Turcia | Bilete de avion ieftine & Informatii


In prezent, exista 52 aeroporturi active in Turkey. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete avion (dus) Romania ➔ Turcia

Bucureşti Otopeni Antalya
Pegasus Airlines
OTP AYT
17 Decembrie 2024
direct
AYT
Iaşi İstanbul
Wizz Air Malta
IAS IST
12 Mai 2024
direct
IST
Bucureşti Otopeni İzmir
Wizz Air Malta
OTP ADB
01 Iulie 2024
direct
IZM

Bilete avion (dus) Turcia ➔

İstanbul Sabiha Gökçen Ankara Esenboğa
Pegasus Airlines
SAW ESB
19 Aprilie 2024
direct
ANK
Dalaman Bratislava
Ryanair
DLM BTS
29 Aprilie 2024
direct
BTS
Gazipaşa Alanya Nurnberg
Corendon Airlines
GZP NUE
05 Mai 2024
direct
NUE

Turcia, oficial Republica Turcia (în turcă Türkiye) este o țară întinsă pe două continente. 97% din suprafața țării se află în Asia de Sud-Vest (peninsula Anatolia) și 3% în Europa (peninsula Balcanică). Turcia are granițe cu opt țări: Grecia și Bulgaria la nord-vest; Georgia, Armenia și Azerbaidjan la nord-est; Iran (Persia) la est; Irak și Siria la sud. Turcia este o republică democratică, laică, constituțională al cărei sistem politic a fost stabilit în 1923. Turcia este un stat membru al ON…
Turcia, oficial Republica Turcia (în turcă Türkiye) este o țară întinsă pe două continente. 97% din suprafața țării se află în Asia de Sud-Vest (peninsula Anatolia) și 3% în Europa (peninsula Balcanică). Turcia are granițe cu opt țări: Grecia și Bulgaria la nord-vest; Georgia, Armenia și Azerbaidjan la nord-est; Iran (Persia) la est; Irak și Siria la sud. Turcia este o republică democratică, laică, constituțională al cărei sistem politic a fost stabilit în 1923. Turcia este un stat membru al ONU, NATO, OSCE, OECD, OIC și Consiliul Europei. În octombrie 2005 Uniunea Europeană a deschis negocierile de aderare cu Ankara.

Strâmtoarea Bosfor care separă Asia de sud-vest de Europa de sud-est se află în Turcia. Anatolia e situată între Marea Neagră la nord și Marea Mediterană la sud, cu Marea Egee și Marea Marmara la vest. Unii geografi consideră Turcia ca o parte a Europei datorită anumitor caracteristici culturale, politice și istorice. Datorită poziției sale geografice între Europa și Asia și între trei mări, Turcia a fost o răscruce istorică, patria și câmpul de luptă a mai multor mari civilizații și un centru de comerț.

Turcii selgiucizi au început să migreze în locul numit acum Turcia în secolul al XI-lea. Procesul a fost accelerat de victoria selgiucizilor asupra Imperiului Bizantin la Bătălia de la Manzikert. Sultanatul de Rum al turcilor selgiucizi a controlat mare parte din Anatolia centrală până la invazia mongolă din 1243. Începând cu secolul al XIII-lea, turcii otomani au unit Anatolia și au creat un imperiu ce cuprindea Europa de sud-est, Asia de sud-vest și nordul Africii. După ce Imperiul Otoman s-a prăbușit, în urma înfrângerii din Primul Război Mondial, părți din el au fost ocupate de aliații victorioși. O grupare a tinerilor ofițeri din armata turcă, grupare condusă de Mustafa Kemal Atatürk, a organizat rezistența față de aliați; în 1923 ei au instaurat Republica modernă Turcia, cu Atatürk ca prim președinte al acesteia.

Așezarea Turciei la intersecția Europei cu Asia o face să fie o țară de o mare importanță geostrategică. Din punct de vedere etnic, turcii formează majoritatea populației, existând însă și o minoritate importantă de kurzi. Religia predominantă în Turcia este islamul, iar limba oficială a țării este turca.

Turcia este o republică democrată, seculară, unitară, constituțională, cu o moștenire culturală și istorică veche. Turcia a devenit tot mai mult integrată prin apartenența vestică în organizații ca Consiliul Europei, NATO, OECD, OSCE și economiile majore G-20. Turcia a început negocierile complete cu UE în 2005, a fost un membru asociat al Comunității Economice Europene încă din anul 1963 și a atins acordul uniunii vamale în 1995. Turcia, de asemenea, a promovat relațiile culturale, politice, economice și industriale cu lumea de Est, în particular cu Orientul Mijlociu și cu statele turcice ale Asiei Centrale, prin apartenența în organizații ca Islamic Conference and Economic Cooperation Organization. Având în vedere așezarea strategică, economia dezvoltată și armata modernizată, Turcia este clasificată ca o putere regională de oamenii politici și economiștii mondiali.

Preturile medii in Turcia

Paine alba (500 kg) 0.63 €
File de pui (1 kg) 5.19 €
Apa (1,5l) 0.22 €
Bere locala (0,5 l) 1.54 €
Sticla de vin 7.98 €

Masa (1 persoana) 5.42 €
McMeal (McDonalds) 5.11 €
Bere locala (0,5 l) 2.39 €
Cappuccino 2.00 €
Apa (0,33 l) 0.34 €

Bilet dus 0.48 €
Taxi start 0.61 €
Taxi (1 km) 0.48 €
Taxi (o ora de așteptare) 4.79 €
Benzina (1l) 1.18 €

Apartament (1 dormitor) 317.27 €
Apartament (3 dormitoare) 532.22 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 53.35 €
Abonament lunar pentru telefonul mobil 5.39 €
Internet (60 Mbps) 8.64 €

1 m2 (în afara centrului) 937.37 €

Salariul mediu net lunar 491.66 €
Rata dobanzii ipotecare 23.32

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Turcia
Preturile sunt actualizate din numbeo.com

Hoteluri in Turcia
Hoteluri | Turcia

Tari langa - Turcia

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate