici cu autobuzul sau cu trenul rapid.

Karlsruhe FKB
Karlsruhe FKB

Aeroportul Karlsruhe / Baden-Baden (german: Flughafen Karlsruhe / Baden-Baden) este aeroportul inte…

Articole similare

Cum sa-ti organizezi singur o vacanta in Maldive - Ghid de calatorie
Cum sa-ti organizezi singur o vacanta in Maldive …
Lefkada - Ghid de calatorie pentru vacanta de vara 2024
Lefkada - Ghid de calatorie pentru vacanta de var…
Zboruri charter din Romania si Moldova care pot fi rezervate online 2024
Zboruri charter din Romania si Moldova care pot f…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate