Top 10 cele mai bune plaje din …

Top 10 cele mai bune plaje din Europa

Top 10 cele mai bune plaje din Europa

Pentru o vacanta perfecta nu trebuie sa mergi foarte departe, cele mai frumoase locuri din lume sunt la distanta de cateva ore de zbor - pe batranul continent. Tot aici se afla si sute de plaje extraordinare care asteapta sa fie descoperite de calatorii in cautare de experiente noi si vacante memorabile.

ZborDirect ti-a selectat cele mai bune 10 plaje din Europa conform recomandarilor vizitatorilor zbordirect.com, ratingurilor celor mai mari publicatii online si certificarii cu Steag Albastru*.

Pentru acest top al celor mai bune plaje am luat in consideratie curatenia, frumusetea generala, accesibilitatea si armonia intre peisajul natural si elementele create de om.

Un criteriu important a fost si disponibilitatea de zboruri directe sau conexiuni low-cost comode si accesibile din regiunea noastra spre locatiile corespunzatoare.

Elafonisi Beach, Creta

Elafonisi Beach, Creta

Bilete avion

Plaja Elafonisi este situata la periferia sud-vest a celei mai mari insule grecesti, Creta. Pe langa una dintre cele mai limpezi ape din lume, plaja are, de asemenea, o portiune de nisip de culoarea roz - o caracteristica unica.

Plaja se afla la 75 km de orasul Chania. Poti ajunge aici cu transportul public (autocar), cu masina sau chiar cu barca.


Blue Lagoon, Comino

Blue Lagoon, Comino

Bilete avion

In Malta, se afla una dintre cele mai bune plaje mediteraneene. Pe cea mai mica insula locuita, Comino, vei gasi o laguna in culori turcoaz, si o plaja mica - dar extraordinara.

Laguna Albastra este una dintre cele mai frumoase plaje din Malta, situata intre insulele Comino si Cominotto. In apele cristaline poti vedea reflectandu-se cerul albastru si fundul de nisip alb al Marii Mediterane. Acest golf ingust inconjurat de stanci si nisip este aproape ca o piscina - locul ideal pentru inot si scufundari.


Scala dei Turchi, Sicilia

Scala dei Turchi, Sicilia

Bilete avion

Scala dei Turchi este unica, fiind alcatuita din roca de calcar si argila, care contribuie la culoarea sa exceptional de alba, in contrast perfect cu nuantele turcoaz ale apei si cerul albastru.

Oferind un peisaj natural remarcabil, Scala dei Turchi este adesea plasata in topul celor mai bune plaje mediteraneene.

Plaja de calcar este situata intre doua fasii de nisip si este usor accesibila de pe soseaua SP68. In apropiere se gasesc numeroase facilitati, inclusiv restaurante, cafenele si toalete publice.


Nissi Beach, Ayia Napa

Nissi Beach, Ayia Napa

Bilete avion

Parte a statiunii balneare Ayia Napa de pe insula Cipru, Nissi Beach si-a castigat popularitatea datorita apelor sale cristaline, in nuante turcoaz si nisipului alb si fin, plasandu-se printre cele mai bune plaje din Europa. Aici gasesti nenumarate facilitati pentru distractii si o mare varietate de activitati de sporturi acvatice.

Cei care doresc sa evite aglomeratiile de turisti ar trebui sa isi planifice vizita intre lunile aprilie si mai, sau din septembrie pana la prima jumatatea a lunii octombrie, cand apa este inca placuta, si nu sunt prea multi turisti.


Praia dos Galapinhos, Setubal

Praia dos Galapinhos, Setubal

Bilete avion

Tot mai multi calatori din intreaga lume descopera Portugalia. De la atmosfera romantica din Sintra si frumusetea salbatica a insulelor Azore si pana la luxul insulei Madeira - aici gasesti locuri pentru orice gust si buget.

Iar mai la sud de Lisabona, in Parcul Natural Setubal, gasesti si una dintre cele mai frumoase plaje din Europa.

Praia dos Galapinhos atrage turisti din intreaga lume prin fumusetea sa naturala si neprihanita si amplasarea avantajoasa.


La Viborilla, Benalmádena

La Viborilla, Benalmádena

Bilete avion

Daca iti doresti relaxare si linsite acesta este locul perfect pentru vacanta.

La 20 km de Malaga, langa Benalmadena, ascunsa intre palmieri si paduri, se afla plaja La Viborilla.

Aici vei avea la dispozitie toate facilitatile necesare pentru a-ti petrece timpul placut, inclusiv un restaurant pe malul marii, care servește preparate din bucataria regionala si ofera privelisti superbe asupra marii Mediterane.


Playa de las Teresitas, Tenerife

Playa de las Teresitas, Tenerife

Bilete avion

Cele mai multe plaje din Tenerife sunt de origine vulcanica - nisipul este intunecat.

Las Teresitas Beach este una dintre putinele plaje aurii din Tenerife. Si aceasta se datoreaza omului, nu geologiei. Nisipul fin de pe plaja a fost adus din pustiul Sahara, care se afla la doar 300 km distanta.

Plaja Teresitas este destinatia perfecta pentru iubitorii de soare pe tot parcursul anului, chiar si in toiul iernii.


Carvoeiro, Algarve

Carvoeiro, Algarve

Bilete avion

Carvoeiro este un oras pitoresc si traditional portughez de pe tarmul Oceanului Atlantic, inconjurat de plaje aurii si peisaje naturale extraordinare.

Aceasta este o destinatie fantastica pentru turistii care isi doresc o vacanta linitita si relaxata, intr-un mediu original si fermecator.

Plaja se afla la 65 km de Faro, punctul de sosire pentru vizitatorii regiunii Algarve - una dintre cele mai populare regiuni turistice din Portugalia si Europa.


Paleokastritsa, Corfu

Paleokastritsa, Corfu

Bilete avion

Paleokastritsa este, probabil, cel mai fermecator sat de pe insula Corfu situat la 25 km nord-vest de Corfu Town.

Plaja principala din Paleokastritsa este destul de mica, dar bine cunoscuta pentru apele sale racoroase si pentru cadrul natural unic. Este considerata una dintre cele mai bune plaje din insulele grecesti.

Satul Paleokastritsa ofera o multime de taverne traditionale cu vedere la golful albastru si sase plaje cu nisip si pietris, inconjurate de paduri de maslini - un peisaj extraordinar pentru o vacanta de vara perfecta.


Xi Beach, Kefalonia

Xi Beach, Kefalonia

Bilete avion

Plaja Xi este situata pe insula greceasca Kefalonia. Cu siguranta este unul dintre cele mai exotice si frumoase locuri din Grecia si din lume.

Xi se evidentiaza prin culoarea rosie-portocalie a nisipului, calitatea si puritatea apei. Apele sunt de adancime mica si perfecte pentru familiile cu copii.

Plaja este destul de salbatica dar sunt disponibile facilitati minime pentru turisti si cateva localuri.

*"Steagul Albastru" este o distinctie care se acorda plajelor de catre un juriu international care tine cont de mai multe criterii: calitatea apei, serviciile disponibile pentru turisti, securitatea pe plaja si conservarea mediului inconjurator.

Rezerva-ti biletele de avion si cazarea din timp si ofera-ti vacanta perfecta de vara pe una dintre cele mai frumoase plaje din Europa!

Articole similare

Toate aeroporturile active din Croatia
Toate aeroporturile active din Croatia
Zboruri charter din Romania si Moldova care pot fi rezervate online 2024
Zboruri charter din Romania si Moldova care pot f…
Toate aeroporturile active din Riviera Turceasca
Toate aeroporturile active din Riviera Turceasca
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate